Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Sunce,
ne mislim da si ispao glup, humor takodje moze biti razlicit pa sto nekom odgovara nekom drugom mozda ne... Meni je bilo zao jer je to bilo okupljanje kaficanki i kaficana i htela sam da se svi lepo osecaju... ali ne moze ni to uvek. Mada koliko se secam bio je to trenutak nerazumevanja a posle se opet raspolozenje popravilo...
Korisnikov avatar
By sofia
Intelektualno ne mislim da stojim skroz lose, ali mi je emotivna inteligencija ispod granice proseka...
Druzim se sa ljudima koji mi prijaju. `Sve sto je ljudsko, nije mi strano.`
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by blenta

4) zonce
:rotflmao:

@Sunce: E jbg, nemoj mi editovati post posle odgovora :njanja:

Ja nikad za sebe nisam tvrdio da sve znam. Naprotiv, ja sam svestan toga da koliko sam obrazovan i inforimisan toliko i nisam. Kao sto rekoh, ne poznajes me dovoljno dobro, nikakvu omnipotentnu energiju ne emitujem, niti tvrdim da nesto najbolje znam (vidis, cak se i ponavljam). Ali zaista nemam nista protiv neukih ljudi i protiv neinformisanih. Zaboga imam najbolje prijatelje koji nemaju srednju ili pak ne znaju da je Obama predsednik amerike, ili da je nova Pop pesma izasla na liste. Sa njima nemam nikakav problem.

Po meni, nije neko glup ko je neobrazovan ili neinformisan. Glupost je stanje svesti.

Molim te nemoj da mi ubacujes reci u usta i stavljas me u nekakve kalupe.

To od tebe iskreno ocekivao nisam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Osim sto mislim da:
Originally posted by Sunce
Glupost je relativna.
..kao i sve, ako uzmemo zoncetvu 'rezonovanje' definicuju:

..

1. Nisam.

2. Da.

3. Nemam odnos. Neki ljudi su prosto rodjeni sa slabim intelektualnim kapacitetom, ali umeju da budu carevi.
Smeta mi samo ako neko svojom 'gluposcu' nesto upropasti npr.

4. Licno nisam. Sretao, da. Druzim se i sa 'intelektualnim rasistima'. I sa 'glupim' ljudima. Jbg, to me tera da tri puta slavim rodjendan, recimo ,)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dina

Sunce,
ne mislim da si ispao glup, humor takodje moze biti razlicit pa sto nekom odgovara nekom drugom mozda ne... Meni je bilo zao jer je to bilo okupljanje kaficanki i kaficana i htela sam da se svi lepo osecaju... ali ne moze ni to uvek. Mada koliko se secam bio je to trenutak nerazumevanja a posle se opet raspolozenje popravilo...
Nisam ispao, nego jesam glup. Kad ne razumem da je nesto sala, glup sam. Priznajem.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Zonche!

@Sunce: E jbg, nemoj mi editovati post posle odgovora :njanja:

Ja nikad za sebe nisam tvrdio da sve znam. Naprotiv, ja sam svestan toga da koliko sam obrazovan i inforimisan toliko i nisam. Kao sto rekoh, ne poznajes me dovoljno dobro, nikakvu omnipotentnu energiju ne emitujem, niti tvrdim da nesto najbolje znam (vidis, cak se i ponavljam). Ali zaista nemam nista protiv neukih ljudi i protiv neinformisanih. Zaboga imam najbolje prijatelje koji nemaju srednju ili pak ne znaju da je Obama predsednik amerike, ili da je nova Pop pesma izasla na liste. Sa njima nemam nikakav problem.

Po meni, nije neko glup ko je neobrazovan ili neinformisan. Glupost je stanje svesti.

Molim te nemoj da mi ubacujes reci u usta i stavljas me u nekakve kalupe.

To od tebe iskreno ocekivao nisam.
Nisam editovao post, dodao sam reci u svoj post. Cesto to radim, napisem post, pa onda nesto dodam. Glupo, je l' da?

Mozda ti mislis da ne emitujes, ali ja tako osecam i dozivljavam. Eto, problem je dakle u meni, u posmatracu. Tako to meni deluje na forumu.

Rekao si da si intelektualni rasista, nista ti ne ubacujem u usta nego povlacim nesto sto si ti izbacio. Raspravljamo o gluposti.

