Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Želite li ponopravno članstvo Srbije u euroatlantskim integracijama?

1.) Jesam za članstvo Srbije u EU i NATO (euroatlantskim integracijama).
14
29%
2.) Srbiji nije mjesto u Savezu koji ih je bombardirao 1999. godine
10
20%
3.) Nisam za članstvo Srbije u Euroatlantskim integracijama (EU i NATO)
7
14%
4.) Srbija neće u EU i NATO ni do 2020. zbog izvrdavanja suradnje s Bruxellesom oko pitanja Kosova i oko izručenja ratnih zločinaca sudu pravde u Den Haggu.
2
4%
5.) Ne znam
1
2%
5.) Ne znam
1
2%
6.) Ulaskom u euroatlanstke integracije ojačat će pravna država i LGBT prava će biti znatno ojačana nego su to ona u Srbiji danas.
10
20%
6.) Ne zanima me
4
8%
By XanaX
Dobro, pogledao sam na webu, i nije se Merkel rodila u DDR-u, niti studirala teologiju, ali joj je otac, pastor, dobio župu(?) u DDR-u, tako da je mala Angela odrasla u DDR-u, i studirala fiziku u DDR-u, i tečno govori ruski, i bila je u DDR-ovoj inačici ex-YU Saveza omladine...

OK... Moja procjena o mišljenju srpske javnosti i građana je bila pretenciozna i sad se, iskreno, ispričavam. Dakle, taj dojam mogao je poteći jedino od izvora preko neta i sl., uglavnom, i srpski mediji i srpska javnost pokazuju izrazitu tendenciju k "inačenju" vrlo sličnu onoj koja je pratila horove tuđmanizma u Hrvatskoj, da se ponekad zapitam...

Velboy, nisam navikao, ili nisam do sada čitao takve postove, kakav je onaj kojeg si napisao. Toliko negativizma mogao sam objasniti jedino Albionovim glupostima, no budući da su ljudi počeli normalno postati dalje, zaista...

Što se tiče komentara na račun Njemačke i A. Merkel, ona svoju podršku definitivno ne dobiva na nekakvoj radikalnoj, desničarskoj bazi ili demagogiji; i daleko fundamentalnije mi zvuče ekstremni ljevičari koji smiju (za razliku od, s pravom, zabranjenih neonacista) u Bundestag. Mislim da se sav bijes, i sve, od očaja do ološa, danas u Njemačkoj, ubacuje u taj anti-amerikanizam, anti-liberalizam, pro-komunizam itd. -vlak. A sad mi se ne da dalje ulaziti u off.
Korisnikov avatar
By Loni
I ja se slažem s ovim poslednjim postom Xane X.

Koliko prezirem ekstremiste s desne strane, toliko ne mogu da skapiram poentu ekstremista sa levice, koji su takođe vrlo agresivni, vrlo ratoborni i antimoderni.

A da stvar bude gora ja redovno primećujem da su LEVI EKSTREMISTI najagresivniji prema UMERENIM LEVIČARIMA.

Srpski komunista lako će se složiti s OBRAZ-ašem. I jedan i drugi preziru i Ameriku i integracije Srbije,
ali će taj isti srpski komunista da pljuje umerenog levičara, koji se zalaže za EU i formulu Francuske i Skandinavije.

Angela Merkel definitivno ne okuplja ekstremiste ni jedne vrste.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Loni, kakav je tvoj stav glede pristupanja Jugoslavije Trećem rajhu davnih dana? Afirmativan ili negativan?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by XanaX

Velboy, nisam navikao, ili nisam do sada čitao takve postove, kakav je onaj kojeg si napisao. Toliko negativizma mogao sam objasniti jedino Albionovim glupostima, no budući da su ljudi počeli normalno postati dalje, zaista...
wirklich? warum? kakav je to onaj moj post kojeg sam napisao, bitte? shta sam to rekao tako grozno, sem obichne realnosti stanja stvari, bez uljepshavanja i bez pretjeravanja? maybe I didn't sugarcoat it, but otherwise, shta sam to krivo rekao?
sem toga Xanax-e pitao sam tebe par stvari tamo, mogao si pokushati odgovoriti umjesto shto izigravash "nenaviknutost" na ... ne znam ni sam shta to.......

