Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Više puta mi je rečeno da sam formalista. Ja tako volim sitne rituale počevši od obavezne jutarnje kafe, posećivanja mesta koje volim, događaja koje obeležavam... Zna se gde šta stoji, kada je vreme jelu... I da sad ne bih ulazila u detelje, ljubiteljka sam onoga što se može objediniti pod sintagmom 'čaj u pet'.

Kakvi ste vi po ovom pitanju? Koliko vam znače lični/porodični/prijateljski rituali?
Korisnikov avatar
By IriS
ja sam se sitnih rituala oslobodila. :vruce:

i sad mi je lepo. :D

oslobodila sam se: jutarnje kafe; čitanja novina na netu čim otvorim oči; svakodnevnog pričanja na fixni sa najboljom drugaricom, i kad nemamo o čemu da pričamo; ne vodim računa o tome gde šta stoji, a to je bilo opsesivno (hvala mački što je šutnula sve što u kući postoji i posle početnih nervnih slomova, pomogla mi da se toga oslobodim); prve cigarete kad ustanem i poslednje neposredno pre no što ležem da spavam; pijenja pića isključivo u jednoj kafani u gradu :lood: ... i tako... imalo je još toga, ali se ne mogu sad setiti.
Korisnikov avatar
By Blady
Volim rituale, ali nisam opsednuta njima... :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Galateja

Više puta mi je rečeno da sam formalista.
Ovo je taaako dobar pocetak. :lol:
Originally posted by Galateja
Kakvi ste vi po ovom pitanju? Koliko vam znače lični/porodični/prijateljski rituali?
Drzim do nekih stvari (tradicije, porodice :lol: ) koliko mogu, pa tako obavezno gledam da kupim ,,Politikin zabavnik" bas u petak, ili da sama predjem neku svoju rutu sa vremena na vreme. Isto tako, volim da jedem po kafanama sa jednom ili dve osobe. Eto, to je sve sto mi sada pada na pamet. Ne bih to shvatala ozbiljno, u svakom slucaju. Ali, ako bih uskratila sebi nesto od toga, viodim da bih....da, definitivno to ozbiljno shvatila.
Korisnikov avatar
By Dzi
Smaranje.
Zelim da se oslobodnim pojedinih sitnih licnih rituala :alikako:
Korisnikov avatar
By KiWi
Volim da poštujem svoje rituale:

- Jutarnje tuširanje koje je što duže, nekad i preko pola sata :D
- Čitanje novina u prevozu (iako ih posle odnesem na posao, nikakav mi nije užitak da ih čitam tamo ...)
- Voćka na dan (krenuo sam sa "jabuka na dan" ali sam izređao sve sorte i smorio se u monotoniji ...)
- Slušanje podcasta "Buđenja" sa radija Beograd 1 u povratku sa posla
- Ispijanje osvežavajućih napitaka na terasi (obavezno, svako popodne ako ne pada kiša)
- Masturbacija pred spavanje

Ako propustim više od 2 rituala osećam da mi dan nije potpun ...
Korisnikov avatar
By sofia
Prvu jutarnju troduplu kafu moram da ispijam sat vremena...a posle sve ide spontano... :smokin:

Postoje praznici i dogadjaji u toku godine koje obelezavam, na svoj nacin uz licno osmisljene tradicionalne djakonije.
Ranije sam imala ritual tople, penusave kupke pred spavanje, ali sada nemam kadu, pa je to nadomesceno tusiranjem i nakon toga casom domace visnjevace.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Imam sitne rituale ali ne na dnevnoj bazi, zato što se gušim od monotonije i ponavljanja.
Šta više kolotečina me ubija, a ako imam vremena da uradim sve svoje rituale svakoga dana to znači da sam upao u kolotečinu.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by KiWi

Volim da poštujem svoje rituale:

- Masturbacija pred spavanje
drkas? a koliko uzimas za ruke? :roflmao:

sto ne nadjes nekog da to radi umesto tebe? :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Rekao bih da je moj ritual da svaki dan provedem na drugaciji nacin.

Znaci sve sitnice - od vremena jela, vrste jela, vremena tusiranja, sve - sem kafe i cigarete ujutru - a ujutru moze da bude bilo koje vreme.

