Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by antibiotic

Bio sam kod jednog hitnotizera koji za 3 seanse trazi 300 evra, a rezultat je skoro zagarantovan + moram to stvarno da zelim. Nisam nikad otisao, ali razmisljam, fali mi samo da stvarno zelim.
Ja sam cuo da hipnoza pomaze. Ali covjek koji je meni to ispricao je bio samo na jednu seansu. Kaze da je otisao, odradio to - i STVARNO vise nije zelio cigare.

cijelih 9 mjeseci :shrug:

Onda se jednog jutra probudio sa neizdrzivom potrebom za cigaretom.

:neznam:
Korisnikov avatar
By Tungi
Jednom alkos,zauvek alkos.Sto se tice cigareta,ima povratnika naravno,al' nekako ih je se lako i otarasiti,pogotovu ako prodje neki vremenski period,nekadasnji pusac i ne razmislja da im se ponovo vrati,jer uvidja koliko mu je bolje,koliko se bolje oseca bez cigareta,nego sa njima.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Da, ja sam se toliko plasio za mamu da ce da se vrati u pusace kad bude videla mene sa cigaretom, medjutim, ona se samo nasmejala i rekla da nije luda da ponovo ide "tim putem", kao fazon jedva se iskobeljala, a sad jos treba da pravi sranje zbog mrve nekog laznog zadovoljstva. :D

Btw, nisam zapalio vec dan i po. I znam da kad mi se bude pripalila, da cu naci zilion opravdanja zasto da zapalim jos jednu. Kako ja sa 22 da imam dovoljno jak motiv da ostavim. Da ne bih bio bolestan za 50? Yeah, sure.
Originally posted by bern

Ne, nije. To je povratak zavisnosti. Suoči se sa tim.

Jednom zavisnik, uvijek zavisnik.

Uz motivaciju i malo hemije (imate sad žvake sa nikotinom), odvikavanje je svakako moguće.
FYI, fizicka zavisnost je najmanji problem osobi koja zeli da ostavi cigarete. Kod mene recimo gotovo i da ne postoji. I to nije samozavaravanje. Kazu da je efekat fizicke zavisnosti od duvana do pet dana, sve ostalo je psiholoska, koja je doduse gora. Ti flasteri i zvake su samo da ti nadomeste nedostatak nikotina, ne mogu da te spasu od psihicke zavisnosti. Od toga ne moze niko da te spase - sem ti sam sebe :)
Originally posted by CokoladnaBananica

Jako tesko.
Ja sam prije 2 mjeseca prekinuo uz pomoc flastera. I bilo bi super - da fakin cigarete nisu SVUDA oko nas.
Sad sam opet poceo, ali pusim znatno slabije cigare, i mnooogo manje. Navikao sam se da u toku dana ne pusim (u kancelariji ne moze, pa se trudim da je sto manje napustam:) ), tako da sam uvece popusim nekoliko komada.
I to je nesto - za pocetak.
Smatram da ce biti mnogo lakse kad se uvedu novi zakoni, i kad ne budemo mogli da vidimo ljude sa cigarom u ruci na svakom cosku i za svakim stolom.
Joooj, slazem se. Kad me samo pogledaju onako iz izloga trafike. A sve se sijaju, a Davidoff Gold mi samo namiguje :D I onda odes u kafic i ne vidis dve osobe bez cigarete, pogledas za svoj sto, od sestoro petoro pusi. Bilo bi idealno da se makar vratim na Davidoff superslims, ali mislim da to nece ici :D Sta si pusio, a na sta si sad presao?
Originally posted by bothways

Ne pusim. Probao sam cigarete vise puta tokom godina i svaki put me je onaj bol u plucima podsetio da to nije dobro. Izgleda da nisam susceptibilan kada je duvan u pitanju. :) Niti imam zelju da stvaram jos adikcija (kao da mi internet nije dovoljan) i unistavam svoje zdravlje, znajuci kako mi je tesko da se nateram da popravim neke stvari kod sebe.
Da mi je neko rekao da mu nabrojim pet osoba koje nikad nisu uvukle nijedan dim u pluca, ja bih verovatno nabrojao bothways tri puta. Sad sam u zbunu :D :trcidazapalicigaretu:
Originally posted by *deni*

Pušio sam, pušim i pušiću. Nemam nameru da se lišim tog zadovoljstva.

Mislim da bih, kada bih ostao bez sredstava za kupovinu omiljenih cigareta, izvršio krivično delo i to tako što bih obio prvu trafiku i maznuo neophodni mi duvan.
:cigareta:
Šalu na stranu, kao diplomirani pravnik podržavam novi Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, koji će početi da se primenje od novembra, ali kao običan građanin se pitam zašto država, ako već kaže da želi da zaštiti građane od duvanskog dima, jednostavno ne zabrani držanje, rasturanje i konzumaciju duvana na teritoriji njenog suvereniteta.
Zašto ?

