aj' prvo da ti odgovorim to za grafiku, posle ide hejt. mogu da se podese sve opcije, nego su to glupavo napravili da neke stvari se odmah refresh-uju, a neke ne. pa recimo ako menjaš AA, ništa se ne dešava dok ne izađeš u glavni meni. s druge strane vsync odmah reaguje. e sad, ako promeniš i AA i vsync, onda će igra refresh-ovati vsync, ali će skontati i novi AA. tako da podesi sve šta hoćeš, pa toggle-uj vsync.
meni je inače igra sa svim ultra settings prilično spucavala, iako su mi ista ta podešavanja u benchmarku davala prosečno 50 fps. posle sam isključio PhysX i AA i dobio sam solidan FPS (ne znam kako se meri u igri). a za blur vidim da se žale i na Steam forumima, mada ja to nisam primetio dok ne uključim AA. sa isključenim AA nemam blur. postuj neki ss, baš me zanima na šta to liči.
a sad hejt.
eto, a mene je demo smorio.

ok, dobar deo lošeg utiska ostavlja checkpoint sistem (ako nešto mrzim, mrzim checkpoint saves) i to takav da su checkpoint-i pre cutscenes, dugih vožnji liftom itd, da uglavnom u svakom checkpoint section-u imaš neki deo gde umreš bezveze (tj. upadneš u zamku koju nema šanse da izbegneš ma koliko dobro da igraš). to je po meni jako loša izvedba. (od prve Mafie sam i odustao zbog toga.) drugo je onaj glupavi brojač od 10 minuta. em su dali užasno mali deo grada, em još imaš ograničenje. btw, na zvaničnim forumima stoji upozorenje da skidanje tog brojača predstavlja krađu.

šta reći, ljudi hoće da još igraju, jer im se dopada demo, a ovi tako.
anyhow, sami elementi igre su jako zanimljivi. sviđa mi se što je okolina destructible, dinamika je zanimljiva, a vizuelno igra izgleda prelepo. vožnja nije neki adut, mada ja sam inače antitalenat za vožnju. ovde sam se skršio dok sam seo u kola.