Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

Krila je lako docrtati, no krila nas ne cine andjelima. I, zasto, uopste, zelimo da budemo samo andjeli? Sve sto nosimo u sebi, to smo mi sami. I dobro i lose, i pozitivno i negativno, nismo savrseni, o, kako je to tesko sebi priznati...

To si sto jesi, i kako god se nadogradjivao, moras znati sta je osnova na koju nadogradjujes. Ako je osnova klimava, ako temelji ne drze, ako ti zubi nisu zariveni u zemlju snagom vecom od bilo koje druge snage, ti si samo prasina na vetru koja ce se razvejati tako da nikada vise neces uspeti da prikupis svako nedostajuce zrnce. Ako svoje korenje, poput stoletnih maslina, ne ugradis u kamen, ako tvoje korenje nema snagu da mrvi stenu i svoje pipke pruza sve dublje u zemlju, nikada neces dostici visine nebeske, jer ce te koren izdati, i, ma kako prav stremeo visinama, zemlja ce te izbljuvati, sa gadjenjem odbaciti tvoje korenje, i sto si bio blizi nebu, to ce pad biti tezi, i trulices, dok ne istrunes i ne nestanes, bez nade da ces ikada vise videti plavetnilo neba. Zato kvrgave masline, neopterecene potrebom da svima privuku pogled, uzivaju u pogledu na nebo. I postoje, i vredne su drugima, zato sto su vredne sebi, dovoljno hrabre da budu to sto jesu, samo obicne masline.
Kako je to meni teško za prihvatiti da moram biti samo jedna obična maslina...

Ali potpuno si u pravu...

Divna si!

I kad bodeš... I kad me boli...

Jer taj bol mi prija - to je bol za moje dobro!

HVALA TI!

Slika
By dukkehjem
Danas sam popravljen.
Koraci nisu skripali i nismo se mimoilazili.
Nije mu bilo do reci,
nije mi bilo do trenutka i tela,
danas nije bilo vremena,
ali nismo se mimoisli.
Danas je bio bolji dan.
Bio sam pun trave i sunca.
Pun prolazenja popravljenim koracima
koji ne odzvanjaju drugacije.
Cekam ono sto treba da se desi.
(Negde se okupljaju nasmejani ljudi
i lebde jucerasnje stvari...)
Danas sam popravljen,
pun sunca.
Korisnikov avatar
By Mariška
Više puta najavljivano, pa odlagano, valjda se, LeDeNa_, napokon primaklo vreme mojeg, našeg, forumskog rastanka...

I kada bih sada morala da rezimiram, mislim da bih iz našeg, meni beskrajno prijatnog, druženja na ovoj Crtici mogla da izvučem tri uvida, koji mi se, bar u ovom momentu, čine kao najznačajniji...

Prvi uvid potekao je iz one tvoje priče Par...tj Gospodar si a tvoja zena robinja... Naročito pri tome mislim na poslednje rečenice te priče:
"Trepavice su joj zaigrale dok je spustala pogled. Mrzeći svaki slog svog glasa, rekla je:
-Dobro mi došli, gospodaru, muzu moj.
Dok su paklene vatre pocinjale da plamte, a ledena kora svuda duz povrsine cvilela cepajući se i topeci; ništa se nije moglo porediti s mrznjom koju je osecala spram znanja da bi sa istom ocajnom iskrenosću iste reci izgovorila ponovo."
Mislim da ova tvoja priča predstavlja, da tako kažem, esenciju patrijarhata... Patrijarhat predstavljen svojim "idealnim tipom", bez ikakvih ograničenja... I mislim da je lezbejski feminizam u pravu kada kaže da heteroseksualne sklonosti kod žena vode poreklo iz patrijarhata, iz patrijarhalne prinude na heteroseksualnost... Iz potčinjavanja moći... Razmišljala sam o tome, pokrenula sam i temu o lezbejskom feminizmu tamo u estrogenu, neko ju je izgleda stavio u lepljive teme... Nebitno.
Ono o čemu želim da govorim jeste taj moj uvid koji sam nakon svega toga stekla. Radi se o mojoj odluci. O odluci da nikada više ne budem muškarac... Da nikada više ne doživljavam sebe kao muškarca. Nego da uvek ostanem shemale. Iako je shemale identitet za mene, kada sam tek došla na ovaj forum, predstavljao samo nekakav zbeg... Jer nisam u sebi osećala, kao što ni sada ne osećam, dovoljno snage da bih se osećala muškarcem... Ali sada ja više i ne želim da se ikada osećam muškarcem. Ako ikada budem imala, osećala u sebi, mušku snagu, želim da zadržim taj osećaj da ipak nisam muškarac... Želela bih, u stvari, da se bez obzira na moje telo, na moj hormonski sastav i sve to na čemu insistira Andjelika, ipak osetim, i osećam, kao žena... I verujem da je to moguće...

Drugi uvid rezultat je, prevashodno, one tvoje beskrajne strpljivosti i neposesivnosti, tvoje tolerantnosti, tvoje spremnosti da pustiš "pticu" da doleti i odleti onda i onako kako sama oseti potrebu, tvoje "čelične volje da ne sklopiš šaku onda kada ti se sklupčam na dlan"... Mislim da je takav tvoj pristup, više nego ičiji komentari, učinio da i sama postanem tolerantna prema sebi, tj. da uvidim da to nisam bila... Tako sam u stvari uvidela da ja ne prihvatam samu sebe, da ja sama sebi nisam najbolji prijatelj... A morala bih biti... Ako želim da budem istinski prijatelj sa nekim drugim, moram to prvo biti sa samom sobom, u samoj sebi... (Inače, dugo sam negirala potrebu da mi je uopšte potreban istinski prijatelj, neko kod koga će "moje suze biti bezbedne"... Tek sam u korespondenciji sa L. osetila da mi takva osoba jeste potrebna... A u ovoj forumskoj korespodenciji sa tobom uvidela sam da tog istinskog prijatelja mogu i moram naći pre svega u samoj sebi... HVALA TI!)

