Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Azdaja
glupa sam kao noc i druzim se samo sa glupim ljudima :hvala:
By Guion Nerville
Ne volim da koristim rec 'glup/a' kao ozbiljnu karakterizaciju bilo koga. Radio sam puno stvari koje nisu bile narocito korisne, a verovatno na moju stetu, cak iako sam unapred mogao jasno predvideti posledice, opet sam ih nekad cinio (to je onda mozda autodestruktivnost?...), umeo ici putem iracionalnih nagona mesto dobro utabanim 'zdravorazumskim', covek se uci i na svojim postupcima, mada ne uvek.
Originally posted by Mage

Ponekad mislim da sam neviđeno glup. Ali neviđeno! Onda malo pogledam druge i skontam da smo svi mi zapravo glupi, s' tim što se neki prave pametni.

Voleo bih da imam um jednog brilijatnog matematičara i logičara, ali nažalost nemam. Možda bi mi neke stvari u životu bile jasnije i lakše kada bi bio pametniji...

Ovako mi nekako najgore između: dovoljno pametan da se zapitam, nedovoljno pametan da razumem.

Preporucujem ti da pogledas film 'Blistavi um' o genijalnom matematicaru Dzon Nesu (John Forbes Nash, Jr.). Ali otkricu ti ipak, ako zelis, jedan detalj sa kraja :giggle:

Spojler!:

Kada zavrsava svoj govor povodom Nobelove nagrade koju je dobio

Nash: What truly is logic? Who decides reason? My quest has taken me to the physical, the metaphysical, the delusional, and back. I have made the most important discovery of my career - the most important discovery of my life.

pogleda svoju suprugu u publici i kaze:

Nash: It is only in the mysterious equations of love that any logic or reason can be found. I am only here tonight because of you. You are the only reason I am. You are all my reasons. Thank you.

''

:mazi:
Korisnikov avatar
By Srklet
za mene je glupost kombinacija nedostataka. i to mašte, kriticke misli (sto je zapravo pleonazam, jer kakva je to nekriticka misao?), skepse, originalnosti i samosvijesti.
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Banana

Nash: What truly is logic? Who decides reason? My quest has taken me to the physical, the metaphysical, the delusional, and back. I have made the most important discovery of my career - the most important discovery of my life.
Pobrkao si ludost genija sa glupošću i inteligencijom.
By Guion Nerville
Originally posted by Popeye

to je, inace, los film.
Ako se zadrzavamo na takvim ocenama, davno sam ga gledao, ali ne bih se slozio.

Originally posted by bern

Pobrkao si ludost genija sa glupošću i inteligencijom.
Moj citat se odnosio na Mageov post. Ako se secas, Nash je pokusao da ekstrapolira svoje genijalno logicko umece na jednu ogromnu, gotovo haoticnu oblast (zivota), sto je jedan karakteristican primer vere u (sve)mogucnost logike, nastavak znas...
Mage je govorio kako bi mu (ili coveku uopste) mozda kakvo dovoljno sofisticirano i razvijeno logicko orudje, 'um jednog brilijatnog matematičara i logičara' znacilo da razume neke stvari, te da bi mu bilo lakse u zivotu. Neke mozda, ali se postavlja pitanje onda koji su krajnji dometi. A ako uzmemo u obzir subjektivitet realnosti, 'logic, reason' koji se pokusava razresiti logickim orudjem, onda se pomenuti citat uklapa jer nije Nash prosao samo delusional, nego i 'the physical, the metaphysical'.
Odnosno, put do srece (ako je to ono 'lakse u zivotu') ne mora biti obavezno i uvek poboljsan visokim umnim sposobnostima, inteligencijom, i za to su primer i brojni drugi velikani, umetnici i filozofi, koji su bili duboko zagledani u egzistencijalna pitanja i depresivni, ili je to bar interpretacija koju sam zeleo da ucitam.
Korisnikov avatar
By bern
Odnosno, put do srece (ako je to ono 'lakse u zivotu') ne mora biti obavezno i uvek poboljsan visokim umnim sposobnostima, inteligencijom, i za to su primer i brojni drugi velikani, umetnici i filozofi, koji su bili duboko zagledani u egzistencijalna pitanja i depresivni, ili je to bar interpretacija koju sam zeleo da ucitam.
Slažem se. S tim što je Mage bio suviše strog prema sebi, ne uviđajući da je ono što mu se dešava proces učenja. Ali, to su već kompleksnije stvari.

Ono što mene čudi, oduševljava i ljuti u isti mah jeste: kako to da ljudi nevjerovatnog samopouzdanja, gotovo "delusional", a izuzetno plitki i površni ( = glupi) - ostvaruju svoje zamisli mnogo brže nego, uslovno rečeno, "obični ljudi"? Ko je tu zapravo glup?
Korisnikov avatar
By Srklet

Ono što mene čudi, oduševljava i ljuti u isti mah jeste: kako to da ljudi nevjerovatnog samopouzdanja, gotovo "delusional", a izuzetno plitki i površni ( = glupi) - ostvaruju svoje zamisli mnogo brže nego, uslovno rečeno, "obični ljudi"? Ko je tu zapravo glup?
nije mi ovo bas jasno. do elaborate, pls. :)
By Guion Nerville

Mozda treba uociti i unutrasnje kocnice, nesvesne mehanizme, celokupnu psihologiju pojedinca koja se ne moze definisati samo intelektualnim sposobnostima. Pomenuo sam i autodestruktivnost u mom prvom postu. Covek nekad nije ni svestan da, koliko i zasto zapravo 'sam sebi radi o glavi'. :sekirica: Moze i vrlo pronicljivo sagledavati druge, ali imati po koju slepu mrlju u samoposmatranju.

Neki kazu: neophodno je deci pruziti dovoljno ljubavi do 5 godine zivota. Ali u nedostatku 'sitnice' koja se zove vremeplov, moze posluziti ono sto mi je savetovao jedan divan forumas: 'Banano, treba raditi na sebi!'.

"Poljodelci kanalima usmeravaju vodu, oružari tešu strele; stolari drvo oblikuju, a mudraci sami sebe krote." :sigh:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Popeye

nije mi ovo bas jasno. do elaborate, pls. :)
Samouvjereni ljudi, iako izuzetni plitki, nekad mnogo bolje prođu nego ovi manje samouvjereni. Na primjer u umjetnosti. Imaš likove koji sebe nazivaju piscima, pjesnicima, slikarima koji stvaraju bezvrijedna djela. Međutim, ta njihova aura "ekscentičnisti i uzvišenosti" pali kod nekih nadležnih. Pa stako imaš takve "uzvišene" ljude na dobrim poslovima koji im omogućavaju da proputuju pola svijeta.

Ko je tu glup? Oni ili svi ostali koji viču "fejk, ne može to da potraje", ali to traje i traje i traje...
Korisnikov avatar
By Srklet
pa ne bih rekao da je onaj koji samouvjereno i uspjesno promovira vlastiti izostanak talenta kao umjetnost glup. svakako je gluplji onaj koji tu pricu popuši.
a sto se tice onih koji nisu popušili priču, te ukazuju na izostanak talenta, na njih ce uvijek biti vise kivni oni koji su priču popušili, jer ljudi baš i ne vole kad im pokažeš da su glupi. naravno, ni samouvjereni nece biti happy, jer mu kriticki stav rusi rejting.
u cijeloj konstelaciji meni osobno se najviše gade ljudi koji nešto nekritički prihvate, nego onaj koji proizvodi umjetničko smeće. oni su ta glupa masa koja svoju glupost stavlja za standard.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!