Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by Marvin
Koliki debil treba da budeš pa da napišeš ovako nešto?!?!?!

Од нашег сталног дописника
Љубљана, 22. септембра – Хомосексуални парови или „истосполни”, како их овде називају, биће изједначени у свим правима са бисексуалном брачном заједницом/

(Politika, naravno :zid: )

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Veliki, ali ipak manji nego urednik koji je objavio tako nesto!
Korisnikov avatar
By boy89
Jel neko zna sta je bilo sa tim predlogom, jel usvojen ili se jos o tome raspravlja u Sloveniji?
By bostjan
Originally posted by boy89
Jel neko zna sta je bilo sa tim predlogom, jel usvojen ili se jos o tome raspravlja u Sloveniji?

Bilo je rasprave ali još nije ništa završeno.
Pošto je više od pola parlamenta za takav zakon(zbog vodeće koalicije) će biti usvojen. Ali prije nove godine sigurno neće.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
BIla sam za vikend u Ljubljani. Jos uvek je zakon u proceduri.
I po prilicno se burno tamo to sve prati..

Znacemo uskoro kako je sve to ispalo...
Korisnikov avatar
By Bastian
danas je slovenska vlada potvrdila novi zakon o izanečenju homoseksualca sa heteroseksualca.
To znači da mogu homoseksualci u Sloveniji posvojiti deca i da če se priznat brak medju homoseksualca.
taj zakon ide još u parlament pošto je većina za ovaj zakon u parlamentu bi mogao ovaj zakon važit u prvoj polovini 2010 godine.

tako,da ću ja imat sledeče godine svadbu
:setnja:
Korisnikov avatar
By Mars
Sanja Marinković smatra (i.e. videla negde u novinama) da je brak prevaziđena institucija i, što se mene tiče, diskusija je završena.
Korisnikov avatar
By krpica
hahahaaha ja bi se udala samo zbog para ! parica :tamoamo:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Ja bih se udala/cu se udati zbog (svedskih) papira*. :pervert:

Vec je ugovoreno. :smug:

:oportunista:

*ne radi se o papirima, vec o SVEDSKIM papirima. Ah, taj divni plavi pasos, sa zutim zvezdicama... :radosnice:
By bostjan
Nočas najkasnije do 23 sati ce biti u Slovenskom parlamentu glasanje za novi zakon,da se u Sloveniji prizna brak nedju homoseksualca i posvoji deca.
Kako kaže do sada,mislim,da ga potvrde ali neki već počelu sa grožnju,da če biti referendum.
U parlamentu je bilo stvarno puno homofobije i neki su me stvarno razočarali jer sam mislio,da su naši parlamentarci pametni ali kad sam čuo,da je homoseksualnost bolest...
Korisnikov avatar
By ns.happy
ukoliko usvoje mislim da ce biti dosta emigranata odavde kod vas ;)
Korisnikov avatar
By erkondisn
Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je v razpravi odgovoril na vprašanje, ali želi zakonik razvrednoti tradicionalno družino, kakor jo tudi ustava določa. Svetlik zagotavlja, da v zakoniku ni niti enega mesta, ki bi šel v to smer. Izpostavil je tudi vprašanje študij, na podlagi katerih so snovali družinski zakonik. Glavni zaključek teh je, da je najboljše okolje za vzgojo, rast in razvoj otroka tisto, kjer ima otrok možnost živeti v družinski skupnosti, ki jo tvorita dve odrasli osebi. Pri tem je spol nepomembna zadeva, je še dejal Svetlik.

je... bas vidim onog neandertalca Milinovica kako u Hrvatskoj ove iste rijeci izgovara :barf:
By bostjan
Mislim,da neče bit emigranta ništa više nego sada.
Korisnikov avatar
By zachary85
Originally posted by Mars

Sanja Marinković smatra (i.e. videla negde u novinama) da je brak prevaziđena institucija i, što se mene tiče, diskusija je završena.
:tamoamo: Ako kaže Sanja Marinković....

Dobro je, neću morati toliko daleko da odem ako odlučim da sklopim brak. Mada taj brak ne bi bio priznat ovde. A zašto da se vraćam???

