Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Metadon za/protiv

da,treba im pruziti bolje uslove lecenja
26
72%
ne,dobili su dovoljno
2
6%
bas me briga,narkomani me ne interesuju,sta su hteli to su i dobili
6
17%
ostalo
2
6%
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sutekh
...Otishao sam da se skidam u centar "Crna Reka" pre 2 godine..

Ovo je u ovoj temi off,ali imali smo celu kakonadu postova na temu Crna Reka-ako imaš volje i vremena,a vidim da ti iskrenosti ne fali,molim te da napišeš reč-dve o tretmanu tamo...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by beobandit
To vamje jedna hiostericna lekarka koja je za vreme mog pricanja koliko mi je tesko puta izalsa napolje jer je sizela a sto su joj se kola pokvarila.
Nazalost, takvih debila nema samo u Srbiji, i u Bosni je slicna situacija.

Nedavno sam iz drop in centra odvela intravensku korisnicu kod neke dr, da se sluzbeno raspitam kolike su joj sanse za upad na listu metadonskog centra u Zenici. Dr je za vreme naseg isprekidanog razgovora telefonirala, psovala zbog igrice koju je igrala dok smo bile unutra, dok korisnicu nisam poslala napolje i doticnu glupacu upitala na koji od nekoliko ponudjenih nacina zeli da izgubi posao, pa da svojom diplomom i zvanjem moze obrisati zadnjicu.
Posle se imbecilka zalila mojim sefovima da sam JA neljubazna i oni su je ismejali pitanjem kako izlazi na kraj sa zavisnicima, kad se i na mene zali. :smeh:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Svakako sam ZA! Narkomani su ljudi koji imaju problem bolesti zavisnosti i treba im pomoci!
Najlakse je :pljuje: po njima i :povez: ,ali ljudi tvrdim da NARKOMANIJA NIJE UZROK VEC POSLEDICA!
dakle da bi jedan narkoman ostavio drogu, mora se zaci duboko u probleme koje je imao/la pre droge, da bi se otklonio uzrok.Jer tada se jedino moze i izbeci posledicno stanje, tj. Droga. Lako je reci "Ma pusti ga vidis da je narkoman!"..A niko se ne zapita "zasto se taj covek drogira?"
tako da Metadon moze da pomogne samo u jednoj stvari.Da se otkloni apstinencijalna kriza, koja je uzasna sto po narkomana,sto po okolinu.
a, zatim da se poradi na resavanju "psihe", i tek onda nastaje prava borba!
Korisnikov avatar
By Winter
šta se folirate kad svi duvate, šmrčete, gutate i šta sve ne....jbni narkosi :gubitnik:
Korisnikov avatar
By Blady
winter, aj smiri se.... vise....
ON: Ja sam protiv metadonske terapije, i vise sam za ugradjovanje blokatora.. onaj koji zaista ozbiljno shvata svoje lecenje, kao i skidanje sa istog, blokatori su najuspesniji....
metadon, to je skoro kao heroin... postajes zavistan, imas slicne radove.... sta reci..?
Korisnikov avatar
By Azdaja
zasto nisam moderNator bar na 10min :gitara:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Azdaja
jaoooo, pridruzila bih ti se....
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Black Lady
jaoooo, pridruzila bih ti se....

znam draga :)
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Originally posted by Winter
šta se folirate kad svi duvate, šmrčete, gutate i šta sve ne....jbni narkosi :gubitnik:
Apsolutno...
Da li je to uvreda?
Pa nekome mozda i jeste.
Ja se ne pronalazim u citatu. :lizalica:
A ne znam cemu tolika frka ako neko kaze "narkomani jedni, cutite...", kad na forumu postoji mali milon tema kada smo, sta, koliko i gde uzimali.
Ljudi se takmice ko je vise tableta, trave i grama uzeo u datom trenutku.
Da, ovde ima narkomana i narkomancica puna kapa.

Ja sam apsolutno protiv metadonske terapije.
Nisi na heroinu, nego si na metadonu.
Isto sranje.
I malo vise paznje skrenuti na psihu narkomana, od koje je problem i nastao.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by PlasticBrain
Apsolutno...
Da li je to uvreda?
Pa nekome mozda i jeste.
Ja se ne pronalazim u citatu. :lizalica:
A ne znam cemu tolika frka ako neko kaze "narkomani jedni, cutite...", kad na forumu postoji mali milon tema kada smo, sta, koliko i gde uzimali.
Ljudi se takmice ko je vise tableta, trave i grama uzeo u datom trenutku.
Da, ovde ima narkomana i narkomancica puna kapa.