Treći uvid proizašao je iz one tvoje priče o maslinama, "Masline, obicne!!!!!"... Čitajući ponovo, po ko zna koji put, tu tvoju priču, shvatila sam da mnoge stvari nisu važne... Da mnoge stvari nisu nužne, u ovom trenutku... Ali da ono što definitivno moram jeste pustiti korenje, izdržati ma koliko da mi je teško, a ne bežati, ne moliti Boga da budem oterana onda kada bi trebalo da ostanem "za stalno"... Naravno, ništa nije za stalno, ali meni to svejedno zastrašujuće deluje... Nebitno, uostalom... No, kakogod, moram ipak da odem sa ovog foruma, bar na neko vreme, ne želim da steknem zavisnost... A hvala ti na svemu! Divna si!!!

Slika
By LeDeNa_
Mariška vidimo se mozda nekad...

Ja sam zavrsila takodje sa ovom Crticom...Od mene dosta...

Draga si mi jako i veliki pozdrav....

Kiss

p.s Hvala na svemu...Rado sam te citala :)
By Speculum Columbae
Pitao bih Ga da ti ne dira kosu, ni lice
da te ostavi takvog kakav si
da te varljivo Vreme ne takne
a ako želi neka te usmeri
pravo u moje naručje.
By LeDeNa_
''

Sestra mi je posvetila ovu pesmu za rodjendan :lol: pa da stavim da se prisetim nekad :)
By LeDeNa_
Kako mogu otici kada nikad nisam ni dosla?
- Kako nisi? Pa tu si?!
- Ma daj, nemoj mi reci da nakon silnih godina nisi shvatila.
- Sta?
- Pa da sam uvek tu, samo me pre nisi videla.
- Hm, mislis li da smo svi uvek tu.
- Da, mislim da smo svi poput planeta, satelita, sazvezdja. Idemo svojim putanjama, ali jednostavno se ne vidimo. Nisu nam oci uvek okrenute u istom smeru.
- Ne odlazimo? Ne dolazimo?
- Ne. Samo jesmo.
- Znaci, zavisi o drugome hoce li nas videti.
- Da, ali pazi, niti ja tebe nisam pre videla, iako si setala mojim vidokrugom.
- Znaci ipak poklapanje.
- Da, sretno je poklopila jednim poljupcem.
By LeDeNa_
Imale su samo malu kocku zemlje. Doslovno kocku jer ispod metra je bilo kamenje i nista dugog korenja nije moglo rasti u dubinu.
Bilo im dovoljno. Ni kuce nisu trebale.

Lipu sto je rasla su vekovima tesali tako da su cvrste grane same stvorile krov i stitile od kise i vetra. Nista im nije trebalo. Imale su jedna drugu.
I svaki dan ispocetka, kad bi se srele, kao da su se prvi put upoznale.
Poljupcima i milovanju nije bilo kraja.

- Sta sam ja tebi? Znala je zaigrano upitati.
Svaki put rekla bi nesto drugo, igre radi. Uvek je bila zadovoljna.

- A ja tebi? Upitala je neki dan, prvi put, zaigrano.
- Ti si moje Cudo, odahnula je sretno sto zna odgovor. :)
Korisnikov avatar
By Mariška

Mariška vidimo se mozda nekad...

Ja sam zavrsila takodje sa ovom Crticom...Od mene dosta...

Draga si mi jako i veliki pozdrav....

Kiss

p.s Hvala na svemu...Rado sam te citala :)
He, LeDeNa_, izgleda na kraju ipak ispade da je i tebi teško da napustiš ovu Crticu, a ne samo meni? ;)

Samo piši kad god osetiš potrebu, a komentatori će se već naći. :yes:

Ja i dalje napišem poneki post, na neke druge teme, kad osetim potrebu. :)

Imam naravno želju da pišem i mnogo više postova, da komentarišem na mnogo više tema nego što to zaista i radim, imam ideje za pokretanje novih tema, ali se trudim da to sve ipak ne radim, osim ukoliko ne osetim baš duboku unutrašnju potrebu... Jednostavno, ne želim da postanem "forumski zavisnik" - je l' se to tako kaže? ;)

Naravno imam i želju - možda će ta želja prerasti i u potrebu - da prokomentarišem još neke od tvojih postova, ovde na Crtici.

Ali osetila sam ovde sada ne samo želju, nego i potrebu, da ipak napišem jedan malo duži post. Post koji sam možda trebala da napišem još dosta ranije, čim sam prvi put, ovde na Crtici, osetila javljanje tih osećaja, o kojima bih želela da pišem. Ali bilo mi je neprijatno da o tome pišem, zato nisam pisala. Mada bi možda bilo poštenije, sa moje strane, da jesam...

