Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da postoji pilula koja bi vas lako i bezbolno pretvorila u str8 osobu, da li biste je uzeli?

da
25
19%
ne
89
68%
ne znam
17
13%
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by elektron84

Mozda i bih...
Situacija je hipoteticka tako da...

Lako i bezbolno? Verovatno bih uzela iz radoznalosti.
Posto mi je svejedno da li sam str8 ili gay, ne vidim zasto je to toliko strasno.

Kao da sad treba da budem nesto superponosna sto sam gay pa da cuvam tu svoju "osobinu". Ne bih to bila ni da sam str8...
Pa ni ja ne odbijam tabletu zato što se ponosim svojom seksualnošću i mislim da je ona superiorna u odnosu na ostale.
Razlozi su druge prirode, ima ih mnogo.. Jedan od meni najvećih razloga je što imam njega pored sebe, koji bi vjerovatno bio tu i da se i ne privlačimo na ovakav način, ali ljubav je ono što želim i ono što me veže za tog čovjeka.
By dukkehjem

Mozda i bih...
Situacija je hipoteticka tako da...

Lako i bezbolno? Verovatno bih uzela iz radoznalosti.
Posto mi je svejedno da li sam str8 ili gay, ne vidim zasto je to toliko strasno.

Kao da sad treba da budem nesto superponosna sto sam gay pa da cuvam tu svoju "osobinu". Ne bih to bila ni da sam str8...
Sto se mene tice, tu je prvenstveno strah od nepoznatog.
I taman se sredih i naucih da zivim i uzivam ovako kako zivim i ovakav kakav zivim... zasto bih to menjao?
By J...

Ja ne mislim da je moj stav protiv pilule uzrokovan nekim "superponosom" sto sam gay ali nikada ni za sta na svetu to ne bih menjala. A nije u pitanju nikakav ponos sto, kako je neko rekao "volim picku", naravno da je seksualna orijentacija mnogo vise od samog seksa, to je deo necije licnosti i nacina zivota, stavova i odnosa sa drugim ljudima.

A kada bih uzela tu pilulu, osecala bih to kao zlocin, kao ubijanje sopstvene licnosti. A zbog cega? Koji je uopste razlog da neko i pomene i pozeli postojanje takve pilule? Da li su se ikada ubice i kriminalci zapitali da li bi uzeli pilulu da ih ucini boljim ljudima? Verujem da nisu. I zbog cega bi se onda mi pitali o menjanju sebe kada smo valjda svi svesni da ne radimo nista lose time sto smo gay? Ideja o postojanju takve pilule je u svojoj sustini fasisticka.

I zbog toga ja osecam jaku odbojnost prema samoj ideji o postojanju takve pilule i zbog toga ne razumem one koji bi je uzeli. Zao mi ih je jednostavno jer ocigledno da ne vole sebe dovoljno ili mozda samo nemaju jasno izgradjene stavove. Ne znam, mozda s godinama promene nesto u razmisljanju. Nadam se...
Korisnikov avatar
By Mage
Ja bih uzeo pilulu koja bi me pretvorila u neko nadljudsko biće :mag:

Ja recimo ne volim što sam samo običan čovek :tos:
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by J...

Ja ne mislim da je moj stav protiv pilule uzrokovan nekim "superponosom" sto sam gay ali nikada ni za sta na svetu to ne bih menjala. A nije u pitanju nikakav ponos sto, kako je neko rekao "volim picku", naravno da je seksualna orijentacija mnogo vise od samog seksa, to je deo necije licnosti i nacina zivota, stavova i odnosa sa drugim ljudima.

A kada bih uzela tu pilulu, osecala bih to kao zlocin, kao ubijanje sopstvene licnosti. A zbog cega? Koji je uopste razlog da neko i pomene i pozeli postojanje takve pilule? Da li su se ikada ubice i kriminalci zapitali da li bi uzeli pilulu da ih ucini boljim ljudima? Verujem da nisu. I zbog cega bi se onda mi pitali o menjanju sebe kada smo valjda svi svesni da ne radimo nista lose time sto smo gay? Ideja o postojanju takve pilule je u svojoj sustini fasisticka.

I zbog toga ja osecam jaku odbojnost prema samoj ideji o postojanju takve pilule i zbog toga ne razumem one koji bi je uzeli. Zao mi ih je jednostavno jer ocigledno da ne vole sebe dovoljno ili mozda samo nemaju jasno izgradjene stavove. Ne znam, mozda s godinama promene nesto u razmisljanju. Nadam se...
Ok. Razumem te.
Ja sam rekla da bih MOZDA i uzela.
Ti si navela da zalis one koji bi je uzeli. Ok. Tvoj stav.
Treba samo da pomislis na to koliko ima ljudi koji jednostavno nisu srecni sto su gay. Nebitan je sad razlog. Prosto nisu srecni. I to im je veliki teret. Da li zbog toga sto nisu dovoljno izgradjeni kao licnosti ili ne, ne ulazim u to.

I zamisli da postoji resenje u vidu pilule, naravno da ce je uzeti.

