Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Razmišljala sam o tome da li je kada je reč o erotskom doživljaju i poimanju vlastite seksualnosti veća sličnost između gej i strejt muškaraca, kao i lezbejki i strejt žena ili gejevi percipiraju slično kao strejt devojke, a lezbejke kao hetero muškarci. Baš me interesuje vaše mišljenje na datu tematiku. :shrug:

Moje mišljenje je da zavisi od odnosa anime i animusa u ličnosti, neovisno od primarnog pola i roda.

Videćemo kako će se diskusija razviti, možda se posle nadopunim.
By LeDeNa_
Originally posted by Galateja
Moje mišljenje je da zavisi od odnosa anime i animusa u ličnosti, neovisno od primarnog pola i roda.
Po meni si sve rekla ovom recenicom.Slazem se...

Kasnije cu vise...

p.s.Mislim da najbolje teme stavljas na forumu...Bravo :)
By J...
Mozda zene, bez obzira da li su strejt ili lez ipak vise unose emocije u ljubavno - seksualne veze nego muskarci, opet bez obzira da li su strejt ili gay. Cinjenica da ima vise oglasa koje daju muskarci a u kojima se trazi iskljucivo seks, nego sto to rade zene. :neznam:
Korisnikov avatar
By Dina
Slazem se sa ovim sto J... kaze. Naravno to je sad uopstavanje - niti su sve strejt zene nekakve, niti lezbejke, isto vazi i za muskarce... Ali ako pokusam da ih uopstim i izvucem neku slicnost koja se cesce pojavljuje ispada ono sasvim tipicno - kod muskaraca je pretezno naglasenost seksa a kod zena emocija, tj slicniji su gay muskarci i strejt kao i lezbejke i strejt zene. S tim sto su meni gay muskarci ipak slicniji strejt muskarcima, dok su lezbejke nesto udaljenije od strejt zena, mozda kao neke buntovnice. Takodje kod gay muskaraca ja cesto osetim muski, bas muski princip i energiju, dok kod lezbejki i biseksualki se te energije nekako mesaju...
Korisnikov avatar
By Blady
Nisam bas razumela temu...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Rekao bih da je reč o doživljaju sopstvenog roda.

Iz njega proističe sexualno ponašanje.

Podsvest sigurno ima podjednaku ulogu kao i svestan deo našeg uma.

U periodu rane adolescencije sam vrlo često želeo da sam žensko.
Nisam se osećao dobro u svojoj koži.

Kako su nastupila prva iskustva sa muškarcima, tako sam sve više upoznavao svoje telo i njegove potrebe, da bih posle nekoliko godina bio potpuno zadovoljan što sam muškarac.
Sada ne bih ni poželeo da sam žensko, ni za šta na ovome svetu.

Mnogi iz mog najbližeg okruženja će reći da sam ranije bio mnogo više nežan i feminiziran.
Nežan sam i dalje, ali feminiziranost je nestala usput.
Naravno da kao svaki peder imam po koji lepršav pokret lepeza1

Pripadnost rodu primarnija je odrednica našeg ponašanje nego što je pol.
Socijalizacija je svakako važnija od biologije.
A smatram da je potpuno individualna stvar sličnosti i razlika između str8 i gay populacije, ili bilo koja dva pojedinca.

Ne postoji ništa što je isključivo osobina određene grupe.
Možemo govoriti o većoj zastupljenosti u određenom delu populacije u određenom periodu.

Previše uprošćena generalizacija takvih stvari stvar je stereotipija, odnosno predrasuda.
Korisnikov avatar
By 2kune
OK, to je bila teorija... kad ćemo preći na praksu? :merlinka:
Korisnikov avatar
By Mariška

A šta je to odnos anime i animusa u ličnosti? Može l' neki info?

Please...
Korisnikov avatar
By Galateja
^
Pisala sam o tom odnosu na temi buč-fem dinamika. Evo da se samocitiram. :trep:

Kada kažem anima i animus upravo želim da prevaziđem heteronormativnu binarnu podelu na muško i žensko, jer da nije tako onda bih koristila te termine.
unutarnja anima - nežnost, krhkost, bojažljivost, plačipičkost, histerija...
spoljna anima - nežne crte lica, meka koža, uska ramena, visok glas, grudi, obline, određeno držanje...
unutarnji animus - suzdržanost, hrabrost, smirenost...
spoljni animus - grublje crte lica, šira ramena, dubok glas, određeno držanje...