No sada definitivno osećam potrebu da o tome kažem koju reč. Pa koliko god to bilo neprijatno meni, a bojim se, i tebi... :uplasen:

Jednostavno, da se poslužim jednom tvojom rečenicom: "Ja jako volim da nazovem stvari njihovim pravim imenima, i da u svojoj glavi imam rasčišćene odnose sama sa sobom." Želela bih da i u našem forumskom odnosu nazovemo stvari njihovim pravim imenima, i da raščistimo, koliko god bilo potrebno, ma koliko bilo bolno, neke odnose u mojoj, kao i u tvojoj, glavi. Pa ako se ispostavi da ne možemo dalje - da onda prekinemo naš dijalog na ovoj temi. Ako se ispostavi da ipak možemo dalje - onda da nastavimo ovaj naš, meni ne samo veoma drag, nego i izuzetno koristan dijalog, ali da ga nastavimo oslobođeni tog neprijatnog bremena neraščišćenih odnosa, odnosno neimenovanih, nepomenutih, osećaja...

Pa da počnemo...
Korisnikov avatar
By Mariška
Raščišćavanje...

Hm, kako sam uopšte osetila potrebu za pisanjem ovog posta, kako sam uopšte osetila potrebu za "raščišćavanjem"?

Jedan od razloga svakako je bio ovaj tvoj post:
[qurl=http://www.gay-serbia.com/forum

Slika

Hvala!!!

:mazi:

Ako odes, jako ce mi nedostajati tvoji komentari...Jako

:(

Naime, shvatila sam da naš rastanak nije bio bolan samo meni, nego i tebi. Shvatila sam da imaš želju, možda i potrebu, da još nešto napišeš na ovoj Crtici. I da je to nešto što vredi. Da i ovo što si do sada napisala zavređuje više pažnje sa moje strane. Da ova do sada napisana Crtica zavređuje da je još jednom, u celosti, pročitam. Da i naš međusobni odnos, ovde na forumu, ovako neizdefinisan i neodređen kakav jeste, ipak zavređuje pažnju. Da nije lepo, da nije dobro samo reći "Ne možemo biti prijatelji(ce).", i na tome završiti svaku priču, svaki odnos. Da mi jedna drugoj, iako nismo prijateljice, iako se i ne poznajemo, iako ti ja čak ne znam ni ime, ipak i dalje možda imamo šta da damo. Da još mnoge reči među nama tek čekaju da budu izgovorene (tj. iskucane ;) ), a da iza tih reči stoje istinska, čak duboka, osećanja (prijatna ili neprijatna, nebitno - ali ta osećanja su stvarna, makar sa moje strane). Da iza tih još uvek neizgovorenih reči stoje možda i neki novi uvidi, koji nisu nevažni, koji mi možda mogu pomoći. Jednom reči, sebično, egoistično, egocentrično itd. sam shvatila da bih od produžetka našeg odnosa mogla imati neku ličnu korist. Pa što onda ne nastaviti, ako si ti voljna, ako ne treba ni da te zovem, nego si ti sama mene već pozvala da nastavim?

E, ali da li ima smisla nastaviti, da li je pošteno, sa moje strane, nastaviti, ako se neke stvari ne nazovu njihovim pravim imenom, ako se naš međusobni odnos, ovakav kakav je ovde na ovoj Crtici, ne raščisti? Jer ako ranije nisam to smatrala dovoljno bitnim, jedan Zwezdicin post sa tvoje teme o muško-ženskim prijateljstvima trgao me je iz učmalosti i podsetio na to da to tebi možda jeste veoma bitno. I da sam o tome, čak, možda trebala pisati mnogo ranije, a ne tek sada.

Elem, radi se o sledećem postu:
Originally posted by Zwezdica

Nemoguce je naci str8 prijatelja koji kad tad nece pozeleti da te kresne! Nemoguce! Retardi!

:praznoglavi:

Problem koji ja imam sa ovim postom - kao i sa nekim drugim Zwezdicinim postovima - jeste u tome što mislim da je tačan. Da odgovara istini, činjeničnom stanju. I ja bih čak dodala da se to što je Zwezdica napisala u citiranom postu ne odnosi samo na str8, nego i na bi prijatelje. (Black Lady bi, verujem, mogla da posvedoči! :lol: )

E sad, kakve to veze ima sa mnom, i sa našim forumskim odnosom? Jer ti si žena, a i ja po svom rodnom opredeljenju nisam muškarac, nego žena, pa šta nas onda briga šta osećaju i požele str8 i bisex muškarci? Međutim, problem je u tome što ja nisam u punom smislu žena, već sam samo shemale, "žena sa udom". Ako sam po svome rodu žena, nisam žena i po svome polu. Po svome polu ja sam muškarac. Znači imam, tamo dole, taj nekakakav "muški ud", i imam, u svojoj krvi, muške hormone. A po seksualnoj orijentaciji sam bisex. I dešava mi se da taj moj muški ud "reaguje" kada upoznam, ili samo vidim, neku lepu devojku. U stvari daleko češće reaguje na lepu devojku, nego na lepog momka - to je valjda zato što daleko češće srećem lepe devojke nego lepe momke, jer meni se od momaka sviđaju samo "baletani", da tako kažem...

