Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Uskoro hapsenje zlocinca ratka mladica

ove godine
6
50%
sledece godine
1
8%
za tri godine
2
17%
nikad vise u bircuz kod glishe
3
25%
Korisnikov avatar
By maka
Nece ga nikad zivog uhvatiti.

:nokti:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by maka

Nece ga nikad zivog uhvatiti.

:nokti:
I ja se nadam. Takav cirkus proci jos jednom, posle Slobe i Radovana, mogu samo oni sa najjacim zelucem i najboljom probavom.
Korisnikov avatar
By Herald
nece nikad izaci ziv iz zatvora. Al prvo da dodje u zatvor.

Prica se po gradu da je izmenio licni opis plasticnom operacijom, ali da je uhvacen.
Korisnikov avatar
By Mariška
Bramerc: Nisam zadovoljan saradnjom Srbije

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da "nije zadovoljan" saradnjom Srbije u pronalaženju i hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da vlasti u Beogradu "moraju učiniti više".

"U pogledu potrage za beguncima, nismo zadovoljni i neophodno je učiniti više", rekao je Bramerc tokom razgovora sa stranim dopisnicima iz Haga.

Rekavši da nije na njemu da određuje ko će se pridružiti Evropskoj uniji i kada, Bramerc je naglasio da je politika uslovljavanja koju je Unija do sada vodila prema Srbiji i drugim zemljama bivše Jugoslavije "bila najvredniji alat za postizanje hapsenja" optuženih.

Cela vest

Ljajić: Nismo našli nijedan trag koji bi nas odveo do Ratka Mladića

Rasim Ljajić, šef nacionalne kancelarije za saradnju sa Tribunalom, kaže da ne želi da ulazi u polemiku sa haškim tužiocem.

- To je njegova ocena. Mi smo svesni da ćemo biti izloženi pritisku sve dok ne ispunimo hašku obavezu do kraja. Zato nastavljamo napore kako bi Mladić što pre bio uhapšen i izručen - kaže Ljajić za „Blic”.

Ljajić je dodao da su nedavni pretresi pet stanova u Beogradu u potrazi za Mladićem deo redovnih aktivnosti i pokušaj da se preseče u potpunosti mreža njegovih finansijera. On, međutim, tvrdi da tamo nije pronađen konkretno niti jedan trag koji bi doveo do ovog haškog begunca.

- I ranije smo sprovodili akcije kada nam se činilo da će sasvim sigurno uslediti hapšenje, ali bi se na kraju ispostavilo da to nije baš tako. Zato - naglašava on - nezahvalno je davati bilo kakvu procenu kada bi Mladić mogao biti uhapšen i izručen Tribunalu u Hagu.

Cela vest
Korisnikov avatar
By Elena
Nije zločinac nego optuženi za ratne zločine ;)
Ne verujem da će ga naći :cvetduga:
Korisnikov avatar
By _miki_
Iskreno se nadam da ce da ga uhapse!
I da ce da dobije zasluzenu kaznu.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ziv ili mrtav meni je svejedno samo neka ga rese vise i neka se skine taj teret sa cele nacije....

Snimci na kojima se vidi on posle ulaza u Srebrenicu kako govori "ovo im je ovo za bunu protiv dahija" je dovoljan dokaz njegove krivice nista im vise ni ne treba :sveca:

Ako nece da se preda nek se ubije sam kad ga nadju ako je toliko hrabar i principijelan kao sto njegovi fanovi tvrde ili neka ga policija upuca...i dont give a fuck...nije ni on ni trepnuo kad je gledao kako se odvode na hiljade muskaraca i mladica na streljane u Sreberenici....
Korisnikov avatar
By Elena
A otkud znate da je uopste ziv? :colorado:
Korisnikov avatar
By Mariška
Euraktiv: Srbiji status kandidata možda krajem iduće godine

Srbija bi mogla da očekuje dobijanje statusa kandidata za punopravno članstvo u Evropskoj uniji krajem iduće godine, procenjuje danas internet sajt "Euraktiv" pozivajući se na izvor u Evropskoj komisiji.

Izvor "Euraktiva" iz EK ističe da će između Beograda i Brisela biti problema sve dok Ratko Mladić ne bude u Hagu i da Srbija mora stoprocentno da sarađuje s Tribunalom.