:cigareta:
Od novembra? Uh, jedva cekam, what does it say? :D Mozda me ponizavanjem nateraju da prestanem da se ponizavam :)
Originally posted by castor

i ja
posle deset godina prestao bez kriza i bilokakvih tripova
vec godinu i po 'cist'
a sad mi neobicno kad poljubim pusaca
imam utisak da mi neko gurnuo pikslu u usta
Ne, ne, ti nisi nepusac, ti si bivsi pusac, a to je drugacije na toliko nacina. :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Sta te cudi?Vecina pedera ne pusi.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Koga sta cudi?! Pa ono, da, ima dosta pedera nepusaca, mamu im srecnicku! :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Uzasno mnogo.Porazavajuce:sigh:

A tek sto ne piju kafu:sigh: :sigh:

Elem,u takvom drustvu mi je uvek dosadno.Ne biram ih.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by lostinspace

Joooj, slazem se. Kad me samo pogledaju onako iz izloga trafike. A sve se sijaju, a Davidoff Gold mi samo namiguje :D I onda odes u kafic i ne vidis dve osobe bez cigarete, pogledas za svoj sto, od sestoro petoro pusi. Bilo bi idealno da se makar vratim na Davidoff superslims, ali mislim da to nece ici :D Sta si pusio, a na sta si sad presao?

Upravo tako.Treba dosta podrske - a ne ogromna iskusenja na svakom koraku.

Pusio sam plavi vinston dugo, a sad pusim super slims plavi vinston :)

Iako ti se cini da je slims cigara preslaba, nasili se nekoliko puta da je zapalis - vec posle nekoliko cigareta i slims dobije na jacini. Samo si naviknut na jaku cigaretu.

Kod mene upalilo. Sad mi je debela cigareta nekako neprirodna - vec posle desetak dana slimsa.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Haha, ma znam, ja sam tako jednog strejt druga naterao da pusi ceo dan Davidoff superslims, i on je rekao "Sta je koji djavo ovo" u fazonu, zasto ja osecam ovu cigaretu, trebalo bi da bude kao planinski vetar. :D Ali ono, sad bi mi trebalo malo vremena nepusenja da bih mogao da se vratim na nesto slabo.

E, a ta strategija sa vecernjim pusenjem i nije tako losa, to u sustini konstantno i primenjujem, samo ranije se nisam secao cigareta do zalaska sunca, ali sada vec, jedno tri-cetiri sata posle budjenja setim se da bih mogao da popusim - s tim sto to obicno ne radim, jer ne volim da pusim na dnevnoj svetlosti - nekako ona dimcina izgleda mnogo odvratnije xD
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by bern

Ne, nije. To je povratak zavisnosti. Suoči se sa tim.

Jednom zavisnik, uvijek zavisnik.

Uz motivaciju i malo hemije (imate sad žvake sa nikotinom), odvikavanje je svakako moguće.
FYI, fizicka zavisnost je najmanji problem osobi koja zeli da ostavi cigarete. Kod mene recimo gotovo i da ne postoji. I to nije samozavaravanje. Kazu da je efekat fizicke zavisnosti od duvana do pet dana, sve ostalo je psiholoska, koja je doduse gora. Ti flasteri i zvake su samo da ti nadomeste nedostatak nikotina, ne mogu da te spasu od psihicke zavisnosti. Od toga ne moze niko da te spase - sem ti sam sebe :)
Postoji propisana doza nadomještenog nikotina kad se prekine sa duvanom. Bez obzira da li se radi o žvakama, flasterima ili implatantima. Činjenica je da fizička zavisnost postoji i kad se udruži sa psihičkom postaje vrlo nezgodno. Dodatni nikotin olakšava.

Moj komentar odnosio se na to da je samozavaravanje da light cigarete znače išta pozitivno u pušačkom stažu. A evo i dokaza:

http://www.cancer.gov/cancertopics/fact ... cigarettes
Korisnikov avatar
By bern
Pa, ako pričamo o cigaretama rak je neizbježna tema, nažalost.

Btw, nema slika na ovno stranici, ako ti one smetaju.

