Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Verujete li u ASTROLOGIJU?

Verujem
40
44%
Ne verujem
50
56%
Korisnikov avatar
By Dirrty
Imam odrađen detaljni horoskop 2 različita astrologa, još pre mnogo godina.
Pre koji mesec sam došao ponovo u kontakt sa tim papirima, iznenađujuće su precizni.
Dok kao klinac baš i nisam kapirao, sada se prepoznajem u potpunosti.
Nije naivno.

Verovali mi astrologiji ili ne, činjenica je da mi ne znamo šta Kosmos predstavlja, niti kakav je sve njegov uticaj na nas.
Ali on postoji, on nas okružuje, dakle nemoguće je da ne utiče bitno.
Korisnikov avatar
By Tungi
Verujem.Karakteristike znakova,ima neceg u tome...
Korisnikov avatar
By Darling
Nekada davno nisam....sada, apsolutno DA!
Korisnikov avatar
By Hton
ne...ali mi je jako zanimljiva, narocito kako je razvijana u proslosti kao ozbiljna nauka.
Korisnikov avatar
By Suki
Kod mene to nije stvar verovanja.Jednostavno ima stvari koje nemozemo objasniti,barem ne jos.A u isto vreme mozemo nesto objasniti na milione nacina.Tako da ,da. Zasto da ne bih verovao...
Korisnikov avatar
By gossip
astrologija ne moze da predvidi buducnost....ona moze da predvidi samo sta moze da nam se desi u tom periodu...inace "verujem" u to....sve su mi pogodili...ne samo meni...nego i drugima oko mene....
By Speculum Columbae
Ne verujem u ASTROLOGIJU.
Zašto ovde često u naslovima podlažu SENZACIONALIZMU i POVEĆAVAJU SLOVA BEZ POTREBE?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ Da se bolje vidi.

Pogle kako je ovako bolje:

Verujem u ASTROLOGIJU
Korisnikov avatar
By gossip
sigurno zvezde i planete ne stoje gore za ukras...imaju one uticaj na nas...doduse najjaci uticaj imaju sunce,mesec,mars i venera :) ) ja se kinda razumem u astrologiju...to mi je kao neki hobi :) )
Korisnikov avatar
By bu
pre nisam verovala..al od skora sam pocela..ipak ima nesto tu..neka mutna radnja se odvija :P
Korisnikov avatar
By Mage
Od nebeskih tela, jedina koja iole mogu uticati na nas su Sunce i Mesec. Možda još i veće planete našeg sistema ali verujem da je njihov efekat zanemarljiv naspram sunca i meseca.

Osim gravitacije i zračenja, ne znam kako bi mogli da utiču na nas...
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Dante

Ne verujem u ASTROLOGIJU.
Zašto ovde često u naslovima podlažu SENZACIONALIZMU i POVEĆAVAJU SLOVA BEZ POTREBE?
dobro JUTROOOOOOOOOO

dobar daan

došo dragi u mooj SAN!
Korisnikov avatar
By Frey
Na mene utiču jako i Sunce i Mesec! Volim kad je vedro sunčano. I kad se leti vidi mesec:P
Korisnikov avatar
By Loni
Ne.

Svaka planeta i svaki znak u stvari je preuzimanje osobina antičkih (rimskih) božanstava.

Merkur ima osobine Dionisa,
Venera Afrodite,
Mars - Areja (Aresa),
Mesec - Hera
Jupiter - Zevs
Sunce - Helije
Saturn - Kron
Uran - (isto Uran)
Neptun - Posejdon
Pluton - Had

Pa su onda svakom znaku stavili planetu vladaoca i dobiše osobine.
Pa onda dodeliše još i element pa eto karakterizacije.

A kad shvatiše da ne prolazi i da ima ljudi, koji se ne pronalaze u svom znaku, onda se setiše da postoji i podznak.
Pa tako je šansa da se nađeš duplo veća.

A kad videše da i to ne funkcioniše, onda staviše i rasporede, meseca, planeta, pa čak i KUĆA!

Sve su smislili samo da bi svako negde mogao da se nađe.

Pa naravno da mogu da se nađem kad sveukupno imam više od pola znakova zodijaka.

I tako astrolozi manipulišu li manipulišu, a u stvari svi manje više imamo osobine svih znakova...
Paz'te ovo...