Tako da smo svi kombinacija anime (u. i s.) i animusa (u. i s.) distancirajući se od muško/žensko. Kada se sve to isfrikombinuje dođemo do nekih procenata koji umeju jako lepo da se ogledaju. Primera radi, Gro Hamerseng ima izraženu animu, ali jaki bicepsi su sasvim prihvatljiv upliv animusa koji je čini još poželjnijom.
Korisnikov avatar
By Mariška
^

Aha, kapiram sada. Hvala!

Ja sam mislila da termine Anima i Animus koristiš u smislu arhetipova u nesvesnom iz Jungove psihologije, pa me je to malo zbunjivalo.
Korisnikov avatar
By Galateja
Možda sam konfuzno postavila temu, te zato nisam baš najbolje shvaćena.
Recimo da su me J... i Dina skontale. :sesir:

Pokušaču da pojednostavim.
Dakle, uzeću za primer Riki Martina kao nekog ko je veoma poželjan među strejt ženama i gej muškarcima i Šeron Stoun kao neku koja je poželjna (bila) za strejt muškarce i lezbejke. Moje pitanje se odnosi na to da li će mašta i pristup biti sličniji između strejt muškarca i lezbejke koji se pale na Šeron ili između strejt muškarca i geja bez obzira što je objekat želje drugačiji?! Dakle, šta je tu sličnije?

Primetila sam i ja to za oglase. Možda nije u vezi sa rodnim razlikama, koliko u sociologiji. Ne znam... Ja u onu opciju 'tražim' ne bih stavila sex makar me nakljukali španskim mušicama, jer mi je to nekako bez stila. Što ne znači da ne želim seks (možda sam i licemer?!), samo mi je bitna ta forma. Ne bih stavila ni opciju ljubav, jer mi je i to nekako prenaglašeno. Mislim, tražim ljubav... Ajme! :drama: Najbolje su mi što uopštenija 'potraživanja' kao npr. druženje ili drugo.
By dukkehjem
meni treba neki animus animus frajer ^^ :giggle:

salim se...
a sto se teme tice, slazem se generalno sa tobom, galateja.

Zavisi sve to od licnosti do licnosti, odnosa anime i animusa, bas kako si rekla. Tako da ne bih poredio nijednu grupu ni sa jednom.

Mislim da cak ne moze ni da se kaze da je stvar fiksna za dva pojedinca iste grupe, pa cak i iste podgrupe. Sta vise, ne moze da se kaze ni za jednog pojedinca, jednu istu osobu, jer i to moze da zavisi od perioda... Sam ja sam pretezno pasivan, ali imam trenutaka koji prerastaju u zesce aktivan, dominaciju pa i sadizam cak... i svakakvih jos oscilacija.
Percepcija samoga sebe moze da se tako krece od fem decojke, preko muskarace, preko neznijeg muskarca, do grubog muskarca, pa i nekih kombinacija tipa zena u muskom telu (ali kojoj to telo dogovara)... Trenutno sam u muskaraca u muskom telu fazi.

To sve u prvom redu ima veze sa time sto sam ja - ja. Ovakav kakav sam, kombinacija mnogih stvari, sa odredjenim tendencijama i predispozicijama, u okviru odredjenih normi i usled odredjenih faktora, koji mogu biti najrazlicitiji.

Smatram da ima strejt zena koje su izuzetno dominantne u okviru pasivne uloge, na primer, i da su musko u dosnosu sa svojim muskarcem koji je, na primer, pasivan u okviru aktivne uloge...

Ali to sve opet zavisi od pojedinaca i varira od osobe do osobe...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Mariška

Ja sam mislila da termine Anima i Animus koristiš u smislu arhetipova u nesvesnom iz Jungove psihologije, pa me je to malo zbunjivalo.
Dala sam sebi na volju da načinim iskorak od Junga. :)
By dukkehjem

Pokušaču da pojednostavim.
Dakle, uzeću za primer Riki Martina kao nekog ko je veoma poželjan među strejt ženama i gej muškarcima i Šeron Stoun kao neku koja je poželjna (bila) za strejt muškarce i lezbejke. Moje pitanje se odnosi na to da li će mašta i pristup biti sličniji između strejt muškarca i lezbejke koji se pale na Šeron ili između strejt muškarca i geja bez obzira što je objekat želje drugačiji?! Dakle, šta je tu sličnije?
ja mislim da zavisi od zene do zene i od muskarca do muskarca, tj. nece dve strejt zene na isti nacin zeleti rikija, niti dva geja, tako ni strejt zena i gej i obrnuto...
a sto se slicnosti tice, moze da se desi da neki gej zeli rikija na nacin slican onome na koji strejt muskarac zeli seron stoun, tako da opet ne moze da se kaze da je ensto slicnije necemu drugom...
By dukkehjem
Originally posted by J...

