Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Ulix

Ulje na vodi (Ogledi iz istorije sadašnjosti), Dubravka Stojanović
Kakva je?Utisci?O cemu je?Istorija Srbije na prelasku iz devetnaestog u dvadeseti vek i komparacija sa sadasnjim vremenom ili sta?
By Ulix
Originally posted by _miki_

Kakva je?Utisci?O cemu je?Istorija Srbije na prelasku iz devetnaestog u dvadeseti vek i komparacija sa sadasnjim vremenom ili sta?
Nisam daleko odmakao, ali za sada je vrlo zanimljivo.

Pisala je o modernizaciji Srbije i o tome zašto tada (kraj XIX, početak XX veka) nije uveden "pravi" parlamentarizam, govori o tadašnjoj intelektualnoj eliti, a onda to poredi sa današnom situacijom. Priča i o tzv. procesima dugog trajanja, što je vrlo zanimljivo. Jedan deo knjige govori i o tome kako se menja pisanje o određenim istorijskim periodima u udžbenicima istorije. Ima i nekih analiza srpske opozicija s početak devedesetih, itd.

Ako voliš ono što priča u Peščaniku, teško da ti se neće dopasti knjiga. :sesir:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by IriS

Ričard Dokins - Zabluda o bogu

:drama: :pop:
e si pročitala, kako ti se svidža? pokušavam da stupim u kontakt sa čovekom, deo o darvinističkoj opravdanosti religije mi ne štima, hoću da mu izložim svoju verziju :D al'
pošto dobija 8 miliona mejlova dnevno, ne verujem da ću uspeti da ga dozovem. ajd ako dodješ do "sebičnog gena", prosledi, ne mogu nigde knjigu da nadjem.
By dukkehjem
Izabrane pesme i kratke proze Horhe Luis Borhesa... :D
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by _miki_

Nisam daleko odmakao, ali za sada je vrlo zanimljivo.

Pisala je o modernizaciji Srbije i o tome zašto tada (kraj XIX, početak XX veka) nije uveden "pravi" parlamentarizam, govori o tadašnjoj intelektualnoj eliti, a onda to poredi sa današnom situacijom. Priča i o tzv. procesima dugog trajanja, što je vrlo zanimljivo. Jedan deo knjige govori i o tome kako se menja pisanje o određenim istorijskim periodima u udžbenicima istorije. Ima i nekih analiza srpske opozicija s početak devedesetih, itd.

Ako voliš ono što priča u Peščaniku, teško da ti se neće dopasti knjiga. :sesir:
Da,da.Ono sto i inace prica u Pecaniku.Svidja mi se.Lepo izvlaci paralele.
Znaci odluka je pala-procitacu je. :)
By Ulix
Catching the Big Fish: Meditation, Consciousness, and Creativity, David Lynch

Kad sam video ko je autor, nisam mogao da odolim. :vruce:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Sprinter
Originally posted by IriS

Ričard Dokins - Zabluda o bogu

:drama: :pop:
e si pročitala, kako ti se svidža? pokušavam da stupim u kontakt sa čovekom, deo o darvinističkoj opravdanosti religije mi ne štima, hoću da mu izložim svoju verziju :D al'
pošto dobija 8 miliona mejlova dnevno, ne verujem da ću uspeti da ga dozovem. ajd ako dodješ do "sebičnog gena", prosledi, ne mogu nigde knjigu da nadjem.
svidža svidža :yes: nekako mi je bila okrepljujuća :lol:
a Sebični gen smo našli u biblioteci, verovao ili ne... ali nisam ja čitala, žena jeste.
Korisnikov avatar
By dharmox
'Avanture pod pločnikom' Dilena Tomasa.
By Ulix
God Is Not Great: How Religion Poisons Everything, Christopher Hitchens
Korisnikov avatar
By _miki_
"Sodoma i Gomora"-Kurcio Malaparte

Preporucio bih i knjige od istog autora koje su se meni jako dopale "Koza" i "Kapput".
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Miskin...pa blago tebi. :)
mada je ovo zvanicno i prvo Tolstojevo delo koje sam uspela da iscitam do kraja.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja nekako nisam nikada dospela da procitam ovo...kazem ja...ja sam na fakultetu prestala da citam!!!
By Ulix
Baba Jaga je snijela jaje, Dubravka Ugrešić

Konačno. :sudija:
By dukkehjem
nista. vec 8-9 dana nista nisam citao...
mislim, ucim norveski, citam ponesto, pomalo, ali nisam knjigu ljudski u ruke uzeo vec skoro 10 dana! :panika:
:/
(doduse, naidju meni tako povremeno faze, a vec dva dana mi se cita al ne stizem...)
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!