Originally posted by XanaXŠto se tiče komentara na račun Njemačke i A. Merkel, ona svoju podršku definitivno ne dobiva na nekakvoj radikalnoj, desničarskoj bazi ili demagogiji;
ja nisam ni rekao da je to neshto aman radikalno tipa balkanski desnicharski radikalizmi, ali jeste chinjenica da je birachka baza cdu/csu-a uglavnom manje obrazovana, manje tolerantna, donekle u mitovima i stereotipima proshlosti (ne kazem nuzno nacistichke) vec i one prvi svetski rat, prije toga austrougarska imperija, prije toga heilig romanisch koenigsknecht (ili kako se vec zvashe), vjerske desnice itd...... sad ja ne kazem da su ove imperije bile u svemu negativne, ali da su bili proizvodi one srednjovjekoidne proshlosti gdje su ratnichko-osvajachki stereotipi sukoba civilizacija te podjele na religiozistichke sfere itd... bili veoma popularni...., jesu bili.
znachi, problem je ukoliko birachka baza cdu-csu-a vuche puno politichkih sentimenata iz tih pristrasnosti i ukoliko slijedi te stereotipe proshlosti, pa i na neki ushtogljen nachin.
i daleko fundamentalnije mi zvuče ekstremni ljevičari koji smiju (za razliku od, s pravom, zabranjenih neonacista) u Bundestag. Mislim da se sav bijes, i sve, od očaja do ološa, danas u Njemačkoj, ubacuje u taj anti-amerikanizam, anti-liberalizam, pro-komunizam itd. -vlak. A sad mi se ne da dalje ulaziti u off.
ja uopce nisam pristalica ekstremne ljevice (btw. postoji li to, neshto ni ne znam), ali sigurno znam shto u Americi shto izgleda i u Njemachkoj da je desnica (i to i ona tzv. mainstream desnica) vrlo, vrlo gadna i bjesomuchno aktivna.
koji i gdje su izvorishta toga, mozda glenn beck, rush limbaugh..... samo glasno govore ono shto bi "kulturniji" desnichari da se zabashuri.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni

I ja se slažem s ovim poslednjim postom Xane X.

Koliko prezirem ekstremiste s desne strane, toliko ne mogu da skapiram poentu ekstremista sa levice, koji su takođe vrlo agresivni, vrlo ratoborni i antimoderni.

A da stvar bude gora ja redovno primećujem da su LEVI EKSTREMISTI najagresivniji prema UMERENIM LEVIČARIMA.

Srpski komunista lako će se složiti s OBRAZ-ašem. I jedan i drugi preziru i Ameriku i integracije Srbije,
ali će taj isti srpski komunista da pljuje umerenog levičara, koji se zalaže za EU i formulu Francuske i Skandinavije.

Angela Merkel definitivno ne okuplja ekstremiste ni jedne vrste.
Sve mi je totalno poznato i slazem se shto si rekao, samo ja uopshte ne vidim kakve to ima veze s onim Xanax-ovim postom i njegovim izborom tamo da bude snishodljiv prema meni.

Loni, u istochnoevropskim zemljama nazalost nema tradicije shirokoumnosti ni pluralizma pa su ekstremne ideje uklalupljene lako, bilo da su desne ili leve. i, iako je to svakako ono protiv chega se istochnoevropska drushtva moraju boriti i menjati to, ipak nije nerazumljivo (mada opet ne NI opravdano) zashto je to tako.
no, u delovima zapada gde je tradicionalisticka desnica i dalje jaka, demokratija, na koju se tako supremacistichki zapad ponosi i kojom se hvalishe, chesto biva zloupotrebljena na desnicharski nachin. dakle, dok zapad svakako ima prednost nad npr. istochnom evropom shto je imao povoljnije istorijsko-drushtvene okolnosti za razvitak demokratije, pluralizam mishljenja, shirokoumnosti itd....., snazni ostaci imperijalistichko-kolonijalistichkih recidiva (tj. danashnje americhke, nemachke, austrijske desnice) zloupotrebljavaju americhku, nemachku, austrijsku demokratiju vrlo chesto na dobro isprobane nachine josh iz onih vremena.
dakle, osvrnimo se malo i na tu vishelichnost zapada gde sve vrlo jako zavisi. ovo upravo zapadni centar-levichari (NE ekstremni levichari) govore!
Korisnikov avatar
By muzika86
Da u istocnoj Evropi nema tradicije sirokoumnosti ni pluralizma. Zato u "novim" pokrajinama Njemacke ulaze ekstremne, desnicarske partije poput NPD u parlament.
A i "Die Linke" su remnanti komunista iz istocne njemacke koji uglavnom dozivljavaju podrsku ogorcenih, starijih ljudi koji misle da je marksizam jedini put naprijed.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ako je bash takvo stanje u bivshoj Istochnoj Njemachkoj, onda se mozda postavlja i pitanje kako to da Njemachka nije uspjela reformisati tu teritoriju za svo ovo vrijeme od ujedinjenja.