Naravno, to što moj muški ud reaguje na neku lepu devojku ne znači da ja automatski poželim i da je kresnem, što bi se moglo zaključiti iz Zwezdicinog posta - proširenog i na bisex momke, odnosno bisex shemales poput mene. Istini za volju, jedan deo mene zaista poželi da je kresne. Jer čovek je, kako to reče Aristotel, "zoon noetikon", dakle "umna životinja". Tako sam i ja, u nekoj mojoj biološkoj, instinktivnoj, osnovi, onoj na kojoj je baziran i moj muški pol, moram to priznati - ipak samo životinja. U meni se javlja seksualna želja, libido, i ja to javljanje ne umem preduprediti. I kada se seksualna želja javi ona traži da bude zadovoljena, i taj životinjski deo mene zaista želi, što reče Zwezdica, da kresne. To je osećaj koji objektivno postoji. Ja ga ne mogu sprečiti, a ne želim ga poreći, lagati da ne postoji. Ali ja nisam samo životinja. U meni postoji i um. I moj um ne dozvoljava mom životinjskom delu da preuzme kontrolu nad mojim ponašanjem i da ja sad, ne daj bože, krenem da zaista i kresnem tu neku devojku koju je, eto, životinja u meni poželela da kresne. Šta hoću da kažem? Hoću da kažem da životinja, muška životinja, jeste deo mene, ali ja nisam samo ta životinja, u meni ima još nečega. Nazovimo ga um, ili kako god, ali taj um, to "još nešto", je ono koje upravlja mojim ponašanjem - nije životinja ta koja upravlja.

A mome umu, koji upravlja mnome, kresanje je ona poslednja stvar na repertoaru intimnosti, da se tako izrazim. Jer ja ni od jednog odnosa ne želim samo seks. A jako mi se sviđa ona tvoja definicija seksualne intimnosti:
"Seksualna intimnost. Ovo je u danasnjem svetu povrsnosti cesto i osnovna vrsta intime, gde se tezi sto brzem seksualnom spoju, zanemarujuci sve ostalo, narocito emocionalnu, duhovnu i intelektualnu intimnost, sto u principu nije ništa lose ukoliko se od odnosa zeli samo seks. Medjutim, ukoliko zelimo nesto vise, to nije moguce ostvariti bez realizacije drugih vrsta intimnosti. Intimnost se ne postize u krevetu vec se tu samo ucvrscuje. Ukoliko su osobe intimne i na drugim nivoima, onda i seksualna intimnost dobija svoj pravi smisao, a taj je da partneri jedno prema drugom nemaju ili imaju veoma mali broj tajni i tabua, sposobni su da bez straha od odbijanja ili podsmeha iznesu svoje zelje i sklonosti...............
Istinska seksualna intimnost podrazumeva ne samo seksualnuzelju, vec zelju za spajanjem sa tom osobom, sa svim onim sto taj pojam znaci."
Ja želim intimnosti na drugim nivoima, pre svega na emocionalnom. Bez emocionalne intimnosti, seksualna mi ne znači ništa. Seksualna intimnost za mene ima značaj samo ako izražava emocionalnu bliskost. Ako nisam u potpunosti emocionalno bliska sa osobom koju moj muški ud, kao izraz te životinje u meni, želi da kresne - ja, Mariška, shemale, dakle ja kao izraz mog uma (bolesnog ili zdravog ne bih da procenjujem - ja mislim da je zdraviji od većine umova, moj um se razlikuje od drugih umova po tome što vidi i oseća da se, u situaciji kada je ljudski um stvorio nuklearno naoružanje, i odnosi među ljudima moraju izmeniti, da patrijarhalni poredak zasnovan na sili i nasilju mora biti demontiran, a muškarac, kao nosilac tog poretka sile, mora da se promeni, da li tako što će postati shemale, da li nekako drugačije, nije bitno, ali promena jeste nužna), neću je kresnuti. A svakako je neću kresnuti ako ta osoba ne želi da je kresnem, ako je, na primer, lezbejka, i stoga ne želi sa mnom, zbog mog muškog uda, seksualnu intimnost. Kako da kažem: životinja u meni može da poželi da kresne koga kod hoće, ali Mariška, a ne životinja, odlučuje da li će Mariška kresnuti neku od tih osoba koje životinja želi da kresne, ili neće.

Naravno, seksualna intimnost ne uključuje samo kresanje, već i mnoge druge oblike telesne bliskosti, ali da ne detaljišem sad i o tome, već je ionako predugačak post. A ono što zaista još želim da kažem u stvari i jeste onaj osnovni razlog zbog kojeg sve ovo i pišem. Naime, radi se o tome da emocionalna intimnost sa nekom osobom budi u meni onu životinju. Kad sa nekom osobom počnem da uspostavljam nekakav odnos emocionalne bliskosti, desi se, ne uvek naravno, ali ume da se desi, da prema toj osobi, osetim, hm, taj osećaj da moj muški ud reaguje, da tako kažem... Iz svega ovoga što sam gore napisala pretpostavljam da ti je jasno da to ne znači da ja tu osobu želim da kresnem, ali, eto, taj neki osećaj, tamo dole, postoji. I taj osećaj može da se javi čak i kada ja tu osobu sa kojom uspostavljam odnos nekakve emocionalne bliskosti, uopšte i ne vidim, i ne čujem, ne osećam njen miris, ni njen dodir. Već, recimo, samo čitam ono što je napisala, ukuckala na ekranu. I na osnovu toga što je napisala ja osetim da je to osoba koja me neće emocionalno povrediti, da je to osoba pred kojom smem da se, makar delimično, otvorim. I onda mi se ponekad desi da se, dok čitam njene postove, dok kuckam svoj post, negde dole javi taj osećaj, već spomenuti... Taj osećaj javio se, više puta, i dok sam čitala neke tvoje postove, i kuckala svoje odgovore... Ja na to nisam obraćala pažnju, smatrala sam to nebitnim. Ali nakon ovog Zwezdicinog posta ja sam, međutim, osetila potrebu da ti to kažem. Da pomenem da taj osećaj postoji. Ne znam doduše kako da ga imenujem. Jer ja nikada u svojoj svesti nisam osetila želju da te kresnem. Ali jesam osetila želju da te zagrlim, da te poljubim, da te dodirnem. Da te vidim. Osećala sam, a i dalje osećam da si mi jako draga. I onda mi je neprijatno kada se javi taj osećaj, kada osetim da moj muški ud reaguje, kad vidim da prema tebi ne osećam samo emocionalnu naklonost, već da ta emocionalna naklonost, koju osećam prema tebi, u meni izaziva i želju za seksualnom bliskošću. Naravno, ja znam da ta moja seksualna želja za mene ne znači zapovest, nego zabranu, znam da ću, ako se ikada upoznamo, biti na distanci, da ću se opirati svakoj svojoj želji za bilo kakvim fizičkim dodirom između nas dv(oj)e. Ali to ne umanjuje tačnost činjenice da osećaj, jednostavno, postoji.

