Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by mary
Originally posted by pčelica
Originally posted by m..
Osetljivost nikako nije slabost. Stavise, dopustiti sebi da budes osetljiv i da osecas sve te emocije u full-u i da se stavis u poziciju da budes ranjiv nikako nije slabost vec odraz snage (ili gluposti, u nekim slucajevima, onim kada precenimo svoju snagu pa najebemo).

Je je, so true. :up:
Ja bih sada uvek pre izabrala da se osećam
živom, uz sve što to nosi sa sobom, čitavu
buru emocija i iskustava, pa makar ona i bila
poprilično neprijatna po moj Ego. Daleko je
lepši osećaj to, nego mrtvilo životarenja, uz nadu
da, ako dovoljno dugo sebe objašnjavaš van situacija
koje ti se dešavaju i ljudi koji ti pružaju ruku, uspećeš
da ih hirurškim rezom odstraniš pre
nego ih i pustiš u svoj svet.
:yes:
to je nacin na koji ja zivim. iskreno i potpuno emocionalno od pocetka, pa ako najdrljam zbog toga - nadrljam, bar sam od starta zivela onako kako osecam, a ne kalkulisala sa necim sto spada pod pojmom osecanje. Neki mi zameraju zbog toga, i kazu - kako mozes sve da stavis na tacnu?najebaces, i sta posle? jbg. mogu.i ne plasim se tog 'najebaces' naravno, nije prijatno ako se desi, ali ja ne umem drugacije. naravno ne bas prema svim ljudima, ali prema onima koji to zasluzuju i verujem da su vredni, tako se ponasam.
I ja se upisujem u klub!

Jedan pesnik je rekao:

"Onaj ko te nije izneverio nije vredan ni pisljiva boba".
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina
Slabost je meni vise povodljivost. Slabi ljudi nisu osetljivi, jer osetljivost kako je ja shvatam na neki nacin daje snagu. Slabost je npr prepustanje poroku recimo kocki, osoba zna da je lose ali opet upada u to. Nije ni osetljiva jer bi da jeste imala saosecanje npr sa bliznjima koji pate zbog nje, pa bi se od kocke odvikla.
Dopada mi se kako si opisala slabost! Slabost je i kad neko nema osećaj za druge.
By ~ Le Saint X ~
osetljivost je prednost....
jer moze da bude inspiracija

slabost je mana jer nisi svoj u potpunosti...

:snob:
Korisnikov avatar
By Dirrty
osetljivost nije nikako isto kao slabost.

samo zato sto se ljudi koriste tudjom osetljivoscu... to je nesto drugo!

i oni smatraju da su jaki, a te sto iskoriscavaju da su slabi... e pa ne slazem se!

(Christina Aguilera-Make over)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Galateja
Originally posted by Sunce
Koja je razlika između osetljivosti i slabosti?
Ja jedino priznajem osećajnost, jer samo na taj način minimiziramo egoizam, posvećujemo se drugoj osobi. Osetljivost je što i sujeta, tj. osećajnost, ali samo za sebe. A slabost, to je egoizam udružen sa nemogućnošću odolevanja nepoželjnim porivima.
Bas me interesuje kako sada Galateja gleda, da li se nesto promenilo.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Mozda i jeste u neku ruku slabost, zavisi kako posmatras stvari i sta znaci biti slab.

Terorista bi rekao da si slab ako ne mozes da ubijes 100 ljudi.

Gandi bi ti rekao nesto drugo.

Vegeterijanac nesto trece...

Tako da je moj odgovor DA. Osetljivost JE slabost. A nekad je dobro biti slab. Bezosecajnost, hladnoca, je ruzna, odvratna, ako mi neko ne veruje onda verovatno nije bio na obe strane.

Ali nije svet crno-beli.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by svejedno
Originally posted by Morgan Le Faye
Treba zaustaviti suzu u drushtvu ljubavnika.
Treba grimasu bola pretvoriti u osmeh u naruchju prijatelja.
Treba neuspeh prikazati kao pobedu u oku neprijatelja.

Ali kada suza padne niz lice, kada se zachuje urlik bola, kada se prizna neuspeh to je slabost.
Kada suza padne niz lice, otvorio si direktno dusu i uspeo da prevazidjes slabost ega. Godinama nisam bio sposoban da zaplacem.

Kada se zacuje bolni krik, uspeo si da se otvoris, ispraznis, oslobodis sebe i prevazisao si slabost drustvenih ogranicenja.

Kada priznas neuspeh, spreman si za nove uspehe, i prevazisao si slabost samoobmane.

Kada pobedis sebe, pobedio si i druge, slazem se, ali ne obmanom. Nikada obmanom.

Veci deo zivota sam se rukovodio gore citiranim.
Sada smatram da je to greska.

