Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Vel boy
na stranu sad sheytanovo poznato generaliziranje i napadanja Stripija po lichnoj i nacionalnoj osnovi ujedno shto je cirkus sam po sebe :giggle: , may I ask you Stripi ko onda jeste kriv ako eto nije gotovina i ako je gotovina samo zrtveno ja'nje? ko jeste kriv (izvoli dati popis) i ko nije zrtveno ja'nje? samo pitam.
Kojekakvi zapovjednici na terenu, poput, nedavno poludjelog i ubijenog Koradea. Međutim, oni su svi redom HDZovski nastrojeni vojni zapovjednici (iako se stranački ne bi smjeli organizirati). A Gotovina je žrtveno janje, em su nekog dali, em su dali nekog ko im ne odgovara, em su ispali da rade ko u pravoj pravnoj državi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
slazem se. samo uz koradea najvjerovatnije i raskalashene djapiceve i gabelichine ustashe kao paravojne potpore zlochincima unutar ondashnje HV-e.
Korisnikov avatar
By 2kune
Đapićeve i Gabeličine ustaše tada ne postoje. One su razoružane i maknute na razne načine mnogo ranije zbog konkurencije HDZ generalima u švercu droge, oružja i ukradene robe i stanova. Gotovina je ispao žrtveni jarac zbog toga što je on glavna zvijezda Tuđmanovog paralelnog lanca zapovjedanja i nije dio Koradine i HDZove mafijaške ekipe. Najgore je od svega što je upravo službeni a ne paralelni zapovjedni lanac u ovom slučaju prepun krivaca. Naravno da Gotovina nije nevinašce, on je vjerojatno već kao član legije stranaca odradio pokoji masakr i ponešto ratnih zločina kao i svi drugi. No on je prije svega vojnik i, baš kao i legiji stranaca, ratni zločin nije mu cilj nego incident koji se valja izbjegavati. On zasigurno nije tolika budala da superuspješnu legalnu vojnu akciju koju je blagoslovila međunarodna zajednica i koja promovira Hrvatsku u regionalnu silu na strani zapadnih demokracija pretvara u potpunu suprotnost. Za takvo nešto moraš biti krvožedni balkanac iz hercegovačkih gudura a ne bodul i naturalizirani francuz. Glavni krivci su Tuđman i Šušak. Tuđman zato što je bio luđak koji je živio u prošlosti i mislio je da je moguće oživiti srpsko-hrvatski sporazum Cvetković-Maček jer ne postoje bošnjaci. Šušak zato što je kao pravi pripadnik ustaške emigracije htio riješiti srpsko pitanje u Hrvatskoj na Pavelićev način. Tu se osobno ne slažem sa Stripijem da nije postojao zajednički zločinački pothvat. Ja mislim da je postojao, no ne tako sveobuhvatan i logistički pripremljen kao u slučaju Miloševića, Srbije i čitavog jednoobraznog sistema logora, silovanja i genocida na čitavom okupiranom teritoriju od Hrvatske do Kosova. postojao je u dijelu HDZ-a i dijelu HV-a i to mahom u vojnoj policiji u koju nije bilo moguće svakom doći. Trebao si biti posebno provjeren da bi postao MP. Taj pothvat ima svojih krivaca na svim razinama, od sabora do općina. I oni su i dan danas slobodni. No, kao i tada, i sada su u velikoj manjini čak i u okvirima HDZ-a. Danas se o njima govori pod skupnim nazivom 'desno krilo HDZ-a' a vođa im je još jedan tuđmanovski luđak: Andrija Hebrang.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by 2kune

