Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By simarrgL*
ja volim ljubicice.
i lisajeve
i mahovine
maslacak
tako...volim ta divlja stvorenjca.
Korisnikov avatar
By Marvin
Dragonite kako da nateram ljubičicu da procveta?
OK joj je veličina saksije, ima dosta dnevnog svetla i lepa je i zelena, samo što ne cveta.

Ne đubrim nikako (a kontam da je tu odgovor).
Ako jeste- koje tečno đ je najbolje?
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Marvin

OK joj je veličina saksije, ima dosta dnevnog svetla i lepa je i zelena, samo što ne cveta.

Sorry sto se mesam. Africke ljubicice su retke biljke kojima prija (tj. cvetaju) toplija noc i hladniji dan, zato je najbolje da ih drzis na zapadnoj strani. Bar se tako uci na Ekologiji biljaka o njima.
By Dragonite
Originally posted by Sunce

Sorry sto se mesam. Africke ljubicice su retke biljke kojima prija (tj. cvetaju) toplija noc i hladniji dan, zato je najbolje da ih drzis na zapadnoj strani. Bar se tako uci na Ekologiji biljaka o njima.
Ma mešaj se, kvalifikovaniji si :D . Slažem se - i ja sam često nailazio na članke gde se za njih preporučuje zapadna ekspozicija; u praksi je njima apsolutno najidealnija jugoistočna ili južna. Možeš da probaš da je malo manje zalivaš (to je relativno prosto sa glinenom saksijom, nemoj to sa plastičnom) ili da je prosto premestiš tamo gde ima više svetla, da ne kažem :sunce: .
Korisnikov avatar
By Marvin
Ne može zapadna strana nikako, tu su gde su.
Ajde da probam da ih prihranjujem...
Samo mi Dragnite na taj deo pitanja nisi odgovorio :)
By Dragonite
A, da.

Natera me sad da odem na floraekspres.rs i pogledam, al ne radi sajt. Ja koristim Plantelu za period cvetanja (mada, taj period mojima traje još od januara i ne pokazuju znake da će da stanu). Ako možeš, uzmi slikaj kakva ti je ta saksija, možda ima previše zemlje pa razvija lisnu masu :) .
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dragonite
Originally posted by Sunce

Ma mešaj se, kvalifikovaniji si :D . Slažem se - i ja sam često nailazio na članke gde se za njih preporučuje zapadna ekspozicija; u praksi je njima apsolutno najidealnija jugoistočna ili južna. Možeš da probaš da je malo manje zalivaš (to je relativno prosto sa glinenom saksijom, nemoj to sa plastičnom) ili da je prosto premestiš tamo gde ima više svetla, da ne kažem :sunce: .
U zvanicnom udzbeniku "Ekologija biljaka" pise da su africke ljubice izuzetak, sa jos nekim biljkama kada je cvetanje u pitanju. Ponavljam: toplo vece, hladan dan...

A to za zapad: kod mene su uspevale i previse na zapadnoj i severozapadnoj (i zimi i leti i u jesen, cvetale su kao lude), a kod tetke na istoku nisu zelele ni da primirisu.
Marvin, mozda da kupis novu zemlju i zamenis, na dnu stavi malo kamencica i peska.
Korisnikov avatar
By Sunce
Inace, ja sam africke ljubicice zamenio, sada umesto njih drzim brsljan. Obozavam njihov mozaik glatkih listova, volim tu zelenu, manje volim satirane. A kupio sam i divne saksije - bele od keramike, pa sve igleda cisto kao suza.

Slika

A imam i hristov venac (kakva bih :opatica: bila da to nemam) - toj biljci prija sto vise svetlosti i zalivanja:

Slika
Korisnikov avatar
By Allkey
Slika

ja volim krompire

Slika

i krastavce

i sve štto daje jestive produkte. <3
može da bude i lepo.
Korisnikov avatar
By Sunce
Dopadaju mi se i zacinske biljke. Prosto sam zabalavio kada sam na Kalenicevoj pijaci video koliko su predivne lavande, bosiljak, maticnjak, ruzmarin i dr. Sve te biljke poznajem, ali nekako u skupini kao da cine zajednicu. Mastam o tome da svoju terasu naselim zacinskim i aromaticnim biljkama, ne zbog koristi, zbog zacina, nego zbog njihove lepote - mirisa, oblika, boja.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Omiljene biljke? Hm... :D

VolEm raznolike vrste drveca i, uopste, visokog rastinja. :)

VolEm i sobno bilje, takodje krupnije primerke... :)

Nisam zainteresovan za cvetnice, bilo vanjske, bilo unutrasnje... Kada se ljudi odusheve cvetom: "Jao, gledaj kakav cvet! :wow: ", obicno reagujem sa: :blentavi: ... :giggle:

Prosto, ne umem da se divim cvetu. :hvala: Ne dira me. :lol:

Ali, zato se k'o majmun okrecem, osvrtjem gledajuci drvorede, parkove, sa narocitim divljenjem pojedince koji su navrsili bar pola veka... :) I, uvek se istim radujem, sa istim odusevljenjem. :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
To je zato sto ne poznajes orgazam. Pih, singi, kakav si ti to covek! :odbij:

:giggle:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ku-kuuuuu... Ako mi je to dijagnoza... :drama:

:giggle:

Kada se budem odushevio nekom cvetnom "konstrukcijom", javljam... :yay:

:smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Sve dok to bude 'konstrukcija", neces se oduseviti. Kako ti nisu lepi cvetovi recimo jasmina ili djurdjevka, ili visibabe? Kakvo savrsensvo prirode, vajarska dela.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ma, namerno sam napisao "konstrukcija"... :lol: Nemoj me bukvalno shvatati. :D

Svako preferira odredjeni "arhitektonski stil", "arhitektonski izraz"... :)

Ti ces se diviti savrshensvu - jasminu u vazi i netremice ga posmatrati, a ja cu na isti nachin, pun postovanja, posmatrati "jedan dan jedne machke" na primer... :giggle:
Korisnikov avatar
By willow_in_dawn
Willow ^_^

Slika

Rare Kniolas Black Night

Slika

Black Angel Trumpet

Slika

Black Nemophilia

Slika

Tulips

Slika
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Eifranloo

Zalfija i cela njena porodica :kuvar:

u pretera ga. pa familija ima preko 200 rodova. od kojih je barem cetvrtina otrovna. ja volim Rosmarinus on mi je apsolutni ideol, ili obicna Salvia. :wink2:
Korisnikov avatar
By Sunce
Obicna Salvia?

Salvia officinalis, S. pratensis, S. verticillata? Koja?
Korisnikov avatar
By luciferin91
^officinalis. obicna jer tako :D

mada voleo bih da probam salvia divinorum.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!