Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Slika

Članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost podržali su danas održavanje Parade ponosa u Beogradu i najavili da će država učiniti sve da osigura bezbednost skupa.

"Ovde je na ispitu država Srbija i mi ne smemo da dozvolimo da neke manjinske i ekstremne grupe, a to sigurno nije odnos većine srpskog društva prema pitanjima koje vi otvarate, ovaj put odnesu pobedu, Ali i vama i nama je jasno da nad tim grupama ne drži kontrolu ni policija, ni služba državne bezbednosti ni poslanici", rekao je na sastanku članova Odbora za odbranu i bezbednost i predstavnika Gej strejt alijanse i Kvirija centra u parlamentu predsedavajući Odbora Dušan Bajatović.

"Vi ste samo tražili da se poštuje Ustav i zakon", rekao je Bajatović na sastanku na kojem nisu prisustvovali predstavnici opozicije, osim na kratko, poslanik Demokratske stranke Srbije.

On je kazao da će te ekstremne grupe imati svoje delovanje, ali da je ovaj put na organima države Srbije da do kraja osiguraju bezbednost skupa.

Bajatović je istakao da vladajuća elita kao i veći deo opozicije podržava održavanje Parade ponosa.

Član Odbora, poslanik DS Konstantin Samofalov, kazao je da je siguran da će Srbija pokazati da je demokratsko i civilizovano društvo.

Poslanik Sandžačke demokratske partije (SDP) Meho Omerović izjavio je da je država "na ispitu" i da se mora poslati poruka građanima da će biti sprečeni ekstremisti i nasilnici u narušavanju bezbednosti skupa "jer ne smeju oni biti jači od države".

Predstavnici Gej strejt alijanse i Kvirija centra poručili su da Parada ponosa ovaj put mora da bude uspešna, što znači da bezbednost skupa treba sprovesti do kraja.

Mirjana Bogdanović iz Gej strejt alijanse kazala je da nasilje i diskriminacija prema LGBT populaciji ne smeju da budu sredstvo za borbu protiv neistomišljenika.

Ona je dodala da bi Beograd trebalo da ima uspešnu i bezbednu paradu nalik onima u evropskim gradovima, i da ne sme da se ponovi scenario iz prošle godine kada je parada iz bezbednosnih razloga otkazana.

"Mi smatramo da ove godine Parada ponosa može i mora da bude uspešna, a to znači da mora da bude potpuno bezbedna", rekla je Bogdanović.

Ona je istakla da je kampanja, kako bi se održala uspešna i bezbedna parade, ove godine počela na vreme i navela da su razgovarali sa svim važnim državnim i političkim činiocima i izrazila zadovoljstvo do sada postignutim u tim kontaktima.

Predstavnik Kvirija centra Boban Stojanović kazao je da će uspešna Parada ponosa popraviti imidž Srbije kako u Evropi, tako i u svetu.

Predstavnik Gej strejt alijanse Lazar Pavlović zatražio je da se u okviru skupštinskog odbora organizuje pododbor ili radna grupa koja bi se bavila pitanjima bezbednosti skupa.

Bajatović je, međutim, kazao da to nije moguće iz tehničkih razloga, pošto je susret sa predstavnicima Gej strejt alijanse bio u formi sastanka, odnosno nije održana sednica odbora na kojoj bi se to pitanje razmatralo.

Članovi Odbora su se umesto toga dogovorili da u radnom telu za potrebe Parade ponosa bude i jedan član tog Odbora, a njihov predstavnik će biti Marko Đurišić iz DS.

Info centar GSA, Kvirija centar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By _miki_
Da li je Lazar Pavlovic koji se spominje u tekstu onaj Lazar koji se ovde na forumu svadja sa forumasima i vredja ih?Onaj koji se malo slabije razume u pravnu terminologiju,a malo manje u neke zakonske formulacije pa taj nedostatak znanja pokusava da nadoknadi uvredma ili manipulacijom?
Nadam se d anije u pitanju ista osoba i da je Lazar koji ucestvuje u organizaciji Prajda neki racionalniji,razumniji,pristojniji,obrzaovaniji i stalozeniji od ovog forumasa.