Ja sam apsolutno protiv metadonske terapije.
Nisi na heroinu, nego si na metadonu.
Isto sranje.
I malo vise paznje skrenuti na psihu narkomana, od koje je problem i nastao.
e poslednje sto si napisala... je jedino vezano za ovu temu...
Korisnikov avatar
By Blady
prica se o metadonu....a ne o narkomanima....
kao vrsta skidanja "terapije" i sta vas boli dupe, ako nemate sta pametnije da kazete o tome, onda idite u neke druge teme i postujte....
Korisnikov avatar
By Delete
Ko li je tebi i sta podvalio na konzumiranje pa si postala toliko agresivna?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Delete
Ko li je tebi i sta podvalio na konzumiranje pa si postala toliko agresivna?
Ja bih rekla da cugala neu brlju, pa odlepila.... :lol:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Malo si pregruba, ali da, slazem se sa tobom :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Neko uzima nesto zato sto mora... :odbij:
By beobandit
Ajde da napisem nesto ponovo mada sam rekao da necu ovde da pisem vise.
Ovako Metadon i Heroin nikada ne mogu da budu isto jer je heroin droga a metadon lek kojim velika vecina drzava koja ne verujem da drogiraju svoj narod leci svoje gradjane. Kazem zasto bi im placala drogu drzava a branila da sami kupuju kada je stav svih da teske i lake nme postoje.
Drugo kada se krene sa Metadonskom terapijom i pravilno pije lek gubi se ceo proces zavisnickog ponasanja, onog najnizeg stakorskog kurvanja za drogu, kradja, navlacenja klinca radi sopstvbene koristi. Pacijenti pocinju da se kupaju i vode racuna o higijenu jer dobro je poznato da dok si u krizi voda sece kao zilet i veoma je neprijatno kupanje, manje su sanse da se inficiraju jer se lek pije a droga vecinom ubrizgava tj 99% onih koji su za Metadon su iv korisnici. Znaci sve to nestaje i ostaje covek koji je normalan dok pije lek oi ne moze se reci bolji su blokatori, bolji su implanti jer ti sto traze Metadon su vec dosta p[uta probali sve to.
Istrazivanja pokazuju da Metadon nije toksican, da ne utice na ponasanje coveka, ne izaviva euforiju i covek oseca sve sto oseca i normalan covek sti msto su mu receptori podmireni i njemu droga jednostavno ne treba. To je kod jednog broja pcijenata neki se nece skinuti ni sa Metadonom jer jednostavno su osim heroinomana i iglomani. Metadon nije magican lek ali ako je pomogao meni a bio sam da ne pricam kakav smatram da od 1000 ljudi barem 500 moze da apstinira i ne uzima drogu ako prima redovnu terapiju i pridrzava se nje i lekari vode racuna o njemu dolazi na razgovore i ostalo. Ali tacno da od 1000 ljudi pomaze petorici on opravdava svoje postojanje. 2-3% se skine na skroz, najcesce ljudi koji nisu ni na jednom leku i koji su sami d sebe resili. Metadonom moze bar 50% zavisnika da se nagovori na lecenje i da ne uzimaju drogu godinama a ne da se navoide cifgre kao sto rade neki centri "Kod nas se izleci 60-70% zavisnika. Pa naravno kada gledaju samo one koji izlaze a zavrsili su lecenje a sto se vrate drogi u narednih mesec dana niko ne racuna. E Metadon je odlican da se vise ne vacaju drogi. Mirni mi mirni ljudi oko nas, mirni deca kojoj ne nudimo drogu zbog svoje koristi.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Sve je to lepo, samo ne znam sta rade oni silni lesevi ispred metadonskog centra... cekaju svoju crkavicu od tableta. Zamenili su jednu drogu drugom. Izvini, ali ne poznajem ni jednu osobu koji su se izlecili pomocu metadona. Blokator jedini vredi, i naravno jaka volja za izlecenjem, suocavanje sa problemom, podrska porodice i prijatelja, eto to pomaze, a ne glupi metadon.
Korisnikov avatar
By jenny
Ja sam protiv metadonske terapije.
Mrzi me da objašnjavam zašto.
Korisnikov avatar
By 2kune
ovisi u kojem mjerilu promatram stvar...
ako promatram stvar u okviru opće dobrobiti društva svakako sam za metadon, ako promatram na osobnom nivou u okviru dobrobiti pojedinca onda sam oštro protiv...
By LeDeNa_
Metadonska terapija da ali odrzavanje ne...

Procitala sam da je uveden suboteks, a to je nesto slicno metadonu ali sadrzi blokator...To je bolji nacin lecenja i napokon je ****na Srbija odobrila.
Korisnikov avatar
By Zibro
Pomalo samokriticno citam moje stare postove i primecujem da se u zaru rasprave nikada nisam jasno izjasnio da podrzavam metadonsku terapiju i da je Suboxone/subotex sjajna stvar.

@ LeDeNa pokusacu da pojednostavim nesto jako intereantno vezano za suboxon

Bolkator naloxon se ni najmanje ne absorbuje putem creva u organizam se moze uneti samo injekcijom

Subotex je kombinacija opioida Buprenorfina i "blokatora" naloxona formulisan u obliku tablete koja se pije . U ovome leku naloxon (blokator) nema apsolutno nikakvo dejstvo jer uopste ne ulazi u krv ako se lek uzima kao sto je preporuceno tj popije.

U pocetku su tablete bile samo Buprenorfin i ovisnici su ih mrvili i ubrizgavali intravenski i lek je imao skoro isti efekat kao heroin , da bi se sprecila ovakva vrsta zloupotrebe lek je pomesan sa blokatorom , ako neko pokusa da ga smrvi i ubrizga putem injekcije blokator ce uci u krv i ponistiti dejstvo opioida dakle efekat ce biti nikakav , ako se lek pije blokator ostaje u crevima i lepo se iskaki bez ikakvog terapijskog dejstva a opioid se apsorbuje u krv.

eto cisto da ne bude zabune da je ovaj lek nesto posebno specijalan i dobar zato sto sadrzi i blokator

Pokusao sam da banalizujem da bi me svi razumeli

Z
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!