Originally posted by Tungi
Originally posted by nsBeckie
biseksualnost moze biti fluidna - negde sam procitala da ima slucajeva kada u odredjenom periodu (koji moze trajati i godinama) biseksualne osobe mogu potpuno da "zanemare" jedan pol i da ih samo privlaci drugi, pa da se to onda moze promeniti posle izvesnog vremena, da moze nadolaziti u talasima....
Sto se tice tog vaganja,je l' to znaci ako je osoba(biseksualna) posle izvesnog vremena shvatila da je vise privlaci isti pol od suprotnog,i ako nije vec dugo imala seksualni odnos sa osobom suprotnog,moze da se vrati na pocetno?
Zapleo sam se.Starno me interesuje pitanje toga previranja toplo-hladno.
to je neka teorija koju sam procitala ko zna gde.... ja to razumem ali onako u vazduhu, kao teoriju.... ne znam za konkretne slucajeve
to sto ti kazes moze imati zaista razlicita objasnjenja
pre svega, ako osobu prestane da interesuje suprotan pol i to traje duze vreme, on/a moze biti:
1.gej
2.biseksualna
ako je pod 1. onda ne verujem da je ikada moguce vratiti se na "pocetno", sta god to bilo - prosto, konacno je ta osoba shvatila sta je i to je to
ako je pod 2. mozda se moze desiti da se kasnije ponovo zaljubi u osobu suprotnog pola i recimo ozeni/uda i ostane sa tom osobom do kraja zivota.... ali i ne mora, moze se zaljubiti i u osobu istog pola i ostati s njim/njom do kraja zivota....
sta ja znam, nisam neki strucnjak - prosto mogu da zamislim ovakve situacije i nisu mi cudne... zivot pise pravila....
ali ne verujem da bas ima mnogo takvih slucajeva biseksualnosti da imaju takve faze kada ih privlaci samo jedan pol, pa se onda vrate na drugi pol, i tako... kao neka klackalica zvuci

...
ono sto sigurno ima smisla jeste da kad zaista zavolis nekoga, i ne razmisljas ni o kome drugom, to sto si bisex nema nikakvu vaznost, jer vidis samo tu osobu i zelis da budes samo s njom/njim - i onda je totalno nebitno svo teoretisanje o biseksualnosti, pogotovo ako ostanes do kraja zivota sa tom osobom.... mislim, onda, "who cares?" - ako je ta osoba istog pola, mogu da te zovu gej, ako je suprotnog, mogu da te zovu strejt, ili mozes i dalje sebe da nazivas biseksualnim/om, ali to je onda samo u teoriji tako, a u stvarnosti si u gej/odnosno strejt/ vezi i to je to...