Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By dukkehjem
Originally posted by VANGEL
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by VANGEL

Daaa ali mu se mnogo primecuje-nema zenstvenosti u faci.
Neee.
I ne mozes da generalizujes nista...
Brate, sigran sam da ne bi primetio nista kad bi prosla pored tebe neka osoba koja je promenila pol. I ne kazem svaka, mozda se to nekad i moze primetiti, ali tako kako si ti rekao je generalizovanje glupo zkroz. I drugo, who cares... ti stereotipi zenstveno/muzevno i slicne gluposti su sabloni (da ne kazem baljezgarija) na koje se ne bi trebalo osvrtati. Svako ima pravo da bude slobodan i zadovoljan sobom, pri cemu niko nema pravo da namece sopstvenu estetiku drugima.
E ja pricam o tipu sa face...
Naravno i oni kojima se ne primecuje ali pitacu burazera- on je masilofacijalni dr
nista ne razumem ovu poslednju recenicu :neznam:
----
jeste, bas je kjut dete. Inace ne volim decu. Al kjut je :)
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ma ja sam samo objasnio jednog tipa sa facea on je radio svasta nesto pa smo se tu malo pobrkali
Korisnikov avatar
By James.
e, a sta bude sa tkivom polnog organa, tj, da li se nesto rekonstruise ili se baca ili...?
i sta se radi u slucaju ftm? (koliko sam ja razumeo na klitoris se nadogradjuje nekako... al nisam siguran kako i sta rade)
Kod MTF je malo lakse uraditi.
Slusao sam jednog naseg hirurga kada je na tv-u pricao, mislim da je bila emisija Kljuc na RTS.
On je to najlakse objasnio - kao kada izvrnes carapu.
Nista se ne baca a rezultati su sjajni, ponekad ne moze da se provali da je osobi radjena operacija. Ne znam bas detalje, znam da postoje 2 nacina, to ti moze reci neka od devojaka sa trans foruma, pojavice se neka sigurno.

Kod FTM je dosta teze.
I imas 2 nacina - Faloplastiju (Phalloplasty) i Metaidioplastiju (Metoidioplasty).
Kod Faloplastije se uzima koza sa drugog dela tela (obicno su to ruka ili noga) i pravi se muski polni organ.
Kod Metaidioplastije se klitoris oslobadja od okolnog tkiva, a takodje je povecan zbog hormona. Polni organ je mnogo manji nego kod faloplastije.
A naravno, vade se unutrasnji organi (materica i ostalo).
Takodje se radi i gornja operacija.

To je ukratko, a ima tu jos dosta stvari...
Korisnikov avatar
By VANGEL
Bogami dosta toga ima tu da se radi i preradjuje-zato hvala bohu sto nisam zensko mada to ne znaci da mrzim zene ali jos jednom hvala bohu sto sam musko i nista ne bih menjao....
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Ih, VANGEL, kako stur odgovor, pa jos i na granici pristojnosti, a James se zaista trudi da ti ukratko, ali dosta precizno predstavi problematiku tranzicije.

I znas, zapravo se moze biti srecan i sa/zbog iskustva transrodnosti/transseksualnosti/queernessa.

A sto se Andjelininog detenceta tice, drago mi je zbog Andjelinine pozitivne reakcije. To detetu mnogo, mnogo znaci. I jos nesto: jeste pomalo nezgodno uzimati deciji zivot za politicko-aktivisticki primer, ali uz ovu ogradu, drago mi je sto ce odnos Andjeline prema svom detetu, buduci da je cela porodica uvek u zizi javnog interesovanja, mozda posluziti i kao lep primer roditeljskog reagovanja na zahteve deteta za queer identitetom/identitetima.
By dukkehjem
Originally posted by James.
e, a sta bude sa tkivom polnog organa, tj, da li se nesto rekonstruise ili se baca ili...?
i sta se radi u slucaju ftm? (koliko sam ja razumeo na klitoris se nadogradjuje nekako... al nisam siguran kako i sta rade)
Kod MTF je malo lakse uraditi.
Slusao sam jednog naseg hirurga kada je na tv-u pricao, mislim da je bila emisija Kljuc na RTS.
On je to najlakse objasnio - kao kada izvrnes carapu.
Nista se ne baca a rezultati su sjajni, ponekad ne moze da se provali da je osobi radjena operacija. Ne znam bas detalje, znam da postoje 2 nacina, to ti moze reci neka od devojaka sa trans foruma, pojavice se neka sigurno.

Kod FTM je dosta teze.
I imas 2 nacina - Faloplastiju (Phalloplasty) i Metaidioplastiju (Metoidioplasty).
Kod Faloplastije se uzima koza sa drugog dela tela (obicno su to ruka ili noga) i pravi se muski polni organ.
Kod Metaidioplastije se klitoris oslobadja od okolnog tkiva, a takodje je povecan zbog hormona. Polni organ je mnogo manji nego kod faloplastije.
A naravno, vade se unutrasnji organi (materica i ostalo).
Takodje se radi i gornja operacija.