Naravno da je ideja o postojanju takve pilule glupa i nerealna...ali eto, diskutujemo.
Korisnikov avatar
By elektron84
Naravno da okolina utice na to. I meni je zao, ali prosto je tako.
Tako da razumem zelju tih ljudi da uzmu pilulu.

Bolje da smisle pilulu za lako i bezbolno teleportovanje u neku sredinu gde ce im sve odgovarati.

Ili ocvrsnes tamo gde jesi (bez pilule) ili te okolina unisti...tako je
By J...
Ako vec treba smisljati neku pilulu, onda neka to bude pilula protiv homofobije i bice svima mnogo bolje. :)
Korisnikov avatar
By elektron84
Naravno...
Medjutim, lakse je preokrenuti 10% gay populacije u str8 nego homofobe pretvoriti u "normalne". Vise ih je ;)

A da bi bilo lepse ovo tvoje, bilo bi :molise:
By J...

Medjutim, lakse je preokrenuti 10% gay populacije u str8 nego homofobe pretvoriti u "normalne". Vise ih je ;)

Cekaj, cekaj! Da li ja to osecam ovde neku malodusnost?
Za koga lakse? Za homofobe i njihovo fasisticko drustvo? Tako se ne sme razmisljati. :nono:
Korisnikov avatar
By elektron84
Hahahahaha @ J... nije malodusnost, lakse je, manji posao :)

Ne razmisljam ja tako, ja menjam homofobe lokalno :D

Gutaju oni "moju pilulu" onako nesvesno ;)

O, kakva tema... :drama:
By J...
elektron, nije manji posao vec povladjivanje homofobima i stvaranje fasistickog drustva pa makar i u prici samo jer takva pilula na srecu jos uvek ne postoji.

Znam da se zajebavas ali nemoj tako, pls. :)
Korisnikov avatar
By elektron84
Cekaj, kad smo vec u domenu naucne fantastike...
Da stvarno postoji takva pilula i da je popiju gay osobe, celo drustvo bi bilo str8 i niko ne bi ni razmisljao o gay pravima i problemima...jer to ne bi ni postojalo.

Znaci, nema ugnjetavanja, nema homofobije...

To se nece desiti nikad. Sva sreca postojimo i mi "drugaciji".
Jao, nije ovo tema za kucanje (niti za mene ovako)...

Mozemo jednom uz kafu da pricamo do sutra...ovako imam osecaj da se vrtimo u krug.

Cak i da postoji "sveti lek" bilo bi zloupotreba, posto je covek zloupotrebio sve sto je dotakao!
By J...
Da stvarno postoji takva pilula i da je popiju gay osobe, celo drustvo bi bilo str8 i niko ne bi ni razmisljao o gay pravima i problemima...jer to ne bi ni postojalo.

Znaci, nema ugnjetavanja, nema homofobije...

Uz gay prava i slobode idu i ostala prava i slobode jer ako je drustvo tolerantnije to je dobro za sve ljude, to je znak demokratije. Tako da se ucenjem toleranciji spram gay ljudi drustvo uci toleranciji uopste. Nisu samo gay ljudi neki "problem", nekad su "problem" bile i zene koje su htele da rade, htele glasacko pravo i sl. A onda je drustvo naucilo lekciju o toleranciji pa se danas sve to podrazumeva.

Krivica se ne sme nikada svaljivati na zrtvu tj. na onog ko je ugrozen. Od toga treba polaziti. :)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ne bih je uzela. Mislim da sam dovoljna jaka da se izborim i sa dobrim i sa losim stranama pederluka. Ipak sam ovako rodjena, zasto menjati... Meni je ovako dobro, kome nije nek se... :evil:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
podrzavam postove J... :up:

to sam i ja rekla pre par stranica kad sam uporedila ovu "strejt-pilulu" sa nekom slicnom pilulom koja bi sve ne-belce mogla da pretvori u belce.... i kod jedne i kod druge grupe nasli bi se ljudi koji bi uzeli pilulu jer su nesrecni - sto je zalosno zbog situacije u kojoj se nalaze ti ljudi, jer ta unesrecenost dolazi od pritisaka spolja i od okoline koja ih na ovaj ili onaj nacin ugnjetava i ne dopusta im da se razvijaju kao licnosti onakvi kakvi jesu, ... tako da i "nerazvijena licnost" moze da vuce korene iz toga... neko mozda nikada ne dobije priliku da sebe izgradi kao licnost zbog gusenja okoline... nije svako dovoljno snazan i vest da se tom gusenju odupre, sto ne znaci da takvi ljudi zasluzuju prezir ili da treba reci kako onda ni ne zasluzuju srecu ako ne umeju sami da se za nju izbore... nije lako stajati sam protiv svih... a verujem da su to prvi ljudi koji bi uzeli takvu pilulu.... vrlo dobro razumem zasto bi to uradili, ali to i dalje ne bi predstavljalo opravdanje za postojanje te pilule...
Korisnikov avatar
By Blady
@elektron tebi ni ne treba ta pilula :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By elektron84
^ nego sta!
Ja sam na tajnom zadatku.
Proucavam gay populaciju :eviltrep:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Sh-B-B-K-B-B

Ne!

