Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
gresis, jer ovde se ne radi o pitanju monogamije i crkve, vec pravilima igre...

dvoje ljudi je u vezi i ako oni zele da budu u slobodnoj vezi, that's great, that's their problem...

ali ako se dvoje ljudi dogovore da budu u "exluzivnoj" vezi i pored toga jedan od partnera se ne drzi toga, to je varanje i to nije moralno, eticno (kako god zelis)...

definisi pravila igre i drzi ih se...
Korisnikov avatar
By Dirrty
A ulazak u brak je zvaničan čin sklapanja dogovora?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Doživljavam kao obavezu, ali dobrim delom nametnutu.

U pravu si ti za pravila igre, ali mi kao pojedinci najčešće ne posedujemo dovoljnu slobodu da ih određujemo.
Korisnikov avatar
By horus.
sve zavisi od osobe...

to sto vecina voli da drobi o pravoj ljubavi i monogamiji, a pritom se mulja po javnim wc-ima, to samo govori koliki su ljudi licemeri... :nokti:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dirrty

Crkveni moral ne bih komentarisao.
Nema tu nikakvog crkvenog morala, već čista zdravorazumska logika: Ni ti ne bi voleo da se neko poigrava sa tvojim osećanjima i da te povređuje na takav način. Ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Toliko...
Korisnikov avatar
By Dirrty
@horus.

Ljudi su govna, često.
Ali postupci ove devojke u ovom slučaju nisu za osudu.

:shake:

@Mage

Ne čini ono što ne želiš da tebi čine, to svakako.
Ali ja nisam monogaman, dakle ne postoji mogućnost da budem povređen u tom smislu, niti njen postupak doživljavam kao postupak koji povređuje bilo koga/bilo šta.

P.S. Bio sam sa oženjenim muškarcima i ne osećam nikakvu grižu savesti.
Ponavljam, njihov problem u svakom smislu te reči!
Korisnikov avatar
By KiWi

@horus.

Ljudi su govna, često.
Ali postupci ove devojke u ovom slučaju nisu za osudu.

:shake:

@Mage

Ne čini ono što ne želiš da tebi čine, to svakako.
Ali ja nisam monogaman, dakle ne postoji mogućnost da budem povređen u tom smislu, niti njen postupak doživljavam kao postupak koji povređuje bilo koga/bilo šta.

P.S. Bio sam sa oženjenim muškarcima i ne osećam nikakvu grižu savesti.
Ponavljam, njihov problem u svakom smislu te reči!

U nekom domaćem filmu postoji rečenica "Da bi osećao grižu savesti, moraš imati savest!" .. Možda drtice nemaš savest (hmmm ... to i nije tako loše)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by hlaefdige

to ce da se desi. tacnije, pocelo je da se desava
yep

bio bih sa oženjenim muškarcem (kako ovo zvučiii :lol: ) ako bi bračni partner/ka bio/la upoznat/a sa situacijom i bio/la ok sa tim :retard:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by KiWi

U nekom domaćem filmu postoji rečenica "Da bi osećao grižu savesti, moraš imati savest!" .. Možda drtice nemaš savest (hmmm ... to i nije tako loše)
Tako je lakše, u to duboko verujem.
Nažalost to nije slučaj, ali ne mogu vas ja uveravati u sopstvene vrline, iako skromnost nije jedna od njih...

@Null
Ja sam imao takvu ponudu, ali mi je u datom trenutku bilo neugodno i neobično pa sam priliku propustio...
Javi utiske kada se upustiš u nešto tako.
Korisnikov avatar
By Mage

Drti moraš da shvatiš da nisu svi ljudi nemonogamni kao ti. Mene bi npr. strašno povredilo da saznam da me partner vara i jebe se sa strane. Da bi razumeo nekoga, moraš se postaviti u njegov/njen položaj, a za to služi empatija. Vrlo je lako svaliti svu krivicu na onoga koji vara, ali ne zaboravi da je potrebna još jedna osoba da se izvede tako nešto.

To ti je kao kada kupuješ ukradenu robu. Tebi možda bude ekstra što si dobio nešto po bruka povoljnoj ceni, ali ne zaboravi da je neko oštećen i povređen time. Naravno da je kriv onaj koji je ukrao, ali samim činom kupavanja takve robe ti daješ do znanja da podržavaš krađu i da ti nije stalo do osobe od koje je roba ukradena. Dakle, saučesnik si.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Empatija za monstrume poput ljudi? :hand:

Primećujete li rečnik vezan za preljubu?
Prevara, saučesnik... kao da je zločin.
Nametnut moral.
Korisnikov avatar
By Mage

Empatija za monstrume poput ljudi? :hand:
Znaš kako kažu Drti, prvo počistiš svoje dvorište pa onda kritikuješ komšijino... Kritika upućena celom ljudskom rodu nema ama baš nikakvu svrhu niti poentu (čak šta više besmislena je) ukoliko sami nismo voljni da nešto uradimo povodom toga, makar na svom ličnom mikronivou.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja ni ne dopuštam sebi ništa od onoga što ne podnosim kod drugih.
Stvar ličnog doživljaja, ali ne i osude.
Korisnikov avatar
By Mage
Ali nedostatak empatije i razumevanja je upravo ono što izaziva većinu zla i bola u svetu. Tako da ukoliko ti ne saosećaš sa drugim ljudima, nemaš pravo da ih nazivaš monstrumima jer si isti kao i oni.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ali devojka se jednostavno zadesila tu, nije kao da ga je svim silama ovog sveta odvukla od zene.
on je kriv.
Korisnikov avatar
By Dirrty
@Mage

Naravno.
Kao što rekoh već mnogo puta, presudio bih sebi prvom da znam da će osuda stići i čitav ljudski rod.