Nadam se da ce Parada ove godine konacno biti odrzana.Navijam svim srcem za nju.
Nadam se da nece da se desi neko sr.kao prosle godine.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by _miki_

Da li je Lazar Pavlovic koji se spominje u tekstu onaj Lazar koji se ovde na forumu svadja sa forumasima i vredja ih?Onaj koji se malo slabije razume u pravnu terminologiju,a malo manje u neke zakonske formulacije pa taj nedostatak znanja pokusava da nadoknadi uvredma ili manipulacijom?
Nadam se d anije u pitanju ista osoba i da je Lazar koji ucestvuje u organizaciji Prajda neki racionalniji,razumniji,pristojniji,obrzaovaniji i stalozeniji od ovog forumasa.

Nadam se da ce Parada ove godine konacno biti odrzana.Navijam svim srcem za nju.
Koliko sam ja upućen, na žalost, to je jedna ista osoba.

Zato sam jako rezervisan prema krajnjem uspehu akcije. Posebno što je, koliko mi se čini, iz cele priče isključen Labris, od svih najzaslužnija NVO za GLBT populaciju u Srbiji.

Parada može uspeti samo ako je država sama iznese na plećima, od ovih možemo samo očekivati dalja medjusobna neslaganja i neograničenu količinu slika sa susreta sa zvaničnicima države... :slikusvojuljubim:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
E ovo si jedino dobro rekao - slazem se

@Sheytan--
koliko ja znam Labrisice niko nije iskljucio, vec su naprotiv sve LGBT organizacije bile pozvane da se ukljuce
ako su iskljucene - iskljucile su se same

a da GSA nije krenula u svo to sastancenje sa raznim zvanicnicima, nista se ne bi pomerilo s mesta... a ti ako si toliko ljubomoran na njihove slike, izvoli idi pa se ti slikaj i autuj citavoj zemlji i bori se otvoreno za slobodu i ravnopravnost svih ljudi ove zemlje, onda cu i tebi da skinem kapu

svaka cast i Mirjani i Lazaru i Bobanu za sve njihove napore da povecaju vidljivost problema s kojima se LGBT populacija suocava
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by nsBeckie

@Sheytan--
koliko ja znam Labrisice niko nije iskljucio, vec su naprotiv sve LGBT organizacije bile pozvane da se ukljuce

nisu se iskljucile, kao i ostale lgbt org. samo nece ucestvovati u organizaciji prajda. sto ne znaci da ne podrzavaju.
Korisnikov avatar
By Vel boy

..................
pa, mozda taj forumash samo odgovara na njemu i GSA-i nametnuti diskurs od strane pojedinih forumasha ovde......

rajtam nsBeckie! :up:
Korisnikov avatar
By Tungi

A s kime se to Pavlovic raspravlja ovde,kada i koga vredja?Profulao si nesto.
Korisnikov avatar
By Sheytan

a da GSA nije krenula u svo to sastancenje sa raznim zvanicnicima, nista se ne bi pomerilo s mesta... a ti ako si toliko ljubomoran na njihove slike, izvoli idi pa se ti slikaj i autuj citavoj zemlji i bori se otvoreno za slobodu i ravnopravnost svih ljudi ove zemlje, onda cu i tebi da skinem kapu

svaka cast i Mirjani i Lazaru i Bobanu za sve njihove napore da povecaju vidljivost problema s kojima se LGBT populacija suocava
Labris se ne pojavljuje na sastancima, što nije dobro.

Kada je bio prijem kod predsednika države pitao sam zašto nisu oni bili, odgovor je bio da oni nisu pravili spisak... replicirao sam da je uobičajeno kada se traži prijem da se navede i ko ga traži... odgovora dalje nije bilo...

Ne znam otkuda ti samo pomisao da sam ljubomoran na njih ili njihove slike. Reč je samo o tome da je za moje pojmove kačenje toliko slika - neukusno.

Vidljivost problema GLBT ovim nije postignuta, ne bar u onoj meri u kojoj je to moglo da se postigne da su bar malo oslušnuli kakvih je sve komentara i ideja na ovom forumu bilo kada su krenuli u akciju prikupljanja 10.000 potpisa... Samo održavanje gej parade, po mom mišljenju, ne može biti jedini cilj napora koje čine... Mnogo više se moglo postići, da su zajednički nastupali, da su slušali makar i deo saveta same gej populacije...