Postajem sve bolji u gay sexu :pervert:
Korisnikov avatar
By ManToy
Ne znam. Najgluplji odgovor, to znam. U Srbiji konkretno daleko je lakse biti str8 ali ako budem isao linijom manjeg otpora postacu pizda a to sigurno necu.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by nsBeckie

Ne...

mada razumem i razloge za Da, malo mi je odvratno da razmisljam uopste o postojanju takve pilule (odn. bilo kakvog drugog nacina na koji bi se vestacki mogla promeniti necija seksualna orijentacija, kao ona prica da bi se mozda moglo jos u materici nesto raditi sa fetusom - zaboravih tacno sta, da li hormoni ili nesto drugo - pa da se "spreci" homoseksualnost)...
zvuci kao da je to bolest koju treba izleciti...

razmisljam sta bi to znacilo da postoji neka pilula koja bi ti potpuno bezbolno promenila boju koze u belu... zamisljam belce kako idu i nude te pilule svima koji imaju drugaciju boju koze - crnu, crvenu, smedju, zutu... zasto? cemu to? ne vidim smisao...
mozda bi neki od njih i prihvatili, u stvari sigurno bi neki prihvatili - oni koji su diskriminisani zbog svoje boje koze i smatraju da bi im bilo lakse ako bi bili beli... ali da li bi to prihvatanje opravdalo samo postojanje te pilule?
znam da zivimo u doba konzumerizma - ako kupac to zeli, onda je ok to nesto proizvoditi, jer mu time ispunjavas zelju ili potrebu... ali neke zelje i potrebe nisu ok i ne dolaze iz srca i mozga kupca, nego su mu nametnute... tako bi i ovaj "izbor" bio nametnut od strane onih koji ne mogu da te prihvate onakvim kakav jesi (gej, ili ne-beo)...

eto, to je moje objasnjenje i osnovni razlog zasto Ne... jednostavno se uvek opirem tome da mi neko namece definiciju toga ko sam Ja... niko to ne moze znati bolje od mene, pa tako niko drugi ne moze znati ko bih Ja trebala da budem... isto tako nikome ne namecem svoje definicije toga ko si Ti... Ja sam Ja... Ti si Ti... jednako je to da smo razliciti od svih ostalih na svetu... jedinstveni i neponovljivi...

ko sam ja da ti kazem sta bi ti trebalo da budes? ko si ti da meni isto to kazes?.... o tome se ovde, zapravo, radi.......
Ovaj odgovor od Ns Beckie mi se najvise dopada... slicno i ja razmisljam...

Ono sto bih dodatno rekla a sto proistice iz njenog odgovora - postoje grupe ljudi koji su diskriminisani po drugim osnovama. Ako bi osoba uzela tu pilulu samo da bi postala strejt - niko ne garantuje da nece upasti opet u neku diskriminisanu grupu i da joj zivot opet nece biti tezak, mozda samo na drugi nacin...

Ja razumem isto sto su ljudi rekli da, zivot bi bio laksi. Ali mislim da je ta laganost samo na prvi pogled. Osoba ne bi imala sadasnje probleme, to da... ali bi i dalje zivela u jednom nepravednom i netolerantnom drustvu. Sta bi rekao da je strejt (morao bi da bude muskarac ako nece da se opet susrece sa diskriminacijom) - mene ne zanimaju te tamo gay parade, ili problemi Roma ili problemi osoba sa invaliditetom ili zena koje trpe nasilje itd, uzivam u svojoj maloj sreci :povez: Mislim da bi naprotiv teznja trebalo da bude "dolazak" u manjinsku grupu, jer uzivanje nekih prava i pogodnosti dok mnogi ljudi grcaju u problemima prilicno jadno. Naravno, nemam iluziju da se moze doci do nekog bas pravednog drustva ali opet je nekako moguce pribliziti se tome i imati zagarantovana prava ili ih menjati u tom smeru. Kad je takvo drustvo onda i pripadnost ili odsustvo iz neke grupe i nije toliko bitno... Sem toga sto bi neko menjao svoju seksualnost da bi tim fasistima i homofobima ispunjavao zelje? Dobro, znam da nije to bio cilj ali na neki nacin bi i bilo udovoljavanje takvim bicima... Mislim da treba sebe ojacavati a ako neko treba da razmislja u pravcu pilula kao sto J... rece to su homofobi... Do duse vremenom sa obrazovanjem i menjanjem drustva znatan deo njih ce se i menjati i bez pilule.
Korisnikov avatar
By jenny
Pa šta znam, ništa mi vala ne bi falilo da sam strejt, sve bi bilo jednostavnije a i na raspolaganju bih imala veći broj potencijalnih partnera. S druge strane, kad sam se već prihvatila kao ovakva, ne čeznem da budem nešto drugo, dobro mi je i ovako..
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!