postojao je u dijelu HDZ-a i dijelu HV-a i to mahom u vojnoj policiji u koju nije bilo moguće svakom doći. Trebao si biti posebno provjeren da bi postao MP. Taj pothvat ima svojih krivaca na svim razinama, od sabora do općina. I oni su i dan danas slobodni. No, kao i tada, i sada su u velikoj manjini čak i u okvirima HDZ-a. Danas se o njima govori pod skupnim nazivom 'desno krilo HDZ-a' a vođa im je još jedan tuđmanovski luđak: Andrija Hebrang.
dakle, da bi se posao dezlochinizacije valjano zavrshio- takve u Haag!
Korisnikov avatar
By Stripi
E, a takvi su zaštićeni i pospremljeni po kojekavim rupama gdje primaju plaćetine i ništa ne rade a za njih niko ne zna.
Zato mislim da je Gotovina žrtveno janje. I ne slažem se da je zločinački pothvat oslobađati okupirana područja, no ne može se tvrditi da je akcija čista ko suza i da se ta netočna činjenica mora braniti čak Deklaracijom. To su čiste gluposti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, npr. za andriju hebranga se tochno zna gdje je i shta radi. prilichno slichno sheshelju (koji je u Haag-u kao shto i treba), nije bio vojak, mozda nije ni dirnuo pushke, noza ili topa, ali je jedan od i dalje zivucih ideoloshkih predvodnika te zlochnachke klike. valjalo bi poslati ga da se pridruzi sheshelju u Haag-u! ivic pashalic mislim spada u istu ili slichnu kliku koju bi trebalo kazniti.
dalje, mozda neshto nevezanije za zlochine po akciji Oluja, ali glavash i merchep takodje spadaju u tu grupu zlochinaca koje bi valjalo u Haag ili bar konachno kazniti kako treba bar eto u zatvorima u Hrvatskoj.
Korisnikov avatar
By Stripi

pa, npr. za andriju hebranga se tochno zna gdje je i shta radi. prilichno slichno sheshelju (koji je u Haag-u kao shto i treba), nije bio vojak, mozda nije ni dirnuo pushke, noza ili topa, ali je jedan od i dalje zivucih ideoloshkih predvodnika te zlochnachke klike. valjalo bi poslati ga da se pridruzi sheshelju u Haag-u! ivic pashalic mislim spada u istu ili slichnu kliku koju bi trebalo kazniti.
dalje, mozda neshto nevezanije za zlochine po akciji Oluja, ali glavash i merchep takodje spadaju u tu grupu zlochinaca koje bi valjalo u Haag ili bar konachno kazniti kako treba bar eto u zatvorima u Hrvatskoj.
Hebranga bih ja osobno volio vidjet pokopanog.
Merčepa u Haag a Glavaša van iz Bosne, jer ga ona sada čuva.
Korisnikov avatar
By Vel boy
znam da ti bi, prijatelju.
ali na Hrvatskoj (kao i na ostalim zemljama ex-Yu glede njihovih zlochinaca) je da taj posao dezlochinizacije dovrshe.
Korisnikov avatar
By 2kune

dakle, da bi se posao dezlochinizacije valjano zavrshio- takve u Haag!
mili, to i velim... takve u Haag, ne i Gotovinu... ili još bolje, i takve i Gotovinu pa pravo suđenje a ne politička farsa...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Stripi

Hebranga bih ja osobno volio vidjet pokopanog.
ma Hebranga u ludaru svezanog doživotno i svaki dan mu pred očima blatiti uspomenu na oca... :misli:
Korisnikov avatar
By 2kune

I ne slažem se da je zločinački pothvat oslobađati okupirana područja
E ni ja se s time ne slažem. Samo što nije tome tako bilo... :deda:
Zločinački pothvat je dogovarati s Miloševićem 'humano iseljenje ljudi radi formiranja jasne granice između nacionalnih korpusa' i onda to i činiti...
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa čak ne mislim da je preseljenje bilo dogovoreno za taj put, pošto ih se Slobodan prije toga odrekao kad su pokazali samovolju.
Korisnikov avatar
By 2kune