Da sumiram: Maksimum telesne bliskosti koji je Mariška prema tebi ikada poželela jeste želja za dugačkim zagrljajem, za milovanjem po kosi (ili po glavi, ako je obrijana ;) ), i želja za puno poljubaca, kratkih poljubaca, onako ovlaš, u prolazu... Mariška nikada nije poželela nikakvu drugačiju bliskost od one koja je prosto izraz dubokog prijateljstva, emocionalne bliskosti, između dve osobe... Ali Mariškin muški ud želi da te kresne. Recimo to otvoreno. Nazovimo stvari njihovim pravim imenima. Eto, uopšte te ne poznajem, pojma nemam kako izgledaš, a opet, tamo dole, ponekad osetim želju da te kresnem. Znači: manijak. Šta drugo reći?

I da raščistimo do kraja. Stanje je takvo kakvo je. Videla si kakvo. Sve najgore što misliš o muškarcima verujem da sam u ovom postu potvrdila. Pretpostavljam da si zaključila da nema smisla nastaviti dalji dijalog sa mnom. Ne ljutim se zbog toga, naravno. Samo mi je pomalo žao. Žao mi je zbog toga što shvatam da, iako se ne osećam kao muškarac, u suštini nemam prava ni da se osećam kao žena. Jer nisam žena. Ti na mene ne možeš gledati kao na drugara u igri, ti me doživljavaš kao drugi pol. A tako me doživljavaju i druge žene. Ali to me boli. I vređa. Ne manje nego što tebe vređa čitav ovaj post, ako si uopšte i uspela da ga pročitaš, ako ti se nije već do sada odavno zgadio.

Sve u svemu, L. je izgleda bila sasvim, ali sasvim, u pravu:
"Dva smo različita sveta i kao takvi svako treba da ostane na svojoj strani."

Sorry...

:farewell:
By LeDeNa_
Originally posted by Mariška

Da sumiram: Maksimum telesne bliskosti koji je Mariška prema tebi ikada poželela jeste želja za dugačkim zagrljajem, za milovanjem po kosi (ili po glavi, ako je obrijana ;) ), i želja za puno poljubaca, kratkih poljubaca, onako ovlaš, u prolazu... Mariška nikada nije poželela nikakvu drugačiju bliskost od one koja je prosto izraz dubokog prijateljstva, emocionalne bliskosti, između dve osobe... Ali Mariškin muški ud želi da te kresne. Recimo to otvoreno. Nazovimo stvari njihovim pravim imenima. Eto, uopšte te ne poznajem, pojma nemam kako izgledaš, a opet, tamo dole, ponekad osetim želju da te kresnem. Znači: manijak. Šta drugo reći?

I da raščistimo do kraja. Stanje je takvo kakvo je. Videla si kakvo. Sve najgore što misliš o muškarcima verujem da sam u ovom postu potvrdila. Pretpostavljam da si zaključila da nema smisla nastaviti dalji dijalog sa mnom. Ne ljutim se zbog toga, naravno. Samo mi je pomalo žao. Žao mi je zbog toga što shvatam da, iako se ne osećam kao muškarac, u suštini nemam prava ni da se osećam kao žena. Jer nisam žena. Ti na mene ne možeš gledati kao na drugara u igri, ti me doživljavaš kao drugi pol. A tako me doživljavaju i druge žene. Ali to me boli. I vređa. Ne manje nego što tebe vređa čitav ovaj post, ako si uopšte i uspela da ga pročitaš, ako ti se nije već do sada odavno zgadio.

Sve u svemu, L. je izgleda bila sasvim, ali sasvim, u pravu:
"Dva smo različita sveta i kao takvi svako treba da ostane na svojoj strani."

Sorry...

:farewell:
Izvini sto nisam pre odgovorila...

Hvala na iskrenosti...Uvek si bila takva...

Znas kako, ne interesuje me sta ce ko reci...Ja tebe razumem, razumem i ovo sto si napisala.Ja i dalje tebi nastavljam govoriti, ostani ovde.Ja sam ti poslala 3 poruke na u2 ali ne znam jesi li dobila.Neki ljudi ovde znaju da meni te poruke ne odlaze.Ima nacina da se nadjemo i na chatu i razgovaramo.Kako zelis.

Da, vidim da si procitala temu musko-zenska prijateljstva.Napisala sam da ne verujem u to.Sama sebe ne dozivljavas muskarcem tako da nema sta da te tu vredja.Druga stvar-mislis da ne bih zelela da se uverim u suprotno?
Gresis!