no, mislim toliko o Njemachkoj.
ako se zeli (?) ovoj temi josh poklanjati paznje, mozda je opet vrijeme vratiti se problemima same Srbije....
By Simor

OK... Moja procjena o mišljenju srpske javnosti i građana je bila pretenciozna i sad se, iskreno, ispričavam. Dakle, taj dojam mogao je poteći jedino od izvora preko neta i sl., uglavnom, i srpski mediji i srpska javnost pokazuju izrazitu tendenciju k "inačenju" vrlo sličnu onoj koja je pratila horove tuđmanizma u Hrvatskoj, da se ponekad zapitam...
Srpsko društvo je duboko traumatizovano, a mnogi delovi našeg sistema su i dalje zaronjeni u ksenofobiju, netoleranciju i izolacionizam. Mnogi slojevi srpskog društva jesu evrofobični i tu evrofobiju agresivno nameću, pre svega zato što bi njihovi interesi procesom evropskih integracija bili ugroženi.

(Iz tih interesa se nameće, primera radi, i pitanje Kosova, ali se onda brzo utvrdi da to pitanje nema veze sa nekakvim izmaštanim identitetom koji Srbi vezuju za Kosovo nego sa interesima. Na primer, posle odluke Ustavnog suda Srbije da se ukine tzv. kosovski dodatak koji je radnicima srpske nacionalnosti na Kosovu omogućavao znatno veća primanja krenula je histerija kosovskih srpskih lidera. I znaš ko im je dao podršku? Ivica Dačić, ministar policije, Miloševićev kadrovčik. Kao u dobra stara vremena - nije sud taj koji će da donese odluku, nego će policija da donosi norme i pravila. Da groteska bude veća: na proputovanju kroz "srpsko" Kosovo, Dačiću obezbeđenje pruža policija Republike Kosovo. Tužna crtica postratne tranzicione Srbije. I jedna ilustrativna crtica šta je zapravo u pozadini tzv. borbe za "srpski Jerusalim" - "srpski Jerusalim" je bitan dok ● kosovski liderčići koji, sa oproštenjem, ni kurca ne rade dobijaju 40% veću platu iz budžeta Srbije (dok istovremeno nema para za penzije ili da se kupe aparati za zračenje za Institute za radiologiju u Novom Sadu i Beogradu), ● vladika Artremije valja pare preko svoje građevinske firme i ● dok je Kosovo Meka za svakovrsni šverc.)

Elem, nije Internet, posebno nisu anonimne pričaonice relevantan izvor za merenje pulsa u nekom društvu. To što, primera radi, u folderu DiP GS foruma izgleda kao da se nije još završio ni Drugi svetski rat (nego ustaše ubijaju Srbe u NDH a četnici oštre kame na hrvatskim vratovima po Dalmaciji) ne znači da većina normalnih građana ne menja svoj stav. Turisti iz Srbije u sve većoj meri odlaze na hrvatsko primorje, mladi Hrvati dolaze u Srbiju, čitaju se hrvatske knjige, itd.

Hoću da kažem, stanje u Srbiji je daleko od idealnog, ali postoji trend promene. Taj trend je, za mene, prespor, ali ide se napred. Srbija usvaja nekakve standarde, a kada ih usvoji sve i kada ih primeni ne verujem da će bilo kojoj zemlji, pa ni Nemačkoj, biti problem da bude pristalica punopravnog članstva Srbije u EU. Uostalom, od 2000. godine naovamo pokazalo se da je Nemačka deset puta važniji i pošteniji partner Srbije (u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu) od, primera radi, Rusije, zbog čije interesne politike imamo samo štete (key words: učlanjenje u NATO, Južni tok, NIS, etc.).
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by muzika86