Pa čak ne mislim da je preseljenje bilo dogovoreno za taj put, pošto ih se Slobodan prije toga odrekao kad su pokazali samovolju.
Sve je to isti dogovor... Kako Tuđman može dogovarati podjelu Bosne ako nema krajine? Kako će doć do Bosne? Kako će Milošević do krajina?
Ćosić je to već sve pisao 60tih, Tuđman 70tih, nikakva to novost nije...
plan obrane krajina od HV-a izgledao je vrlo jednostavno: vojska napravi zbjegove i sa narodom se povuče prema Bosni i čeka Mladićeve snage za protuudar. Isprobavano od 1993. do Oluje jedno desetak puta. Plan pisao Mladić. I onda, 1995. kada je bilo zapravo i kada su krajinski srbi napravili po planu ono što su uvježbavali, iza leđa im nije bio Mladić već Gotovina. A on je pak po dogovoru držao otvoren koridor za prolaz.
Kladim se da je Milošević upravo bio taj koji je naredio Babiću i Martiću da ne prihvataju Z4. Razmjena stanovništva da se formiraju oštre granice nacionalnih korpusa dogovorena je puno prije da bi po njoj Mladić mogao napisati plan obrane krajina. Jer je samo takav plan garantirao ono što su spomenuti 'pisci' sročili u frazu 'humana razmjena stanovništva'.
Korisnikov avatar
By Stripi
oh, čini mi se da nam je neko uskrsno :B
Enihau, ja stvarno ne znam gdje to SPC sklapa mješovite brakove. I evo, informirao sam se

2. Srpska pravoslavna crkva

Prema Bračnim pravilima SPC (Beograd, 1973), lična smetnja bračnog druga za sklapanje braka je razlika vjere (čl. 12, stav 9). Stoga se takav brak smatra ništavnim. Naknadno ta smetnja prestaje ako ne-pravoslavni član primi hrišćanstvo. (dl. 49, stav 2)

Davanju crkvene suglasnosti pravoslavnom članu za mješoviti brak postavljaju se sljedeći uslovi:

- pismena izjava ne-pravoslavnog člana da neće praviti smetnje pravoslavnom članu u pogledu pravoslavne vjere, obreda i običaja, da će krstiti i odgajati djecu iz tog braka po hrišćanskom obredu,

- pravoslavni član pred parohom se mora svečano obavezati "da će stalno lepim načinom nastojati da svog bračnog druga privoli pravoslavnoj veri", i

- brak pravoslavnog lica sa licem druge veroispovesti mora se sklopiti u pravoslavnom hramu, od pravoslavnog sveštenika i po pravoslavnom obredu. (čl. 115)

Biti u takvom braku je do kraja pogibeljeno. To potvrđuje beskompromisnost ove odredbe: "Deca iz mešovitog braka, ma brak bio sklopljen i od verskih predstavnika druge veroispovesti, moraju se krstiti u pravoslavnoj veri, ako je jedan od roditelja pravoslavne vere". (č1. 121)

Vidim, da si počeo odgovarat od prve strane. Naodgovarat ćeš se.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Hrvatska mornarica podržava haške optuženike? - Na koncertu i HTV povici "Za dom spremni"!

Hrvatski predsednik Ivo Josipović tražio od načelnika Glavnog štaba Hrvatske vojske izveštaj zašto je mornarička klapa "Sveti Juraj" nastupila na koncertu podrške generalima kojima se u Hagu sudi za ratne zločine.

Klapa "Sveti Juraj" je ansambl Hrvatske ratne mornarice čiji su članovi aktivna vojna lica, a predsednika zanima da li su na koncertu nastupali uz saglasnost Glavnog štaba i ministarstva odbrane, ili bez njega.

Skandaloznu činjenicu da je splitski koncert u nedelju prenošen na Hrvatskoj televiziji juče je osudilo i 17 nevladinih organizacija ističući da je to bila ratnohuškačka propaganda kojim se negiraju pravosnažne presude i utvrđene činjenice o ratnim zločinima.

Po pisanju "Jutarnjeg lista", čuđenje zbog prenosa koncerta izazvano je i u diplomatskim krugovima koji su i ranije iskazivali nezadovoljstvo time što hrvatske vlasti finansiraju odbranu generala Ante Gotovine, pored sredstava koja advokati ionako dobijaju od Haškog suda.

Mediji su zabeležili i da se na koncertu nekoliko puta čuo i ustaški pozdrav "Za dom spremni" uz ispružene ruke, a da HTV nije reagovao na to jer nisu stišali ton i niti se voditelj ogradio od toga.