Mozda zene, bez obzira da li su strejt ili lez ipak vise unose emocije u ljubavno - seksualne veze nego muskarci, opet bez obzira da li su strejt ili gay. Cinjenica da ima vise oglasa koje daju muskarci a u kojima se trazi iskljucivo seks, nego sto to rade zene. :neznam:
ja mislim da se ne sme generalizovati. a i da oglasi nisu merodavni.
Korisnikov avatar
By Blady
aham...
Auuuu, pa sve zavisi, sa nekom bih se druzila, sa nekom bih sex...
Mislim da u svakom smislu postoji razlika :psiholog:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by J...
..., sta cemo onda sa kruzing mestima i javnim wc-ima u kojima se "pronalaze" iskljucivo muskarci (homoseksualci) a zene (lezbejke) ne?
Da se samoorganizujemo, razume se.
Dobrodosle ste u konjarnickim parkicima, sve koliko vas ima.

Inace: ne bih uzimala Galatejinu podelu za strogu. Ja radim na (imaginarni) prekidac (not THAT button!), *klik* i zelim da ga primi :bj: ,... *klik* i ponovo sam devojcica koja zahteva neko besciljno dugo mazenje :kissing: .
Postoje cross-tripovi u sred srede, to zelim reci!
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Mariška

Dala sam sebi na volju da načinim iskorak od Junga. :)
Aham, iskorak od Junga, a prema Otu Vajningeru...

Elem, ponajviše bih se složila sa Dinom.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Kako sam ja primetio od komentara osoba ženskog pola (bilo strejt, bi ili lez), čini mi se da je u muškoj prirodi da sve ide brže, mnogo direktnije, bez puno igrica, kada se radi o ljubavno/seksualnim pitanjima...
Žene više vole da se upuštaju u priče, da malo zakomplikuju, začine, umešaju emocije, umešaju sve.
I kako sam ja do sada skontao, imam utisak da po toj varijabli se najviše gej i strejt osobe, istog roda slažu. To govoreći isključivo na osnovu ljudi sa kojima sam pričao.

Zato je gej muškarcima mnogo lakše doći do "samo seksa" (potpomognuto prirodom samog odnosa, ponajviše dužinom/kratkoćom trajanja), ali isto tako je teže (ne nemoguće) skontati pravu seksualno/emotivnu vezu.
Korisnikov avatar
By Dirrty

Ja u onu opciju 'tražim' ne bih stavila sex makar me nakljukali španskim mušicama, jer mi je to nekako bez stila. Što ne znači da ne želim seks (možda sam i licemer?!), samo mi je bitna ta forma. Ne bih stavila ni opciju ljubav, jer mi je i to nekako prenaglašeno. Mislim, tražim ljubav... Ajme! :drama: Najbolje su mi što uopštenija 'potraživanja' kao npr. druženje ili drugo.
To je i moje mišljenje.
Vidiš da smo slični, a ja sam peder :awesome:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by KorvinOdAmbera

...

Zato je gej muškarcima mnogo lakše doći do "samo seksa" (potpomognuto prirodom samog odnosa, ponajviše dužinom/kratkoćom trajanja), ali isto tako je teže (ne nemoguće) skontati pravu seksualno/emotivnu vezu.
Ovo me je podsetilo na jednog Lonijevog prijatelja koji je heteroseksualac, inace je gay friendly ali zavidi gayevima upravo zbog tog lakog dolazenja do seksa dok njemu sa zenama to nikad nije tako jednostavno i brzo. Kad mu Loni prica nekad sta je sve moguce u gay svetu on samo rasiri oci. Njemu to izgleda kao neki raj u kome je seks, seks, seks a kao hetero nikad ga nema koliko bi zeleo, kaze umrece zeljan seksa :lol:
Korisnikov avatar
By Mage
Ja mislim da su muškarci daleko više opsednuti seksom od žena, bili oni str8 ili gay.

