Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Fejsbuk - gašenje profila, za i protiv?

1. Neću ugasiti svoj profil na Fejsbuku
11
38%
2. Ugasio sam/ugasiću svoj Fejs nalog
7
24%
3. Nemam profil na Fejsbuku
6
21%
4. Nisam ni čuo za tu akciju, razmisliću
3
10%
5. Ne zanima me
2
7%
Tokom prvog dana masovnog gašenja Fejsbuk naloga organizovanog na sajtu quitfacebookday.com, ovu društvenu mrežu je napustilo više od 33.000 članova.

Iako je akcija zajedničkog gašenja profila na Fejsbuku planirana za jučerašnji dan, ljudi su i danas nastavili da se prijavljuju i njihov broj se povećava iz minuta u minut.

Broj onih koji su ugasili svoj Fejsbuk profil za nekoliko minuta dostići će 40.000.

Kakve će "posledice" ova akcija imati i koliko će ljudi gasiti svoje Fejsbuk profile, tek će biti predmet analize.

Procenjuje se da trenutno profil na Fejsbuku ima oko 450 miliona ljudi, a njihov broj stalno raste.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by gorilica

A kojim povodom je akcija?
Grupa Amerikanaca došla je na ovu ideju nezadovoljna lošim radom Fejsbuka.

Razlog masovnog gašenja naloga je pre svega nezadovoljstvo zaštitom privatnosti. "Organizatori" smatraju da je, između ostalog, za prosečnog korisnika preteško da razume i upravlja postojećim podešavanjima.

Oni pišu da nema izgleda da se nešto na bolje promeni u tom pravcu, kao i da žele da internet bude "otvoreno, sigurno i humano" mesto.

"Organizatori" vam predlažu i da pročitate tekstove o lošim stranama Fejsbuka, formirate mišljenje i sami donesete odluku.
Korisnikov avatar
By Tungi
Dok je ljudi koji me vracaju,necu nikad ugasiti:sigh:

A i sto neko rece,"najbolje je brisati jednog po jednog prijatelja i zatim ugasiti nalog."
Korisnikov avatar
By erkondisn
gluparije... Kao sto su i pojedine privatne stvari koje ljudi tamo iznose. Iovako ionako ne ocekujes da ce to ostati 'unutar 4 zida',tako da se pitam koji vrag se bune,a i koji vrag su otvarali profile i tko ih na to prisiljava?
Korisnikov avatar
By Delete
Jos uvek ne razmisljam o gasenju FB profila...premda, bez ikakvih problema sam jednog dana 2008. godine deaktivirala profil i 8 meseci normalno funkcionisala bez istog.
Korisnikov avatar
By Madonna
ugasio nakon što sam proganjao neke korisnike sa svojim slter egom trkuljom :sigh:
Korisnikov avatar
By Rei
Problem je shto se kroz taj manjak privatnosti neko debelo bogati, i to nije korektno, bez obzira shto nekome nije bitno ko ce da sazna stvari o njemu jer ga boli uvo, sve se to lepo chuva, deli i iskorishtava da bi se od njega efikasnije izvlachile pare, bilo direktno, bilo indirektno. Nishta nije besplatno. :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Imala sam profil nekoliko godina, pa sam ga pre jedno pola godine otprilike, ugasila. :hekla:
By Orion
E vala ima i ja do sutra da ugasim. :sudija:
By loreenche
Definitli sam za. A i neke su prognoze da ce fejsbuk izgubiti oko 100 miliona clanova :/ bilo na Novoj :)

:happy:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Pa mislim, nemam pojma...razmisljam o tome...pun mi je q sto su svi vise zaludjeni tim sranjem, sede saaaaatima i kuckaju se...alo ljudi, idite negde na kafu, shetajte, shta se zabijate u sobu pred komp...strasno..
Mada ja sam kontala da oni imaju bas neki jak razlog za tu akciju, a ono trt... Al ok mi je to...planiram da ugasim, ali ne znam sta cu od silnog slobodnog vremena, jer ga ostatak ljudi nece ugasiti...:doh:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Vec peti put citam "Fejsbuk - gašenje profila, za i proliv?"
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Možda kasnije. Za sada imam dostaosoba s kojima mi je najlakše da komuniciram preko fb-a.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Null

ugasio nakon što sam proganjao neke korisnike sa svojim slter egom trkuljom :sigh:

''

ont: ja ugasio prosle godine za vreme oktobarskog ispitnog roka i posle mi se nije ni vracalo tamo... :neznam:
Korisnikov avatar
By KiWi
neću gasiti nalog isključivo zbog igrica ... nisam klasičan facebook korisnik koji kači slike, komentariše, taguje, lajkuje ...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by erkondisn

gluparije... Kao sto su i pojedine privatne stvari koje ljudi tamo iznose. Iovako ionako ne ocekujes da ce to ostati 'unutar 4 zida',tako da se pitam koji vrag se bune,a i koji vrag su otvarali profile i tko ih na to prisiljava?
Indeed.

Fcebook je, na kraju krajeva, sajt koji nije javno vlasnistvo.
Vec vlasnisto CIAe, lol (true story)

..

LM, ne pada mi na pamet d gasim profil da bih 'naucio pameti' FB.

Imaju ljudi pravo da rade sve na sta su korisnici pristali klikom na ono ' i agree with the terms'.

..

Mozda nije fer, ali imaju. Ljudi bi mogli da razmisle, ili bar da procitaju te 'terms' pre agree klika.

Jedini razlog sto sam ja pristao na sve to, je sto me iskreno libo rac ko sta zna o meni.

..

KOga ne boli..pa, kasno je kada vec otvorite profil.
Korisnikov avatar
By maka
evo ja vratila fb,a svi gase :radosnice: :lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
e bas vala, ako je stvarno vlasnistvo cia-e, nek gledaju... i svasta imaju da vide :lol:
Korisnikov avatar
By bothways
Imam profil vec 3 godine i ne nameravam da ga gasim. Ne igram igre, ne citam tudje postove, linkove i slicno, ne chatujem... Samo citam tudje statuse, sa nekim ljudima se preko FB dopisujem, a povremeno pogledam slike osoba koje me interesuju :) Dnevno provedem 10 minuta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!