Portparol HTV Danko Družijanić izjavio je da više ključnih osoba, uključenih u produkciju humanitarnog koncerta koji je HTV prenosio 13. juna, tvrdilo da niti se na pozornici niti u režiji prenosa nije čulo uzvik "Za dom spremni".

Družijanić nije isključio mogućnost da je takvih povika bilo, ali se pravdao da je organizatorima koncerta prilikom pripreme prenosa bilo pomenuto da su takvi povici neprihvatljivi, kao i pripadajuća ikonografija.

Režiserka prenosa potvrđuje da se u realizaciji prenosa posebno pazilo da ne bude ustaške ikonografije u kadrovima prenosa, rekao je Družijanić.

Organizatori su uoči koncerta javno u medijima pozvali posetioce da ne bude nikakvog politizovanja ili neprimerenih obeležja koja bi mogla naštetiti ljudima na suđenju u Hagu.

Splitsko-dalmatinska policija najavila je da će zatražiti snimku koncerta, kako bi utvrdila pojedinačno počinioce nezakonitog ponašanja.
Korisnikov avatar
By erkondisn
cao sheki sreco :)

em sto nije dovoljno jadno sto je to uopce organizirano (gospoda generali ionako imaju dobre i placene advokate od strane drzave i pojedinih udruga koje su financirala drzavna poduzeca, dakle u svakom slucaju gradjani), jos je gore sto je to isla prenositi 'javna' televizija... blja... i to prije donosenja bilo kakve odluke nadleznog (haaskog) suda... a steta sto nema franceka, a bome i nekih iz srbije tamo da im prave drustvo te dizu moral i stavec :sise:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by erkondisn

em sto nije dovoljno jadno sto je to uopce organizirano (gospoda generali ionako imaju dobre i placene advokate od strane drzave i pojedinih udruga koje su financirala drzavna poduzeca, dakle u svakom slucaju gradjani), jos je gore sto je to isla prenositi 'javna' televizija... blja... i to prije donosenja bilo kakve odluke nadleznog (haaskog) suda... a steta sto nema franceka, a bome i nekih iz srbije tamo da im prave drustvo te dizu moral i stavec :sise:
dragi erkondisn, prijatno "hladjenje" ove teme :)

Zapravo, jako me je obradovao ovaj tvoj komentar.

Slažem se u potpunosti...

I, dobro je da hrvatski predsednik, a sve više i brojni gradjani Hrvatske javno traže jasno distanciranje od ustaštva.

Bravo!
Korisnikov avatar
By erkondisn
za kraj evo citat Paviciceve kolumne ( http://www.jutarnji.hr/dvostruki-poraz- ... ja/835308/ ) iz Jutarnjeg,

Tuđmana danas pamti i slavi pučki, provincijski nacionalistički polusvijet, a taj se svijet ne zanima mnogo za “tisućljetnu uljudbu”, niti za Mitteleuropu. Za njega, predodžba Srednje Europe otjelovljuje se danas uglavnom u obličju nesmiljenih austrijskih i njemačkih poslodavaca, a ne u obličju secesije i bronce. Stoga oni koji danas komemoriraju devedesete i slave Tuđmana ne haju baš nimalo za “Europu”. Kad slave Franju i “naše generale”, slave ga točno kao u nedjelju u Spaladium areni - kerumovski i teve pinkovski, uz Jolu i janjce, visoke pete, šljokice i balkanski folk.
Korisnikov avatar
By 2kune
Dan antifašističke borbe je državni blagdan u Republici Hrvatskoj koji se slavi 22. lipnja. Obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovske postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. :freddy:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Srbi šetaju po Kninu kao po Terazijama!

"Ovoga leta dolazi nam 100.000 turista iz Srbije i incidenti nam ne trebaju. Problem je što dolaze mladi iz Srbije koji ne shvataju novi realitet, pa se ponašaju kao da su nasred Terazija", izjavio je Ivan Zvonimir Čičak.

Predsednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak boravio je u Kninu i Kistanjama, gde se sastao s gradonačelnicom Josipom Rimac i načelnikom opštine Slobodanom Rončevićem, kao i sa predstavnicima janjevačke zajednice u Kistanjama.

Povod Čičkovom dolasku na to još uvek trusno područje saživota Srba i Hrvata jeste nekoliko poslednjih međunacionalnih incidenata i sprovođenje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

"Mislim da se situacija u Kninu, s obzirom na ono što smo tamo imali, jako dobro razvija. Tenzije su bitno smanjene, a imamo i dve nevladine organizacije koje vrlo dobro rade i klone se politike", izjavio je Čičak posle razgovora s gradonačelnicom Rimac.

"Ovoga leta dolazi nam 100.000 turista iz Srbije i incidenti nam ne trebaju. Problem je što dolaze mladi iz Srbije koji ne shvataju novi realitet, pa se ponašaju kao da su nasred Terazija, a to Janjevce iritira i provocira", rekao je Čičak, a prenosi "Slobodna Dalmacija".
By stau
Sudija me pitala zašto volim Srbiju

Aleksandra Milovanović, članica desničarske organizacije „Obraz", koja je u Hrvatskoj kažnjena sa 38 evra kaže za Press da su je policija i istražni sudija ispitivali pet sati zato što je u Jadovnom nosila šajkaču sa grbom Srbije.

Aleksandra Milovanović (19), koju je hrvatski sud u subotu kaznio sa 38 evra zbog nošenja crne šajkače sa grbom Srbije na komemoraciji ustaškim žrtvama u Jadovonom, kaže da nije imala želju nikoga da uvredi. Aleksandra, član desničarske organizacije „Obraz" sa kojom je i putovala na komemoraciju ubijenim Srbima u logoru Jadovno, priča da su je istražni sudija i policija pet sati saslušavali.
Ova devojka koja nije još napunila dvadeset godina kaže da je zajedno sa članovima grupe „Obraz", čiji je član nešto manje od godinu dana, krenula u Hrvatsku da oda poštu žrtvama logora Jadovno kod Gospića. Zbog privođenja nije ni bila na komemoraciji.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... =ok#886326
Korisnikov avatar
By Stripi
i? jel otkrila sudiji tu tajnu?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Nestala tek postavljena ploča u logoru Slana

Spomen-ploča žrtvama ustaškog logora Slana na ostrvu Pag ponovo je uklonjena samo četiri dana nakon što je postavljena.

Ploča je postavljena u subotu 26. juna, kada je održana komemoracija stradalima u kompleksu ustaških logora Jadovno, koji su uglavnom bili Srbi.

Predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac rekao je Srni da je juče ujutro saznao da je ploča nestala i najoštrije osudio ovaj čin.

Pupovac, koji je i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u hrvatskom Saboru, na ovo je juče upozorio u obraćanju državnom parlamentu.

On pojašnjava da je njegova dužnost bila da pobudi interesovanje javnosti i stvori atmosferu u kojoj nikome neće smetati ovakve spomen - ploče.

"Nedopustivo je da se ovakve stvari događaju i nedopustivo bi bilo ukoliko bi takvo nešto ostalo bez reagovanja policije, kao i javnosti", naglasio je Pupovac.

Tokom komemoracija 26. juna otkrivene je rekonstruisana spomen-ploča, koja je u logoru Slana bila postavljena 1975. godine, a uništena 1991. godine, kao i spomen-ploča kod "Šaranove jame" u Spomen-kompleksu ustaških logora Jadovno.
Korisnikov avatar
By Stripi
ovo mu dođe ko ustaški press clipping
Korisnikov avatar
By 2kune
i meni se čini da je počeo raditi za ustaše... vjerojatno više plaćaju... :kafa:
Korisnikov avatar
By Vel boy
da bi ti sheytan to pikao, "trebao" je biti mrtav srpski 80 godishnjak izvuchen iz mora kupachi hladnokrvno lezali pored njega......., :nokti: boze me oprosti.......
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!