ako EU ne primi Srbiju (sto ne mislim) Srbija ce se vjerovatno okrenuti istoku. Rusiji, Kini, itd.
"... Uzimajući u obzir sadašnje stanje u EU, napredak u pregovorima i gomilu mjerila koja će Hrvatska morati ispuniti za zatvaranje poglavlja o pravosuđu, sve više se vjeruje da će Hrvatska realno u EU ući tek 2013. Izvori takodjer navode da više nitko ne vjeruje da bi, nakon Hrvatske, bilo koja država regije mogla ući u članstvo prije 2020. Čak i kada bi sve išlo po planu, Srbija bi najranije mogla dobiti status kandidata krajem 2011., otvoriti pregovore 2012., ali ne bi moga ući u članstvo prije 2020. - kažu naši izvori u EU. ....
.... Povjerenik za proširenje EU, Stephan Fulle rekao je hrvatskim medijima u svibnju ove godine sljedeće: - Pogledajte samo kakva je situacija u regiji; Albanija je već godinu dana u velikoj unutarnjo-političkoj krizi, Makedonija nazaduje, Kosovo je zaglibilo u korupciji i organiziranom kriminalu, u BiH nema napretka, Srbija nije konstruktivna ni oko Kosova, a nije ispunila ni obećanje o uhićenju generala Mladića. I što im onda mi možemo obećati? - kaže taj diplomat. "
Izvor: IMPERIAL i Jutarnji list (svibanj/srpanj 2010.)

Dakle, Srbija će jednom biti primljena u euroatlantske integracije, ali ne prije 2020. sigurno, poglavito ako se uzmu obzir i najnoviji jučerašnji događaji u i oko beogradske povorke ponosa, a što EU itekako prati s velikom pozornošću. Jučer je, na svoju žalost, Srbija pokazala svijetu da je i dalje poprilično netolerantna zemlja kad su osnovna ljudska prava u pitanju. Ipak, EU je pohvalio rad srbijanskog MUP-a, što govori o tome da je aktualna vlast u toj zemlji spremna provoditi red i demokraciju. Što se pak okretanju Rusiji i Kini tiče, mislim da službena Moskva i Peking (za razliku od nekih zemalja Balkana istočno od Drine i Save) itekako vode računa o interesima sa Zapadom koji su im važniji od odnosa sa Srbijom, BiH, Makedonijom...., jer u protivnom, Rusija ne bi tako lako pristala na odvajanje Kosova iz Srbije, na širenje NATO-a na istok (većina bivših država Varšavskog ugovora danas su punopravne članice NATO-a, a da ne govorim o stalno nazočnoj vojnoj misiji Rusije u NATO-u; op.a.), tako da to famozno okretanje Srbije Rusiji i Kini je na nivou "trla baba lan da joj prođe dan". :nokti:
Korisnikov avatar
By 2kune
oh, vrnuo se moj omiljeni snajperist kratke cijevi malog kalibra... :radosnice:
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by Simor

Srpsko društvo je duboko traumatizovano, a mnogi delovi našeg sistema su i dalje zaronjeni u ksenofobiju, netoleranciju i izolacionizam. Mnogi slojevi srpskog društva jesu evrofobični i tu evrofobiju agresivno nameću, pre svega zato što bi njihovi interesi procesom evropskih integracija bili ugroženi.

Hoću da kažem, stanje u Srbiji je daleko od idealnog, ali postoji trend promene. Taj trend je, za mene, prespor, ali ide se napred. Srbija usvaja nekakve standarde, a kada ih usvoji sve i kada ih primeni ne verujem da će bilo kojoj zemlji, pa ni Nemačkoj, biti problem da bude pristalica punopravnog članstva Srbije u EU. Uostalom, od 2000. godine naovamo pokazalo se da je Nemačka deset puta važniji i pošteniji partner Srbije (u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu) od, primera radi, Rusije, zbog čije interesne politike imamo samo štete (key words: učlanjenje u NATO, Južni tok, NIS, etc.).
:right:
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by ALBION

Dakle, Srbija će jednom biti primljena u euroatlantske integracije, ali ne prije 2020. sigurno,.........
ti ushljo ustashka NEMASH PRAVA odredjivati kada nece/ce Srbija uci u EU!
josh si prekopirao-ispejstao onaj-shto-je-babi-milo-to-joj-se- i-snilo hadezeovski-tabloidni chlanak koji datira iz vremena prije konsenzusa s EU-om o rezoluciji za Kosovo , ha, ha.
ma, :ban: ujte ovo djubre vishe!
Korisnikov avatar
By ALBION
Originally posted by Simor