Štaj e čiji moto?

OVAN - Ja sam (svako jeste)
BIK - Ja imam (svako od nas voli materijalnu sigurnost. Dakle svako je i bik)
BLIZANCI- Ja razmišljam (a šta bismo drugo. Dakle svi smo i blizanci)
RAK - Ja osećam (a ima li koga da ne oseća?)
LAV - Ja hoću (a mi ostali ništa nećemo?) :-)
DEVICA - Ja analiziram (uh, a ko to ne radi)
VAGA - Ja merim (a šta ostali rade? Seku?)
ŠKORPIJA - Ja žudim (a mi ostali smo bez želja)
STRELAC - Ja vidim (a ostali samo čuju?)
JARAC - Ja radim (pa svako valjda nešto radi)
VODOLIJA - Ja znam (a drugi su neznalice)
RIBE - Ja verujem (a ko ponekad nije optimista)

I šta dobijemo?
Jednu veliku prevaru - smuti pa prospi.

No da ne budem baš tak omaliciozan. Horoskop jeste možda dobar kao ZABAVA. :-)
Korisnikov avatar
By Dina
Loni,
kako ti uvek kazem - nije samo znak i podznak u pitanju nego cela natalna karta - planete, njihov polozaj u znakovima i kucama, aspekti medju njima. Ne znaci da ce planete biti rasporedjene u svim znacima, a gleda se bas gde su grupisane jer to je ono sto je naglaseno. Takodje astrologija ima i dalja bavljenja nakon toga, npr moze se raditi horoskop za trenutak kad postavljas pitanje (elekciona astrologija, valjda je ta, dugo se nisam bavila astrologijom, mada vraticu joj se...), pa karmicka astrologija koja se bavi proslim zivotima, sinastrija - uporedna astrologija, onda mogu da se gledaju tranziti, pa postoje horoskopi solarnog pa lunarnog povratka itd itd... Cini mi se da je jednom Svejedno rekao - ne znam zasto deluje ali deluje... To sto ne znamo uzrok necemu ne znaci da ne moze da se gleda njegov uticaj.
Korisnikov avatar
By svejedno
Loni...

Ponovo pricas o stvarima o kojima imas povrsno znanje, i koristis 'argumente'.

Koji su, po samoj prirodi povrsnog znanja - pogresni.

..

Prvo - Merkur nije Dionis, vec Hermes.

Sunce nije Helios, cak ni rimski Sol, cak ni Apolon po toj logici vec bas - Sunce. Koje je u ovoj....'mitologiji'...jace od Zevsa.

..

Drugo - ti, od SVIH ljudi, znas istoriju astrologije i kojim redosledom su 'saznavali' stvari? lol.

..

Trece - iste osobine, a drugacija imena(dakle nista povezano sa Rimom ili Grckom), mogu se naci po celom svetu, npr indijska astrologije - drugaciji sistem - ima sve iste osobine planeta & znakova - samo sto si kod njih onaj znak u kome ti je Mesec - jer mesec i u zapadnoj astrologiji i na istoku (vec 5000 godina) predstavlja DUSU.

Ali valjda je zapadnjacima vazniji ego ,)

LM, Rimsko-grcka prica pada u vodu.

..

I pored svega toga - ne gleda se ni Sunce, ni Mesec, ni kuce - vec njihovi odnosi, kao i odnosi sa raznim zvezdama van Suncevog sistema - u CELOKUPNOJ nebeskoj karti datuma tvog rodjenja.

..

Sve u svemu, pojma ti nemas ,)

..

pS. Jesi ti ovan, mozda?
Nesto vatreno?

ppS - u astrologiju se ne veruje, astrologija se izuci - i onda se donese sud o tome da li je to TACNO, ili nije.

Nema verovanja. Samo znanje. Ja je, za razliku od Lonija, izucavao i nasao neoborive dokaze da je istinita. Kako to funkcionise - pojma nemam, ali funkcionise, kao sto je Dina primetila da sam vece rekao.

'To sto ne znamo uzrok necemu ne znaci da ne moze da se gleda njegov uticaj.' I to sto nauka nesto jos nije utvrdila ne znaci da to ne postoji - disali mso i pre 'otkrica' kiseonika.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ne verujem.

Premalo dokaza za to.

