Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by burak-BL
Mnogi sa kojima sam razgovarao, a i na Fejsbuku su mi rekli da "su do sada podržavali paradu i prava gay ljudi, ali kad vide kako se na ovako bezobrazan način rugaju pravoslavlju i hrišćanstvu, bi najradije išli sa huliganima protiv tog okupljanja"!
A to govore iz jednostavnog razloga - zato što lažu da su ikada "podržavali" bilo kakav Pride. Osim onoga u četiri zida.
Korisnikov avatar
By Burak
Kakav nam aktivizam LGBT organizacije vode, dobro je pa nas ne izvode na trgove i pred svima na lomači žive spaljivaju. :giljotina:
Korisnikov avatar
By bas bleu

Kakav nam aktivizam LGBT organizacije vode, dobro je pa nas ne izvode na trgove i pred svima na lomači žive spaljivaju. :giljotina:
sto, sta fali lgbt aktivistima u republici srpskoj?
Korisnikov avatar
By Stripi

Možda Milorad donese takav akt, ko zna? On je poznat kao veliki liberal i demokrat.
Korisnikov avatar
By jukie
Evo odgledao sam tu epizodu

i očekivao sam neke šokove (za gledalište) kada ti vršljaju po sobi, ali samo su pregledali jednu knjižicu i par njih je pogledalo one tvoje sličke

Da li su komentari komentatora bili naknadno sinhronizovani ili je u realnom vremenu? ima neobičan glas

Jesu li ovi ostali spremali neku normalnu hranu koja može da se jede i da se najedeš?

Meni one korpice izgledaju zanimljivo ali verujem da nisu bile dovoljno začinjene za moj ukus (a opšti utisak bi zavisio i od toga koju si vrstu paradajza upotrebio), i nisam pazio od čega si pravio tortu, ali to je torta, je l', tako da +, ali meso sa kojekakvim bobicama mi ne ide u jedno jelo (sem ako hraniš grizlija), ali pohvaljujem te što nisi ubacio kojekakve račiće

Nego ti jako ličiš na jednog mog druga/kolegu pa sam stalno imao utisak da to njega snimaju i da on priča sa kamerom
Korisnikov avatar
By Sheytan
Peđa je bio baš ono opušten.

Od mene poseban plus za merlot i glavno jelo.

Kao što se i očekivalo, Peđa je u dekoraciji bio nenadmašan.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Pedja je veceras gost i na Studio B. Samo seta s televizije na televiziju.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Sto ja volim te kulinarske emisije. :love: :cheer: Na RTLu ne propustam. :trampolina:
Videcemo kakva ce biti Prva. Fox mi je bio ok, gledala sam Seherezadu, Sex i grad ponekad, i to je to.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Nikodim

Pedja je gost i na Studio B. Samo seta s televizije na televiziju.
Da, dobro je da gay aktivisti budu što više prisutni u javnosti.

Meni je posebno drago kada učestvuju u običnim emisijama i nenapadno promovišu GLBT osobe kao što je slučaj sa serijalom "Dodji na večeru".

Originally posted by Blond Brat

Sto ja volim te kulinarske emisije. :love: :cheer: Na RTLu ne propustam. :trampolina:
Evo Peđinog recepta za desert:

Torta „Godfather"

Sastojci:

- 4 jaja

- 150g secera

- vanilin šecer

- 25g pšenicnog brašna

- prašak za pecivo

- 175g samlevenih lesnika

- ovsene pahuljice

- viski

- 100g čokolade

- 500ml slatke pavlake

- 2 učvršćivacč za šlag

Priprema:

Testo:
Penasto umutiti jaja i vodu a zatim dodati šečer i vanilin šecer, mutiti 3 minuta.

Brašno i prašak za pecivo pomešati sa lešnicima i ovsenim pahuljicama, pažljivo mešati srednjom brzinom. Na kraju dodati malo viskija. Testo sipati u kalup i peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Gotovu biskvitnu koru ostaviti da se ohladi a zatim je preseći horizontalno.