EU smatra da problem hapšenja i izručenja Mladića, optuženog za genocid u Srebrenici, ne predstavlja samo obavezu Srbije na putu ka punopravnom članstvu u evropskom bloku, nego i dokaz da u Srbiji postoji vladavina prava, koja znači i da izvršna vlast ima dovoljno moći da uhapsi optužene za ratne zločine, navodi "Euraktiv".

Cela vest
Korisnikov avatar
By spliff
svaki put kada chujem neki helikopter ponadam se da su ga uhapsili
Korisnikov avatar
By niotkuda
Originally posted by Lakiboy_ns

Ziv ili mrtav meni je svejedno samo neka ga rese vise i neka se skine taj teret sa cele nacije....

Slažem se.
Čak me i ne zanima da li je kriv po svim stavkama po kojima je optužen (a verujem da jeste), samo da ga hapse ili da izruče telo.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Uhapsili slikara misleći da je Ratko Mladić

Belgijska policija uhapsila je penzionisanog slikara iz te države mislići da je haški begunac, bivši vojni zapovednik bosanskih Srba Ratko Mladić, optužen za ratne zločine i genocid u Srebrenici.

Belgijska policija dobila je pre nekoliko dana anonimnu dojavu da se Mladić nalazi u automobilu nemačkih registarskih tablica, u gradu Sen-Tronu u pokrajini Limburg, javio je danas portal sarajevo-x.com.

Belgijske specijalne snage danima su pratile osobu koja liči na Mladića, a nakon ozbiljnih priprema i dozvole iz Haga odlučeno je da se izvede brza akcija, naveo je bosanski portal, pozivajući se na belgijske medije.

Osumnjičeni je pronađen u distriktu Brustem u Sen-Tronu, ali je posle opsežnog i dugog ispitivanja utvrđeno da je osoba za koju se sumnjalo da je Mladić penzionisani belgijski slikar.

"Stalno su me presretali na ulici. Prvo su me neki agenti zaustavili i tražili dokumente, a kada su me pustili samo ulicu niže ponovo sam zaustavljen. Ponovo su mi tražili dokumente, a onda su me odveli u policijsku stanicu", izjavio je slikar Fredi Degrif, dodajući da mu nisu odgovorili zašto ga privoda i da je tek kasnije sazano da su policajci mislili da je Mladić.

Agenti su pretražili i hotelsku sobu u kojoj boravi Degrif i uzeli otiske prstiju, ali ništa sumnjivo nije pronađeno.

Belgijska policija javila je nadležnima u Hagu da je akcija bila neuspešna i da praćena osoba nije haški begunac Ratko Mladić, preneo je portal u Sarajevu.

Slikar je oslobođen svih sumnji i pušten na slobodu.

On je rekao da je 1978. godine živeo u Hrvatskoj i da je njegova devojka iz Srbije, zbog čega su "možda mislili da ima neke veze s Mladićem".

"No, agenti su znali da nisam ja Mladić čim su čuli moj jaki naglasak", kazao je 67-godišnji slikar.

Ratko Mladić je u Haškom sudu optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom rata u BiH, za opsadu Sarajeva i stradanje civila u tom gradu između 1992. i 1995. godine.
Korisnikov avatar
By Herald
Originally posted by Herald

nece nikad izaci ziv iz zatvora. Al prvo da dodje u zatvor.

Prica se po gradu da je izmenio licni opis plasticnom operacijom, ali da je uhvacen.
:lukavi:
Korisnikov avatar
By *deni*
Život je uredio da je tačan odgovor iz ove ankete - pod 2.
:hvala:
Korisnikov avatar
By Herald
A ti si jedini dao tacan odgovor, ne? :hvala: :lol:
Korisnikov avatar
By lana-bg
Dakle zlocinac ce postati ako se dokaze da je pocinio zlocin, a do tada je samo optuzen sto nije isto.
Ne znam sto se nekima toliko zuri sa presudom.
Svako ko je krsio pravila ratovanja treba da odgovara i bude osudjen bez obzira ko je i kako se zove.

Meni su zanimljive razne teorije oko hapsenja Mladica i njegovog cuvanja. Po nekima je on uhapsen odavno i drzali su ga stranci sve dok nismo ispunili odredjene uslove. Drugi opet veruju da smo ga mi cuvali ...

Sve mi je verovatnije od zvanicne verzije :hekla:
Korisnikov avatar
By Stripi
da, jebate, stvarno treba uložiti napor da bi mu se dokazalo da je počinio zločin za koji ga terete.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!