Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Njuskalo
Originally posted by walt333

E, pa lejdis end djentlemen, radite, pa zaradite, pa uplacujte u PIO i privatni fond, pa cete da budete zbrinuti pod stare dane.
Ili budite Miladin Kovacevic, pa lepo predstavite zemlju u svetu, pa ce drzava za vas izdvojiti milion i lepo vas zbrinuti i pod mlade i pod stare dane. :roll:
Znas, Miladinov recept ti nece pomoci oko penzije, ali moj mozda hoce.

Ali, ako je tvoj izbor sada da kukas, onda cu te na sve ovo sa zadovoljstvom podsetiti za 40 godina.

:zen:
Imam bolji recept, pevacu na mostovima, protestima za Kosovo, krstenjima bivsih komunista, ucestvovacu na farmi zalazuci se za srpsku kulturu, i kao kljucno pricacu kako nam je predsednik tako leeeeeeeeeep i videces dobicu je pre tebe :zen: :sise:
By LeDeNa_
Kratko i jasno.

Srbija.

uzas, uzas.
Korisnikov avatar
By Vespertine

Dotle cu ja da radim k'o konj, zaradjujem primereno radu, uplacujem i u PIO i u privatni fond, otplatim gajbu i na kraju uzivam u svemu tome dok ne crknem. Uz malo srece kupicu letnjikovac u Grckoj i odo' tamo da papam masline.

:shrug: :whatever: :meduza:

Sad bih citirao istog ovog korisnika sa druge teme, u kojoj tvrdi upravo suprotnu stvar od "radim ko konj" ali me mrzi jer znam da ce da ispadne da ga napadam i da se ne empatishem sa njim:evilkiss:

Po pitanju Eve, zaradila ili ne sa gledishta raznih konjeva, zhena je poznata i istaknuta umetnica, i umesto da joj se kao takvoj u starosti pomogne, uzima joj se i ta neka beda koju ima...

To jeste za streljanje.

:avalon:
Korisnikov avatar
By Blady
ovo je jadno... ali stvrno, ta zena je toliko toga loseg prozivela.... kako ih nije sramota!
Korisnikov avatar
By ns.happy
evo, promenio sam avatar u znak protesta. :-) mozda deluje smesno, ali briga me sta mislite :-P sloboda evi!
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo

Svakako cu da nastavim da ismevam drustveno stetne pojave kao sto je teznja za grebanjem o drzavne pare jer me jako boli iznos novca koji moram da uplatim svaki mesec i svaku godinu ovoj jebeno rasipnickoj drzavi.
je li ovo kuknjava zbog poreza, doprinosa..... koji se oduzimaju od gro plate svakom pa i tebi? Njushkalo, malo vishe empatije prema onima u chijoj situaciji moze biti svako, pa i ti.

ONT, podrshka Evi!
Korisnikov avatar
By Berserker
Sramota!
Sramota je mene što živim ovde!
Korisnikov avatar
By Vespertine
Da, ali prosto mi je drago shto nashe glumice ne zaradjuju ko Dzulija Roberts ili Sandra Bulok, pa ih dovedemo u situaciju da se grebu za penziju od drzhave kad udju u osmu deceniju zhivota...

Mislim, sachuvaj bozhe, da za osobu koja kulturoloshki predstavlja ovu drzhavu inostranstvu vec decenijama izdvojimo jednu penziju iz dzepa radne osobe, kad sve to lepo mozhemo da investiramo u neki novi Bambilend ili Aquapark... Ko joj je kriv shto nije napravila farmu chinchila pa da sad bere kajmak?

Predlazhem da sastavimo komitet koji ce da oceni dal je zaradila penziju, naravno sa Njushkalom na chelu, pa kad utvrdimo da nije, poshto je stav izvesnih osoba iz komiteta vec formiran, da je streljamo na sred Kalenic pijace, pored tezge s grashkom.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni je oduvek bilo žao te žene.
Deluje mi iskreno i napaćeno.
Nadam se da će dobiti nazad penziju, pa makar i tu bedu...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Fond PIO: Penzija Eve Ras ukinuta po zakonu!

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje tvrde da je isplata penzije glumici Evi Ras obustavljena po zakonu! Nakon vesti da je glumici oduzeto pravo na porodičnu penziju koju je primala u svojstvu udovice posle smrti supruga Radomira Stevića Rasa, oglasio se Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštenjem u kome se navodi da je ova odluka doneta u skladu sa članom 117 Zakona o penzijama.
1
- Gospođa Eva Stević-Ras je korisnik porodične penzije od 1.10.1992. godine. Prema izričitoj odredbi čl. 117 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, korisnicima porodične penzije koji steknu svojstvo osiguranika obustavlja se isplata porodične penzije. Uvidom u bazu podataka fond je utvrdio da je gospođa Eva Stević-Ras osigurana na osnovu ugovorenih naknada od 2003. godine sa prekidima. Kao i svim ostalim korisnicima porodične penzije, i gospođi Evi Stević-Ras je obustavljena isplata porodične penzije za sve vreme dok je bila u osiguranju, u kome se i dalje nalazi - navodi se u saopštenju.