Nije da ne želim da sudim, ali jednostavno nije u mojoj "moći".
Korisnikov avatar
By Mage

@Mage

Naravno.
Kao što rekoh već mnogo puta, presudio bih sebi prvom da znam da će osuda stići i čitav ljudski rod.

Nije da ne želim da sudim, ali jednostavno nije u mojoj "moći".
A umesto osude i kritike, zar ne bi bilo korisnije i logičnije pokušati promeniti ono što nam se ne sviđa kod sebe i u društvu generalno? ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kod sebe svakako, u društvu malo teže... ali krećem se ka tome usporeno.
Problem je što polako gubim želju jer mi sve gubi smisao.
Ali o toj tragediji nekom drugom prilikom. :bye:
Korisnikov avatar
By Mage
Pa dobro prvo kreneš od sebe, to je ionako najvažnije. Kada je čovek zadovoljan sobom, stoji iza svojih reči i uči i razvija se onda je i srećan :)

Ono što napravimo od sebe je ono sa čime živimo ceo život, jer drugi ljudi dolaze i odlaze, a mi smo uvek tu ;) Dosta si pametan dečko i verujem da ćeš vremenom shvatiti o čemu pričam (ukoliko već ne shvataš).
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by andrea7

Pre par meseci upoznala sam jednog muskarca, koji me je na prvi pogled privukao svojim izgledom... Imamo zajednickog prijatelja, pa smo cesto bili u istom drustvu... S obzirom na njegov izgled (izgleda kao decko od 25 godina), jedva sam poverovala da ima 38 godina... ozenjen... nema dece... Inace veoma inteligentan, uspesan, bez dlake na jeziku... dobra osoba, ali i veoma zajeban igrac... A, pored svega, izgleda zaista fenomenalno, dugo nisam videla muskarca tih godina koji izgleda tako savrseno! E sad... pre par dana bila sam sa njim, ustvari nismo spavali, malo je falilo i to da se desi, ali nismo bili sami... Jednostavno samo sam to hocu, da spavam sa njim, kres kombinacija i to je to... Ali drugarica misli da sam se zaljubila, kaze da sam se promenila poslednjih par dana, srecnija sam, raspolozenija, po ceo dan lupetam neke gluposti... Ja ne gledam tako na to,ali cesto hvatam sebe da mislim na njega i da jedva cekam da budem sa njim... (da spavam sa njim ).... volela bih da cujem vase misljenje?

A sto da ne?Podrzavam,ako i on sam zeli to.
Korisnikov avatar
By Pipin
Devojka se zaljubila, a misli da nije. Dakle, ne. Posle će joj biti još gore.

Biti u braku u svojoj 38. godini i još uvek nemati decu, može ukazivati da taj brak baš i nije po jusu u ovoj zatucanoj vukojebini od zemlje. Ne mora, al može. Dakle, svi ste se ovde ubili od brige za njegovom ženom, a da pojma nemate u kakvoj je ona situaciji. Šta ako ona to zna? Iz nekog razloga mu dopušta. Ili možda i ona radi isto to? Ili možda ne, ali na prevaru ne gleda vašim očima? Postoji pun kurac razloga zbog kojih može da se kresne sa njim.
Pa čak i da ne zna, ovakva prevara nije kupovina ukradene robe.
Korisnikov avatar
By spliff
ma kakva bre prevara
nije to sapun da se potroshi...
By Kragi
@ Mage, sve sto kazes je u redu medjutim treba razumeti to da je temu otvorila neka klinka koja je potpuno nezrela a samim tim i ne moze da ima predstavu o stvarima o kojima pricas, niti jasno definisane sisteme vrednosti. :)
Izmedju ostalog zbog toga je smatram manje odgovornom od njega recimo i ne potpuno svesnom svoje odgovornosti, postupaka i sl - u suprotnom ove teme ne bi bilo. :)
i jos nesto, mislim da je odluku vec donela a na ovaj nacin se samo trazi podrska tj. istomisljenike :)
zato i ne vredi pricati, jer ni malo dete ne zna sta je vruce dok se ne izgori :D
Korisnikov avatar
By Mage
Ma kontam ja da je temu otvorila nezrela klinka, ali prosto nisam mogao da ne osudim takav bezobziran vid ponašanja pošto primećujem da je itekako prisutan u društvu i među zrelijim individuama.
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Mage

Drti moraš da shvatiš da nisu svi ljudi nemonogamni kao ti. Mene bi npr. strašno povredilo da saznam da me partner vara i jebe se sa strane. Da bi razumeo nekoga, moraš se postaviti u njegov/njen položaj, a za to služi empatija. Vrlo je lako svaliti svu krivicu na onoga koji vara, ali ne zaboravi da je potrebna još jedna osoba da se izvede tako nešto.

...
Ako dozvoljavate...

Ja jesam monogaman, ali ako bi me dečko prevario, nikako ne bih optuživao onoga SA KIM me je prevario. Isto tako ne bih osudio djevojku koja je započela ovu temu: moje je mišljenje da može kao punoljetna da radi šta hoće, ali da se osvrne malo oko sebe i pogleda kako prolaze "kombinacije" u koju želi da se upušta. I da tako krupne odluke treba da donosi hladne glave... jer neke se stvari često i ne isplate što se vidi kad nastupi mamurluk.
Korisnikov avatar
By idiotcide
Ja ću uskoro biti u braku. Fuck me and all your problems are solved.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Za seks.. Kao da je bitno.
Za vezu... Nema sanse.

Moj partner je samo moj i nemam nameru da ga delim sa njegovom zenom i decom. A svakako je sansa da ce se razvesti od nje 0.00000000000000001%
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!