Ovu poslednju recenicu necu ni da komentarisem.

Ti si vec na mojoj strani, ili ja na tvojoj.Tako mislim!

voli te LeDeNa_
By Speculum Columbae
“Onda i ja moram umreti i plutati kao pena na talasima, da više ne čujem muziku valova, ne vidim divno cveće i crveno sunce! Zar ne postoji ništa što mogu da učinim da steknem besmrtnu dušu?"

"Ne, " baka joj je odgovorila, "osim ako te ljudsko biće ne zavoli toliko da mu značiš više od oca i majke. Ako je svaka njegova misao i njegovo celo srce posvećeno tebi tako da dozvoli svešteniku da vam spoji ruke, da ti obeća vernost odavde do večnosti. Onda će deo njegove duše preći u tebe, a ti ćeš deliti sreću ljudi. Daće ti dušu, a zadržaće svoju”

Hans Christian Andersen
Korisnikov avatar
By Mariška

Izvini sto nisam pre odgovorila...

Hvala na iskrenosti...Uvek si bila takva...

Znas kako, ne interesuje me sta ce ko reci...Ja tebe razumem, razumem i ovo sto si napisala.Ja i dalje tebi nastavljam govoriti, ostani ovde.Ja sam ti poslala 3 poruke na u2 ali ne znam jesi li dobila.Neki ljudi ovde znaju da meni te poruke ne odlaze.Ima nacina da se nadjemo i na chatu i razgovaramo.Kako zelis.

Da, vidim da si procitala temu musko-zenska prijateljstva.Napisala sam da ne verujem u to.Sama sebe ne dozivljavas muskarcem tako da nema sta da te tu vredja.Druga stvar-mislis da ne bih zelela da se uverim u suprotno?
Gresis!

Ovu poslednju recenicu necu ni da komentarisem.

Ti si vec na mojoj strani, ili ja na tvojoj.Tako mislim!

voli te LeDeNa_
Nisam dobila tvoje u2u poruke.
A veoma me je dodirnuo ovaj tvoj odgovor...
Zato i ne mogu sada ništa da ti odgovorim.
Moram prvo da se isplačem...
I ne znam da li su to suze radosnice.
Znam samo da mi je, u ovom momentu, potrebno da se isplačem.
...
By LeDeNa_
Ne znam sta je sa tim porukama.

Danas sam dobila poruku od jedne devojke i ne znam da li je dobila odgovor.
Nadam se da ce procitati jer zelim da joj kazem jedno veliko- Hvala.

Da ti napisem nesto vise, ne ide ovde.

Mariska tebi zelim reci sledece...Zelela bih da budes srecna.Ja eto nisam, ali se nadam da ce i to doci..., a to je ljubav.

Nadam se da ces nastaviti da pises, komentarises itd. :)
By LeDeNa_
Znas, zelela bih biti dve-ja. :)
- Zasto?, zainteresovala se.
- Pa toliko toga zelim. Istovremeno bih bila tu i tamo.
- Tu imam more. Tamo imam vrt. Volim plivati i volim zalivati.
Nasmesila se, ali vec pomalo odsutno jer tema nije bila toliko zanimljiva koliko se ona ponadala.
- Osim toga hocu oba posla o kojima sam ti pricala. Ako dobijem oba projekta moracu nekog angazovati. Znas koliko to volim. Koliko volim imati sve pod kontrolom.
Smeskala se i dalje, pitajuci ima li jos koji razlog zasto zeli biti dve.
- Ne stignem biti sa svim ljudima koje volim i koji me trebaju. Ne mogu ih samo tako okupiti na gomilu i pricati sa svima. Svakome trebam ja sama.
- Trebas i meni, sapnula je. Nikad mi te nije dosta. Bila bi najsretnija da si samo moja.
- Eto, i to je razlog. Jedna ja zeli biti samo tvoja.
- A druga ja? Zbunjen pogled...
- Svoja, ljubavi.

:)

malo drugacije...
By LeDeNa_
Da bih ti dala neke odgovore, moras biti prisutna ;)

Zbunjen pogled je samo trenutak bojazni...:)
Korisnikov avatar
By Mariška
Raznežio me je veoma, LeDeNa_, onaj tvoj sinoćnji, onako topli odgovor. Jer bila sam već pomislila da si se uvredila, naljutila na mene. Što me ne bi, naravno, uopšte iznenadilo. Jer znam da sam te onim mojim postom povredila...

Ono što me jeste iznenadilo bila je tvoja reakcija. Onako topla, onako nežna, lišena srdžbe, lišena osude, puna razumevanja... I ja sam tada po prvi put izistinski osetila da bismo nas dve možda ipak mogle biti prijatelji(ce). Da bi moje suze kod tebe bile sigurne...

I osetila sam potrebu da plačem. Osetila sam suze kako mi stoje u očima. Ali one nisu htele van. Nisu htele poteći...

Razmislila sam zašto te moje suze, tvojim dirljivim rečima izazvane, nisu htele izaći iz mojih očiju, zašto ih nisam mogla čak ni na simbolički način kod tebe pohraniti... Čini mi se da su tome bar dva uzroka.

Jedan je nedostatak mog sopstvenog razumevanja za moje suze. Te moje suze učinile su mi se isuviše bednim, nevažnim, samosažaljevajućim, i nisam ih mogla pustiti. Nisam ih htela pohraniti kao zalogu našeg prijateljstva, jer ih ne smatram dovoljno vrednim. Biće još suza, ne sumnjam, biće prilike da ih kod tebe pohranim...

