- 06 Jan 2005, 12:03
Posto necu da osedim dok ne stigne odgovor, a mesto ovome ionako nije u Drustvu i politici, kopiram svoje postove ovde, pa kad vec kopiram, da bar bude korisno...
Dakle:
) veza.... Mislim da su otkljucane teme u Recycle Binu nepotrebne i da bi umesto toga bilo bolje da moderatori brisu uvredljive postove, eventualno nekad dele opomene u vaspitne svrhe. Mislim, to je bar posao moderatora na svakom forumu, osim ako se ovaj ne razlikuje od drugih... Nasa stara boljka...
Nadam se da nisam bio preopsiran, posto sam iz skorasnjih dogadjaja shvatio da moderatori ne zele da se zmaraju sa citanjem dugih postova jer im valjda ne drzi koncentracija...
Obecavam da cu drugi put svoja "glasna razmisljanja" izneti u dve recenice, sa maksimalno dvosloznim recima, ako mi sad izadjete u susret... Unapred hvala:)

sparkJebiga, ja ama bas nista ne razumem pa reko da pitam... Ima li jos zbunjenih ili sam samo ja glup? Hajde da budemo konstruktivni...Originally posted by Caps Locku osnovi, da.
A jel mi sad da kopiramo nase odgovore? Ili da ih promenimo, posto ocito nisu podobni?
Kopija Caps Locka
teme koje se posalju na reciklazu kao otkljucane, brisu se tek u roku od 14 dana, sto je dovoljan rok da se autori postova u tim temama organizuju da svoje odgovore kopiraju ili na drugi nacin sacuvaju, kako bi ponovo, posle autocenzure (reciklaza je proces koji obavljaju i o njemu u celini odlucuju autori postova, a ne moderatori) mogli da ih postuju u originalnoj temi.
zao mi je sto je do ove moderatorske akcije moralo doci, u sustini je to bila ok tema, ali vise na ivici trac arene nego drustva i politike... da se manje vredjamo i da manje koristimo "on/a je ovakva i ovakva" umesto "mislim da je ona ovakva i ovakva" do ovakvih poteza ne bi cesto dolazilo.
inace, u pitanju je moderatorska akcija isprazni temu, gde svi postovi osim prvog posta u temi bivaju obrisani. u toj proceduri, pozeljno je svoje odgovore iz reciklaze kopirati, preraditi kako smatrate neophodnim, u skladu sa pravilnikom, i vratiti u originalnu temu, mada nisam video da je iko ikada tako postupio.
podsecam da treba praviti razliku izmedju akcije isprazni temu, i kada se neka tema kompletno prebaci u drugi folder ili na reciklazu, tada nije dozvoljeno ponovo ih otvarati i kopirati, to se smatra spamom i izivljavanjem, i kaznjivo je pravilnikom.
hvala na razumevanju.
spark, moderator drustva i politike
Caps LockDa ne budem hermetican, radi se o tome da molim da mi se ova praksa objasni, ili da se ukine ako je vec besmislena... Ne vidim sta se dobija kopiranjem postova, a umesto toga mogla bi da postoji stroza kontrola iznosenja nekih uvreda na forumu, posto se one kose s cuvenim Pravilnikom (nisam bio lenj pa sam ga procitao) ali iskreno, ne vidim da se on narocito primenjuje, ili se za primenu mora imati neka (debela?
Vidis, ova praksa je (meni) stravicno nerazumljiva...
Ako je tema bila "nepodobna", onda je lepo bacite u Recycle, zakljucajte i izbrisite. Ako su nepodobni postovi, napravite od njih offtopic, isecite temu itd. Ako su clanovi nekog vredjali, urucite opomene... Jer po meni je krajnje glupo baciti CELU TEMU u Recycle, ostaviti je otkljucanu i onda pustiti da clanovi PONOVO KOPIRAJU SVOJE POSTOVE?!? U cemu je poenta? Ne pravim se glup, zaista ne razumem...
Da li ja treba da glumim nekog dokonog idiota i kopiram jedne iste postove? Sto je onda uopste tema brisana na prvom mestu ako nije provokativna? Ako su korisnici u startu napisali te postove, ne smatras li da su jos uvek ostali pri svom stavu i da ce ga ponoviti, sto ovo pretvara u jedan circulus vitiosus? I na kraju, koji je onda posao moderatora ako korisnici sami odlucuju u svojim (ocigledno problematicnim) postovima, sto ih ne cini narocito subjektivnim?
Doduse, primecujem da ovde gotovo niko ne dobija opomenu za uvrede i prostakluke koje upucuje drugima (verujem ne toliko iz zlobe, koliko nedostatka elementarnog vaspitanja) pa onda valjda ne treba da se cudim oko ovog prilicno "alternativnog" sistema "podele rada"...
Eto, to je neko moje razmisljanje po ovom pitanju... Zao mi je ako sam bio konfuzan ali valjda je poenta jasna... Cisto ne primecujem ove postupke drugde pa me zanima koja je poenta ovog sistema... Just asking:D

Nadam se da nisam bio preopsiran, posto sam iz skorasnjih dogadjaja shvatio da moderatori ne zele da se zmaraju sa citanjem dugih postova jer im valjda ne drzi koncentracija...

Obecavam da cu drugi put svoja "glasna razmisljanja" izneti u dve recenice, sa maksimalno dvosloznim recima, ako mi sad izadjete u susret... Unapred hvala:)