Evo, sada sam se setio, glupost je ono sto je Milosevic uradio.
Korisnikov avatar
By badu
Meni ova tema nema smisla.
Ako sam zato glupa, ok.
'Ajde.
Korisnikov avatar
By gossip
ja se ne druzim sa konzervativnim ljudima...

sa svima ostalim da :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
HOW FORTUNATE THE MAN WITH NONE Izvod

You saw sagacious Solomon
You know what came of him,
To him complexities seemed plain.
He cursed the hour that gave birth to him
And saw that everything was vain.
How great and wise was Solomon.
The world however did not wait
But soon observed what followed on.
It's wisdom that had brought him to this state.
How fortunate the man with none.

BERTOLD BRECHT

:dj:
By faxsimil
U svom okruženju imam mnogo prijatelja/ca koji su različitog intelektualnog kapaciteta. Možda ja grešim, ali "glupog čoveka" uvek vezujem za njegovu intelektualnu sposobnost. Za sebe ne mogu reći da sam "intelektualni rasista" i mrizim tu etiketu. Možda ja diskriminišem "glupe" i pokušavam da izbegam družiti se sa njima. Opet to izbegavanje vezano je i recimo za period odrastanja, kada su mi roditelji stalno govorili "ne smeš da se družiš sa njima, oni su glupi"! Često mi te reči roditelji prozuje kroz glavu. Iskreno meni je neshvatljivo, da neko ne zna, recimo, osnovne društvene stvari, to ne pravdam neiformisanošću, več jednostavno željom pojednih ljudi da ne znaju ništa. Ako ne znaš onda si glup...govorila je moja učiteljica, mislim da je pokojna!

Mada svi smo mi pomalo glupi, zar ne? :) :) ;) ;)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by Orlando the Lady

HOW FORTUNATE THE MAN WITH NONE Izvod

You saw sagacious Solomon
You know what came of him,
To him complexities seemed plain.
He cursed the hour that gave birth to him
And saw that everything was vain.
How great and wise was Solomon.
The world however did not wait
But soon observed what followed on.
It's wisdom that had brought him to this state.
How fortunate the man with none.

BERTOLD BRECHT

:dj:
die Schädlichkeit der Tugenden / Bettelied der großen Geister

Ihr saht den weisen Salomon
Ihr wißt, was aus ihm wurd'!
Dem Mann war alles sonnenklar.
Er verfluchte die Stunde seiner Geburt
Und sah, daß alles eitel war.
Wie groß und weis war Salomon!
Und seht, da war es noch nicht Nacht,
Da sah die Welt die Folgen schon:
Die Weisheit hatte ihn so weit gebracht -
Beneidenswert, wer frei davon!

:rock:

original je ipak original ;)
Korisnikov avatar
By blenta

roditelji stalno govorili "ne smeš da se družiš sa njima, oni su glupi"! Često mi te reči roditelji prozuje kroz glavu.

jezivo
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Wilhelmina

Da li ste glupi? Da li se sa glupima druzite? Da li glupost opravdavate ili diskrimisete? Kako procenjujete da je neko/a glup/a? Da li ste intelektualni rasista ili ste sreli nekoga ko jeste?

:plavuso:
Ne znam da li sam glup ali znam da neke stvari jako tesko kapiram, cesto sam povrsan, i kroz zivot idem pre ocecanjima nego razumom. Nekada me ljudi zato nazivaju glupim :)

da li se druzim sa ljudima za koje smatram da su mnogo glupi? o da, pogotovo sa ljudima koji skode sami sebima ali im ne zameram.

Nikada nisam upoznao intelektualnog rasistu a nadam se i da necu, jer ne bih zeleo takvu osobu u svojoj okolini niti bi ona trpela mene. :geisha:
By RuznaGlupaZla
Svejedno je za glupe, nema brige za svijet pored toliko pametnica pametnih i prepametnih na svakom koraku :sweet:
Korisnikov avatar
By Blady
Strasno sam glupa i uzivam u tome.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Originally posted by svejedno

Druzim se i sa 'intelektualnim rasistima'. I sa glupim ljudima. Jbg, to me tera da tri puta slavim rodjendan, recimo ,)
:D

Kapiram :)

Isti sluchaj...

Mislim da nisam glup, ali da jako chesto ispadnem idiot zbog drugih.

