Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Sastanak sa srpskim patrijarhom!?

1. Podržavam inicijativu GLIC-a za sastanak sa srpskim patrijarhom
25
71%
2. Ne, to im ne treba, zna se šta je stav SPC
10
29%
3. Ne znam, ne zanima me...
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by AbortiraniTerorista
- Ni u ludilu!
Ako je ovo tačno, za Crkvu nemam više tolerancije nimalo. "Ni u ludilu"? Nema civilizacijskog "Nažalost, mnogo smo zauzeti ali možda u dogledno vrijeme"?

Svi će oni u pakao, zajeno sa onim huškačem Amfilohijem.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pakao...To mesto jos postoji? :roll:

A mi cemo onda zajedno sa Amfilohijem?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by AbortiraniTerorista

Irinej: Ni u ludilu s gejevima!!!

- Crkva niti je ikad pozivala niti danas poziva na nasilje protiv bilo koga, pa ni protiv onih koji biraju namesto puta života - put beslovesnosti i smrti - rekao je tada Amfilohije, koji je u to vreme obavljao dužnost zamenika obolelog patrijarha Pavla.
Eto... Kakti sem i rekel... :hvala:
Sastanka ne bu a izjavu već dali... Požurili se da ne bi slučajno bila bliža datumu prajda... :giggle:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je juče za „Alo!“ da do njega još nije došla molba da se sastane sa aktivistima Gej-lezbijskog info centra (GLIC), ali i da je dobio molbu, patrijarh kaže da joj ne bi udovoljio.

- Nisam dobio nikakav zahtev za sastanak - rekao je patrijarh za „Alo!“. Na dopunsko pitanje da li će, ukoliko dobije molbu, pristati da se sastane sa gej aktivistima i podrži njihovo zalaganje za gej paradu u Beogradu, patrijarh je vrlo kratko, ali nedvosmisleno odgovorio:

- Ni u ludilu!

Ovakav stav patrijarha u skladu je sa izjavom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je pred prošlogodišnju nesuđenu gej paradu u Beogradu poručio „da Crkva, kao čuvarka svetinja života i ljubavi i radionica večnog života, ne može prihvatiti ni odobriti povorku srama - za povorku ponosa“.

- Crkva niti je ikad pozivala niti danas poziva na nasilje protiv bilo koga, pa ni protiv onih koji biraju namesto puta života - put beslovesnosti i smrti - rekao je tada Amfilohije, koji je u to vreme obavljao dužnost zamenika obolelog patrijarha Pavla.

Crkveni analitičar Mirko Đorđević kaže da inicijativa da patrijarh SPC svojim autoritetom apeluje da se izbegne nasilje na gej paradu ne može biti sporan.

- Patrijarh bi dosta toga mogao da učini, pošto su, da ne zaboravimo, i crkvena lica učestvovala u napadima na gej aktiviste. Teško je, međutim, očekivati da će Crkva promeniti svoj stav prema ovakvim organizacijama i manifestacijama, ali bismo mogli očekivati da apeluje da se prema tim ljudima ne vrši nasilje - kaže Đorđević za „Alo!“.

U molbi GLIC-a za susret sa patrijarhom, koja je prosleđena medijima, navodi se da „GLBT populacija u Srbiji svakodnevno trpi nasilje i da većina osoba koje vrše to nasilje opravdavaju to svojom verom i učenjem Srpske pravoslavne crkve.“

Tadić i parlamentarne stranke dali podršku

Sa aktivistima gej i lezbijskih organizacija nedavno se sastao predsednik Srbije Boris Tadić, koji je podržao njihove zahteve. Predhodno su to uradile skoro sve parlamentarne stranke u Srbiji.

„Održavanje ‚Parade ponosa‘ predstavljaće civilizacijski iskorak i pokazati da Srbija postaje društvo bezbedno za sve svoje građane, bez obzira na njihovu različitost i seksualno opredeljenje“, saopštila je tada pres služba predsednika Srbije.

