- 24 Maj 2010, 00:10
Originally posted by Dinacekaj, odakle pravo toj zeni iz tog 'Incest' centra da se uzdize iznad Zakona i Suda??? Tog coveka (verovatno mislis na vaspitaca iz Vilova)je Sud oslobodio krivice, on je neduzan sedeo u zatvoru, dobice neku odstetu ali mu se ime nikada nece oprati. Dalje, zasto ta zena iz tog centra nije spomenula da su i roditelji dece pisali peticiju za njega da se pusti iz pritvora jer je nevin. Cekaj, koji bi roditelji pisao peticiju za nekoga ko je optuzen za pedofiliju a da nisu bili uvereni da je sve to namestaljka direktorke. Cak ga i roditelji navodnih zrtava nisu teretili. Zasto ga je direktorka obdanista prijavila? E to pitaj nju, da sam na mestu tog vaspitava, podneo bi prijavu za klevetu i lazno optuzivanje. I ne zaboravi - Sud ga je oslobodio optuzbe, on je nevin i tacka.
Vel boy,
mislim da je i to kaznjivo samo oni preko cetrnaeste spadaju u maloletnike a ne decu pa se pretpostavljam i kazne razlikuju.
Nisam ni ja za to da nevini zavrsavaju u zatvoru, vise sam imala na umu da mozda nece vise moci da bude vaspitac npr ili da ce imati teskoce da dokaze nevinost pa ce je dokazati ako ona postoji. Recimo u emisiji je bo gost jedan covek koga je prijavila direktorka obdanista za pedofiliju i proveo u zatvoru sedam meseci a onda je pusten. I sad je on hteo da se zaposli u obdanistu i ne moze, ntii tu niti bilo gde. I meni i ostalima je izgleda bilo zao u prvom trenutku sto on ne moze sad da radi u struci a eto oslobodjen optuzbi... A onda je govorila zena iz Incest trauma centra (mislim da se tako zove) i videlo se da je po njoj on kriv jer je rekla da ne treba da radi u struci vise nikad i da je to ispravno sto nece da ga zaposle. Rekla je da je skoro nemoguce i nikad se ne desava da direktorka obdanista prijavljuje tako nekog za pedofiliju a ako prijavi onda ima razloga. I kad bolje razmislis pa da li bi iko normalan prijavio pedofila u sopstvenoj ustanovi a da nije uveren u to i stvoriti i sebi probleme a i ustanovi. A dokaze je tu tesko prikupiti jer su to mala deca, sem toga malo i mesto pa njega svi znaju kao pristojnog coveka bla bla bla a uz to je sam rekao da je njegova supruga prodala kucu da bi platila advokate. Sve u svemu moguce je da je on oslobodjen zbog nedostatka dokaza i snalazljivosti advokata, velike su to pare ako je cela kuca otisla na njihove troskove, a onda ce mozda ponoviti to delo a da ga zaposle kao vaspitaca put bi mu bio olaksan. Mislim da je pedofiliju tesko dokazati, ali sa podizanjem svesti ljudi nece biti u neskladu da je neko pedofil a pristojan je i njihov komsija...