Fil:

Deo kore izmrviti i pomešati sa viskijem i rendanom čokoladom. Slatku pavlaku treba umutiti sa učvršćivačem za šlag, dodati je mešavini sa mrvicama i premazati po kori.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Sheytan

merloT

:lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By jukie
Mani tortu, šta je bilo u korpicama?

btw evo gledam treću epizodu i ovaj Aleksandar je baš nenapadno dlakav
sav se razdrljio i pokazuje nam gole grudi
Korisnikov avatar
By Brokeback
Gledao sam Pedju juce i danas. Bio je ok, moram priznati, tj bolji od onog "nastupa" kod kes taxiste :)
Ali i dalje ostajem pri svome da je zeljan superstar titule. Ocekujem sl pojavljivanje nesto tipa Zvezde granda ili "Petkom u 2" ili kako vec :)

p.s. Pricao je punih usta, ali makar je pravilno koristio servis za rucavanje, sto se za mladu studentkinju nije moglo reci :)
Korisnikov avatar
By Delete
Hoce li neko okaciti snimak, da odgledam na yt-u?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Delete
Hoce li neko okaciti snimak, da odgledam na yt-u?
Pa zanimljivija je bila ova treća epizoda jer su se dotakli objašnjavanja šta znači pojam lgbtabcd (kako ga je Peđa nazvao) dok domaćica nije rekla da su previše razgovarali o toj temi i da malo nađu druge teme
Oni su ladno otišli i počeli da ženi (kulturna i povučena gospođa),dok ona kuva, čeprkaju po plakarima, vade haljine, komentarišu vešalice za odeću što su žičane, i da gledaju slike njene dece po foto albumima, i ovaj eye candy se sav razdrljio :retard: i onda optužio ovog starijeg tipa da se ženi valjao po krevetu. Verujem da je sve predmete triput dezinfikovala komad po komad kada su otišli
Korisnikov avatar
By Sheytan
I meni si sinoćna emisija najviše dopala...

Bilo je lepo što je za "porodičnom večerom" povedena rasprava o značenju i značaju GLBT skraćenice...

Meni je čak bilo simpatično i "kopiranje realnosti" kada je sinoćnja domaćica večere zamolila da prekinu raspravu samo o gay temi...

Videćemo šta će biti još večeras i sutra, a pokazivanje maljavog poprsja i stomaka od strane glumca Aleksandra dodatno je postaklo i zagolicalo golišave i gay rasprave kraj tv ekrana...

Peđa je, inače, sve bolji...

Originally posted by spliff

merloT

:lol: :smeh:
Predpostavljam da se smeješ "nepravilnom" pisanju naziva, vrste, vina!?

Kao i nekoliko puta ranije kada si nepotrebno i samoinicijativno izigravao lektora, i ovoga puta si omašio.

Ispravno je i merlot i merlo.

Šta više, češće se upotrebljava reč merlot.

Znači, to što ti neku reč koristiš onako kako koristiš, ni najmanje ne znači da je ona jedino gramatički ispravna. Tako da bi, na kraju, umesto smajlija smeh najbolje bilo da stavim :kiseliosmeh:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Sinoćma, peta po redu emisija iz prvog bloka, po mom mišljenju bila je najbolja.

Ekipa se upoznala, uhodala... a Milica je bila divna, opuštena, domaćica.

Saznali smo dosta detalja o ovoj srpskoj studentkinji u SAD, o tome da fantastično igra košarku, da ima pregršt medalja...

Peđa se kao predstavnik GLBT zajednice Srbije odlilčno uklopio. Čini mi se da najviše simpatija ima od sinoćne domaćice Dođi na večeru, Milice.

Originally posted by spliff

http://inogolo.com/pronunciation/d1092/Merlot
Francusko grožđe, vino..

Engleski izgovor.

Srpski potpuno ravnopravan i jedan i drugi naziv, kao i za centimetre i santimetre.

No, to je u svemu ovome najmanje bitno...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Brokeback

Gledao sam Pedju juce i danas. Bio je ok, moram priznati, tj bolji od onog "nastupa" kod kes taxiste :)

Ali i dalje ostajem pri svome da je zeljan superstar titule. Ocekujem sl pojavljivanje nesto tipa Zvezde granda ili "Petkom u 2" ili kako vec :)

p.s. Pricao je punih usta, ali makar je pravilno koristio servis za rucavanje, sto se za mladu studentkinju nije moglo reci :)
Peđa zaista ima OK nastup u ovom serijalu.

Ne vidimništa loše u tome što ga ima sve više na TV. Naprotiv.