* Iako sam očekivao izbalansiraniju izjavu patrijarha, reakcija je u neku ruku očekivana i ako je tačna do detalja (Ni u ludilu), ne treba odustajati i treba nastaviti, kako je napisao i AngraMaina, da do susreta dodje sa nekim od uglednika SPC... Mislim da je to ostvarljivo. Potrebno je, takodje, insistirati da se ne traži blagoslov Crkve za gej brak ili slično, već apel crkve da se nad GLBT populacijom u Srbiji ne vrši nasilje, posebno ne pod plaštom zaštite pravoslavlja jer ni jedna vera i crkva ne propovedaju nasilje, već toleranciju i ljubav medju ljudima...
Korisnikov avatar
By Tungi
A da se vratis na prvu stranu pa da vidis da je ta ista vest vec postavljena?
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne može trenutno. Sada je u kopi/pejst modu. Crko bi mu procesor. :elf:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Suštinu mog posta, dodatnog komentara, to ne menja... Izvinjavam se onima koji su već vest pročitali, a oni koji će se tek ulogovati - neće ništa smetati da i na ovoj strani imaju prvu reakciju crkve...
Korisnikov avatar
By 2kune
Dodatni komentar jednako je svjež kao i kopipejst... :shtap:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Inicijatica GLIC-a je, uprkos prvoj reakciji Crkve, dobra... Naišla je na veliki publicitet. Objavili su je svi elektronski mediji, verovatno i štampani... Na forumima je takodje tema broj 1.

Na Krstarici za jedan dan tema je izazvala 28 strana komentara. Ono što sam ja video, iznad su očekivanja u pozitivnom smislu... Većina smatra da patrijarh treba da primi gay delegaciju, ali i da im kaže da je to greh... Dalje, većina smatra da Crkva treba da se ogradi od nasilja, posebno od toga da to SPC propoveda... itd, itd... Koga interesuje više, evo linka, i neka vas naslov teme ne obeshrabri:

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=392202
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Tungi

Koristim se hrišćanskim rječnikom. Za njih svakako postoji, jer vjeruju u njega.

Ne vidim zašto bismo mi u taj pakao.

Stvarno dosta. Dosta sa Crkvom koja odmaže u svemu, ali u svemu. Vrijeme je da iz svojih redova rastjera pedofile, šoviniste, tajkune.

Mogu razumjeti da ne može otvoreno da podrži homoseksualce (ili razvoj matičnih ćelija, i tome slično) ali nedopustivo je da se pod njihovim "svetim krovovima" odobrava nasilje, i to tako šifrovano da prosječan pijani "navijač" to shvata kao dozvolu za ubijanje.

A i kakva je to pasja država u kome to prolazi neopaženo? Krivica je dijelom na gej zajednici što nije drčnija. Eto ja prvi ne pričam ništa javno. Međutim, problem je u čitavom društvu koje u istu crkvu gura neviđen novac i ne pita se šta se sa njim radi. Ko troši te pare? Licemjerni Srbi se ne pitaju da li je u redu kupovati zlatne krstove dok privatne firme pokušavaju da nahrane ljude u javnim kuhinjama?

Važno je da se narod zabrinuo i rasplakao oko mitskog patrijarha, veličajući njegovu mitsku vladavinu za vrijreme mitskog doba devedesetih, kada je mnogo ljudi iz njegivog naroda postalo dio mitskog Raja (ili Pakla).
Korisnikov avatar
By Herald
Originally posted by bern
Originally posted by Tungi

Koristim se hrišćanskim rječnikom. Za njih svakako postoji, jer vjeruju u njega.

Ne vidim zašto bismo mi u taj pakao.

Stvarno dosta. Dosta sa Crkvom koja odmaže u svemu, ali u svemu. Vrijeme je da iz svojih redova rastjera pedofile, šoviniste, tajkune.

Mogu razumjeti da ne može otvoreno da podrži homoseksualce (ili razvoj matičnih ćelija, i tome slično) ali nedopustivo je da se pod njihovim "svetim krovovima" odobrava nasilje, i to tako šifrovano da prosječan pijani "navijač" to shvata kao dozvolu za ubijanje.

A i kakva je to pasja država u kome to prolazi neopaženo? Krivica je dijelom na gej zajednici što nije drčnija. Eto ja prvi ne pričam ništa javno. Međutim, problem je u čitavom društvu koje u istu crkvu gura neviđen novac i ne pita se šta se sa njim radi. Ko troši te pare? Licemjerni Srbi se ne pitaju da li je u redu kupovati zlatne krstove dok privatne firme pokušavaju da nahrane ljude u javnim kuhinjama?

Važno je da se narod zabrinuo i rasplakao oko mitskog patrijarha, veličajući njegovu mitsku vladavinu za vrijreme mitskog doba devedesetih, kada je mnogo ljudi iz njegivog naroda postalo dio mitskog Raja (ili Pakla).
Bas. Jebes drzave koje podrzavaju i infiltriraju u skolstvo i ceo drustveni sistem Satanilove sledbenike ( Crkvenjake ). Ne moze i ovce ( bozije stado - homoseksualci ) i novce. Ups! Moze. :ccn:
I zasto ne reaguju crkvenjaci bezboznici na drzavne-LGBT-podrzavajuce stavove. A da, crkva je odvojena od drzave i ne mesa se u drzavna pitanja. :kosa: Kako rece AmfIrinej, onaj ko ne radja treba ga zapaliti i ni u ludilu pricati sa njim.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Originally posted by Sheytan
Dalje, većina smatra da Crkva treba da se ogradi od nasilja, posebno od toga da to SPC propoveda... itd, itd...

