Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
...stanovnici Baljvina se ponose time što su drugačiji od ostalih. Oni se hvale time što je njihovo selo jedino mesto u Bosni u kojem nikad nije bilo sukoba između Srba i Bošnjaka – niti tokom Drugog Svetskog rata, niti devedesetih godina prošlog veka. Nije poznato da je bilo ikakvih pravnih sporova između dveju seoskih zajednica, i smatra se da je ovdašnja džamija jedina u Republici Srpskoj, koja nije srušena ili oštećena tokom rata koji je trajao od 1992. do 1995. godine.

http://www.pescanik.net/content/view/5099/61/
Korisnikov avatar
By Stripi
da, ovo sam pročitao neki dan i objavio na FBu. Stvarno dojmljiva priča, malne graniči sa SFom.
By Ulix
Originally posted by Stripi

malne graniči sa SFom.
:lol:

Obuzeo me je neki neprirodni optimizam u ovom trenutku, pa sam pomsilio kako može biti da ima još ovakvih mesta, ali se dobro priče retko čuju.
Korisnikov avatar
By Stripi
mislim da neš više na ovakvo nešto naići. Ono, imaš epizodice gdje dobri susjedi potpomažu svoje susjede druge nacije koji su u problemu. I to bi bilo to. Baljvina je izgleda jedna i jedina. Na žalost. Da ih je bilo više, možda rata i ne bi bilo.
By loreenche
Brcko Distrikt... Nema rata izmedju Srba, Bosnjaka I HRVATA! Beat that :P
Korisnikov avatar
By Vel boy
fino svakako.
ovako je manje-vishe bilo u vecini BiH, koliko ja znam, pre osnivanja tzv. nacionalnih stranaka koje su zloupotrebile vishestranachje.......
Korisnikov avatar
By Tot
Mislim da ima još takvih priča. Na mikro nivou, u svakodnevnoj međuljudskoj komunikaciji takvih priča ima pogotovo. Ako su moguća međunacionalna lična i porodična prijateljsva, svakako je verovatno i da se stanovnici jednog sela do danas ne zakrve. Verovatno su u pitanju jače i dobro negovane generacijske veze i poštovanje među njima.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Ta priča nije ništa novo. Svi u Bosni znaju za bezbroj takvih primera, čak mnogi kažu da nigde zlo nije došlo od komšija ma koje vere i nacije da su bili.

No, cela priča u peščaniku je ispričana sa drgim ciljem - koji se nalazi na kraju: da je zajednički život moguć.

Mogu reći da je to tačno, ali unitarna Bosna nije više moguća niti potrebna, a sve mi se čini da je poenta teksta u tome...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Sheytan

Ta priča nije ništa novo. Svi u Bosni znaju za bezbroj takvih primera, čak mnogi kažu da nigde zlo nije došlo od komšija ma koje vere i nacije da su bili.
sutra malo nije nigde došlo od komšija.

Mogu reći da je to tačno, ali unitarna Bosna nije više moguća niti potrebna, a sve mi se čini da je poenta teksta u tome...

:roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!