Imam par prijatelja zbog kojih su me neki drugi prijatelji gledali kao retarda, u fazonu, "O chemu ti zapravo mozhesh da prichash sa njima?"

Ponekad sam spreman da mislim da je neko glup i da ga valja izbegavati zbog toga, medjutim kapiram da ljudi vishe prave gluposti uglavnom zbog nedovoljne informisanosti o nechemu chega se late, nego shto su zapravo glupi.
Korisnikov avatar
By Galateja
Meni se nekako čini da je i u ovoj temi došlo do problematike divergentnosti samog pojma 'glup'. Pa, pobogu, nije glupost kada si recimo više naklonjen prirodnim naukama, a slabije se snalaziš u društvenim. Ja kada sam govorila o gluposti, govorila sam o voljnim propustima.

Kada govorim o gluposti mislim na citirano:
Originally posted by Sunce

Evo, sada sam se setio, glupost je ono sto je Milosevic uradio.
...jer je dotični (S. M.) dozvolio sebi da žrtvuje milione ljudi zbog sopstvenih hirova.
Korisnikov avatar
By m..
Nemam pojma, mora da nemam neku prirodnu gravitaciju prema glupim ljudima, posto nekako ne primecujem glupake u mom okruzenju, primetim da je neko neupucen u neke teme, primetim tu i tamo rupe u opchoj kulturi i take neke gitcheve, ali se bas retko desi da sama primetim da je neko glup. Uglavnom mi na tu porazavajucu istinu paznju skrene neko grugi.

Recimo ima jedan deckic koga povrsno znam iz grada, sladak je ko secer, lep ko lutka, dobar kao lebac, fino vaspitan, ljubazan, uvek nasmejan, uvek opusten, nekako ti bude toplo oko srca kad ga vidis, uvek mu se jako obradujem, medjutim decko jeste priglup. Naravno pojma nisam imala dok mi neko drugi nije skrenuo paznju, jer sam uglavnom s njim imala povrsnu komunikaciju. A kad su mi skrenuli paznju onda sam pocela i sama da uvidjam da ima neka ogranicenja. Medjutim njemu to nikad ne bih uzela za zlo, ili gledala kao manu, jer je decko inace toliko mio da ne mozes a da ne pozelis da ga grlis. Pa bio glup ili pametan.

Bedak je kad je neko glup a zao, maliciozan, ljubomoran ili tako nesto. Kad je neko lisen sharma. Takve primetim kako proglavinjaju tu i tamo, al ne trosim energiju na to.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Da li ste glupi? Da li se sa glupima druzite? Da li glupost opravdavate ili diskrimisete? Kako procenjujete da je neko/a glup/a? Da li ste intelektualni rasista ili ste sreli nekoga ko jeste?

:plavuso:
ne bi trebalo.
druzim se sa ljudima koje sam upoznala pre nego sto sam umela da procenim koliko je neko pametan. ima manje ili vise obrazovanih, niko nije glup.
ne diskriminisem, a nije moje ni da bilo koga opravdavam.
stupid is what stupid does.-forrest gump.
nisam, i sama sam prosecno inteligentna. obicno ljudi koji nisu pretereno bistri precenjuju sebe pa budu "intelektualni rasisti". autodiskriminacija:lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
Nisam neinteligentna, ali umem da budem i glupa i naivna.
Ne.
Nijedno ni drugo. Taka je kaka je.
Cesto se zajebem. Upravo zbog ovog sto kaze scout. Ogranicenost ume da mi promakne, kao i glupi ljudi. Treba mi vremena da shvatim da je neko ogranicen.
Mada, i ja sam debelo ogranicena po nekim pitanjima.Tako da, ko sam ja da sudim.
Mislim da mi zapravo najvise nedostaje kada neko ne poseduje dubinu.
By dukkehjem
Nisam glup, apsolutno se divno slazem sa glupim ali dobrocudnim osobama i milsim da je glupost ponekada blagoslov.
Umem da budem bas djubre jedno, ali samo u pogledu i prema nedotupavim ljudima koji su glupi i zabidzeni i ugrozavaju druge (citati: nacionalisti, sovinisti, homofobi, rasisti itd.).
Korisnikov avatar
By spliff
nisam glup, mada mi se (chesto) deshava da ispadnem glup...

protivnik sam svake vrste diskriminacije, ali ne bih rekao da opravdavam glupost. vishe mi smeta ogranichenost. ima npr ljudi sa visokim iq-om koji su nevetrovatno ogranicheni

nije na meni da procenjujem ko je glup a ko nije

drzim da nisam intelektualni rasista (fashista), mada poznajem i takve ljude... i smeta mi to, da budem skroz iskren. to shto je neko pametan/glup to nije njegova zasluga/krivica
Korisnikov avatar
By Mage
Ponekad mislim da sam neviđeno glup. Ali neviđeno! Onda malo pogledam druge i skontam da smo svi mi zapravo glupi, s' tim što se neki prave pametni.