Zašto se ostale države SFRJ nisu ugledale na Sloveniju???
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Congrats ! Sad da pošaljete pelcer i u Srbiju!
Korisnikov avatar
By kal zakath
Polako. Sada još dve diskusije u parlamentu, pa onda verovatno cirkus oko referenduma. Oko pola godine zabave.
By bostjan
ako će biti sve ok, bi mogao ovaj zakon biti sredjen oko septembra ili oktobra 2010.
Korisnikov avatar
By kal zakath
prosto po kal-u

Delo:

Vrhovni sud (Slovenije) potvrdio je odluku ljubljanskog okružnog suda, koje je priznalo pravomočnu presudu višeg suda američke savezne države New Jersey.

To znači, da ima presuda, prema kojoj sta istospolna partnera, sa slovenačkim i američkim državljanstvom u USA usvojila djevojčicu, u Sloveniji jednaku vrednost kao da ju je doneo slovenački sud.

(na slovenačkom)

http://www.siol.net/slovenija/novice/20 ... klice.aspx
Korisnikov avatar
By boy89
i kakva je sada situacija? Jel se glasalo ili tek treba? Kakve su sanse da ce se legalizovati gej brak?
Korisnikov avatar
By kal zakath
Zajebavaju se po parlamentarnim komisijama, odborima, šta ti ja znam. Navodno su usaglasili novu definiciju porodice. Još uvek nije bilo druge diskusije u parlamentu. Brak če legalizovati, ako vlada izdrži do kraja procedure.

Evo predloga definicije porodice:»Družina je življenjska skupnost otroka z enim ali obema od staršev ali z drugo odraslo osebo, če ta skrbi za otroka in ima po tem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice.

ili prosto po kal-u : Porodica je životna zajednica deteta sa jednim ili obojicom roditelja ili sa drugom odraslom osobom, ako se ona brine za dete i ima po ovom zakonu određene obaveze i prava prema detetu.
Korisnikov avatar
By boy89
Kal zakath, hvala ti na info... nadam se da ce usvojiti zakon :)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Oženi se ministar Vestervele s dečkom

Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele (48) i poslovni čovek Mihael Mronc (43) sklopili su zakonsku vezu pred gradonačelnikom Bona Jirgenom Nimptšom.

Slika

Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele, prvi ministar te zemlje koji se javno izjasnio da je homoseksualac, ozvaničio je vezu sa svojim partnerom na građanskoj ceremoniji u rodnom Bonu, saopštila je danas nemačke Slobodna demokratska partija (FDP).

Vestervele (48) i poslovni čovek Mihael Mronc (43) sklopili su zakonsku vezu pred gradonačelnikom Bona Jirgenom Nimptšom, preneo je dnevnik "Bild", a portparol FDP je potvrdio izveštaj.

Nemački zakon ne dozvoljava brakove među partnerima istog pola, ali im omogućava da registruju vezu kojom imaju ista prava i obaveze kao i venčani heteroseksualni parovi, podsetio je Rojters.

Vestervele, predsednik liberalne FDP, takođe je vicekancelar u vladi desnog centra kancelarke Angele Merkel.

Ceremoniji je prisustvovalo oko 20 članova porodica i prijatelja, naveo je "Bild".

Vestervele i Mronc su u vezi od 2003. godine.

Mronc je ponekad pratio šefa nemačke diplomatije na putovanjima u inostranstvo, a ti troškovi nisu išli na račun poreskih obveznika, već ih je sam snosio.

Ipak, prestao je da putuje s Vesterveleom pošto su opozicioni lideri postavili pitanje o sukobu interesa, odnosno da li Mronc koristi ta putovanja za sopstvene poslove.

Nemački zakon o vezama istopolnih partnera liveralizovala je prethodna vlada levog centra.
Korisnikov avatar
By Srklet
povraca mi se. guido je odvratna poluaotohomofobna histericna tetka, i hate him!
Korisnikov avatar
By Dina
Vec sam videla tu vest za nemackog ministra spoljnih poslova. Mislim da je to sjajno za prihvatanje lgbt osoba od strane obicnog naroda. Nadam se da ce jednom i kod nas tako biti a ne da "kurir" samo nagadja da medju politicarima ima homoseksualaca i to predstavljeno u negativnom kontekstu, kao neki greh tih politicara...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!