Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

U političkom smislu, ja sam...

fašista
2
3%
desničar
1
2%
konzervativac
6
10%
liberal
27
44%
socijaldemokrata
13
21%
socijalista
2
3%
komunista
3
5%
anarhista
7
11%
Korisnikov avatar
By Baba na grani
Originally posted by Dušan Maljković
No, da zaoštrimo stvar: čak i kada se deklarišemo, recimo, kao liberali, to uopšte ne znači da delimo identične stavove. Tu takođe može biti velikih razlika iz najmanje dva razloga -- pogrešna samoidentifikacija (jer nije poenta u tome šta ja mislim da politički jesam, već kakve političke efekte proizvodim), kao i razlika među pozicijama koje se označavaju liberalnim, gde ima i po mnogim pitanjima suprotsatvljenih strujanja.
Dudo, mislim da zalazis u banalizaciju i kategorizacije, na kojima mora biti ta stroga samoidentifikacija (a jos ne daj boze greske u istoj, koje su po meni neminovne). Definisanost iz koje proistice kategorija je u svojoj osnovi subjektivan element, samim time "fluidan". Tako da u svakoj kategoriji dolazi do odstupanja zbog licne percepije definicije.

:nokti:
Korisnikov avatar
By boy89
ja sam negde izmedju liberala i socijaldemokrate....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ajme, ajme, ajme, koliko levicara na jednom mestu. :pionir:

Samo, pitanja i sam grafikon uopste nisu primereni i krojeni po osnovi politike i istorije Srbije i regiona. Zapravo, ljuljajuci se na ostacima (fuj, bljak, odvratnog!) komunizma, prava ekonomska desnica - ne postoji. I nasi tradicionalisti ce se buniti ako nema studiranja 'na budzetu', ako se ukine obavezno zdravstveno ili zatvori muzej koji se ne posecuje.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne znam zaista, ne znam razliku izmedju pojedinih opcija. Ne dopadaju mi se ljudi koji se bave politikom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina

Zapravo, ljuljajuci se na ostacima (fuj, bljak, odvratnog!) komunizma, prava ekonomska desnica - ne postoji. I nasi tradicionalisti ce se buniti ako nema studiranja 'na budzetu', ako se ukine obavezno zdravstveno ili zatvori muzej koji se ne posecuje.
i ne treba da postoji (ni) ekonomska desnica.
ne treba suzbijati slobodno preduzetnishtvo, ali sve to treba da nadzire drzava na poshten nachin. svakako, prvi preduslov je da drzava mora biti poshtena. a, s obzirom na realno stanje stvari u npr. Srbiji, ipak, poshtenija je s ovom aktuelnom vlasti nego shto bi bila s onom grozotom shto se opozicija zove.

LDP-u jedino i zameram shto ima, ako ima, ekonomskih desnichara u sebi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sunce

Ne znam zaista, ne znam razliku izmedju pojedinih opcija. Ne dopadaju mi se ljudi koji se bave politikom.
ni ja ne volim politiku koja se bavi na negativan nachin mojim i meni slichnim ljudima zivotima i koja me tera da joj pruzam otpor. ali, jebiga, upravo takva politika je chesto (bila) bash nametnuta odozgo pa joj pruzam otpor. pa, u takvom stanju stvari samo biram onu politichku ideologiju (socijaldemokratija, socijalliberalizam) za koju sam siguran da stvara ono bolje stanje stvari gde ce obichan chovek shto manje i trebati da zna o politici, strankama, ko mu je predsednik itd....
By Simor
Originally posted by Vel boy

@Simor, Keynsey je valjda bolji od Popper-a. :)
Misliš na Keynesa? ;)

Nego, pošto pratiš zbivanja na političkoj sceni Sjedinjenih Država, kako ti procenjuješ opasnost od konzervativaca i libertarijanaca iz Tea Party krila republikanaca (koje, koliko shvatam, ni Bush ne podržava) i koliko oni mogu da ugroze Obamine napore na predstojećim izborima u novembru?
By Kragi
Liberal, i za razliku od zvezdice, jesam ldp ali sam ujedno i jako konzervativan pa se desi da se ne složim sa politikom stranke, ponekad :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Simor
Originally posted by Vel boy

@Simor, Keynsey je valjda bolji od Popper-a. :)
Nego, pošto pratiš zbivanja na političkoj sceni Sjedinjenih Država, kako ti procenjuješ opasnost od konzervativaca i libertarijanaca iz Tea Party krila republikanaca (koje, koliko shvatam, ni Bush ne podržava) i koliko oni mogu da ugroze Obamine napore na predstojećim izborima u novembru?
u ultradesnicharskom pokretu pod imenom tzv. tea party nema libertarijanaca vec samo ultradesnichara.
libertarijanci su i dalje manjinski i ima ih rashtrkanih po independent politichkim opcijama, Libertarian Party (koja postoji ali van dvopartijskog americhkog sistema), kao manjina unutar Republikanske stranke (koje tea party-jashi poshprdno nazivaju RINO ("republicans in name only") jer su im socijalno preliberalni) te kod konzervativnih od Demokrata.

dakle, tea party je ultradesna, nazalost, vecinska struja republikanske stranke, oni koji su ju i hijack-ovali josh odavno, napumpana christian right-om, shto prikrivenim shto otvoreniom simpatizerima kju kluks klana itd.

Amerika je politichki shizofrena tako da me nishta ovde ne iznenadjuje niti chudi (i u negativnom i u pozitivnom smislu).
isto kao Balkan- samo na americhki nachin.
Korisnikov avatar
By blabla54380
фашиста, наравно.

за аутора један поклончич

Slika
Korisnikov avatar
By bas bleu
a pokloncic je your take on the final solution? nah...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Slika

Economic Left/Right: -8.50 (shto je ekonomski najlevlje od svih formasha do sada, pa i od samoizjashnjenih anarhista i (salonskih) komunista, kashljuc, kashljuc...., a socijalliberal-socijaldemokrata-socijalista sam.....)

Social Libertarian/Authoritarian: -5.59

poput Nelson Mandele i verovatno Desmond Tutu-a. :D
Korisnikov avatar
By Adenim
Razocaran.

Malo simpatisem ldp.
Korisnikov avatar
By DiablO
Liberal

Mada u nashoj zemlji - definitivno apolitichan...
Korisnikov avatar
By m..
socijaldemokrata.

radila sam politicki kompas, ima jedno 5 godina, negde po sredini dijagonale dole levo.
Korisnikov avatar
By Hys.
The Political Compass
Economic Left/Right: -6.00
Social Libertarian/Authoritarian: -8.41

Slika

Uploaded with ImageShack.us
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!