..

Rekao bih da se to zaista kvalifikuje u ritual svoje vrste.
By dukkehjem
generalno nemam rituala, ali neku rutinu moram da ispunjavam...
prvenstveno mislim na obroke (4 dnevno, i tacno se zna da je, na primer, prvi negde izmedju 8:30 i 10:30, drugo izmedju 11:15 i 13:00, treci izmedju 14:30 i 15:30, cetvrti od 17 do 18, u najgorim slucajevim do 18:30);
zatim tu mislim i na vezbe (najcesce od pola osam do pola devet, pa se istusiram, pa doruckujem uz forum, kao sad);
zatim i na ucenje - ili od 11 do 13, ili od 14:30 (ako zavrsim treci obrok do tada), pa do 15:00 ili 15:30.
Ponekada mi je potrebno ad se drzim plana kako bih bio dobro raspolozen, jer kada nesto ne odradim osecam se kao da sam izneverio sebe i onda mogu dosta da dramim i drndam (ali tada uglavnom treba nesto sporedno da me skenja, pa to bude inicijator, a slag na tortu - licni neuspeh, tj. neispunjavanje plana)...
Komplikovan sam, izgleda, kad pogledam sta ispisah :kesa:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Eifranloo

Ritual da, rutina ne. :eifranloo:
:up:

Ti rituali za mene nisu rutina, već zadovoljstvo. Pobogu, ne znače da oni od mene tvore robota, niti da ne ostavljaju mesta spontanosti! :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Ne volim nametnute rituale, oni su mi teski i nikad da budem u odgovarajucem raspolozenju za te rituale ;) Obicaj "caj u pet" mi se svidja u filmovima o Herkulu Poarou i slicno ali slutim da je i kod nas to obicaj da bi mi usao u te nametnute pa mi se mozda i ne bi svidjao...

Ali volim moje rituale, one koje sam ja zamislila ili odabrala... Moji rituali su prilagodjeni meni, oni su ustvari deo veceg plana pa samo omogucavaju da se ti planovi ostvare i oni naprotiv razbijaju rutinu tj cine je lepsom. Za vecinu mojih planova potreban je naporan rad i samodisciplina da bi se nesto postiglo, a to moze da bude i mucno i tesko i ne radi mi se svakog dana :sigh: Onda su tu rituali da to olaksaju... I to obicno moram da budem lukava prema samoj sebi... npr ja mrzim da imam tacno odredjeno vreme kad nesto pocinjem da radim, to mi je stresno... Tako da umesto pocetka rada ja odredim neki ritual odmora npr u 10 h sto znaci da tada treba da budem umorna da bih se odmarala. I tako iako nemam pritisak kad da pocnem uradim to radi odmora koji sledi... Inace i u rituale unosim izmene, malo su drugaciji svakog dana, mada imaju otprilike slicno vreme izvodjenja i jos neka obelezja. Takodje mogu se razlikovati da li su vikend rituali ili su vezani za neki praznik. Ti praznicni mogu da ukljucuju i vise ljudi :)
By Speculum Columbae
Ja imam takođe takve...pa, nezgrapno rečeno rituale.
Formalista jesam, ali u onoj nenametljivoj i izrazito prijatnoj formi.
Kod mene je "čaj u pet" bukvalno čaj u pet, jer pijem čaj u pet, zato što sam tako izabrao i prija mi.
Zapravo, život mi se vrti oko raznih malih rituala i običaja bez kojih bih bio nestabilan.
Korisnikov avatar
By Tungi
Imam ih na pretek.Kafu nikad ne pijem pre dorucka,cak retko ujutro..Ritual posleponocnih kafa,do dve,da dodjem sebi od svetlosti danja...Cigaretu vec moram da zapalim kad ustanem,sto ranije nije bio slucaj.Sto se tice ishrane,zbrda zdola,tu nemam nikakvu organizaciju...Junk food.Ne volim kuhinju,pa se mnogo ne petljam oko nje.Imao sam svoje vreme kad izlazim do pekare,pizzerije,grilla... :) )))
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Dina