Generalno gledano, mislim da je daleko veća razlika između str8 žene i gay muškarca, nego str8 i gay muškarca. Isto mislim da važi i za devojke: lez i str8 devojke su bliže nego lez devojke i str8 muškarci. Naravno ima dosta izuzetaka, ali sam ja iz svog iskustva stekao takav utisak. Osim toga, logičnije mi je da pol (rod) više utiče na ponašanje nego seksualna orijentacija.
Korisnikov avatar
By Galateja
^A zašto li je to tako, pitam se?! Hormonalna uslovljenost, socijalno učenje, nešto treće?!
Korisnikov avatar
By Mariška
^

Mislim da je uticaj socijalnog učenja sada daleko manji nego što je bio ranije (npr. pre 100 ili 50 godina), ako ga uopšte više i ima.

Po mom mišljenju, daleko uticajnija od socijalnog učenja jeste hormonalna uslovljenost, o čemu (dakle o uticaju hormona na seksualnost) možda ponajbolje mogu posvedočiti male-to-female transseksualke.
Kao ilustracija dejstva ženskih hormona i smanjenog nivoa testosterona, a usled hormonske terapije (kojom se nivo ženskih i muških hormona u krvi dovodi u granice normalne za osobe ženskog pola), evo iskustva jedne MTF transseksualke (citat preuzet sa trans potforuma):
"Seksualni nagon je također nešto što se promijenilo kod mene (snizio se i nekako se preoblikovao) kao što se i smanjila mogućnost trenutne voljne erekcije (treba mi malo više vremena i emocionalnih faktora da istu postignem)."

Sudeći prema ovom, ali i drugim sličnim iskustvima, može se pretpostaviti da je ženama, bilo str8, bilo lez, potrebno "malo više vremena i emocionalnih faktora" da bi se seksualno uzbudile, nego što je to potrebno gay i str8 muškarcima, koji imaju puno viši nivo testosterona nego lez i str8 žene.

Just my two cents, anyway...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Dina

...

Ovo me je podsetilo na jednog Lonijevog prijatelja koji je heteroseksualac, inace je gay friendly ali zavidi gayevima upravo zbog tog lakog dolazenja do seksa dok njemu sa zenama to nikad nije tako jednostavno i brzo. Kad mu Loni prica nekad sta je sve moguce u gay svetu on samo rasiri oci. Njemu to izgleda kao neki raj u kome je seks, seks, seks a kao hetero nikad ga nema koliko bi zeleo, kaze umrece zeljan seksa :lol:
Istina. I moj hetero cimer šizi radi toga. :smilegrin:

Ali je bezveze što je malkice teže radi toga naći i emotivnu vezu. Pogotovu ta priča oko istih polova me čini da ja uopšte vezu između muškaraca i uopšte privlačnost vidim kao dva magneta koji se izuzetno privlače (mnogo brže, npr. nego u hetero spojevima) i brzo spoje, da bi istog trenutka kada se spoje počeli odbijati, pa ponovo privlačiti.

Dok valjda takva dinamika kada se susretnu dva različita roda valjda ne postoji toliko, jer sve struji u jednom smeru, davalac/primalac, jin/jang.

I da, svakako rod više utiče na ponašanje nego seksualna orijentacija.
By J...

Dok valjda takva dinamika kada se susretnu dva različita roda valjda ne postoji toliko, jer sve struji u jednom smeru, davalac/primalac, jin/jang.

A sta je sa onom podelom na aktivnog/pasivnog? :misli:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja se otprilike slazem sa ovim sto je Mariska pisala tj da hormoni uslovljavaju vecu slicnost muskaraca odnosno zena. A socijalno ucenje i netolerantno drustvo bih "osudila" za ovo sto Korvin prica tj kratkocu gay veza. Nije naravno to jedini razlog, ali bar ja imam utisak da su ovde muskarci uglavnom mnogo razmazeni i nauceni da je sve podredjeno njima :D I onda kad se dva takva nadju veza pukne jer nijedan nece da on tu nesto pravi kompromis. Bar tako je slucaj sa meni bliskim gay osobama. Nesto se malo podzapaju i ovaj odmah skoci da prekida vezu. Onda ja savetujem da se primiri, saceka, porazgovara i tome slicno i nekad saveti deluju a nekad ne. Sa druge strane u hetero odnosima zene mnogo trpe i tolerisu a i to nije dobro, bolje da se veza raspadne nego da traje a nije dobra.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!