Ja, inače, nemam nikakve probleme sa tim da ti i drugi imate drugačije mišljenje i staviove o svemu ovome. Ali, dozvolite onda i drugima da i oni imaju pravo na svoje mišljenje...
Korisnikov avatar
By Elena
Nije odbor za bezbednost nego pola odbora za bezbednost - ako ćemo iskreno. :discofever: Što B92 ne kaže koliko je članova odbora bilo prisutno?
Korisnikov avatar
By Vel boy
B92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=446965 jeste rekao da je taj Odbor za bezbednost bio u okrnjenom sasatvu jer opozicioni chlanovi nisu prisustvovali (zapravo, zakljuchuje se da nisu hteli da prisustvuju). elem, jedan d(ss)-ovac je isprva kao bio tamo pa pobegao :smeh:
no, ono shto je sramno je da iz onog "evropskog" SNS-a niko nije hteo da prisustvuje.
je li to GSA-ina/vladajucih stranka kao krivica ili pak opozicije, Elena? (ne osecaj se duznom da odgovorish......)
Korisnikov avatar
By Elena
je li to GSA-ina/vladajucih stranka kao krivica ili pak opozicije, Elena? (ne osecaj se duznom da odgovorish......)
Ne mislim da u svemu nužno ima nečije krivice. Opozicija ima pravo da ne prisustvuje (pogotovo zato što su pojedinci iz opozicije već primili aktiviste i rekli im svoj stav) a vlast ima pravo da podrži paradu ali onda to rade ispred svojih poslaničkih grupa a ne ispred odbora za bezbednost, zar ne? Jedno je da odbor većinom glasova (iz vladajuće većine) obezbedi kvorum i formalno izglasa nešto ali ako se daje neka neformalna podrška i obećava neka sigurnost onda je red da se kaže ko je to obećao - lakše je i aktivistima i vlasti i opoziciji.

A o SNS ne vredi pričati pošto to nije stranka već grupa građana koja je ukrala mandate i prodaje maglu već dve godine :bic:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Elena

Opozicija ima pravo da ne prisustvuje (pogotovo zato što su pojedinci iz opozicije već primili aktiviste i rekli im svoj stav) a vlast ima pravo da podrži paradu ali onda to rade ispred svojih poslaničkih grupa a ne ispred odbora za bezbednost, zar ne? Jedno je da odbor većinom glasova (iz vladajuće većine) obezbedi kvorum i formalno izglasa nešto ali ako se daje neka neformalna podrška i obećava neka sigurnost onda je red da se kaže ko je to obećao - lakše je i aktivistima i vlasti i opoziciji.

Dobro, ali ne mislim da se ovim dala "neka neformalna podrshka" vec prilichno formalna i u formi Odbora, koji ima ljude sa imenima i prezimenima i odredjenim relevantnim drzavno-drushtvenim funkcijama, za bezbednost Gej Povorci.
ta ne mislish valjda zato shto opozicija nije htela da prisustvuje tom Odboru da je time automatski taj Odbor uradio neshto neformalno?
Korisnikov avatar
By Elena
Dobro, ali ne mislim da se ovim dala "neka neformalna podrshka" vec prilichno formalna i u formi Odbora, koji ima ljude sa imenima i prezimenima i odredjenim relevantnim drzavno-drushtvenim funkcijama, za bezbednost Gej Povorci.
ta ne mislish valjda zato shto opozicija nije htela da prisustvuje tom Odboru da je time automatski taj Odbor uradio neshto neformalno?
Ne, daleko bilo. Čim imaju kvorum sve je legitimno.
Podelu na formalno i neformalno gledam sa stanovišta da li se za nešto glasa po proceduri, pa se usvaja neki dokument, predsednik odbora potpisuje, šalje u pisarnicu i sl. ili se samo verbalno usaglašava, obećava i sl. Koliko sam shvatila ovde je bio slučaj da se samo iskazala podrška bez ikakvih akata pa možda ne bi bilo loše da se kaže ko je tu podršku iskazao, korektnije je prema svima. Tako se pre radilo, barem koliko ja znam.

Zamisli obrnutu situaciju - da je Dragan Todorović ostao na čelu odbora za odbranu i bezbednost (smenjen je pre 2-3 meseca) i da je on zakazao sednicu da se npr. buni protiv gej parade (ne kažem da bi to radio, nije toliko pijan još uvek, ali hipotetički). Tu bi se našli oni Palmini da daju kvorum opoziciji, on bi rekao da je ta parada nešto skaradno i strašno i doneo taj zaključak pred novinarima ali onda to ne bi bilo u ime odbora nego u ime one strane koja trenutno ima predsednika odbora, može da zakaže sednicu i nakupi većinu. Da opozicija npr. na odboru nakupi većinu i sa nekim iz vlasti npr. podrži Obraz sigurna sam da demokrate ne bi dale da se tvrdi da je to urađeno u ime svih njih.