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=392202
To i jeste bio cilj... i ja sam optimista da će se uprkos svemu to i dogoditi.

Lično nemam problem da ljudi protestuju protiv gej parade, sve dok je to MIRNO okupljanje. Crkva ima tu moć da ih nateraju da to bude mirno...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Crkveni analitičar Mirko Đorđević kaže da inicijativa da patrijarh SPC svojim autoritetom apeluje da se izbegne nasilje na gej paradu ne može biti sporan.

Slika

- Patrijarh bi dosta toga mogao da učini, pošto su, da ne zaboravimo, i crkvena lica učestvovala u napadima na gej aktiviste. Teško je, međutim, očekivati da će Crkva promeniti svoj stav prema ovakvim organizacijama i manifestacijama, ali bismo mogli očekivati da apeluje da se prema tim ljudima ne vrši nasilje, kaže analitičar Đorđević.

* Mislim da je to suština. I da na tome treba insistirati, sve dok se Crkva ne oglasi i jasno kaže da je protiv nasilja, kako u svakodnevnom životu tako i prilikom javnih manifestacija GLBT populacije uključujući i gej paradu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Cesto se pitam gde ti uopste zivis i cime se hranis?

Inicijatica GLIC-a je, uprkos prvoj reakciji Crkve, dobra... Naišla je na veliki publicitet. Objavili su je svi elektronski mediji, verovatno i štampani... Na forumima je takodje tema broj 1.

Realno, incijativa je pucanj u prazno. Za one sa Alchajmerom ili selektivnim secanjem, na Paradi gde su ljudi prebijani bio je pop, gle cuda, SPC! Da nam prica o maestralnom organu (mogu da se opkladim da prica o kurcu) i da podrzi nasilje. Prosle godine nasilje je podrzao Amfilohije, uz poziv da se ljudi spale! I danas hocemo dijalog sa takvima? Ma daj.
Na Krstarici za jedan dan tema je izazvala 28 strana komentara. Ono što sam ja video, iznad su očekivanja u pozitivnom smislu... Većina smatra da patrijarh treba da primi gay delegaciju, ali i da im kaže da je to greh... Dalje, većina smatra da Crkva treba da se ogradi od nasilja, posebno od toga da to SPC propoveda... itd, itd... Koga interesuje više, evo linka, i neka vas naslov teme ne obeshrabri:
Crkva se ne ogradjuje od nasilja, to je valjda svima jasno. Nije se ogradila ni od Arkana, ni od Skorpiona, ni od ostalih ratnih 'heroja', pa zasto bi danas apelovala na svoje kerove da ne kidisu na pedere? Cekajuci patrijarha parade nece biti nikad. No, eto divne prilike za drzavu da dokaze da je od crkve odvojena, pa ako vec postoji podrska drzave, crkva moze samo da amenuje.
A ko je sledeci? Hocemo li svi kod kardinala? A kod muftije?
Korisnikov avatar
By idiotcide
Tražiti sastanak s istim onima koji te nazivaju zlom koje uništava društvo (ili koje već riječi tačno koriste da kažu jednu te istu prežvakanu stvar) dotičnima se daje legitimitet, pa još ispada da ih treba za nešto moliti! Kao da crkvi ili ma kojoj drugoj instituciji treba sastanak s pederima da bi zagovarali nenasilje!

S druge strane, jasno mi je da je utjecaj SPC-a u Srbiji tako golem da ih se ne može u potpunosti ignorirati. I s te strane shvaćam inicijativu, no lično ipak ne bih pošao tim putem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
eto, srpski patrijarh je samo pokazao da moze postupati i izjavljivati gore i arogantnije i od losheg i arogantnog npr. koshtunichinog d(ss)-a i selja iliceve ns-e. tipichno.....

podrshka postovima bern-a i Wilhelmine kao i postu idiotcide-a!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Wilhelmina

Cesto se pitam gde ti uopste zivis i cime se hranis?

