Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Đoša: Crnogorci, marš iz Srbije (!?)

1. Đoša je u pravu, stvarno su zauzeli sve funkcije po Srbiji...
20
34%
2. Đoša je u pravu, ali nije trebao javno tako da reaguje
7
12%
3. Đoša uopšte nije u pravu
4
7%
4. Sramota, Đošina izjava je šovinistička
22
37%
5. Ne interesuje me...
6
10%
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sheytan

"Svako ko ne oseća Srbiju kao svoju državu, ne prihvata srpsku zastavu i srpski grb neka ode iz Srbije i neka oni ovde budu strani državljani kao što smo mi kod njih!"

"Svako ko ne oseća BiH kao svoju državu, ne prihvata bosansku zastavu i bosanski grb neka ode iz BiH.

"Svako ko ne oseća Vojvodinu kao svoju pokrajinu, ne prihvata vojvodjansku zastavu i vojvodjanski Statut neka ode iz Vojvodine"
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Baba na grani

Mislim da problem postoji. Sad ja njih ne bih oterao ili izbacio sa posla. Samo zabraniti zaposljavanje po bratu i stricevima. I uopste ih ne mrzim, ni malo. Ali nezadovoljstvo je poprilicno, i sto je najgore, ima osnova.
Ali sto je jos gore od tog najgoreg, porices da se svi ostali necrnogorci zaposljavaju po babu i stricevima. Ali bitan je trun u tudjem oku, tako?
Korisnikov avatar
By Srklet

Po mom mišljenju poenta Đošine izjave je u ovim njegovim rečima:

"Svako ko ne oseća Srbiju kao svoju državu, ne prihvata srpsku zastavu i srpski grb neka ode iz Srbije i neka oni ovde budu strani državljani kao što smo mi kod njih!"

Sa tim se u potpunosti slažem i tako bi postupila svaka civilizovana država u kojoj vlada pravo.

Ko ne ispunjava te osnovne kriterujume ne bi mogao da dobije srpsko državljanstvo.

osnovni kriteriji za drzavljanstvo su dakle prihvatanje srpske zastave i srpskog grba? :lol: a kako se to prihvata? sta, dodjes do zastave i trljas je po picki? :roll:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Popeye
Originally posted by KorvinOdAmbera

Ali, zašto se mora uopšte kositi biti Crnogorac sa biti Srbin, to nikada u životu nisam kontao. Ta isti smo narod. :)

To mi dođe isto kao, eto ti si Novosađanin, ti ne možeš biti Srbin, ili tako nešto. Mali ljudi se bave malim idejama.
a veliki ljudi velikom srbijom. :party:

get over it, crnogorci nisu srbi. to sto neki srbi furaju da jesu i jest jedan od razloga sto se crna gora osamostalila. :)
A joj. Pa, ako ti tako kažeš, i toliko argumentovano, evo već sam prežalio.

Koliko si puta bio u Crnoj gori?

@Bern: Pa, AKO bi ti želeo da budemo svi u EU, onda će tako i biti. Mislim, u Austriji, jedan Čeh, rođen odrastao, došao pre mesec dana u Beč, ima sto puta veća prava nego ja. A AKO ne misliš o EU, onda je to jednostavno moj osećaj do Crne gore i uopšte kakav bi trebao, tj. već i jeste, odnos te dve države.
A i druga stvar šta je za tebe "svet"? I mi smo taj "svet" i mi smo dokaz da se u "svetu" tako radi.
Korisnikov avatar
By bern
A AKO ne misliš o EU, onda je to jednostavno moj osećaj do Crne gore i uopšte kakav bi trebao, tj. već i jeste, odnos te dve države.
A i druga stvar šta je za tebe "svet"? I mi smo taj "svet" i mi smo dokaz da se u "svetu" tako radi.
Nije! Da li ti je poznato da se Srbi (i svi ostali ne-CG) moraju odreći svog državljanstva da bi (možda!) dobili crnogorsko?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by bern
A AKO ne misliš o EU, onda je to jednostavno moj osećaj do Crne gore i uopšte kakav bi trebao, tj. već i jeste, odnos te dve države.
Nije! Da li ti je poznato da se Srbi (i svi ostali ne-CG) moraju odreći svog državljanstva da bi (možda!) dobili crnogorsko?
E, to nisam znao. Onda imaš sto posto pravo što se tiče državljanstva.