U Fondu su objasnili i da je, kada neko prima starosnu penziju, moguće raditi i primati penziju, ali da to ne važi za korisnike porodičnih penzija.

- Napominjemo da samo korisnici starosne penzije mogu da budu u osiguranju i nesmetano koriste svoju stečenu penziju. Smisao porodične penzije jeste da se obezbede članovi porodice koji nisu obezbeđeni na drugi način, kao što je sticanje prava na sopstvenu penziju ili ostvarivanje prihoda od bilo koje vrste radnog angažovanja - naveli su u fondu.

Ministarstvo kulture Srbije još nije reagovalo na vest o oduzimanju penzije glumici Evi Ras, budući da je ministar Nebojša Bradić do juče bio u poseti Brazilu i nije bio dostupan za komentar.

Eva je veoma burno reagovala na vest o odluci Fonda PIO da joj oduzme pravo na korišćenje muževljeve penzije u iznosu od 18.500 dinara. Ona je za Press navela da veruje da je posredi odmazda vlasti u Srbiji zbog njenih političkih stavova! Da podsetimo, dva puta je odbijen predlog da se Evi Ras dodeli nacionalna penzija Republike Srbije.

Njen suprug Radomir Stević-Ras bio je priznati slikar i osnivač prvog privatnog teatra u komunističkim zemljama - Teatra nacionalne drame u Kapetan-Mišinom zdanju u Beogradu.
Korisnikov avatar
By nsc
da li je moguce da ona u njenim godinama i sa tolikim stazom nema prava na starosnu penziju? zar to nije moglo drugacije da se regulise? i zasto joj vec jednom ne dodele nacionalnu - zar je jos nije zasluzila? a ko onda jeste?
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Па лепо су јој из Фонда објаснили.... не може да оствари право на пензију свог мужа ако већ прима своју ! :gatara:

" Napominjemo da samo korisnici starosne penzije mogu da budu u osiguranju i nesmetano koriste svoju stečenu penziju. Smisao porodične penzije jeste da se obezbede članovi porodice koji nisu obezbeđeni na drugi način, kao što je sticanje prava na sopstvenu penziju ili ostvarivanje prihoda od bilo koje vrste radnog angažovanja - naveli su u fondu. "

nsc, она већ прима старосну... зато јој је и укунута ова коју је наследила од мужа... јер не може да прима две одједном.... то је 36 000 :)

:sudija:
Korisnikov avatar
By nsc
ne prima ona svoju, kada je dobila porodicnu nije jos imala pravo na starosnu, a trazila ju je jer nije imala redovan izvor prihoda kada se razbolela
Korisnikov avatar
By 2kune
iako je penzija od koje žena živi jedna i urgentno joj treba za goli život, birokratskom umu to su 2 sasvim različita problema:
1) ta nacionalna penzija koju po mišljenju birokracije nije zaslužila
2) slučaj starosne penzije koji po zakonima nije spojiv sa utvrđenim statusom osiguranika
sramota je za bilo koju ljudsku osobu da se povodi za tako bezdušnim i neopravdanim okrutnostima za koje je sposoban birokratski um, ali to ipak nije ništa prema sramoti sistema koji takve situacije uopće stvara a utvara si da je servis građanima. no, ipak je najveća sramota na onim građanima koji takav sistem ne ruše već ga trpe.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Заиста немам ништа против Еве Рас, чак спада у моје омиљене глумице поред Светлане Бојковић, Секе Сабљић и Љиљане Благојевић....

али мислим да овај пут Ева Рас није у праву ;(

Најидеалније би било да јој се да старосна + мужевљева наслеђена + национална.... а како су јој дали само старосну, она је незадовољна....

Па Ево, много је пензионера који живе и са пензијом од 6 000 динара, па шта да раде....

:sudija:
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by *STATUS*

али мислим да овај пут Ева Рас није у праву ;( :sudija:
Statuse, ona trenutno nema ama bas nikakav stalni izvor prihoda - procitaj i druge postove osim svog, nikada nije primala 2 penzije
Korisnikov avatar
By svejedno

Ceo slucaj ili "slucaj" pripada jednoj siroj prichi: nacionalnog teznji Srba da se ogrebu o drzavu bez da bilo sta doprinesu.

Osnovni razlog zasto Eva Ras (i bilo ko drugi) ima malu penziju je taj sto se malo uplacivalo na njen racun kod fonda PIO. Kako je dospela u tu situaciju, trebalo bi sama da zna.

Druga stvar je sto se izredjala cela forumska neradnicka bulumenta da kuka kako Eva Ras nije dobila penziju.