Isuvise ljudi znam (me included) koji imaju natalne karte opisane, a veze sa mozgom nema. Ima u nekim detaljima, ali neubedljivo.
Korisnikov avatar
By Loni
Ma daj SVEJEDNO, pa čak i da sam povezao pogrešne bogove s planetama, to ne menja stvar.
Ne postoji LOGIČKI POVEZ od horoskopa do istine.

Prvo, zašto je u uopšte prva planeta nazvana Merkus, druga Venera, četvrta Mars?

Oni su to mogli lako da zamene.
Četvrta je mogla postati Venera, a druga Mars jer je upravo druga planeta divljija i užarenija.

Najpre nazivi planeta, zatim znakovi - povezao neko zvezde i dobio nešto što liči na blizance, devicu, vodoliju, jarca, bika...

A ako si primetio da ponekad i deluje, to samo može da znači da smo toliko bombardovani našim horoskopskim identitetom da smo se i poistovetili sa njim.

Kad ti neko stalno govori da kao rak (a to sam ja) treba da sinežan, pitom i emotivan, onda ćeš se na kraju i poiestovetiti s tim.

Slično je s nacijama.

Kad Crnogorce večito nazivaš lenjima, neki od njih će čisto radi štosa da prihvate taj identitet.
Dovoljno je da razmisle o tom identitetu, preispitaju da li stvarno više vole rad od nerada, da se malo šale na račun tog identiteta i već su jednim dobrim delom pristali na igru.
Korisnikov avatar
By walt333
Verujem. Imam i svog astrologa kod koga idem kada sam u nedoumici:)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
imam neke nedoumice u vezi astrologije, pa bih zamolila nekoga ko se razume, a nije mu mrsko da kucka da odgovori

'vako

s obzirom da u astrologiju nisam verovala, citajuci neke komentare na ovom forumu (mislim da je cak bila ova tema), malo sam citala o tome

e, sad slede pitanja pocetnika

1. Problematican mi je onaj momenat da se natalna karta pravi u odnosu na momenat rodjenja. Nije mi problematican sam po sebi kao pojam - ok, tad pocinje zivot, pa u odnosu na taj momenat "zamrzavamo nebo", nego je problematicno sve ostalo oko toga.

Evo, na primer, moja mama kad je pitam kad sam se ja TACNO rodila, u koliko sati i koliko minuta, kaze - oko 3 ujutro. "Oko 3"... pa, kako onda ja da znam gde je meni koje nebesko telo, kad se svaka 4 minuta slika menja? (ako sam dobro memorisala da je na 4 minuta).

I kako sada ja, konkretno, da vidim svoju natalnu kartu?

2. Kad smo vec kod natalne karte... Po kom vremenu se ona pravi? Sidericko bi bilo nesto preciznije od solarnog, ali, pogledah te sidericke horoskope... Jeste da je vreme preciznije sto se racuna tice, ali nema trinaestog znaka, a i sunce ne boravi u svim sazvezdjima isto vreme...

3. Sad ide najproblematicniji deo za pitanje - ovako, ukoliko u sprezi sa prethodnim pitanjem pocnemo o tome da su znaci i sazvezdja samo inicijalno identicni, ali u stvari nisu - kako onda mozemo da kazemo da gledamo scenografiju na nebu i prenosimo je u kartu, ukoliko to niej identicno. Meni onda to nekako gubi dodir sa realnim prikazom astronomskih prilika.

4. Ukoliko Pluton ima uticaj, zasto Haron nema?

5. Da li komete uticu, recimo Halejeva, u momentu kad je prolazi blizu nas (1997, ako se ne varam, poslednji put)?

Samo bih zamolila da mi ne odgovrate suvise strucno, jer ono - sekstili, ovo, ono, jos uvek ne razumem, nisam mogla dalje da idem sa citanjem dok ovo sebi ne razjasnim (ili ne nadjem nekoga ko ce mi razjasniti, jel te).

Hvala.
Korisnikov avatar
By Herald
Ne mozes da vidis svoju natalnu jer ne znas u koliko sati si rodjena. Kad pogledas na nebo kroz 13 znakova prolazi ekliptika, tako da ima 13 znakova ali je jednostavnije da ima 12 jednakih znakova i da prihvatis nebulozu da znakovi nemaju veze sa sazvezdjem - tu nebulozu je prihvatila k sebi Jelena Vojvodic ( ima njen tekst "ispod sunca nista novo" - cini mi se ) i lepo ponudila drugima, ali ona ima Neptun na ascedentu ( magla ) :lol: Oni koji ne gledaju sideralno vreme ustvari ne oduzimaju 23 stepena i ne dobijaju pravilan polozaj planeta kao i znakova, zato im negodi da znak bude sazvezdje.

