Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Speculum Columbae
Imam pitanje staro koliko i čovečanstvo - kako se izboriti sa osobama koje imaju konstantnu potrebu da vas koriste.
U početku sam dozvoljavao nekim ljudima u okolini da to čine, iz pijeteta prema njima, pa poštovanja, a i smatrao sam da će to uskoro prestati.
Na žalost, kako to ide u životu, krenuli su samo da traže više i više i sve više i sada se osećam iscrpljeno i lousy što sam tako nešto uopšte dozvolio.
Kako se vi borite sa osobama, koje treba da su vaši prijatelji, srodnici - jednostavno osobe koje volite i koje treba vas da vole, ali koje stavljaju isključivo svoje potrebe kao prioritet i nikada ne misle na vas (osim ako im to ne odgovara)?
Kako se odbraniti od osoba koje treba da brinu o vama, a to ne čine?

''
Korisnikov avatar
By Mage
Oteraš ih u tri lepe...

... a onda nabaviš kičmu :wundy:
Korisnikov avatar
By *deni*
Držim da sam dovoljno inteligentan da tačno znam ko sa kakvim namerama i iz kojih pobuda provodi vreme sa mnom i niko ne može da me iskoristi, osim ako ja to svesno ne dozvolim, jer mi iz nekog razloga odgovara.
Ponekad uživam u posmatranju ljudske mizerije i slatko se zabavljam analizirajući čitavu paletu nečijih negativnih osobina, koje mi defiluju pred očima.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Dobro nek' te jaše. :sveca:

Nisam mislila da teraš bilo koga nego da kažeš šta ti smeta i da ne može tako. :alexis:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Aha, pa neka je onda ti si kriv. :mete:

MIslim, voliš tu osobu, ali voliš i sebe, ne?
Korisnikov avatar
By horus.
sve lose sto dopustamo da nam "prijatelji" rade smo i zasluzili... :nokti:
jedno je biti dobar, a drugo biti glup... :hekla:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, da , a dobar i glup - braća rođena, što kaže naš narod.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by horus.

sve lose sto dopustamo da nam "prijatelji" rade smo i zasluzili... :nokti:
jedno je biti dobar, a drugo biti glup... :hekla:
:up:

Kao što sam rekao, nabavi kičmu i ne daj drugima da te gaze. Jedno je kada ti ćutiš da ti nešto smeta, pa druga osoba to radi bez znanja da te ugrožava, a drugo je kada ti toj osobi daš do znanja, a ona nastavlja po starom. Ne znam o čemu se konkretno radi, ali ako je nešto stvarno veliko, onda budi siguran da te ta osoba nit voli, nit ceni.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Nema ti pomoci, kad volis voli do kraja, u ljubavi nema proracunatosti...e sad neko voli sto voli, a neko voli proracunato.:prst:
By dukkehjem
Ma takva ljubav i takvi odnosi (a la krava muzara) vuku na mazohizam... ako ti je ok da budes krava muzara, budi... ako ti nije ok, nemoj (osim ako ne volis takav odnos, sto bih okarakterisao kao izvesnu sklonost ka mazohizmu).
Otvoreno reci sta ti smeta i rascisti to.
Korisnikov avatar
By _miki_
Imao sam ja dosta slicnih problema.Cak sam isao kod psihijatra i kada smo razgovarali o tome,on mi je savetovao tri stvari.Prvo da tim osobama na zaobilasni nacin stavim do znanja da me 'ugrozavaju' ili da to sto oni rade meni smeta.AKo ne shvate poruku,onda bi trebalo direktno da im kazem da ne rade to sto rade jer mi smeta.A ako i taj pristup ne upali onda bih jednostavno treablo da,metaforicki, izadjem iz sobe.

GLupo je da sedis sa osobama koje te konstantno ugrozavaju(makar iz iz najboljih namera,ili iz neznanja).
Korisnikov avatar
By Dina
Kod mene te osobe ne bi ni stigle da ih volim... Posto su ljudi kod mene prvo poznanici, pa onda bliski poznanici pa tek onda prelaze u blize relacije to imam i vremena i situacija da ih procenim. Obicno ako osetim neku negativnu energiju a koristoljubivost svakako spada u to, ne nastavi se taj dalji tok. Mislim da je zivot suvise kratak, a ja opet obicno imam dosta obaveza te ne stizem da se sa dragim ljudima vidjam koliko bih zelela... i onda ne vidim nijedan razlog da bih tu ubacivala neke ljude koji su mi negativni. Sto se srodnika tice, ja smatram da su bliski samo roditelji i sestra, sa njima imam jako dobar odnos, a ostalu rodbinu ne moram da vidjam. Imam nekoliko ljudi i iz rodbine sa kojima se povremeno vidim a sa svima koji mi nisu odgovarali sam manje vise u sluzbenim odnosima i retko ih vidjam. E sad kad sam sa nekim bliska, ja smatram da tu nema mestu trzisnim odnosima, niti merenju - ja sam tebi dala toliko, sad ti moras da uzvratis istom merom, samo da premerimo ;) Moje je zadovoljstvo takodje da pomognem dragim osobama ako mogu, one takodje meni kad mogu i ako mogu. A ne volim ni da razmisljam u terminima da sam ja nesto ucinila pa sad ocekujem opet ne znam sta... Ako sam nesto ucinila onda sam ja to tako zelela, i da li ce ta osoba uzvratiti ili nece nebitno je... Ali sve to se desava nakon selekcije osoba koju sam opisivala i kada su to zaista osobe sa kojima se prepoznajem i koje shvataju moje ponasanje na pravi nacin, a nadam se i ja njihovo. I naravno to sve ne ide po inerciji nego se nekad i razgovara ako dodje do nekog nesporazuma.

A kod tebe, mozda ne bi bilo lose da prihvatis Mikijev savet, tj njegovog psihijatra pa ili da nadjete put ka boljem razumevanju ili da ih odstranis iz zivota.
Korisnikov avatar
By Atinaa
Niko ne može da me iskoristi ako mu ne dozvolim. Mada glup mi je taj izraz "iskorištavanje", ako to meni ne nanosi veliku štetu zašto ne bih izašla u susret nekom. I nešto najgore je kad neko nekom pomogne, a onda mu to prebacuje i priča okolo kako se dotični s njime druži samo iz koristi. Imam dosta drugara za koje mi pravi prijatelji kažu da su koristoljubivi i da me iskorištavaju, ali meni to zaista ne smeta. Smatram da je to tako, neko će iskoristiti vas, vi ćete iskoristiti nekog itd.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!