To je ukratko, a ima tu jos dosta stvari...
hvala ti puno na objasnjenju. Ja mislio da se sece, pa mi to bilo u fazonu, mozda moze da se iskoristi/bilo bi dobro da se ne baca, ali kapiram sad...
Mada ne znam da li, na primer vagina vlazi i takve neke detalje...

E, a za FTM, ne mora cak ni da se vadi materica, bili kod Opre ono dvoje, gde je muskarac zatrudneo. E, sad, meni je to malo glupo, jer sam u fazonu da ako zelis da budes musko budes musko, a ako zelis da budes zensko budes zensko, nelogicno mi ostavljanje materice... ali mozda je zeleo nesto trece, pa sta ja znam, ima pravo na to....
Korisnikov avatar
By vanillapuff

Kazu devojke da vlazi sasvim regularno, kao i da je senzibilnost veoma ocuvana (unutrasnjost neovagine radi se od tkiva penisa). A da je anatomski savrsena - savrsena je. :up:

E, sad, meni je to malo glupo, jer sam u fazonu da ako zelis da budes musko budes musko, a ako zelis da budes zensko budes zensko, nelogicno mi ostavljanje materice...
Materica ne cini zenu,odnosno osecaj bivanja zenom. Takodje, sledeci isti tok misli, materica ne smeta muskarcu da bude muskarac, i da, ukoliko zeli, zacne, ponese dete u njoj i licno ga rodi. :paki:

Osecaj rodnosti razlicit je i beskrajno otvoren ka kombinovanju od osobe do osobe u odnosu na anatomski izgled tela, odnosno "pol". Takodje, kao sto si i sam delimicno primetio, neko, pak, bas namerno zeli da iskoci iz binarnih rodno-/polnih klisea. :)
Korisnikov avatar
By Kittrie
citala sam o malo shiloh i ovoj temi
mislim da je ovde, ovaj preuzeti text pogresno interpretiran (nikakva greska autora teme, nego onog koji je to prevodio);
shiloh ne zeli da BUDE MUSKO, deca u tom uzrastu i ne mogu biti potpuno svesna takvih stvari.
ono sto je neobicno vezano za nju je da voli da se oblaci kao decak (na jednom mestu je angelina navodno izjavila da se oblaci kao crnogorci- ma sta to znacilo ..),
trazila je da je osisaju na kratko, itd..
ali je to takodje pojasnjeno da se ugleda na svoju bracu, igra se istih igara sa njima, a oni su jel'te -decaci. stoga, njeno ponasanje i nije cudno.
angelina i bred je podrzavaju u njenim izborima, naravno..
ali da ne bude zabune, dete ne zeli promenu pola; jednostavno se kao i svako dete igra, obalci, sisa itd kako se istripuje, sto je u ovom slucaju i momentu kao deckic..
Korisnikov avatar
By vanillapuff
U pravu si, Kittrie. Sta god da kasnije odluci i kroz koje god da faze bude prolazila, bitno je da ima podrsku roditelja i meni je to nekako najbitniji i najsvetliji deo ove vesti. :)
By dukkehjem
Originally posted by vanillapuff

Ih, VANGEL, kako stur odgovor, pa jos i na granici pristojnosti, a James se zaista trudi da ti ukratko, ali dosta precizno predstavi problematiku tranzicije.

I znas, zapravo se moze biti srecan i sa/zbog iskustva transrodnosti/transseksualnosti/queernessa.

ne da je na granici nepristojnosti, nego jeste nepristojan... zamisli da neko kaze hvala bogu sto nisam peder/crnac/lezbejka/jevrejin. A on je upravo istu stvar uradio...
By dukkehjem

Kazu devojke da vlazi sasvim regularno, kao i da je senzibilnost veoma ocuvana (unutrasnjost neovagine radi se od tkiva penisa). A da je anatomski savrsena - savrsena je. :up:

E, sad, meni je to malo glupo, jer sam u fazonu da ako zelis da budes musko budes musko, a ako zelis da budes zensko budes zensko, nelogicno mi ostavljanje materice...
Materica ne cini zenu,odnosno osecaj bivanja zenom. Takodje, sledeci isti tok misli, materica ne smeta muskarcu da bude muskarac, i da, ukoliko zeli, zacne, ponese dete u njoj i licno ga rodi. :paki:

Osecaj rodnosti razlicit je i beskrajno otvoren ka kombinovanju od osobe do osobe u odnosu na anatomski izgled tela, odnosno "pol". Takodje, kao sto si i sam delimicno primetio, neko, pak, bas namerno zeli da iskoci iz binarnih rodno-/polnih klisea. :)
Ma naravno, to sto meni nije logicno ne govori nista. Zato sam rekao i na to ima pravo. :) Apsolutno se slazem.
Korisnikov avatar
By James.