A kakva prava uživaju Srbijanci u Crnoj gori?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

osnovni kriteriji za drzavljanstvo su dakle prihvatanje srpske zastave i srpskog grba? :lol: a kako se to prihvata? sta, dodjes do zastave i trljas je po picki? :roll:
Ako imas picku. Ako nemas, nabavi jednu za utrljavanje zastave. Ako si peder, ne mozes da budes Srbin.
Korisnikov avatar
By bern

A kakva prava uživaju Srbijanci u Crnoj gori?
Strani državljani. Vjerovatno postoje neke olakšice, npr. posjed nekretnina i slično, ali nisam upućen. Brojne su priče bračnih parova gdje je žena iz Srbije ali "nema pravo" na papire. Trenutno je stanje mutno, ali valjda mlada država zna šta radi.

Do skoro je postojao test iz poznavanja crnogorskoh jezika, koji je koštao 100€. Srećom, većini je taj novac vraćen. Znam kolege sa fakulteta koje su polagale test.

Pri zaposlavanju sve zavisi od poslodavca. Ponegdje i od toga da li govoriš srpski ili crnogorski. ;) U nekim prijavama se od tebe traži da navedeš koje si nacionalnosti (o, da) - ako je firma procrnogorski orjentisana znaš da nemaš šansi.

@Popaj
Prihvatanje državnosti i državnih simbola je preduslov ostvarivanja (pa i gubljenja) državljanstva. To stoji u svim ustavima, pa i hrvatskom. U većini zemalja je dovoljan potpis da prihvataš državu kao takvu, a u SAD imaš čak i test.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa naravno. ali nije mi bas jasno kako je u ovoj prici doslo do toga da srbiji crnogorci koji zive u beogradu moraju izjavljivati lojalnost? jel to ima neka epidemija odbacivanja srpskog grba medju beogradjanima crnogorskog porijekla? :hmm:
Korisnikov avatar
By bern

pa naravno. ali nije mi bas jasno kako je u ovoj prici doslo do toga da srbiji crnogorci koji zive u beogradu moraju izjavljivati lojalnost? jel to ima neka epidemija odbacivanja srpskog grba medju beogradjanima crnogorskog porijekla? :hmm:
Tako što pričaju o stvarima o kojima nemaju pojma. Ne znaju popuniti uplatincu u banci, ali zato znaju tumačiti zakon tako da povećaju svoj ego, a ponize drugoga.

A nekim ljudima je stvarno dosta diskriminiacije pa onda planu. U to ime:

''

:bubblegum:
Korisnikov avatar
By Seaman

Ali, zašto se mora uopšte kositi biti Crnogorac sa biti Srbin, to nikada u životu nisam kontao. Ta isti smo narod. :)

To mi dođe isto kao, eto ti si Novosađanin, ti ne možeš biti Srbin, ili tako nešto. Mali ljudi se bave malim idejama.

Ja barem kada sam u Crnoj Gori, kao da sam u svojoj zemlji...
I ja tako razmisljam, s tim sto ja Srbiju dozivljama drugom kucom.:)
Korisnikov avatar
By Nikodim
Goga Sekulić: Mi smo sposobni i uspešni
Ona je uspesna??
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Wilhelmina

"Svako ko ne oseća BiH kao svoju državu, ne prihvata bosansku zastavu i bosanski grb neka ode iz BiH.

"Svako ko ne oseća Vojvodinu kao svoju pokrajinu, ne prihvata vojvodjansku zastavu i vojvodjanski Statut neka ode iz Vojvodine"
Bosna je veštačka tvorevina koja nema perspektivu jer je gradjani ne doživljavaju kao svoju državu.

Vojvodina nije država, sem možda u tvojim i nečijim drugim željama.

Tako da ti uporedjenja nisu OK.

A, ako si makar letimično pogledala sve komentare mogla si naći odgovor zašto je bitno, neophodno i obavezujuće da svaki novi državljanin mora da poštuje državu u kojoj živi.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica

Goga Sekulić: Mi smo sposobni i uspešni

- Nismo mi krivi što smo uspešni i probojni. Đošu veoma poštujem, ali mu je ta izjava smešna. Moj tata je Crnogorac a mama Srpkinja, tako da sam ja iz mešovitog braka i podjednako volim i Crnu Goru i Srbiju. Tamo sam rođena, a ovde sam dovedena kao beba. Nije tačno da su Srbi strani državljani u Crnoj Gori.