Isto tako mislim da sad treba naglasiti ko je ZA a ko PROTIV parade. Da se istupalo imenom i prezimenom a ne ispred stranke (ili odbora) paradu bi podržalo više ljudi nego što jeste (počev od tog DSS-ovca preko nekih što nisu ni ušli u salu). To što je stav neke stranke protiv ne znači da nema pojedinaca koji su intimno za i koji bi kao članovi odbora to rekli svojim imenom, bez da upliću svoju partiju. Ali dobro, bitno da su barem nešto uradili.
By dukkehjem
:up: za Pakija i sve aktiviste..
inace, ni ja ne primetih nikakvo raspravljanje u kome je on uzeo udela na nepristojan nacin...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Sheytan

Vidljivost problema GLBT ovim nije postignuta, ne bar u onoj meri u kojoj je to moglo da se postigne da su bar malo oslušnuli kakvih je sve komentara i ideja na ovom forumu bilo kada su krenuli u akciju prikupljanja 10.000 potpisa... Samo održavanje gej parade, po mom mišljenju, ne može biti jedini cilj napora koje čine...
Naravno da gej parada nije cilj nicega... A sto se tice povecanja vidljivosti problema, to je itekako osetno. Ja se 99% vremena krecem u strejt krugovima - naravno da se mogu cuti i negativni komentari, toga ce uvek biti jos dugo vremena, ali mnogo cujem i jako pozitivnih stvari, primecujem promene u samom nacinu razmisljanja ili postavljanja prema citavoj stvari, cujem osudu nasilja i diskriminacije....

Mozda su to sve "baby steps" ali promena drustvene svesti ne moze preko noci, mora da ide postepeno... a toga ne bi bilo uopste da se samo jednom ili dvaput godisnje cuje za tamo neku gej ili lezbejsku organizaciju. GSA je shvatila da se mora biti u medijima stalno, i to sa ozbiljnim pitanjima, jer jedino tako vecini stanovnistva moze da se podigne svest o tome sta se desava.

Prica o paradi je samo sredstvo u cilju povecanja vidljivosti problema, u cilju povecanja tolerancije drustva, i naravno ima veze i sa politikom, jer voleli mi politicare ili ne, oni su ti koji odlucuju o drzavnim pitanjima, a cilj ovde i jeste da se LGBT pitanje nadje na listi drzavnih pitanja. Da prestane da bude licni problem pojedinca, nego da drzava (kao telo koje stoji iza svih svojih gradjana) preuzme odgovornost i za taj deo stanovnistva koji je do nedavno pokusavala da u potpunosti ignorise, da se pravi kao da ne postoje i kao da se njihovi problemi nje ne ticu... Sada to vise ne moze da ucini, a mislim da je GSA mnogo doprinela tome.

Naravno, to je samo pocetak, treba jos dosta da se radi, ali barem smo se pomakli sa mrtve tacke.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Naravno da gej parada nije cilj nicega... A sto se tice povecanja vidljivosti problema, to je itekako osetno. Ja se 99% vremena krecem u strejt krugovima - naravno da se mogu cuti i negativni komentari, toga ce uvek biti jos dugo vremena, ali mnogo cujem i jako pozitivnih stvari, primecujem promene u samom nacinu razmisljanja ili postavljanja prema citavoj stvari, cujem osudu nasilja i diskriminacije....

Mozda su to sve "baby steps" ali promena drustvene svesti ne moze preko noci, mora da ide postepeno... a toga ne bi bilo uopste da se samo jednom ili dvaput godisnje cuje za tamo neku gej ili lezbejsku organizaciju. GSA je shvatila da se mora biti u medijima stalno, i to sa ozbiljnim pitanjima, jer jedino tako vecini stanovnistva moze da se podigne svest o tome sta se desava.

Prica o paradi je samo sredstvo u cilju povecanja vidljivosti problema, u cilju povecanja tolerancije drustva, i naravno ima veze i sa politikom, jer voleli mi politicare ili ne, oni su ti koji odlucuju o drzavnim pitanjima, a cilj ovde i jeste da se LGBT pitanje nadje na listi drzavnih pitanja. Da prestane da bude licni problem pojedinca, nego da drzava (kao telo koje stoji iza svih svojih gradjana) preuzme odgovornost i za taj deo stanovnistva koji je do nedavno pokusavala da u potpunosti ignorise, da se pravi kao da ne postoje i kao da se njihovi problemi nje ne ticu... Sada to vise ne moze da ucini, a mislim da je GSA mnogo doprinela tome.