E, a za FTM, ne mora cak ni da se vadi materica, bili kod Opre ono dvoje, gde je muskarac zatrudneo. E, sad, meni je to malo glupo, jer sam u fazonu da ako zelis da budes musko budes musko, a ako zelis da budes zensko budes zensko, nelogicno mi ostavljanje materice... ali mozda je zeleo nesto trece, pa sta ja znam, ima pravo na to....
Naravno, ne mora da se vadi.

A sto se tice ostavljanja materice, odnosno ne dovrsavanja tranzicije - meni je to ok. Mnogi moji prijatelji nece ici pod noz i to iz raznih razloga.
Neki se plase same operacije i bola, oporavka kao i mogucih komplikacija.
Dok ima nekoliko njih koji ne osecaju nikakvu potrebu za tim. U dugim su vezama i partneri su ih prihvatili sa tom malom greskicom.
A mozda i cena igra neku ulogu u tome, jer je u stranim zemljama daleko skuplje
By dukkehjem
ja mislim da bi socijalno trebalo da pokriva sve to jer mi je strasno da u tako bitnim stvarima cena igra ulogu... a realno verovatno igra.
Korisnikov avatar
By James.
Mislim da cena bitan faktor, jer dosta njih kuka zbog novca, ali nije odlucujuci.
Mnogo njih jednostavno ne oseca potrebu za donjom operacijom.
By dukkehjem

Mislim da cena bitan faktor, jer dosta njih kuka zbog novca, ali nije odlucujuci.
Ne ok je ako ne osecaju, ali je grozno ako osecaju a ne mogu da priuste, pa onda ubede sebe da ne osecaju...
Donja operacija, cekaj, ni penis ne diraju?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Kittrie

citala sam o malo shiloh i ovoj temi
mislim da je ovde, ovaj preuzeti text pogresno interpretiran (nikakva greska autora teme, nego onog koji je to prevodio);
shiloh ne zeli da BUDE MUSKO, deca u tom uzrastu i ne mogu biti potpuno svesna takvih stvari.
ono sto je neobicno vezano za nju je da voli da se oblaci kao decak (na jednom mestu je angelina navodno izjavila da se oblaci kao crnogorci- ma sta to znacilo ..),
trazila je da je osisaju na kratko, itd..
ali je to takodje pojasnjeno da se ugleda na svoju bracu, igra se istih igara sa njima, a oni su jel'te -decaci. stoga, njeno ponasanje i nije cudno.
angelina i bred je podrzavaju u njenim izborima, naravno..
ali da ne bude zabune, dete ne zeli promenu pola; jednostavno se kao i svako dete igra, obalci, sisa itd kako se istripuje, sto je u ovom slucaju i momentu kao deckic..
Slazem se sa ovim, ali isto tako mislim, da dete apsolutno nije nesvesno toliko o tome kako se oseca.
Korisnikov avatar
By Rei
DAAAAAAAAA KAKO DA NE

Deca žele da se puno stvari kada su ... decu, i glupo, a to ne znači ništa, to svakako niJe vest i niJe ništa uzbuditi više na geJ forumu udaljen pola sveta. To Je samo sisanje do svoJe naviJače Jer su geJevi očigledno više niJe dovoljno.
Korisnikov avatar
By James.

Ne ok je ako ne osecaju, ali je grozno ako osecaju a ne mogu da priuste, pa onda ubede sebe da ne osecaju...
Donja operacija, cekaj, ni penis ne diraju?
Ja sam govorio o FTM. :)
Znaci, nemaju penis.
By dukkehjem
pardon, ja jos razmisljao o materici... :)
e, i sad znam da cu zvucati kao losa osoba, ali ne bih mogao da budem u vezi sa osobom koja ima bas mali, a s obzirom na okolnosti, ne znam koliki bi penis ftm osobe mogle da imaju?
(mislim, naravno, ostali bismo, bar sto se mene tice, prijatelji... al jednostavno ne bih ni mogao da se nalozim itd.)
Korisnikov avatar
By James.
Ma ok, Duki svako ima svoje misljenje.
A sto se tice dimenzija - to vec ne znam...
Oba nacina operacije su drugacija.
Sa F. se dobija penis normalne velicine, ali nefunkcionalan.
A sa M. se dobije mali.
Ako ti sex igra vrlo vaznu ulogu, onda tesko da ces sa trans tipom ostvariti nesto vise.
A sto se izgleda uopste tice, potpuno su normalni, nema neke razlike, bar po meni.
Sta vise, znam ih nekoliko super slatkih. :D
By dukkehjem
Za izgled i sve to se slazem.. tj. za sve se slazem.
Nije seks presudan, ali je svakako bitan... bar sto se tice odnosa na relaciji decko-decko XD
sad, ako se ne radi o semama itd., u takvom odnosu decko ti dodje otprilike prijatelj na koga se lozis i sa kojim imas dobar seks a onda bi mi osoba sa malim verovatno samo prijatelj mogla da bude... jednostavno sumnjam da bismo imali dobar seks. Sad, ponekada se zapitam da li je to oblik diskriminacije, ali mislim da nije...
Meni tako, na primer, azijati nisu privlacni uopste. U seksualnom smislu, naravno. Za prijateljstva svakako sam ovoren itd., isti princip je i za osobe sa malim k...cevima, nije diskriminacija, jednostavno sam takav i ne mogu da to menjam. A iskren da budem, smatram da ne bi ni trebalo... to su licne preferencije i slicne gluposti.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
''