Ne volim nametnute rituale, oni su mi teski i nikad da budem u odgovarajucem raspolozenju za te rituale ;) Obicaj "caj u pet" mi se svidja u filmovima o Herkulu Poarou i slicno ali slutim da je i kod nas to obicaj da bi mi usao u te nametnute pa mi se mozda i ne bi svidjao...
:)

ja mislim da nemam nikakve rituale... odnosno, mogu ponekad da krenem s nekim ritualom, posto mi se eto dopada, ali onda mi brzo dosadi to ponavljanje jednog istog (ili zaboravim da ga upraznjavam :D ) - vise volim promenu i raznolikost.... sto ne znaci da mi se svaki dan dijametralno razlikuje od prethodnog... ima dana za koje bi neko rekao da su manje-vise isti kao da se ponavlja jedan te isti dan... ali to nije tako, jer je uvek sve makar malkice drugacije ;)

...

tako da ja sitnice izgleda koristim bas zato da unesu promenu i raznolikost, a ne da stvorim neke rituale koje cu onda ponavljati...
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Meni se chini da, mogu slobodno da kazem, SVAKO ima neki mali ritual u odredjenom vremenskom periodu. :D

Ti ritualchitji:giggle: dodju i prodju, kako se menjaju i interesovanja, okolnosti i sta ti ja znam sta sve ne... :lol:

Nekada davno:deda:, dok nisam bio u radnom odnosu, voleo sam da pricham telefonom. Eto, to je bio jedan ritual. :) Danas ga ni ne upotrebljavam, samo za dogovore. :yay:

Pijem kafu otprilike 2x dnevno. A, popodnevna izmedju 17h i 20h je obavezna. Ako je ne popijem, mog'o bih samo leci i spavati. :lol: To mi je danasnji ritual. :D

E, da, imam jedan novi koji ustvari ne podnosim, i jednom cu ga snagom volje sigurno iskoreniti... Chim ustanem, palim kompjuter. :doh: :zid:
Pobedicu ga jednom, ne zvao se sing&dunum:lol:! :kingkong:

:B
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nemam rituale, previse sam lenj da bih ih postovao :sigh:
By ...Sitnicava...
Zdravo svima, ja sam Sitničava, imam 22 godine, bolujem od pokorenosti ritualima i control sam freak. :bye:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Izmedju rutine i groba razlika je samo u dubini.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
u mom slučaju to nisu rituali nego praznoverje, a ni u tome ne mogu istrajati.
radim prvo da se ne bi ili da bi se desilo drugo
ako se desi treće, s prvim se prekida, pa se nalazi novi ritual iliti gluposti
i tako u nedogled uz obavezne pauze
Korisnikov avatar
By Sunce
Moj otac je voleo "red", a ja ga ne podnosim. Nikada se ne zna kada cu jesti. Kada dodjem kod nekoga u goste, kao gost u porodicnom gnezdu - rucku, dodje mi da vristim od smeha. Moj ritual je moja samoca (ne bih podneo da sam non-stop sa nekim). Tu su i setnje gradom, jutarnja kafa, slatkis, redovan pregled nekih internet stranica. Volim sredjene police, knjige, ormare, cisto kupatilo. Volim kada je sve na svom mestu, iako soba zna da bude u velikom haosu.
Korisnikov avatar
By zozefin st
prvo sto uradim kad ustanem je da popijem kafu, nista drugo me ne interesuje pre toga...
imam rituale sigurno samo sad ne mogu da se setim
:soping::
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
jos od vremena kad je bioloski otac dolazio u posetu svake subote u 17h imam averziju od tih nekih rituala

sad je nesto kao svejedno sto je napisao, sem kafe i cigarete

Originally posted by svejedno

Rekao bih da je moj ritual da svaki dan provedem na drugaciji nacin.

Znaci sve sitnice - od vremena jela, vrste jela, vremena tusiranja, sve - sem kafe i cigarete ujutru - a ujutru moze da bude bilo koje vreme.

..

Rekao bih da se to zaista kvalifikuje u ritual svoje vrste.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
otvaram oci, odlazim u wc, tusiranje, vracam se, palim komp, dok se on pokrene lepo izmutim nes, sedam, palim cigaretu, i tek kad prodje nekih 2 sata i popijem svoju sex kafu mogu da kazem "dobro jutro"
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!