Studentkinja Milica je, pre svega, sportistkinja, pa se od nje i očekuje takav nastup.

Milica je sinoć, četvrtak, u svom stilu iznenadila goste neobaveznim dočekom u trenerci i vrelom "indijanskom vatrom".

Predjelo - INDIJANSKA VATRA

5 paradajza

Persun

ljuta paricica

glavica belog luka

ulje

zacin

Priprema: Paradajze isecite na kolutove. Iseckajte persun,papricicu I beli luk, zacinite I pomesajte sa uljem. Gotovu smesu nanestite na kolutove paradajza.

Glavno jelo - KIKIRIKI ZAKUCAVANJE

Pirinac 350g

kikiriki puter

putera

crni luk

pilece grudi 1 kg

crvena kari pasta

kokosovo mleko 350ml

braon secer

4 velike crvene paprike

limun

Priprema: U prokljucalu vodu stavite kasiku putera i dodajte 350g integralnog pirinca. Zagrejte vok(duboki veliki tiganj) na jakoj vatri i dodajtekasiku kikiriki ulja i kikiririki putera I crni luk prethodno isecen na reznjeve.Posle jednog minuta dodajte paprike isecene na dugacke reznjeve. Proprzite nekoliko minuta i sklonite sa strane.

Kada ste isprzili luk i papriku, dodajte jos malo kikiriki ulja i kikiriki putera i piletinu koju ste prethodno isekli na dugacke reznjeve. Piletinu zadrzite u voku dok ne promeni boju u svetlo braon( ne sme se preprziti). Kada je piletina tek promenila boju, sklonite je sa vatre.

U isti vok dodajte jos malo kikiriki ulja i proprzite kasiku I po crvene kari paste(desetak sekundi). Dodajte kokosovo mleko,braon secer,vodu. Kada ova smesa prokljuca,dodajte piletinu, luk i paprike koje smo prethodno odlozili na stranu. Smanjite vatru i kuvajte jos 15 minuta. Pred sam kraj pripreme iscedite limun.

Dezert - LAGANI HOD

Sastojci:

šećer

rum

limunovo sok

4 grejpa

5 pomorandzi

cimet

Priprema:Ogulite grejp i pomorandze, narežite na komade, stavite u veću ciniju i prelijte rumom. Zatim ohladite salatu. Poslužite u cinije i pospite cimetom.

Originally posted by Blond Brat

Sto ja volim te kulinarske emisije. :love: :cheer:

* Evo recepta za predjelo i glavno Peđino jelo, recept za desert već postoji u ovoj temi

Predjelo - Crvenkapina korpica

Sastojci:

5 paradajza

50g pirinca

75g graska

50g šunke

mleveni orasi

majonez

so,biber

Priprema: Pomesati mlevene orahe, pirinac, grasak, kockice sunke i majonez. Sve ovo posoliti i pobiberiti. Paradajz izdubiti tako da lici na korpice a zatim ga napuniti nadevom.

Glavno jelo - Svinjske ribizle

Sastojci:

150g ribizle

Cimet

3 jabuke

maslac

brasno

500g svinjskog fileta

maslinovo ulje

secer

dzem od borovnica

Priprema: Ribizle sa secerom kratko prokuvati, pustiti da se ohlade. Bobice ocediti a tecnost sacuvati. Svinjski file iseci na medaljone, zaciniti I s jedne strane uvaljajti u brasno.Meso se pece na zagrejanom ulju prvo na pobrasnjenoj strani, a zatim sa svih strana, dok meso ne poprimi zlatnozutu boju.

U medjuvremenu ,na zagrejanom maslacu lagano peci jabuke narezane na kriske, dok ne dobiju svetlosmedju boju. Jabuke posuti cimetom.

U tiganj u kom je peceno meso, dodati sok od ribizle, dzem a zatim lagano prokuvati , umešati maslac I na kraju dodati ribizle.
Korisnikov avatar
By jukie
Sinoćma, peta po redu emisija iz prvog bloka, po mom mišljenju bila je najbolja.
Juče je valjda bila četvrta a danas treba da bude peta? Treba da vidimo šta je ovaj Aleksandar smuljao (doduše on kaže da će verovatno da naruči roštilj)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by jukie
Juče je valjda bila četvrta a danas treba da bude peta? Treba da vidimo šta je ovaj Aleksandar smuljao (doduše on kaže da će verovatno da naruči roštilj)
Jeste. Četvrta je u pitanju. Izvinjavam se.