Voleo bih da imam um jednog brilijatnog matematičara i logičara, ali nažalost nemam. Možda bi mi neke stvari u životu bile jasnije i lakše kada bi bio pametniji...

Ovako mi nekako najgore između: dovoljno pametan da se zapitam, nedovoljno pametan da razumem.
Korisnikov avatar
By Loni
Ma dinosaurus sam stupidaurus. :-)

Da li ću biti glupo ako skapiram da si ovu temu pisala with IRONY ?
Dosadilo ti da gledaš napade na forumu s okarakteristanejm ko je glup, pa si želela da isparodiraš. :-)
Ako je to u pitanju, dopada mi se tema.

Međutim ako si ozbiljna, mislim da je pitanje nekorektno.

Zapravo jedna od najvećih uvreda, koje čoveku može neko da kaže je da je GLUP. (Mada znam ženu, koja mi reče da je njoj mnogo gore kad bi joj neko rekao da je ružna)
Reči nekom da je glup je apsolutna negacija cele čovekove vrednosti.

To je mnogo gore nego kad nekom kažeš da je ružan (opraće se),
da smrdi (okupaće se), da je bezobrazan (preispitaće se) ili da je recimo loš u krevetu (popraviće se).

Kad čujem da neko nekom kaže to saopšti makar indirektno, naježim se koliko je to u stvari RUŽNO.

Nije na nama da okarakterišemo ljude u okviru jednog tako osetljivog pitanja jer samo možemo da se povređujemo.
Po meni je zapravo glup jedino, onaj ko se usudi drugom da kaže da je glup,
jer na svetu treba da ima mesta za sve.
Ako nekom ne leži jedna oblast, naći će se u drugom zanimanju, u kome će biti koristan.

U ostalom inteligencija je toliko višedimenzionalna da niko i ne može da odredi ko je koliko pametan.
Neko je glup da bi bio kreativan, a pametan kao učenik nekog drugog. Neko loše uči, ali je jako kreativan. Nekom ide matematika, a literaturu ili filozofiju uopšte ne razume. Čudni su putevi vijuga.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Da li ste glupi?
Prvo, ne sviđa mi se izraz "glup".
Rekao bih da ne, utoliko što solidno zarađujem od svoje "pameti" i što izbegavam neke greške koje nesvesno pravi većina ljudi.

Da li se sa glupima druzite?
Nemam tu kategoriju kad razmišljam o ljudima. Neki ljudi mi znače i volim ih, pa se i družim s njima. Različitih su profila. Važne su mi duhovitost, dobronamernost, poštenje.

Da li glupost opravdavate ili diskrimisete?
Ljudi su različiti i imaju različite sposobnosti. Imam problem ako je neko dosadan, bandoglav ili poremećen, a i jako pametni ljudi umeju da budu takvi.

Kako procenjujete da je neko/a glup/a?
Ne procenjujem.

Da li ste intelektualni rasista ili ste sreli nekoga ko jeste?
Ne, nisam, verujem da su svi ljudi jednaki :crveni: A neprekidno sam okružen "intelektualnim rasistima" i prezirem ih.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by spliff

nisam glup, mada mi se deshava da ispadnem glup...

protivnik sam svake vrste diskriminacije, ali ne bih rekao da opravdavam glupost. vishe mi smeta ogranichenost. ima npr ljudi sa visokim iq-om koji su nevetrovatno ogranicheni

nije na meni da procenjujem ko je glup a ko nije

drzim da nisam intelektualni rasista (fashista), mada poznajem i takve ljude... i smeta mi to, da budem skroz iskren. to shto je neko pametan/glup to nije njegova zasluga/krivica
E svaka ti ka u Njegusa! :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!