Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Sto se mene tice, ne jedem meso, ali ne volim da govorim za sebe da sam vegetarijanac, jer mu to dodje svrstavanje u grupu, a to izbegavam.

Anyway, nisam otvorio ovu temu zbog raspravljanja o opstim stavovima/zakljuchcima, statistikama itd., vec zbog vaseg odnosa prema hrani koju jedete.
Sta jedete, zasto jedete, kako jedete...
I kako se zbog toga osecate?
Bez obzira da li jedete meso ili ne, da li jedete malo ili puno,
zeleo bih da cujem ponesto o vasem odnosu prema hrani trenutno,a moze i nekada (ja sam na primer bio sposoban da u pola dva izjutra pojedem pola hleba sa majonezom, kackavaljem, prsutom i fetom)...
P.S. Prvo sam hteo da temu stavim duhovnost, zbog odnosa prema energiji itd. koju preko hrane verujem da dobijem, a koju ne posmatram kao kalorije, tako da slobodno udarite i po tom aspektu vaseg odnosa prema hrani
By dukkehjem
(ko napise odg. dobije chizburger od mene :lol: )
By dukkehjem
haha, ne zezaj, moras se vise potruditi ako hoces klopu.
Kad smo kod toga - nagradjivanje hranom je vezivanje hranu za emocije, sto je los obrazac ponasanja. Vish, moze i ozbiljno da se razmotri tema :fige:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja volim da jedem proteine .. bili oni meso, belanca, mahunarke, pečurke .. nebitno. Proteine volim :D
Korisnikov avatar
By Mage
Trudim se da jedem raznovrsno i kvalitetno. Volim skoro sva kuvana jela i razne čorbe :D Međutim, to nije uvek moguće pa se vrlo često moram zadovoljiti i onim što imam :)

Volim da jedem meso i smatram ga važnim delom svoje ishrane. Jaja takođe.

Iskreno, ne opterećujem se tolko ishranom, ali recimo izbegavam junk food u koji definitivno spada mek. Trudim se da recimo slatkiše u potpunosti izbacim iz ishrane i zamenim voćem.
By Swanheart
hmm
pa da pocnem
ne jedem povrce ni voce
takodje ne jedem nista od salata ( bile one u obliku povrca ili npr ajvar, pindzur i ostale zavrzlame koje spadaju pod zimnicu )
ne pijem mleko, jogurt popijem jednom mesecno i to kad me zena natera, ne jedem nista od mlecnih proizvoda
jedem iskljucivo meso i ribu
od mesa jedem sve ( uglavnom konjetinu, piletinu i teletinu )
a od ribe uglavnom jedem sarana, soma i pastrmku zato sto mi najvise prija to.
ne jedem ni torte ni kolace ( nikad nisam volela da jedem to, fuj to )
a od slatkisa jedem uglavnom cokolade ( belu cokoladu i obicnu mlecnu cokoladu, nikako neke sa lesnicima, suvim grozdjem i ostalim bljak sastojcima )
ne volim ni nesto preterano sokove, kad pijem nesto od sokova to su u 85% slucajeva Coca Cola ili Sprite, mada u poslednje vreme pijem iskljucivo obicnu vodu

setim se jos neceg kasnije
Korisnikov avatar
By IriS
swanimire, sine moj, burek će te saraniti :lol: i pljeska i pljeska :giggle:

voće jedem kad mi podvale.
povrće jedem, sve sem karfiola, boranije, graška (i to mi nekad podvale).
salate volim i rado ih jedem, sve sem krastavca koji varim 3 dana, pa ga izbegavam.
mleko prestala da pijem, mlečne proizvode retko konzumiram.
meso jedem, sve sem svinjetine.
ribe OBOŽAVAM, sve sem lososa i skuše (one su mi nja blja), i morske plodove... rodjeno sam da živim na moru.
torte i kolače ne volem... jaaaako retko ih jedem (kad sam primorana).
od slatkiša mogu da jedem Ferero Rosher, Rafaelo, Kraš bajadere ( :snob: ), čokolade (mlečne, sa keksom i sa krupnim lešnicima) i Eurokrem :leviathan:
ločem sve i svašta, ali najvolem crno pivo, crno vino, pelinkovac i tekilu.

eto, ko 'oće da me muva, nek se snalazi. ima sve podatke. :rotflmao:

p.s. obožavam ljuto
By Swanheart
ali ja ne volim pljeskavice :shrug:
a burek mogu da pojedem samo kad zenu ne mrzi da ode do Trpkovica da ceka u redu pola sata da bi mi kupila burek, sto se dogodi jednom u par meseci :sigh:
By Swanheart
ali nisam
jao da, ne volim hranu koja nije definisanog oblika
imam averziju prema jelima koja su sastavljena, kao npr pire i meso, ili makarona sa necim, ili salate kao npr ruska salata :fujto: :bljak:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
:shunkica:

Kud razigraste ovu temu u nedoba?

Sad samo o 'rani razmišljam... :sigh:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Da pocnemo:

Jedem SVE! Jedino ne volim ajvar, a obozavam papriku, svezu.