Naravno, to je samo pocetak, treba jos dosta da se radi, ali barem smo se pomakli sa mrtve tacke.
Ne sporim to o čemu govoriš.

I, drago mi je da razmišljamo u istom pravcu. Ja se bar nadam da je tako.

Razlika je samo u pristupu.

Ja pokušavam da ukažem na de trebalo biti mnogo racionalniji i dobar prijem zvaničnika iskoristiti da se na sto stave konkretni problemi i predlozi. Ono što GLBT zajednica očekuje, zahteva od državnih organa Srbije.

Sve ostalo je OK. Slažemo se, samo prisustvio GLBT kao teme u društvenom i političkom životu Srbije je dobro i doprinosi napretku. Nekada bržem, nekada sporijem. Zavisi od mnogo faktora... Problem je samo što se nije nastuipilo organizovanije, spremnije - da se tačno kaže šta treba da se menja, pre svega u normativnoj regulativi položaja GLBT populacije, i/ili implementaciji već donetih propisa...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Elena

Nije odbor za bezbednost nego pola odbora za bezbednost - ako ćemo iskreno. :discofever: Što B92 ne kaže koliko je članova odbora bilo prisutno?
Na zvaničnom sajtu Narodne skupštine Republike Srbije je ova informacija:

ČLANOVI ODBORA ZA ODBRANU I BEZBEDNOST RAZGOVARALI SA PREDSTAVNICIMA GEJ STREJT ALIJANSE

Članovi Odbora za odbranu i bezbednost održali su 21. jula u Domu Narodne skupštine zajednički sastanak sa predstavnicima Gej strejt alijanse (GSA),na njihovu inicijativu.

Glavne teme sastanka bile su strategija smanjenja nasilja i diskriminacije nad GLBTosobama u Srbiji, obezbeđivanje prava na slobodu njihovog okupljanja i mogućnosti održavanja prve uspešne Parade ponosa u Srbiji.

Predstavnicii Gej strejt alijanse su ocenili da je za uspešno održavanje Parade ponosa neophodno konkretizovati saradnju sa državnim organima i institucijama i istakli da od Odbora za odbranu i bezbednost očekuju konkretne preporuke nadležnim državnim organima kako bi se obezbedila puna bezbednost učesnika ovog skupa.

Članovi Odbora podržali su održavanje Parade ponosa i najavili da će država učiniti sve da osigura bezbednost skupa. Na taj način, po oceni članova Odbora, biće poslata jasna poruka da je Srbija dostigla evropske standarde u poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda.

Na kraju razgovora dogovoreno je da narodni poslanik Marko Đurišić, član Odbora uzme učešće u radnom telu koje će se baviti organizacijom ovog skupa .

Sastanku je predsedavao zamenik predsednika Odbora Dušan Bajatović.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Pa da, razlika jeste u pristupu - ja pristupam ovom pitanju realno. Nista ne bih volela vise nego da se vec sutra svi ljudi u Srbiji probude sa stanovistem da su svi ljudi jednaki u pravima i dostojanstvu, a da drzava donese zakone o gej brakovima, istopolnim usvajanjima itd. Ali, to ne moze preko noci, kao sto rekoh - krenulo se sa mrtve tacke, napravljeni su prvi koraci - sad samo treba istrajati dok se ne stigne do cilja... Ovo nije sprint na 100 metara, vec maraton. Bitno je samo da se kreces - da ides u dobrom pravcu, jedino tako mozes zavrsiti trku. A trka je tek pocela za Srbiju. Ne ocekuj cilj na 100 metara, niti na prvom kilometru, ima jos dosta da se ide...
Korisnikov avatar
By Sheytan

...Ovo nije sprint na 100 metara, vec maraton. Bitno je samo da se kreces - da ides u dobrom pravcu, jedino tako mozes zavrsiti trku...
Nije bitno samo da se krećeš i ideš u dobrom pravcu, već da trošiš što manje energije i postižeš što bolje rezultate na svakoj od prolaznih kontrolnih tačaka, da se izrazim sportskim rečnikom...
Korisnikov avatar
By Paki
O konkretnim problemima se najviše i razgovara.
Od marta meseca sastančimo sa parlamentarnim partijama, institucijama i taj proces je započet, dijalog je otvoren i sada nam sledi konkretizacija, kao i dalje lobiranje... To nije nešto što traje par meseci, to je proces koji će trajati dugo - u mnogim naprednim državama traje i dan danas :)
Parada ponosa je trenutno aktuelan događaj, njihova podrška kao i pažnja javnosti se usmerava na njega kako bi on konačno bio uspešno održan.
Nakon toga se ceo proces nastavlja u pravcu u kojem je i započet, a Parada će imati funkciju povećanja kako vidljivosti cele populacije, tako i, bitnije od toga, vidljivosti problema sa kojima se svi mi suočavamo.
Radi se sistematski, radi se strateški, dakle, kako na implementaciji već donetih propisa, tako i na unapređivanju nekih drugih ili donošenju novih.
Sistemske promene bilo kog tipa su jako težak i spor proces i strpljenja se mora imati.