Ima softver koji sadrzi 13 znakova, mislim da se zove kepler, i jos jedan...hm, zaboravio sam. Bilo je na astrovojvodini tekstova o pravilnom horoskopu, sad vidim da nema, skinuto je...
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by 4NY K3Y

imam neke nedoumice u vezi astrologije, pa bih zamolila nekoga ko se razume, a nije mu mrsko da kucka da odgovori

'vako

s obzirom da u astrologiju nisam verovala, citajuci neke komentare na ovom forumu (mislim da je cak bila ova tema), malo sam citala o tome

e, sad slede pitanja pocetnika

1. Problematican mi je onaj momenat da se natalna karta pravi u odnosu na momenat rodjenja. Nije mi problematican sam po sebi kao pojam - ok, tad pocinje zivot, pa u odnosu na taj momenat "zamrzavamo nebo", nego je problematicno sve ostalo oko toga.

Evo, na primer, moja mama kad je pitam kad sam se ja TACNO rodila, u koliko sati i koliko minuta, kaze - oko 3 ujutro. "Oko 3"... pa, kako onda ja da znam gde je meni koje nebesko telo, kad se svaka 4 minuta slika menja? (ako sam dobro memorisala da je na 4 minuta).

I kako sada ja, konkretno, da vidim svoju natalnu kartu?

2. Kad smo vec kod natalne karte... Po kom vremenu se ona pravi? Sidericko bi bilo nesto preciznije od solarnog, ali, pogledah te sidericke horoskope... Jeste da je vreme preciznije sto se racuna tice, ali nema trinaestog znaka, a i sunce ne boravi u svim sazvezdjima isto vreme...

3. Sad ide najproblematicniji deo za pitanje - ovako, ukoliko u sprezi sa prethodnim pitanjem pocnemo o tome da su znaci i sazvezdja samo inicijalno identicni, ali u stvari nisu - kako onda mozemo da kazemo da gledamo scenografiju na nebu i prenosimo je u kartu, ukoliko to niej identicno. Meni onda to nekako gubi dodir sa realnim prikazom astronomskih prilika.

4. Ukoliko Pluton ima uticaj, zasto Haron nema?

5. Da li komete uticu, recimo Halejeva, u momentu kad je prolazi blizu nas (1997, ako se ne varam, poslednji put)?

Samo bih zamolila da mi ne odgovrate suvise strucno, jer ono - sekstili, ovo, ono, jos uvek ne razumem, nisam mogla dalje da idem sa citanjem dok ovo sebi ne razjasnim (ili ne nadjem nekoga ko ce mi razjasniti, jel te).

Hvala.
Nisam stručnjak ali ajd da probam da odgovorim na poslednja dva.

4. Tradicionalna astrologija poznaje 7 planeta: Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Sunce, Mesec. Oni vladaju nebom i svaki od njih ima svoj horokopski znak kojim vlada. Uran, Neptun i Pluton su otkriveni znatno kasnije i samim time mnogo kasnije ušli u astrologiju. Tim planetama nikada nije pridavan veliki značaj kao ovim sedam, pre svega jer se oni jako sporo kreću kroz kartu. tako da Pluton služi samo za detaljniju analizu. Činjenica je da se dobar horoskop može napraviti i bez njega. Bilo je naravno pokušaja da se uvede i Haron kao i Cerera ali je sve ostalo na pokušaju i lepoj žeji. Ukratko Pluton je manje viže nevažan kao i Haron.

5. Postoje različite struje po ovom pitanju. Neki kažu da imaju uticaj i komete dok drugi tvrde da je njihova masa mnogo manja od planeta da bi zaista mogli da igraju bitniju ulogu. slične rasprave postoje i u vezi asteroida ali i tamne strane meseca takozvane Lilit.

Možda grešim ali ja ovako kapiram:)
Korisnikov avatar
By svejedno
joj.

Ne merem sada.

..

Mogu ovoliko:

4. Ima.

..

Ostalo kasnije....sutra, recimo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!