Evo prvog paragrafa:

"Many smokers choose “low-tar,” “mild,” “light,” or “ultra-light” cigarettes because they think that these cigarettes may be less harmful to their health than “regular” or “full-flavor” cigarettes. Although smoke from light cigarettes may feel smoother and lighter on the throat and chest, light cigarettes are not healthier than regular cigarettes. The truth is that light cigarettes do not reduce the health risks of smoking. The only way to reduce a smoker’s risk, and the risk to others, is to stop smoking completely."
Korisnikov avatar
By Mariška
Uopšte ne razumem kako to ljudi mogu da kažu da je jako teško, takoreći nemoguće, ostaviti cigarete? A u stvari ništa lakše na ovom svetu! Evo ja sam ih do sada ostavljao najmanje 25 puta!

Mark Tven
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Po meni najbolji način je "cold turkey", ostaviti odjednom -- eventualno nekoliko dana pre toga smanjiti broj cigareta -- i pustiti organizam da otpati svoje 2-3 dana. Tokom ta 2-3 dana nađi neku aktivnost koja će ti oduzeti dosta vremena i fizički umoriti, npr. šetnja (ja sam jednom prepešačio nekih 20 km, s kraja na kraj grada), i posle toga više nećeš imati fizičke simptome zavisnosti. Najbolje vreme je period kad si i inače u stresu tj. nemoj čekati da se steknu uslovi.

Fakat je da strogi zakoni i visoke cene pomažu, u Americi ne smeš da pušiš u zatvorenom prostoru (pa ni u sopstvenoj kući ukoliko je ne poseduješ) i to neprekidno izlaženje napolje je odlično da te demotiviše, naročito kad pada ledena kiša i pirka tajfun sa severnog pola. A kad jednom kutiju cigareta platiš 14$ shvatiš da nije vredno tih para.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:cigareta: volim da pusim i totalni sam ovisnik :peace:

2 kutije dnevno, kad se izlazi i pije, ubijem i tri :elektro:

:cut: trunem iznutra, but I love it :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Tungi
^

:duh:

10 godina i dalje pusim 9-11 cigareta dnevno.
Korisnikov avatar
By bothways

Da mi je neko rekao da mu nabrojim pet osoba koje nikad nisu uvukle nijedan dim u pluca, ja bih verovatno nabrojao bothways tri puta. Sad sam u zbunu :D :trcidazapalicigaretu:
Hahaha

Mnogi su se zacudili kad sam im to rekao. Doduse, vise se zacude kad cuju da nikad nisam probao alkohol. :P

Elem, imam nekoliko primera ljudi u svom okruzenju koji su prestali da puse i to vrlo uspesno. Eto, moj otac, mnogo godina pre nego sto sam se uopste rodio. Pusio pola godine, video da kvari svoje zdravlje i samo ostavio. Moj deda, jos vise pre mog rodjenja, takodje je pusio, a onda ostavio. I od dobre drugarce roditelji, pushili skoro citav zivot, a onda resili zarad zdravlja da prestanu. I zajedno prestali... i posle se razveli, ali to nije bitno ([size=-2]i zena ponovo propusila posle razvoda XD[/size]).

A inace stvarno mi nije poznat koncept pusenja u drustvu. Mozda imam par prijatelja koji pushe, sve ostalo su nepusaci. I, inace, bas sam slabo izlozen pusenju tokom odrastanja. Uvek sam bio u razredu (i u osnovnoj i u srednjoj) koji je imao najmanje pusaca (da se prebroje na prste jedne ruke) i niko iz mog drustva na faxu ne pusi... Tako da ni ne znam bas nikog ko je negde nase generacije, a da je pokusao da ostavi ili ostavio.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by bothways

Hahaha

Doduse, vise se zacude kad cuju da nikad nisam probao alkohol. :P

Nisi jedini.Dobijem pljusku o'ma kad cuju da nisam nikad bio pijan i da alkohol ne juzim nikako..."Ne znas sta je zivot"
Mislim..Ako ce da mi se svodi na vrtoglavice,povracanja i ako iceg u tome ima lepo,pocecu jos koliko veceras.:hypno:
Korisnikov avatar
By sofia
I ja se setih Mark Tvena...
Ostavljala sam 2 puta na par meseci.Ne ponovilo se!
Korisnikov avatar
By walt333
Pusim paklu i po, pokusavao sam da prestanem ali ne mogu jer me boli stomak ako ne pusim:lood: :bedniizgovor:

Za rak se ne bojim. Realno, u danasnje vreme sve izaziva rak. Mislim da cu pre da umrem od ovog "savrsenog" voca i povrca i druge hrane sa vestackim dodacima, ove elektronike i stresa nego od cigara.
Za rak neko bi rekao sudbina a neko mozda losi geni :cigareta:
Korisnikov avatar
By lostinspace
Haha, ima bas duhovitih komentara, nasmejaste me bas.

