- 06 Jan 2005, 19:44
Iskreno, sokiran sam svim sto sam procitao. Buduci da sam pratio ovu situaciju od starta, mogu da izjavim sledece:
Datumi su nebitni, u smislu da nije bitno kad je ko koga izvredjao, vec je bitno da je neko nekog izvredjao. Dakle, jeste Angelina777 uvredila Kermit, ali je za to i dobila odgovarajucu opomenu-
-i, u vezi sa tim, ne moze Eya da kaze Angelini da joj je 'gledala kroz prste' jer njena funkcija to ne dozvoljava (sem ako je ona ne shvata olako i proizvoljno). To sto je ona Angelini eventualno negde popustala je njen propust koji treba da bude propracen adekvatnom reakcijom njenih kolega (ruku na srce, kako ocekivati reakciju, kad skoro svako ovde ima svog miljenika koga stiti) a ne Angelinin previd. Angelina777 je korisnica koja nema nikakav specijalan status, pa i moderatori treba da se prema njoj odnose u skladu sa pravilnikom.
Koliko vidim, tu je i nastao problem.
Jedam clan je dobio opomenu, a drugi nije, iako je drugi napravi vise uvreda i gorih uvreda (no, da sad ne merimo ciji je veci, nego da konstatujemo da uvrede postoje). Postavlja se pitanje: da li je taj clan nesto posebno? Ima li clanica Kermit posebne povlastice? Prostim pregledom profila vidim da nema.
Dakle, nije problem ni u tom clanu (Kermit), jer i ona ima pravo da se izrazi kako 'oce, pa nek' je i uvredljivo. Problem je, shodno tome, u moderatorima, ili, da budem skroz precizan, u njihovom selektivnom primenjivanju pravilnika, koji ovde dodje kao sjajan izgovor kad treba nekome rebnuti opomenu, ali, kako stvari stoje,
, izgleda da je licno misljenje moderatora o datoj osobi (angelina777) jace od pravilnika. Zato je mozda bolje ukinuti pravilnik, ili bar obnarodovati da se on koristi proizvoljno, kad kome dune, da bi svi clanovi znali kako da se ponasaju.
I bas se pitam kako Eya, moderator, moze da kaze Angelini777 da 'pusi qrac' (u obliku smajlija, ali poenta je ista) i da prodje bez ikakve opomene? Kakvo je to ponasanje? da li je to normalno? Da li ce se to tolerisati?