Najbolji drug u prva 2 razreda osnovne, bio je prilično proračunat i pokvaren... zbog njega sam roditeljima često tražio i dobijao pare za gluposti koje sam delio sa njim, a par puta čak i ukrao pare svojim roditeljima :/... sreća pa sam posle par dobijenih batina od strane oca shvatio šta radim.
Zbog njega sam bio 4,5 u prva 2 razreda!
Kasnije, na rekreativnoj nastavi u 2. osnovne se desilo moje prvo gay iskustvo u pokušaju, sa njim i još 2 dečka, na krevetima na sprat, u sobi gde je bilo nas 10ak.
U svakom slučaju jedan je otišao ubrzo potom iz naše škole, a moj najbolji drug i ovaj četvrti su pokrenuli priču kako sam samo ja peder, koji se vatao sa tim četvrtim.
To sam saznao tek nekoliko godina kasnije, doćiću do toga.
Pošto sam imao sreće, ubrzo je usledio kraj godine, a moji roditelji su odlučili da me premeste u suprotnu smenu, da bih bio suprotna smena sa mojim starijim bratom, da ne bismo ometali jedan drugog u školskim obavezama.
Ta promena sredine mi je potpuno mutna u sećanju.
A premešten sam u odeljenje koje sa kojim se moje prethodno najviše mrzelo, pošto smo u prethodna 2 razreda bili jedina 2 odeljenja u dnevnom boravku...
Uglavnom, priča nije stigla do njih, a ja sam se posle svega nekoliko nedelja potpuno uklopio.
Kao dete sam bio dosta popularan među vršnjacima, verovatno pošto nikada nisam imao zadnje namere, a bio sam previše dobroćudan i naivan.
Par godina kasnije, potisnuvši svoja sećanja, ponovo sam krenuo da se družim sa tim nekadašnjim najboljim drugom, koji je ponovo uspeo da to postane.
Počeo sam da se družim sa još par drugova iz bivšeg odeljenja, i verovatno sam im postao zanimljiviji od njega, kao što sam i ranije bio, da je ponovo pokrenuo tu priču.
Tada su se i oni okrenuli protiv mene.
Čak se priča proširila i na neke likove sa kojima sam tada trenirao karate.
Ruku sam polomio u nekoj svađi sa bratom, pa sam napustio karate, iako sam ga voleo.
A i ta svađa je bila čudna.
Bili smo na poljani, i sreli mog druga iz škole, sa kojim sam valjda u vrtiću imao prisilno gay iskustvo... ili sam to sanjao, ni danas ne znam!
On i njegov drug su me odvukli valjda u WC gde je on skinuo gaće i terao me da ga pipam ili šta li...
Uglavnom o tom iskustvu sam pričao bratu, i on je hteo da pita tog dečka, dal' iz zezanja ili čega već... i ja da bih ga sprečio, skočio na brata s leđa, i oborio ga na mene, odnosno moju ruku.
Što se tiče vrtića, moguće da nije san.
Znam da su me gotovo sve devojčice jurile po obdaništu, pošto sam bio bitno napredniji od većine dečaka i opušteniji sa njima, valjda zato što sam peder.
Ma bio sam sigurno i tada svestan, sećam se da je bio jedan dečak sa kojim sam se gledao dok smo imali popodnevne dremke, spavali smo krevet do kreveta.
Ubrzo potom je usledio razvod mojih roditelja, i ja sam se preselio početkom 6. razreda u novu školu, u novom kraju, gde sam živeo sa majkom i bratom.
U novoj školi mi je bilo stresno, taj prelaz sam nekako teško podneo.
Ali sam se uklopio.
Ni danas ne volim da se prisećam svega toga, stvarno je bilo toliko neprijatnih situacija.
Bilo je neprijatnih situacija u starom kraju, pošto sam se van škole družio pretežno sa starijim devojčicama u kraju, dok u školi sa dečacima.
Kada su te starije devojčice počele da se muvaju sa starijim dečacima iz kraja, koji su im do pre godinu dana predstavljali pretnju po teritoriju, stariji dečaci su počeli da me prozivaju da sam peder.
Drugarice nisu baš bile na njihovoj strani, ali smo se ubrzo udaljili, pošto se moglo primetiti da im je muvanje bitnije od našeg višegodišnjeg drugarstva.
Čini mi se da je bilo i par neprijatnih situacija u novoj školi, iako sam se družio sa dečacima, uvek sam nekako bio nežniji od njih, da je par puta pokrenuto to pitanje.
Ali se to društvo raspalo ubrzo posle svršetka osnovne.
Promena okruženja u srednjoj mi je isto dosta teško pala.
U srednjoj sam se već družio samo sa devojčicama, tada sam bio potpuno svestan šta sam, već sam se uveliko jebao u dupe!
I tu je onda bilo povremenih prozivki, mada mnogo manje potresno, jer nisu bili u pitanju ljudi do kojih mi je stalo.
A odeljenje mi je bilo najizolovanije od ostalih, a i međusobno smo bili podeljeni u mnogo grupa koje se ne trpe.
A dečaci su bili u manjini, tako da je bilo podnošljivo.
Moja sreća valjda, da je uvek bilo više neshvaćenih u mom okruženju, koji su trpeli mnogo veću torturu.
Nerado priznajem da sam i sam ponekad učestvovao u tome.
Skroz bezveze...
Ah da, pre recimo godinu dana je moj brat sreo tog mog "najboljeg" druga iz detinjstva, koji mu je tražio moj broj.
Poslao mi je poruku da se vidimo... ali mi je muka od same pomisli na to.
Jbt, pa ja sam imao skroz ludo detinjstvo.
Kao što rekoh, uvek me je sticaj čudnih okolnosti vadio iz neprijatnih situacija i međuljudskih odnosa.