OT:
Osetljivost je senzibilnost.

Ima ih raznih. Od umetnickih, preko romanticnih do npr 'etericnih'.

Pozeljna stvar.

Slabost je nedostatak karaktera/volje.

Nepozeljna je.
U potpunosti se slažem i potpisujem sve što je svejedno rekao :up:

Osetljivost može da bude blagoslov koliko i kletva, sve u zavisnosti od toga kako je koristiš. Osetljivost nikako nije slabost, čak suprotno: samo jaka osoba može da se nosi sa mukama osetljivosti.
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Ali kada suza padne niz lice, kada se zachuje urlik bola, kada se prizna neuspeh to je slabost.
Meni to zvuci prikrivanje istine i licemerje, sto je, po mom misljenju, slabost.

Slabost je kad ne ustanes posle pada :klishe:

U svakom slucaju, svako ima svoj pogled na snagu/slabost.
Korisnikov avatar
By Seaman

Kada suza padne niz lice, otvorio si direktno dusu i uspeo da prevazidjes slabost ega. Godinama nisam bio sposoban da zaplacem.

Kada se zacuje bolni krik, uspeo si da se otvoris, ispraznis, oslobodis sebe i prevazisao si slabost drustvenih ogranicenja.

Kada priznas neuspeh, spreman si za nove uspehe, i prevazisao si slabost samoobmane.

Kada pobedis sebe, pobedio si i druge, slazem se, ali ne obmanom. Nikada obmanom.

Veci deo zivota sam se rukovodio gore citiranim.
Sada smatram da je to greska.

Slazem se sa ovim.
Korisnikov avatar
By gossip
osetljivost ne mora da se upotrebljava samo u emotivnom nego i u drugom smislu...tipa zdrastvenom...neko moze da bude osetljiv na polen(lupam) ali to ga ne cini slabim kao licnost....
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by gossipboy8989

osetljivost ne mora da se upotrebljava samo u emotivnom nego i u drugom smislu...tipa zdrastvenom...neko moze da bude osetljiv na polen(lupam) ali to ga ne cini slabim kao licnost....
pa postoji i fizicka slabost... ako ces vec da poredis, onda poredi fizicku osetljivost sa fizickom slabosti

ONT
vec su rekli svejedno, dina, sunce, tot, i jos neki... to i ja mislim

izdvojicu ovo jer mi se jako dopada kako je receno:

.........
Osetljivost je senzibilnost.

Ima ih raznih. Od umetnickih, preko romanticnih do npr 'etericnih'.

Pozeljna stvar.

Slabost je nedostatak karaktera/volje.

Nepozeljna je.
i ovo zato sto i ja obozavam Kleopatru, pa da se nadovezem:
kada su Kleopatra i Antonije doziveli poraz od strane Oktavijanovih brodova, Kleopatra je naredila da se podignu pobednichke zastave, ushla je u Aleksandriju kao pobednica, ljudi su skakali od srece, igrali, pili...dok je ona plakala u svojim odajama.
ja bih rekla da je ona primer senzibilnosti i ogromne unutrasnje snage, sto (po meni) samo potvrdjuje da osetljivost nije isto sto i slabost
Korisnikov avatar
By svejedno
lol.

To gore je pisano pre 3 - 4 godine.

..

Mislim, i dalje sam slicnih stavova - osetljivosti su razne; preosetljivost je nesto drugo; slabost nesto sto moze i ne mora biti povezano sa tim.

..

Slabsti se mogu vezati za sve - i za osetljivost, pa i za neosetljivost. Kao i snage.

..

Ali osetljivost nije slabost.

Slabost nije osetljivost.

Sama po sebi.

..

Nego, valjda sam u tom periodu imao trip da se poeticno izrazavm, staznam ,)
Korisnikov avatar
By Paparazzi
Originally posted by gossipboy8989

ne znam zasto me je taj post podsetio na onu moju autobiogrfsku "i have no pigment, i need sunscreen" hmm..
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Galateja
Koja je razlika između osetljivosti i slabosti?
Ja jedino priznajem osećajnost, jer samo na taj način minimiziramo egoizam, posvećujemo se drugoj osobi. Osetljivost je što i sujeta, tj. osećajnost, ali samo za sebe. A slabost, to je egoizam udružen sa nemogućnošću odolevanja nepoželjnim porivima.
Bas me interesuje kako sada Galateja gleda, da li se nesto promenilo.
Prilično slično. :P
Mislim da su ljudi skloni da poistovećuju osetljivost i osećajnost. Osetljivost je u vezi sa samim sobom, urođena je i psihosomatska, dok je osećajnost nešto što se uči, što uključuje u sebe druge, empatiju i altruizam. Slabost je kada osetljivost nadvlada osećajnost. :hypno:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!