Peta je večeras, poslednja u prvom bloku.

Biće zanimljivo en samo kako će Aleksandar dočekati goste iako ne zna da kuva.

Zapravo, meni je kuvanje ovde, ipak, sekundarno, mada ne i nezanimljivo. naprotiv.

Ceo ovaj startni blok, po mom mišljenju, sa Peđom kao gay aktivistom se odlično uklopio u celo ovu frku oko GLBT zajednice u Srbiji, paradi... Mislim da je jako važno videti gay osobu kako ravnopravno sa ostalim diskutuje, priprema jelo... U ovom trenutku, to je primarnije, od toga kako će ko pripremiti jelo, kakav ima stan... Mada je zanimljivost emisije upravo u spoju i jednogi drugog - jela i ćaskanja, zato se valjkda i zove Dodji na večeru!
Korisnikov avatar
By jukie
Biće zanimljivo en samo kako će Aleksandar dočekati goste iako ne zna da kuva.
Meni se baš svidelo kako je kuvao i pozivam se kod njega na dejt gde on kuva, negde 2020.

Peđa javi mu da me pribeleži u rokovnik
Korisnikov avatar
By anche
ne mogu da verujem kakvi su ovi strejteri! :hand:

pedja, trebalo je to da potrujes na vreme. :D

apsolutno, ali apsolutno, ne vidim razlog da tebi daju tako malo poena. tvoja vecera je bila (nisam gledala pobednicku) ubedljivo najraznovrsnija, predjelo je prelepo izgledalo, za mesiste bljak - posto sam vege - ali kombo bobica i mesa je svakako za pohvalu na polju novih ukusa i mesozderi bi to trebalo da cene, torta je izgledala sasvim ukusno i po sastojcima verujem da je bila skroz njam.

da ovaj - sa napusenim cerekanjem - dobije vise poena od tebe, a dezert mu se raspao, glavno jelo ste prakticno ostavili nepojedeno i potpuno dosadnim predjelom, predstavlja potpuni skandal!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by anche

ne mogu da verujem kakvi su ovi strejteri! :hand:

pedja, trebalo je to da potrujes na vreme. :D

apsolutno, ali apsolutno, ne vidim razlog da tebi daju tako malo poena. tvoja vecera je bila (nisam gledala pobednicku) ubedljivo najraznovrsnija, predjelo je prelepo izgledalo, za mesiste bljak - posto sam vege - ali kombo bobica i mesa je svakako za pohvalu na polju novih ukusa i mesozderi bi to trebalo da cene, torta je izgledala sasvim ukusno i po sastojcima verujem da je bila skroz njam.

da ovaj - sa napusenim cerekanjem - dobije vise poena od tebe, a dezert mu se raspao, glavno jelo ste prakticno ostavili nepojedeno i potpuno dosadnim predjelom, predstavlja potpuni skandal!
Redosled je vrlo važan. Peđa je imao tu (ne)sreću da bude drugi i ocenjivači nisu mogli da pretpostave kakva će jela spremiti ovi ostali posle njega. Zato mislim da bi na samom kraju trebalo oceniti sva jela, a ne davati osmice i devetke posle svakog dezerta.

Naravno sve je i do ocenjivača. Da su neki drugi ljudi ocenjivali ocene bi bile drugačije. Meni se recimo ne bi svidela ni ideja sa kruškom-oslićem-slaninom, ali ni kisele crvene bobice sa mesom.

Činjenica je da je Aleksandar, kao kakvo dete sa iopom, dobio mnogo poena na trud, dok Peđa jednostavno nije dobio poene na trud
Korisnikov avatar
By Sheytan
Iako se gledaju i poeni koje učesnici dodeljuju medjusobno, mislim da je svima jasno da je tabela na kraju bila nepravedna. To su i sami učesnici indirektno rekli odgovarajući na pirtanja kakav plasman očekuju...

Peđa je zaista zaslužio mnogo više poena.

Medjutim, to je za mene u ovom slučaju manje bitno. Najvažnije je da je Peđa, ako se ne varam, prvi gay koji je javno učestvovao u jednoj ovakvoj emisiji. I to vrlo uspešno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!