Kada biram sta cu da jedem, uvek izaberem ono sto osecam da ce mom organizmu da prija. Jedem dok se ne najedem, ali se ne prezdiram, odnosno, trudim se da se ne prezdiram :lol:

Meso je mom organizmu potrebno, jer uglavnom preko mesa unosim proteine, koji su jelte potrebni organizmu (zbog bitnih aminokiselina). Ako imas neki drugi izvor proteina, meso ti nije potrebno. Medjutim, bolje je da jedes sto razlicitije proteinske namirnice.

edit: E, da, OBOZAVAM da probavam nove stvari. I u zivotu, kao i u hrani :)
By J...
Originally posted by dukkehjem
pola hleba sa majonezom, kackavaljem, prsutom i fetom)...
+ kecap i jogurt

- pola od pola hleba

:bale:

Izbegavam da jedem nocu mada se desava i jos uvek mi nista ne fali zbog toga.

Inace, jedem i meso i slatkise i voce i povrce, ovo poslednje malo teze ali se nateram. A ako mi ishrana postane jednolicna - pocinjem da se osecam lose vec u roku od par dana.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Jedem meso, volim ga. Obožavam i da ga spremam :salut:
Korisnikov avatar
By zozefin st
ne jedem jaje, mleko, kupus, boraniju, od voća samo bananu (vrlo retko se desi da pojedem neko drugo voće), od povrća najviše volim karfiol, a ostale stvari od povrća retko kad pojedem;
bez mesa ne mogu da živim, naročito svinjskog...
a najviše mrzim pečurke
:obesen:
Korisnikov avatar
By Madonna
ja ne mogu da sfatim da neko ne jede voće ili povrće :krsti se:

oh welll.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne volim ljude koji su optereceni ishranom i koji non-stop razmisljaju sta ce jesti. Nekada bas volim da jedem "djubre". Volim u Meku pomfrit, recimo. A zapravo mogu da zivim na vocu, povrcu, slatkisima i testeninama (made in pekara), i vodi. Meso ne volim puno, i moram zapravo vise proteina da jedem.

Meso je mac sa dve ostrice. Proteini su nam potrebni, ali za varenje proteina je potrebna ogromna energija. Mnoge teorije starenja govore o tome da starimo jer unosimo meso.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
mene mrzi da detaljno pisem

volem da jedem, jako :shunkica:

volim meso, uglavnom svinjetinu i piletinu
povrce 'nakoo
ne volim paradajz
slatkise obozavam (osim sladoleda)
ned'o bog da me neko spreci da dodjem do secera kad sam se namerila. tad kriziram.
od sokova pijem samo kolu i pomorandzu
volim mleko i jogurt
ne jedem nocu
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Sunce

Ne volim ljude koji su optereceni ishranom i koji non-stop razmisljaju sta ce jesti.
Ne mogu bas da kazem da ne volim, ali recimo da mi je to malo smarajuce.

Ne kapiram, ako su u pitanju ljudi koji su zdravi, pravi, bez problema sa metabolizmom.
I mrzim kad ja moram da budem takva, a zaista je neophodno da takva budem ponekad, jer imam maltene oduvek problem sa metabolizmom i hormonima i jako se lako gojim.
Jedem sve, i nicega se u potpunosti ne odricem, sem kada sam na posebnom rezimu ishrane (a cak i tada sebi dopustim nesto, jer mislim da nije ni psiholoski zdravo potpuno se tako odreci)

Obozavam voce i povrce, kao i ribu, ali mi riba straobalno smeta :(
Od mesa volim sve sto je zamotano, pod sosevima i tako to. Volim komplikacije u tanjiru, hranu koja se ne sprema sasvim jednostavno.

Obozavam ljuto, ne volim previse slano, zelju za secernim udarom imam u vreme PMSA.

Kao sto je sada :kesa:

A imam ceten alvu i frizideru kojoj ne smem da pridjem :gotika:
Korisnikov avatar
By starsailor
nisam vege. ali retko jedem meso. jedino kada sam u pms-u imam potrebu ali to samo pljeska mora biti, tj hamburger.

a posto zivim sama godinama, skoro i da ga ne jedem. jer imam neko pravilo da nema sanse da hvatam zivo meso rukama, pa makar crkla.
isto u zadnje vreme ne jedem jaja, ali vadi me to sto volim jogurt i kiselo mleko.
mleko ne podnosim i ako pomirisem onda automatski :bljak:

obozavam pastu, mogu svaki dan da jedem to.
povrce isto volim , nema nesto od povrca sto ne jedem. i volim da pravim experimente sa njim :D

voce ne jedem i nemam potrebu, mozda poneka jabuka u nekoliko meseci.

naravno ajvar obozavam i sve povezano sa zimnicom.

ribu jedem iz konzerve il tunjevinu sto nije zdravo al jbg.

torte ne volim, al kolace obozavam. posebno mafine i one jednostavne od testa :seljanka:

a slaba sam na cips, smoki, suncokret i ostalo sto se da videti po mojoj kilazi. :mama:

jedina zavisnost mi je kafa, i to turska, jaka.
alkohol ne pijem i ne pusim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!