Zbog takvih izjava se i dešava ovo što se dešava. Pravi se podela, dešavaju se ratovi... To što su Crnogorci na rukovodećim mestima u Srbiji govori o tome da su uspešni, sposobni, pametni... Ja ne bih imala ništa protiv da Đoša ode u Holivud i tamo uspe kao glumac. Bilo bi mi drago zato što je naš.

Jadranka Barjaktarević: Nećemo mu ispuniti želju

- Ja se s njim ne bih kačila, uopšte. Poštujem ga kao voditelja i mislim da je, generalno, vrlo dobar čovek. Ne znam šta mu je bilo da izjavi tako nešto. Možda je mislio samo na Karadžiće, a ne na sve Crnogorce? To je njegovo mišljenje i njegova želja, koju mu se, na njegovu žalost, neće ispuniti. Veliki pozdrav za Đošu od mene!
Niko k'o nase Crnogorke! :smeh:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Bosna je veštačka tvorevina koja nema perspektivu jer je gradjani ne doživljavaju kao svoju državu.

reci to MZ-i, Inzko-u itd..... :giggle:

no, prepushtam Wilmi replike citiranom na ovaj off......
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
savrseno me zabole tuki za srpsko-crnogorske odnose. medjutim, kao gradjanin Srbije koji redovno placa sve moguce poreze smatram da imam prava da kazem jednu stvar, za one koji su glasali za nezavisnu Crnu Goru - marsh sa budzeta republike Srbije!

s postovanjem,
Ogorceni Student
Korisnikov avatar
By deran
'oćemo rezultate...kad ih dobijemo,onda su nam skupi... :drama:

...ja ne znam koliko para je antić tražio,ali jbg-čovek godinama živi u kapitalizmu...:srbin:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Svaka drzava na svetu je vestacka tvorevina. Osim ako Srbiju nije stvorila Majka Priroda i isrtala joj granice, a Gospodin Bog podario grb i zastavu.
No, ponovo paralela - sasvim je ok da postoji Republika Shumska a nije ok da postoji Republika Kosovo?
Vojvodina nije država, sem možda u tvojim i nečijim drugim željama.
Nisam napisala da je drzava. Ali ima svoj Statut, zastavu i grb. To sto ti iskljucujes mogucnost postovanja dva zastave je tvoj problem.

A, ako si makar letimično pogledala sve komentare mogla si naći odgovor zašto je bitno, neophodno i obavezujuće da svaki novi državljanin mora da poštuje državu u kojoj živi.
To je nama nasa borba daalaaaaa, da imamo Tita za marsaaaaaaaalaaaa... :smeh:
Uvek me takvi govori podsete na ono vreme.
No, salu na stranu, obavezujucuje je da se postuje zakon i drugi ljudi, a sta ko misli o bilo cemu jos uvek nije kaznjivo.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Izjava je divljačka, ne podržavam.

Smatram da ne bi trebalo da imaju bilo kakve povlastice pri dobijanju državljanstva, u odnosu na bilo koje druge strane državljane.

Ako već imaju državljanstvo ili su već ostvarili pravo na njega, tu ne vidim problem.

Domorodačko stanovništvo Srbije nema povoda da se buni.
Ako su Crnogorci bolje iskoristili nekadašnju zajedničku državu, to je za pohvalu.

A Srbiji tek ostaje da nauči da sprovodi svoje, i interese svojih građana, bez sukoba i bez veštačkih državnih zajednica koje ne donose ništa osim hrane nacionalizmu.

Glasao za opciju 3 i 4.
Korisnikov avatar
By Sheytan

No, ponovo paralela - sasvim je ok da postoji Republika Shumska a nije ok da postoji Republika Kosovo?

...

Nisam napisala da je Vojvodina drzava. Ali ima svoj Statut, zastavu i grb. To sto ti iskljucujes mogucnost postovanja dva zastave je tvoj problem.

Uvredljivo je umesto Republika Srpska pisati Republika Šumska.