nadam se da e idem u off topic, ali videla sam da ste pomenuli starosnu granicu, pa evo obrnutog primera, kad je decko postao devojka u nemackoj.

btw, she is hot!
Korisnikov avatar
By VANGEL

A sto se Andjelininog detenceta tice, drago mi je zbog Andjelinine pozitivne reakcije. To detetu mnogo, mnogo znaci. I jos nesto: jeste pomalo nezgodno uzimati deciji zivot za politicko-aktivisticki primer, ali uz ovu ogradu, drago mi je sto ce odnos Andjeline prema svom detetu, buduci da je cela porodica uvek u zizi javnog interesovanja, mozda posluziti i kao lep primer roditeljskog reagovanja na zahteve deteta za queer identitetom/identitetima.
Pa neobraca se on meni - nz tacno ko ga je nesto pitao-znam ja kako to sve ide-X puta razgovarao sa burazerom o tome koji je masilofacijalni hirurg te mi ojasnjavao a video na raznim tv-programima -a to da umem da budem kratak u odgovoru - pa desava se ali retko inace sam opsiran ...
Do zemlje se klanjam na odgovoru evo ti kiss ;D
Korisnikov avatar
By James.
Post gde sam ukratko objasnio operacije je upucen Dukiju, on je pitao. :)
Korisnikov avatar
By Momo

A sto se tice dimenzija - to vec ne znam...
Oba nacina operacije su drugacija.
Sa F. se dobija penis normalne velicine, ali nefunkcionalan.
A sa M. se dobije mali.
penis koji se dobije faloplastikom nije nefunkcionalan, znaci nije mrtav konj, necu da ulazim u to kakav osecaj tokom seksa ima osoba sa takvim penisom jer ne znam,svi kazu da je osecaj super ali nisam ni ocekivao da ce neko da mi kaze da je sex nakon svih ti operacija truba...
sada se penis radjen faloplastikom pravi tako da je non-stop u poluerektivnom stanju a do potpune erekcije moze da dodje ali to sad nemam pojma da objasnim kako, pitacu nekoga pa cu da javim

u sustini ja sam vise za metaidioplastiku jer je operacija daleko jednostavnija, jeste da je penis manji ali sumnjam da bi faloplasticki palamar doneo bolji osecaj, on se pravi od misica koji se uzimaju sa ledja i definitivno ne moze imati isti nadrazaj kao metaidioplasticki penis koji je u stvari obradjeni klitoris

Naravno, ne mora da se vadi.

A sto se tice ostavljanja materice, odnosno ne dovrsavanja tranzicije - meni je to ok.
materica ne mora da se vadi odmah ali ne moze da ostane zauvek, preporucuje se da se organi izvade najkasnije 7-8 godina od pocetka uzimanja testosterona, u suprotnom su velike sanse da se razvije karcinom
materica se od testosteronske terapije smanji i skupi a Tomas Biti koji je rodio bebu je morao da obustavi uzimanje testosterona na neko vreme da bi mu se povratio ciklus i da bi uopste imao sanse da zatrudni

a sto se tice same ove teme, deca jos u ranom detinjstvu mogu da osecaju pripadnost polu u kome nisu rodjena, ja sam sa 2 i po godine vec govorio da sam bata a evo i dan danas isto pricam :lol:
salu na stranu, jasno se secam situacija kada su mi roditelji dozvoljavali da budem ono sto hocu a kada nisu, kad sam posao u skolu "bata tripovi" su mi bili zabranjeni sto je definitivno ostavilo posledice na mene
Korisnikov avatar
By VANGEL

Post gde sam ukratko objasnio operacije je upucen Dukiju, on je pitao. :)
Pa znam ali drugi nz...napali me kako sam stur bezobrazan i ne zahvalan itd
Ali ok nista srasno samo nisu pratili ko kome sta i ko koga gde :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!