Drugi uzrok suzdržanosti mojih suza verovatno se krije u mojoj percepciji nekih tvojih postova. Na primer, ovih par rečenica iz jednog tvojeg posta izmamilo je nekoliko suza iz mojih očiju, ali to je bilo sve:

Verovala sam da u meni ima i previse necega (neki bi to nazvali magijom, ja ne bih isla toliko daleko) sto se moze deliti i sakom i kapom, i da ne postoji nacin da taj izvor presusi. I dalje verujem u to, samo vise ne verujem da to treba davati svakom. ’’Ko nije u stanju da vidi magiju, njemu nije ni namenjena.’’ (HVALA na ovim recima).
Naime, kada sam, pre skoro pola godine, prvi put pročitala ove tvoje reči, priznajem: nisam ti verovala. Ove reči mi jesu bile jako lepe, ali su mi, istovremeno, delovale pretenciozno, kao neko foliranje i sl.

Ali sada ti verujem. Jer nisi me povredila onda kada sam ja povredila tebe. Razumela si da te nisam povredila namerno, da drugačije, jednostavno, nije moglo biti...

Mnogo mi znači što me nisi odbacila. Znaš, tebi se možda čini da se ja ne otvaram baš dovoljno, ali veruj mi, ja sam se prema tebi, ovde na ovoj tvojoj Crtici, otvorila više nego skoro bilo gde i prema bilo kome... Možda je to za druge ljude malo, ali za mene je najviše što mogu da se otvorim. A otvaram se zato što polako stičem poverenje u tebe, stičem poverenje da u tebi zaista postoji ta magija, da to nije samo lepa reč...

Ja ne umem da odredim iz čega se sve sastoji tvoja magija, ali sigurna sam da su strpljenje i razumevanje među njenim važnijim sastojcima. I jedan od važnijih razloga što se nalazim na ovoj Crtici je upravo da bih malo kod tebe šegrtovala, da bih se i ja malo naučila tvojoj magiji, da bih se i ja izvežbala u razumevanju i strpljenju...

Ja ti se divim, LeDeNa_! Jer vidim da si ti jedna izuzetna ličnost. Da si, prosto rečeno, izuzetno dobar čovek! Suze mi kanu na oči kad vidim kroz šta si sve u životu prolazila - a tvoja muka te nije učinila ogorčenom, već čarobno dobrom!

:hail:

Zato me jako boli kad vidim da nisi srećna:

Mariska tebi zelim reci sledece...Zelela bih da budes srecna.Ja eto nisam, ali se nadam da ce i to doci..., a to je ljubav.
Ako iko zaslužuje sreću, ako iko zaslužuje ljubav, to si onda ti! :yes:

I zašto je nemaš? Ne znam. Ali čini mi se da bi određenog udela ipak morali imati tvoji visoki kriterijumi... No ne bih ti mogla reći da bi ih trebala sniziti, da bi trebala od svoje ljubavi tražiti manje... Možda bi to bio pravi savet, ali ja ti ga ne mogu dati. Zašto što te isuviše cenim. Zato što smatram da zaslužuješ najbolje. Jer toliko ljubavi daješ!

Ali tu sada negde leži i razlog oskudnosti mojih suza... Naime, ja se divim tvojoj magiji, ja je osećam na sebi, i to mi tako prija! Hvala ti! Međutim, tu odmah čuči i strepnja, strepnja da bi ta tvoja magija, kojom me miluješ, mogla, odjedanput, nestati... Jer ja se pitam čime sam je zaslužila? Čime sam zaslužila tvoje milovanje, čime sam zaslužila tvoju pažnju? A znam i odgovor - znam da je nisam ničim zaslužila. Znam da je to sve samo tvoja dobra volja, tvoj dar kojim me ovog momenta daruješ, a koji svakog trenutka možeš prestati da daješ...

Jeste, plaše me neke reči iz jednog tvojeg posta:

Po prvi put u svom zivotu, mogu sebe i svoje potrebe da stavim na prvo mesto i da me zbog toga ne grize savest. Mogu da kazem, da izgovorim : ’’Izvini, nemam ni volje, ni snage, ni vremena, ni interesovanja da se bakcem sa tvojim problemima. Dovoljno mi je i mojih, a i problema meni zaista dragih ljudi koji su ZASLUZILI da mi njihovi problemi budu bitni.’’ I po prvi put u svom zivotu mogu da kazem da je neko zasluzio da mi bude drag, i da je to nesto sto treba i vredi zasluziti, i ne podrazumeva se samo po sebi, i samo zato sto sa nekim progovorim deset recenica.

Po prvi put u zivotu, mogu da prihvatim i shvatim da treba vrsiti gradaciju ljudi, i po prvi put shvatam da neki, meni dragi ljudi, smatraju da je nesto veliko to sto su mi dragi. Da im je to cast, da smatraju da su u povlastenom polozaju zbog toga, i da nemam nikakva prava da ih srozavam pustajuci u svoje srce ljude kojima tamo nije mesto i koji to nicim nisu zasluzili. I, po prvi put u zivotu, mogu da ih razumem. Do sada nisam to mogla. Do sada, verovala sam da svako ima pravo na moje vreme i na sve ostalo sto uz to vreme ide.

(...)