Mislim da Srbija treba da uđe u NATO i, potom, u Evropsku uniju. Naime, dok za ulazak u EU nemam nikakve dileme, za NATO još i mogu da se razmišljam (između ostalog zato što mi oružane formacije, po defaultu, nisu simpatične), ali ako nam je stalo do evropskog puta i do stabilnosti i bezbednosti, ulazak u NATO savez je potreban. Doduše, tu uvek mogu da rade emotivni razlozi, pa da neko kaže - eto, oni su nas bombardovali 1999. godine, a mi tamo da idemo. No, prateći tu logiku, Hrvatska ili Bosna i Hercegovina bi mogle da kažu da ne žele normalizaciju odnosa sa Srbijom jer su srpske snage, uz podršku Srbije (u ovom ili onom obliku), bombardovale Vukovar ili Sarajevo. Na stranu što NATO bombardovanje, ma koliko bili problematični njegovi motivi i ma koliko pokazivalo nemoć zapadnih demokratija da sukob razreše na miran i demokratski način, nije bilo baš bez povoda i iznebuha - etničko čišćenje i zločini nad Albancima su bili realnost a realnost je bila i nespremnost tadašnje Srbije da sa takvom praksom prestane.

Dakle, i NATO i EU. :geisha:
Realno razmisljanje, svakako. :cowboy: :zvezda:
By XanaX
Evo, sjetih se ovog threada jer sam noćas "bludio" na skypeu s jednim estonskim diplomatom koji radi u Beču, a imao je nekoliko prilika kratko razgovarati s Angelom M.

Uglavnom - prvo - sad sam opet sve pročitao i ovako

at Velboy - ja mislim da se radi samo o malom nesporazumu, kada sam napisao da nisam navikao na toliko "tvoje negativnosti" - biloje rečeno hiperbolički - dakle, tko ferma Albiona i njegova sranja, čisto sam ti htio sugerirati, nema smisla ulaziti u raspravu s njim i to - zato što se brinem za tebe, da mi se ne živciraš previše :) ok? peace? (get your pipe, i already have mine)

at Simor - također, opet moja nespretna (a možda podsvjesno i taj truli duh agramerske malograđanštine - što ćeš, koliko god se trudiš, uvuče se nekako u tebe, nažalost) Dakle, i ja uočavam progres u Srbiji, smatram da je apsolutno bitno da Srbija što prije uđe u EU (HR će je vjerojatno malo prestići vremenski, no nije bitno), dijelim tvoj (ok , ja ću napisati - "antagonizam") spram militarizma, no meni je činjenica da HR i RS budu zajedno članice NATO-a jako važna, možda sam naivan, no mislim da bi baš NATo osigurao da Bih (kakva god da jest) ipak, ako ništa drugo, osigura mir i da nema rata. No, BiH je, naravno, druga priča, no ok...

A Merkelova - evo iz prve ruke - ljubazna, smjela, itd. - no, uvijek, uviejk - totalno proračunata i što je najbolje ili najgore (ne znam ni sam) njene kalkuacije valjda nitko ne zna...

Ovo sve jer smo se uvukli u off, i počeli o njemačkoj, reći ćemo) "licemjernoj" desnici koja glasa za demokršćane, samo nešto: osobno mislim da Angela, kada je izjavila taj "smrtni grijeh" kako multi-kulti u Njemačkoj nije uspio, zapravo jednostavno "izračunala"

-ok, zahebat' ću stvar, uzburkat sve živo itd...

-ali, sad imam izbore u Baaden-Wuerttenbergu i oni su mi ključni - krajem marta naredne godine, a ti izbori će odlučiti o mojoj političkoj sudbini

-CDU je uz mene, ljevicu mogu otpisati, nepoznata varijabla je desnica... Hajmo ih pokušati zavarati s ovim "propast multi-kultija" i možda dio desničara ipak da glas CDU-u i uspijem...?

(opaska Baaden-Wuerttemberg je glavni gospodarski motor Njemačke, Merkelova (spomenuh, fizičarka) suočena s recesijom koja bi je , po svim pravilima uvriježene tradicije pol. sistema u zap. Europi koštala izbora, pokušala bi pokrenuti ekonomiju upravo iz Baaden.Wuerttemberga , a planovi su fakat rizični . nuklearke npr...)
Korisnikov avatar
By Vel boy

...... dakle, tko ferma Albiona i njegova sranja, čisto sam ti htio sugerirati, nema smisla ulaziti u raspravu s njim i to - zato što se brinem za tebe, da mi se ne živciraš previše :) ok? peace? (get your pipe, i already have mine)
sigurno da niko ne ferma albiona ovdje, nadam se isto tako ne i na Gay.hr-u. ne zivciram se previshe pogotovo ne danas kada saznadoh da albion-mitin idol Geert Wilders http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=470993 tretira i Hrvatsku isto kao Tursku. :giggle: cijenim da im odjednom Wilders sada ne valja, razocharani su u njega i sl.

a, peace izmedju tebe i mene ne mislim da je i bio narushen. :) :kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!