Inace, istice mi drugi dan kako nisam pusio :D Znam da cu sutra da se latim cigare. Jos me je baba danas nagovarala pola sata da zapalim sa njom uz kafu, ona koja pucka, btw, a ja, koji necu da spominjem ostavljanje, ubedjujem je da mi se ne pusi :D Keva samo gleda sa strane i, radosno se smeska, misli da cu uspeti. Sucker xD

Hvala za Marka Tvena, sad ga obozavam jos vise :D

@bern
Da, mislim da cak na svim cigaretama koje su oznacene sa Natural flavor, Light i sl. pise da nisu manje stetne po zdravlje. U sustini, to je svima jasno. Ali, i dalje nam je svima glavna iluzija - smanjicu pusenje i pusicu slabije cigarete. :) Procitao sam na kraju celu cancer stranicu, smogao sam snage da je otvorim, lol. No, u sustini kaze da razlicitim udisajem mozes uneti manje kolicine nikotina, tj. kao i test-masina :D Dakle, slabe cigarete, udahuti malo, i do 5 dnevno, keeps the cancer away :D

@bothways
Tako je isto bilo kod mene, nigde niko sa cigaretom na pomolu. Keva ostavila, cale ostavio, a onda najednom, celo drustvo zapali kad se izadje, pa hajd i ja. Jedno sestoro iz drustva je pocelo da pusi u toku prosle i pretprosle godine. Tri ribe su pusile otkad ikad. I sada je ostala samo jedna drugarica koja nije propusila zato sto nije umela da uvuce dim i sad je smara da pokusava. xD

ontopic: Evo, protekla dva dana nisu bila strasna. S tim sto sam danas par puta hteo da zapalim cigaretu i da sam nastavio da razmisljam u tom pravcu, sigurno bih je zapalio. Nego, uvek mi se nalazilo nesto drugo pod rukom. :D Sto je najgore, imam pola kutije Davidoffa u torbi, a grehota da je bacim, a necu nikome da dajem. Ono, cuvam za cim propusim, a to ce me mozda pre motivisati na pusenje - catch 22. :)
Korisnikov avatar
By gossip
kada sam gajbi i uopsteno sam...ne pusim uopste...znaci ne prodje mi kroz glavu uopste...ali kada sam sa drustvom i kada zapale...moram i ja...msm znam da ne moram...ali jbg :D

naravno da skidanje sa cigareta nije nemoguca misija....ako ljudi mogu da se skinu sa heroina,kokaina itd...and stay that way...ona je def moguce i sa cigaretama :) imam ortakinju koja ne sme iz zdrastvenih razloga da pusi.....bukvalno je preko noci prestala :)
By RACABG
ljudi probajte ZIBAN , ja sam uz pomoc toga ostavio cigarete bez problea i nisam imao ni jednu jedinu krizu .
Korisnikov avatar
By lostinspace
Haha, upravo procitah da je Zyban delimicno kancerogen kad se koristi duze vremena i da se zato vise ne koristi kao antidepresiv :D

A sto se tice hemije, ma opusteno, vecina ljudi se ionako vrati cigaretama, a upravo se toga i plasim, da ce me sve stici tek kada prestanem da pijem neki Zyban ili kad prestanem da pusim smrdljive biljne cigarete i sl. Ima da nabavim elektronsku cigaretu :D S tim sto je ona verovatno kancerogena isto.

@Walt333
Jedanaest je ujutru, ja nikad ne pusim ovako rano, ali vec 10 minuta konstantno zelim da zapalim. :D Ali moram da izdrzim jos malo, cisto da mi ne propadne tema na forumu. :)
By RACABG
jeste kazu da je ziban kancerogen ali bi to bilo opasno ako bi se konzumirao dve godine , obzirom da bi ti trebalo dve kutije sto je manje od dva meseca ... ne brini se jer su i cigarete kancerogene i to mnogo vise.

da je toliko opasan lek davnih dana bi bio povucen iz prodaje ( ja sam ga prosle godine kupio u francuskoj).
a sto se tice kriza nikotinskih to sa zibanom ne postoji.

dve stvari koju sam primetio dok sam pio ziban jeste da sam sanjao jako zivo to jes pamtio sam sve do najsitnijih detalja sta sam sanjao , i druga je da sam mirise mnogo intenzivnije osecao vec posle prve tablete .

i da ako je bitno da napomenem da sam pushio 4 kutije dnevno i da sam posle 15 dana uzimanja leka ostavio cigarete i da nikada vise nisam osetio potrebu da zapalim .
Korisnikov avatar
By spliff
mission impossible
according to my experience, at least
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!