Ja pokušavam da ukažem na de trebalo biti mnogo racionalniji i dobar prijem zvaničnika iskoristiti da se na sto stave konkretni problemi i predlozi. Ono što GLBT zajednica očekuje, zahteva od državnih organa Srbije.

Sve ostalo je OK. Slažemo se, samo prisustvio GLBT kao teme u društvenom i političkom životu Srbije je dobro i doprinosi napretku. Nekada bržem, nekada sporijem. Zavisi od mnogo faktora... Problem je samo što se nije nastuipilo organizovanije, spremnije - da se tačno kaže šta treba da se menja, pre svega u normativnoj regulativi položaja GLBT populacije, i/ili implementaciji već donetih propisa...
Korisnikov avatar
By Mariška

Vidljivost problema GLBT ovim nije postignuta, ne bar u onoj meri u kojoj je to moglo da se postigne da su bar malo oslušnuli kakvih je sve komentara i ideja na ovom forumu bilo kada su krenuli u akciju prikupljanja 10.000 potpisa... Samo održavanje gej parade, po mom mišljenju, ne može biti jedini cilj napora koje čine...

Pa da, razlika jeste u pristupu - ja pristupam ovom pitanju realno. Nista ne bih volela vise nego da se vec sutra svi ljudi u Srbiji probude sa stanovistem da su svi ljudi jednaki u pravima i dostojanstvu, a da drzava donese zakone o gej brakovima, istopolnim usvajanjima itd. Ali, to ne moze preko noci, kao sto rekoh - krenulo se sa mrtve tacke, napravljeni su prvi koraci - sad samo treba istrajati dok se ne stigne do cilja... Ovo nije sprint na 100 metara, vec maraton. Bitno je samo da se kreces - da ides u dobrom pravcu, jedino tako mozes zavrsiti trku. A trka je tek pocela za Srbiju. Ne ocekuj cilj na 100 metara, niti na prvom kilometru, ima jos dosta da se ide...

:hail:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Paki

O konkretnim problemima se najviše i razgovara.

Od marta meseca sastančimo sa parlamentarnim partijama, institucijama i taj proces je započet, dijalog je otvoren i sada nam sledi konkretizacija, kao i dalje lobiranje... To nije nešto što traje par meseci, to je proces koji će trajati dugo - u mnogim naprednim državama traje i dan danas :)

Parada ponosa je trenutno aktuelan događaj, njihova podrška kao i pažnja javnosti se usmerava na njega kako bi on konačno bio uspešno održan.

Nakon toga se ceo proces nastavlja u pravcu u kojem je i započet, a Parada će imati funkciju povećanja kako vidljivosti cele populacije, tako i, bitnije od toga, vidljivosti problema sa kojima se svi mi suočavamo.
Radi se sistematski, radi se strateški, dakle, kako na implementaciji već donetih propisa, tako i na unapređivanju nekih drugih ili donošenju novih.
Sistemske promene bilo kog tipa su jako težak i spor proces i strpljenja se mora imati.

Drago mi je ako je tako. Samo rešavanjem konkretnih problema može se popraviti i unaprediti položaj GLBT populacije u Srbiji.

Što se tiče aktuelnosti Parade ponosa, mislim da to posle jučerašnje odluke Medjunarodnog suda pravde o legalnosti prohlašenja nezavisnosti, pada u vodu.

Mislim da bi sada bilo vrlo mudro, celishodno i racionalno u znak solidarnosti sa našim narodom na Kosmetu, odložiti ovogodišnju gej paradu.

Takva javna odluka organizatora parade siguran sam da bi naišla na razumevanje i simpatije kod većeg broja gradjana Srbije, a i nadležnih državnih organa.

Organizatori bi se u medjuvremenu mogli posvetiti plodotvornijem definisanju konkretnih pitanja za poboljšanje i unapredjenje položaja GLBT populacije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!