Istina, i moderator Stripi taj posprdni izraz koristi za ex Republiku Srpsku Krajinu, bez ikakvih sankcija, pa što i ti kao forumaš me bi jedan entitet utvrdjen Dejstonskim sporazumom tako nazivala.

To nije samo stvar političkog stava, ideološkog opredljenja, već i kulture dijaloga i kućnog vaspitanja.

Što se pak Vojvodine tiče, zaista nisi eksplicitno rekla da je država, ali si je spomenula u tom kontekstu, što opravdano implicira poistovećivanju sa državom.

Nemam ja ništa protiv zastave i grba Vojvodine, kao Autonomne Pokrajine, kao ni protiv zastava i grbova velikih firmi, gradova... Ali, to nije isto kao i državni simboli - zastava i grb utvrdjeni Ustavom Srbije, ili ma koje druge države, koji se moraju poštovati ako želiš biti državljanin te zemlje.

Originally posted by Tungi

Da im svetle guzice Beogradu ne bi trebalo ulicno svetlo.
:pucaodsmeha:

Još jedan, "finiji":

- Da Crnogorcima svetle oči, Beograd bi sijao kao Pariz.
Korisnikov avatar
By Stripi
Aj bar jednom navedi ijedan post gdje sam ja to napisao.
To si već jednom potegnuo prije

No, to me ni najmanje ne čudi kada je Stripi i dalje moderator i član GS uredjivačkog tima na ovom forumu, a medju prvima je za Republiku Srpsku Krajinu uveo ovde u upotrebu posprdni naziv republika šumska.

Takav odnos jednog moderatora je nedopustiv. Tim pre što to negativno utiče na kulturu dijaloga i na ostale forumaše.
gdje sam ja odgovorio
Originally posted by Stripi

Republika Šumska nije drugi naziv za Republiku Srpsku Krajinu, koja nije poživjela dugo i nalazila se na okupiranim područjima Republike Hrvatske, nego je to alternativan naziv za Republiku Srpsku koja se nalazi u sujednoj nam Republici Bosni i Hercegovini.
Dakle, osim što si fašist onog najnižeg nivoa, još tako star i lažeš. No to nije ništa novo, tako su i nacoši četrdesetih godina lagali kako bi pridobili koga mogu. No tebi nešto i ne ide, iako si već postao histeričan u svojim tvrdnjama. No zapamti, mene ljudi znaju i uživo, dok tebe i tvoje kučence nisu.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

Aj bar jednom navedi ijedan post gdje sam ja to napisao.
Jesi, i te kako, ali nemam nameru da sada tebi ispunjavam želje i gubim vreme pretražujuči tvoje postove, pogotovu što si možda to i ispravio jer sam te prijavio nadležnom moderatoru za korišćenje tog uvredljivog izraza.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ispravio sam post, pa se moš malo referirat i na to lažovčiću najmiliji.
Ali evo, pomoći ću ti u bržem pretržvanju.
U tražilicu upišeš pod traži: Šumska a u polje postavio/la (korisničko ime): upišeš moj cijenjeni nick i stisneš enter. Pa da vidimo štaš nać :kiss:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

Goga Sekulić

Ja ne bih imala ništa protiv da Đoša ode u Holivud i tamo uspe kao glumac. Bilo bi mi drago zato što je naš.
:lol:

Doduše, kad može kolač da uspe u tiganju, može, vala, i Đoša u Holivudu.

Ako malo smrša, metne sočiva i očešlja se, eto nama novog Bastera Kitona.

PRE

Slika

POSLE

Slika
Korisnikov avatar
By Stripi
Joj, jel to onaj što priča preloše vice u raznoraznim Grand paradama?
Korisnikov avatar
By Srklet

Uvredljivo je umesto Republika Srpska pisati Republika Šumska.

Istina, i moderator Stripi taj posprdni izraz koristi za ex Republiku Srpsku Krajinu, bez ikakvih sankcija, pa što i ti kao forumaš me bi jedan entitet utvrdjen Dejstonskim sporazumom tako nazivala.

To nije samo stvar političkog stava, ideološkog opredljenja, već i kulture dijaloga i kućnog vaspitanja.
mnogo je uvredljivije, primjerice, srusiti sve dzamije u banja luci i poubijati desetine tisuca bosnjaka. :)
Korisnikov avatar
By bas bleu
ne, baster je poznat po nemim filmovima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!