Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By dukkehjem
Nedavno sam kupio one od po kilogram i koristim ih sto pri vezbama (da bih otezao pialtes itd.), sto pri setnji.
E, sad, ja sam prezadovoljan i mislim da su odlicna stvar, medjutim,
nesto mi rekose/nesto sam nacuo da kao nisu baz zdravi... sta vi misilte o tome? I ako nisu zdravi, zasto?
Mislim, ja ne spavam u njima, nego eto, svaki dan mozda sat i po vezbi i vikendom po 15ak kilometara presetam sa njima... ne verujem da moze da bude tako strasno.
Uglavnom ih koriste prakticari borilackih vestina, odbojkasi itd., jer posle ruke i noge lete (i taj osecaj mi se isto mnogo svidja :) )
dakle?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ništa im ne fali. Koristi slobodno.
Ako neko kaže da nešto nije zdravo treba da tačno kaže: "Tegovi za zglobove nisu zdravi jer ..." pa da lepo obrazloži.
Koristi ih na rukama za vežbanje, a možeš posle da ih prebaciš na skočne zglobove kad ideš u šetnju ili ako radiš nešto po kući.
By dukkehjem
ekstra, hvala puno :kiss:
(imam i za ruke i za noge XD)
evo, mozda ima nedelju dana-dve otkako ih koristim i zaljubljen sam :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Koristio sam ih i ja...iz zdravstvenih razloga, davno. Tad i spavao sa njima, lol.

Nisu losi, jedino mogu da opterete kolena kada trcis, stoga - nemoj trcati sa njima ,)

..

Btw, poredjenja radi, moje martinke su teske kilo i po... dakle, ne mere ti se desi nista i ako moras da preskocis koju baru ,)
By dukkehjem
hehehe, onda cu i sa rucnih zglobova da prebaci :durenje: :smeh:
da imam pola kila vise :njanja:

---
salu na stranu, umereno ih nosim, namenski, mozda po sat-dva dnevno, ne verujem da ce nesto mnogo opteretiti kolena...
Korisnikov avatar
By svejedno
^ ma nece, samo nemoj da igras npr. basket sa njima ,)
Korisnikov avatar
By horus.
da li je neko rekao tegovi? :ogledalce:

:lol:

inace, meni su u jednom momentu stradali zglobovi zbog tegova, ali ja sam vezbao sa velikim tezinama... od tada, uvek pre treninga zglobove stegnem rastegljiivm zavojima i nema problema... :)

ja sam sve morao da naucim na tezi nacin... :kesa:
By dukkehjem
Originally posted by svejedno

^ ma nece, samo nemoj da igras npr. basket sa njima ,)
hmm, pa generalno ne trcim... jako brzo pesacim 15ak km, ali nije to tako strasno...

@horus haha, begaj tamo, ja samo zelim da se fino zategnem ne bih da preteram XD
Korisnikov avatar
By Kiborg
E da, vidiš, malo sam sad istraživao po internetu. Treba biti oprezan sa nožnim tegovima kad je šetanje u pitanju. Kažu da te dodatne težine menjaju način na koji osoba hoda i povećavaju rizik od povrede iz tog razloga. Tako da je ipak pametnije da smanjiš upotrebu tegova na nogama prilikom šetnje.
Za upotrebu na rukama nisam još našao nešto negativno.
Korisnikov avatar
By Darling
Ja sam isla u setnje sa tegovima na nogama ( po 1 kg ). Prekinula sam, jer mi je trener rekao da to ne radim, jer je mnogo veca sansa da istegnem ligamente, nego da uradim nesto pametno i da je mnogo korisnije da vozim bicikl.
By dukkehjem
hmmm, cekaj, ali ako je jedina opasnost da padnem/iskrenem zglob, bicu pazljiv... sta ja znam? ne kapiram bas sta sve moze da bude povreda...
By dukkehjem
Originally posted by Darling

Ja sam isla u setnje sa tegovima na nogama ( po 1 kg ). Prekinula sam, jer mi je trener rekao da to ne radim, jer je mnogo veca sansa da istegnem ligamente, nego da uradim nesto pametno i da je mnogo korisnije da vozim bicikl.
mmm, e ali ja sam primetio na sebi da su mi misici zategnutiji posle setnje sa tegovima... generalno bez njih jedva da osetim rutu koju predjem...
Meni je samo frka da mi se ne zeznu kolena ili nesto sl.
Korisnikov avatar
By svejedno
Za kolena je vise trip trcanje & skakanje - bas ligamenti.

Sto se onih martinki tice, tu je drugacije (uslovno receno prirodnije) rasporedjena tezina, te ljudi nemaju nekih problema.

..

LM, ja nisam imao ...hm..promene u hodu sa tegovima, a ako si navikao da setas & imas razvijene misice ne bi trebalo ni ti.

..

Pojma nemam, na kraju krajeva, ja ti samo pricam sta ja znam iz svog iskustva; Kiborg moze da ti kaze medicinsko stanoviste.
By dukkehjem
Originally posted by svejedno

Za kolena je vise trip trcanje & skakanje - bas ligamenti.

Sto se onih martinka tice, tu je drugacije (uslovno receno prirodnije) rasporedjena tezina, te ljudi nemaju nekih problema.

..

LM, ja nisam imao ...hm..promene u hodu sa tegovima, a ako si navikao da setas & imas razvijene misice ne bi trebalo ni ti.

..

Pojma nemam, na kraju krajeva, ja ti samo pricam sta ja znam iz svog iskustva; Kiborg moze da ti kaze medicinsko stanoviste.
generalno nisam ni ja primetio nikakvu promenu... sta vise, i ne osecam ih nesto mnogo, tj. vec posle dva-tri koraka i zaboravim bukvalno da ih imam na nogama...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!