Originally posted by _miki_
Originally posted by *deni*
Originally posted by _miki_
Originally posted by *deni*
...A oni koji ne rade ništa, već sede u svojim jazbinama i oglašavaju se samo preko neta pod nekakvim nickovima, nisu zaslužili da dočekaju bilo kakvu Paradu, ne za 10, nego ni za 20, 30, 40 godina. Nikad.
Naravno.Nismo ni zasluzili pare koje ce da dobiju organizatori Parade od njihovih inostranih finansijera.
Mi svi imamo nase poslove,obaveze na fakultetima ili skolama,i ne mozemo da obavljamo tudje poslove.Ne mozemo da batalimo nase poslove da bi smo besplatno radili na necemu,a da neko drugi naplati sve to.
Nekome je posao od 09 do 17,a nekome je posao da organizuje Paradu.Kako bi bilo da ja sada pozovem Lazara Pavlovica,na primer, da on dodje da mi pomogne da nosim neke dzakove,a da kasnije samo ja uzmem platu zbog toga?A njega ko jebe.
Meni deluje ruzno da neko ko se u vidu zanimanja bavi organizovanjem parade poziva druge ljude koji imaju druge poslove,da odradjujemo njegov posao.
A kako oni obavljaju svoj posao ocigledno je svima.Ne mogu JEDNU paradu da organizuju vec deset godina.
Da rade nesto drugo odavno bi popili otkaze.Niko dugi ih ne bi placao da samo sede,diskutuju,sastance,a da ne urade nista.
Svaka im cast.Lepo su se uglavili.
Samo ne zelim da oni,tako lepo uhlebljeni,od mene ocekuju da radim njihov posao.To stvarno nigde nema.
Dobro.
Neka ti i ne zoveš Lazara Pavlovića, neka on i ne zove tebe.
Nije obligatno da se nazivate, zar ne ?
Niti jedan propis tebe ne primorava da bilo koga nazivaš, niti da bilo ko naziva tebe. Zar ne ?
Ali kakve to ima veze sa tvojom spremnošću, ili nespremnošću da uzmeš učešće u Paradi ?
Ili ćeš doći, ili nećeš doći.
To je takođe stvar tvoje slobodne volje i zaista ne vidim svrhu, niti cilj ovog tvog posta.
Trudio sam se i pokušao da vidim, ali zaista ne vidim.
Ti si apelovao na nas koji se ne bavimo organizacijom Parade kao placenim zanimanjem da ucestvujemo u organizaciji i kelo si nas i bacao prokletstva na nas kao na knezevoj veceri.
Ne znam sto bi mi snosili deo tereta ili obavljali tudji posao.
Lazar Pavlovic ili Boban organizuju Paradu jer je to njihovo zanimanje,oni primaju platu od zapadnih donatora zabog toga.
Mi imamo neke nase obaveze,neke nase poslodavce,i ne vidim razloga da se mesamo u Pakijev posao,kao sto se ni on ne mesa u nas.
A Parade nema ne zato sto je mi nedostojni nismo zasluzili,vec zato sto je nasi aktivisti i aktivistkinje tako dobro organizuju.
Njima svaka cast.Primaju pare za posao koji nikada do sada nisu obavili.
Niti se,pored Parade,nikakvi rezultati njihovog rada ne vide.
Da rade u bilo kojoj drugoj firmi odavno bi popili otkaze.
Nisu uspeli da organizuju PAradu,nisu uspeli da iniciraju donosenje bilo kog zakona ili propisa kojimm bi se popravio status i polozaj gej osoba,nisu uspeli da izvrse bilo kakav priotisak ili uticaj na drzavne organe da bilo sta ucine na faktickom poboljsanju polozaja gej osoba.O sirenju svesti o toleranciji i postovanju razlicitosti tek nema nikakve price.Jedino ako sirenje svesti o prisutnosti gej populacije u Srbiji nije neka akcija u strogom centru Beograda sto je,priznaces,jako mali deo Srbije-nekoliko metara kvadratnih u Knezu.
Svako radi svoj posao.A problem cele gej populacije jeste sto Lazar Pavlovic lose radi svoj posao.Ali jebi ga,mi ne mozemo da mu damo otkaz jer mi nismo njegovi poslodavci.On ne radi u nasem vec u svom ili interesu onih koji ga placaju.Tako je to.
Nadam se da sam ovaj put bio koncizniji.Izvinjavam se kako nisam.
Душо,
Прво – немој да измишљаш и да ми пришиваш догађаје који се нису десили, молим те.
Ја никад нисам, како кажеш, клео и проклињао било кога, па ни вас, ту недефинисану групу корисника, у коју вероватно и себе убрајаш, чим си употребио заменицу НАС.
Ја баратам аргументима, логичним предочавањима чињеница, утисцима и претпоставкама, евентуално некад, као и сваки балкански мушкарац, и шамарима, али клетвама, анатемама, чинима и осталим мистичним методама – НЕ !
Истина, позивао сам педерску масу, агитовао и апеловао на свест делимично, или потпуно неосвешћених педера и лезбејки да се откаче више размишљања само о баналностима и упражњавања једино баналних животних активности и да пробају да макар мало схвате и обухвате природу своје сексуалности у друштвеном, социјалном, политичком, па ако хоћете и у историјском смислу.
Твоја преокупираност Лазаром Павловићем и осталим активистима, као и непрестано спомињање некаквих пара, своди се, опрости ми на искрености, на обично малопаланачко завиривање у туђе двориште и у туђ џеп, што је крајње некултурно, а и безобразно, зрело за шамар чак, морам да ти кажем.
Шта тебе има да интересује ко колику плату има и из којих извора је прима ?
Гледај себе и своју плату.
А пошто си педер ( претпостављам ) ваљда постоји нешто што си спреман да урадиш на плану побољшавања положаја те групе којој припадаш, а коју велики број грађана ове земље и даље сматра болесном, изопаченом, настраном, свака шуша нас сматра грађанима другог реда, свака морална наказа себи даје за право да нас некажњено назива неморалним људима. Све на правди Бога.
Дакле, ако ти, као појединац, не осећаш потребу да се против тога бориш, не мешајући у то причу о Лазару Павловићу и његовим парама, онда ја заиста теби не могу да помогнем, нити шта са тобом више да дискутујем.