Po prvi put u svom zivotu mogu da kazem da je zivot prekratak da bi ga gubili na ljude koji sve gledaju crno – belo i koji gube vreme rasclanjavajuci i secirajuci obicne stvari, prirodne stvari, normalne stvari, dobronamerne stvari, trazeci u njima zadnje misli i prepustajuci se paranoji i maniji gonjenja. Po prvi put, nije mi stalo da objasnjavam kako je to daleko od istine. Zapravo... Po prvi put u zivotu, mogu da kazem: ’’Zabole me uvo da nekome nesto objasnjavam. Ko mu klacka koske kad mu treba bilo sta objasnjavati?’’ i da me ne gricka iznutra potreba da ipak nesto objasnjavam.
Plašim se da ću se navići na ove naše razgovore, i taman kada se naviknem, kada ih osetim kao sastavni deo svog života, da ti za nih više nećeš imati snage, volje, interesovanja... Da ćeš u jednom momentu reći sebi "da je zivot prekratak da bi ga gubili na ljude koji sve gledaju crno – belo i koji gube vreme rasclanjavajuci i secirajuci obicne stvari, prirodne stvari, normalne stvari, dobronamerne stvari, trazeci u njima zadnje misli i prepustajuci se paranoji". Jer ja u dobroj meri, nažalost, odgovaram baš tom opisu...

I znam da će me strašno boleti ako me tada, kada mi naši razgovori postanu potreba, počneš ignorisati, ako me odbaciš, kao nekoga ko nije zaslužio da ti bude drag. Jeste, ja znam da to jeste čast biti tebi drag - u ovim mojim rečima nema ni zrnca ironije - znam da to valja zaslužiti, ali ne znam da li sam ja to ičim zaslužila, ili ćeš me, pre ili kasnije, baciti u kantu za smeće, kao prljavu krpu, koja ti više ničemu ne služi, ako ti je ikad ičemu i služila...

Ali ja ću ipak ostati na ovoj Crtici:

Nadam se da ces nastaviti da pises, komentarises itd. :)
Jer sam se u nju zaljubila!

Zaljubila sam se u taj magični deo tvoje ličnosti, onaj tvoj deo koji je ovu Crticu i stvorio...

Da, ja znam da to nije tvoja celokupna ličnost:

Koliko puta sam samu sebe zatvorila iza neprovidnih vrata, pustajuci napolje samo i iskljucivo onaj deo sebe koji su ljudi zeleli da vide?

Kada ti neko kaze: ’’Kod tebe najvise cenim to i to’’ a taj neko ti je draga osoba, onda, jednostavno, ’’to i to’’ je jedina opcija koju sebi dozvoljavam. Ne zato da bih bila cenjenija, nego zato sto, negde iza tih reci, cujem vapaj, molbu, neizgovorenu potrebu da na svetu, eto, postoji i neko takav, neko ko je bas ’’to i to’’, a ne tek obican covek od krvi i mesa.

’’To i to’’ svakako jeste deo mene. Ne glumim ga. Ne pronalazim uloge u koje se oblacim poput kostima, ne stavljam maske. Ali, ’’to i to’’ nije jedini deo mene.

Kada neko od mene, neizgovoreno, neizreceno, ali pokazano, predoceno, tiho i necujno, zatrazi da budem ’’to i to’’, jer mu ’’to i to’’ treba da bi pregurao sat, dan, mesec, godinu, onda ’’to i to’’ postaje imperativ, jedina opcija koju imam i jedina koju zelim. I jedina koju taj neko drugi zeli, jer svesno i bez grize savesti, odbacuje sve drugo, i nije bitno ima li tu jos necega, necega sto zudi i vapi da se pokaze, da ispliva, da krikne: ’’I ja sam tu! Pogledaj me! Postojim!’’
Ali ja sam se, ipak, u tvoju magiju zaljubila!

Jesam.

I neću otići.

Neću otići dok ne napišem i ne iskomentarišem sve što osećam da vredi napisati, odnosno iskomentarisati. Ne moram to sve postovati. Neću postovati ako ti se ne sviđa, ili ako misliš da mu ovde nije mesto. Ali neću otići sve dok to, već na neki način, ne obavim.

Osećam to kao svoju obavezu prema tom jednom delu tvoje ličnosti, tom delu koji mi je tako mnogo dao! Ako to smeta nekim drugim delovima tebe, ja svoje misli neću postovati, ne moram ti ih ni pokazati. Ali ne možeš mi više reći da odem. Jer ja osećam da jedan deo tebe želi da ostanem. A ja cenim, ja volim, ja sam zaljubljena u taj deo tebe. I ne mogu otići. Jer kad god bih da odem, taj deo tvoje ličnosti me uvek ponovo privlači nazad. I ja osećam da mu trebam.

Možda to nije sve na svesnom nivou. Možda su sve te divne, tople, reči, koje si mi uputila, obična kurtoazija. Ali ja osećam da negde, na nekom nivou, u njima ipak ima i istine.

Da, nadam se da smo na istoj strani. I želela bih da tako i ostane.

Voli te Mariška

P.S. Ako nekad poželiš da mi pošalješ u2u, a vidim da imaš sa time problema, slobodno mi, umesto u2u, pošalji mejl. Moja mejl adresa je: zloinaopako@krstarica.com
By LeDeNa_
Hvala ti na ovom postu.

Da mi smetas rekla bih ti..u to ne sumnjaj...

Trenutno sam bez teksta citajuci tvoj post...Jako, jako iskreno...

Jos jednom hvala...pisemo se i komentarisemo :)

Kisss
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!