Realno, incijativa je pucanj u prazno. Za one sa Alchajmerom ili selektivnim secanjem, na Paradi gde su ljudi prebijani bio je pop, gle cuda, SPC! Da nam prica o maestralnom organu (mogu da se opkladim da prica o kurcu) i da podrzi nasilje. Prosle godine nasilje je podrzao Amfilohije, uz poziv da se ljudi spale! I danas hocemo dijalog sa takvima? Ma daj.
Crkva se ne ogradjuje od nasilja, to je valjda svima jasno. Nije se ogradila ni od Arkana, ni od Skorpiona, ni od ostalih ratnih 'heroja', pa zasto bi danas apelovala na svoje kerove da ne kidisu na pedere? Cekajuci patrijarha parade nece biti nikad. No, eto divne prilike za drzavu da dokaze da je od crkve odvojena, pa ako vec postoji podrska drzave, crkva moze samo da amenuje.
A ko je sledeci? Hocemo li svi kod kardinala? A kod muftije?
Razumem tvoju ogorčenost, ali to je defetizam. Stvari ne mogu da se promene preko noći i svaka akcija je dobrodošla. Ovaj korak je poslao još jednu poruku o LGBT osobama u javnost (mi smo ugroženi, mi želimo da to prestane) a poziv na dijalog sa crkvom je na duže staze mnogo bolji korak nego javno suprotstavljanje, kao što se pokazalo na američkom primeru (javno spaljivanje Biblije u Bostonu je izazvalo negativne reakcije na svim stranama).

Žarko Gavrilović je penzionisani pop i freelance psihopata u sukobu sa mnogim ljudima iz Crkve, i to što je došao na prajd da ideološki ošašolji navijački šljam do maestralnih erekcija ne znači da je to stav svih ljudi iz crkve, naprotiv.

Last but not least, u crkvi je bar 50% ljudi gej, naročito među monasima.
Korisnikov avatar
By idiotcide
Učenje crkve je direktno protivno s onim za što se zalaže nešto poput povorke ponosa, pa crkvi stoga ne treba davati legitimitet ovakvim obraćanjem i pozivima. Postoje i drugi načini da se ublaži utjecaj religije i opijenih masa.
Korisnikov avatar
By Stripi

Suštinu mog posta, dodatnog komentara, to ne menja... Izvinjavam se onima koji su već vest pročitali, a oni koji će se tek ulogovati - neće ništa smetati da i na ovoj strani imaju prvu reakciju crkve...
Ja sam lično uveren da će sveže ulogovanima ova ponovljena vest doći kao pravi povetarac na ovu vrućinu.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Wilhelmina

Cekajuci patrijarha parade nece biti nikad. No, eto divne prilike za drzavu da dokaze da je od crkve odvojena, pa ako vec postoji podrska drzave, crkva moze samo da amenuje.
me agree
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Lako je sastančiti sa onima koji te podržavaju ili moraju da te podržavaju. Teško je sastančiti sa onima koji te ne podržavaju i koji te mrze. Moj cilj je sastančiti sa svima i da se pokuša neko uspostavljanje dijaloga.

Eto, ja sam se juče video sa Mišom Vacićem iz 1389 i lepo popričali...
Korisnikov avatar
By confinatti
Pa jeste se sastali ili da potezem ja svoje veze? :D
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Stripi

Ja sam lično uveren da će sveže ulogovanima ova ponovljena vest doći kao pravi povetarac na ovu vrućinu.
:rotflmao:
Korisnikov avatar
By ManToy
Ja predlagam da mi krenemo da palimo crkve. Mozda ce onda hteti da pregovaraju. Svetinja je svetinja ali znate koliko jedna crkva kosta? A ipak smo mi Srbi, pare su nam ipak najsvetije.
Korisnikov avatar
By Loni
Meni je ok ta inicijativa iako znam da od toga neće biti ništa.

Dobra je za konsolidovanje unutarnje LGBT zajednice.
Da LGBT-ovci vide na najjasniji mogući način ko ih NE podržava.

A ne kao sad, da nam dođu na forum 15 novih klinaca, koji su copy/past-ovali sve tradicionalističko-klero-nacionalističke vrednosti,
pa su pre godinu dana otkrili da su gejevi, ali sžkopipejstovanog se nisu odrekli jer kao imaju svoja tumačenja.

Ovako će se direktno videti da li je zvaničan vrh SPrC-a za ravnopravnost ili je za diskriminatorni odnos.

Pa onda lepo klinci da se opredele za nešto alternativnije: Viku, paganizam, luteranstvo, evanželizam, budizam, ateizam...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by bern

Naravno. Pendrek je bolniji od biblije.
Nije samo o tome riječ... Čak da SPC i hoće odjednom mir i nenasilje, od nje stvoreni nasilnici ne bi je poslušali...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!