E, pa lejdis end djentlemen, radite, pa zaradite, pa uplacujte u PIO i privatni fond, pa cete da budete zbrinuti pod stare dane.

Alo covece, o cemu pricas?

Nije stvar u tome KOLIKA joj je penzija, nije trenutno stvar ni u tome da li je zasluzila nacionalnu - trenutno je jedino pitanje OD CEGA CE DA ZIVI, jer nema penziju vise.

Ni tu malu.

..

pS. Jesi li ti nekada, za tvoje godine rintanja ko konj, osnovao neki Teatar, nesto? Si napisao neku knjigu koja je prevedena na drugi jezik?

http://www.ludovanje.com/eva-ras.html
Korisnikov avatar
By 2kune
prva i osnovna stvar jest ta da ne samo što je Eva Ras zaslužila nacionalnu penziju nego svi ti gmizavci neupitnih penzija koji su je stavili u sadašnju situaciju moraju da joj se klanjaju i da joj ljube otiske stopala gdje god je prošla... ona je vrijedna a oni su bezvrijedni... oni su i svojim životima i svojim radom i svojim penzijama grebatori i paraziti a ne Eva Ras. kakvo pravo oni imaju nspram nje? kako neko može reći da takva osoba želi da se ogrebe o državu i da su ova bezvrijedna parazitska gamad čije je jedino postojanje i djelovanje upravo sisanje države - u pravu?
Korisnikov avatar
By svejedno
^ dakako, al to je vec dublja tema. Recimo da se licno slazem za zakljuckom iz tvog prethodnog posta, ali ljudi se ovde izmorise ili istim stvarima tokom '90ih, ili placanjem PIOa posle njih.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Elem, izgleda da Eva Ras nema penziju jer je nije ni trazila - prema komentaru fonda PIO objavljenom danas na B92.

Kako stvari stoje, izgleda je sustina njeno nesnalazenje sa administrativnim procedurama i zakonom.

Zasto bi se zakon odnosio na moju babu, ali ne i na Evu Ras!?

E, sad, zabavno je kako se neradnicko-grebatorksa populacija digla da kuka na nepravdu. :smeh:
Korisnikov avatar
By svejedno
Zato sto tvoja baba nije osnovala nista niti je uradila nesto vredno paznje, te nije ni zasluzila tu nacionalnu penziju za koju je Eva nekoliko puta podnela zahtev.

^ e sad vidis, ovo ja tvrdim ne poznajuci tvoju baku, ko sto ti tvrdis za mene da sam neradnik.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by svejedno

Zato sto tvoja baba nije osnovala nista niti je uradila nesto vredno paznje, te nije ni zasluzila tu nacionalnu penziju za koju je Eva nekoliko puta podnela zahtev.

^ e sad vidis, ovo ja tvrdim ne poznajuci tvoju baku, ko sto ti tvrdis za mene da sam neradnik.
OK, preterao sam sto sam generalizovao.

FYI: Moja baba je zaradila full penziju. Imamo taj workoholicarski gen u porodici...
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Umesto price, hajde uradite nesto - napravite neku onlajn peticiju. Ja nemam FB, tviter, maj spejs...ali rado cu proslediti svoje ime, br.lk, krvnu grupu... nekome da me tamo potpise.
Korisnikov avatar
By deran
...i tako...eva je imala pažnju ceo naš jedan dan,a onda smo prešli na grand...

ne znam da li je i koliko bitno,tek,evin je otac bio homoseksualac,o čemu je otvoreno razgovarala pre neki dan-stoga je i izuzetno gay frendly...

hvala onome ko je temu očistio od offa...

i da se nastavim na novinski naslov...:EVA R.I.P.
Korisnikov avatar
By walt333
„То што се мени дешава је безначајно и, што се мене тиче, нема никаквих проблема”, огорчено говори глумица додајући да „држава Србија има један суров закон који ради против њених грађана” и примаоцима породичне пензије забрањује да остварују додатне приходе.

„Држава нема права никоме да забрањује да ради. Сара Бернар је умрла на сцени у 80. години, Џесика Тенди је добила Оскара у 82. години, Пикасо је сликао и у 90. години, па не може Србија мени са 70 година да забрани да радим! Неки посланици су некада донели такав закон и сада он мора да се поштује. Мора да се поштује, али мора и да се промени”, у једном даху каже Ева Рас.

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/ ... as.sr.html
Korisnikov avatar
By walt333
Kako danasnji Kurir pise Eva Ras ulazi u farmu. Mnogo volim kada ova zemlja natera da penzioneri umesto da uzivaju u penzionerskim danima moraju da se blamiraju po takvim emisijama samo da bi mogli da prezive. tuga i zalost. eh da je jedina.
Korisnikov avatar
By deran
biće daje istina-uz komentar "konačno sita eva"...:povez:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!