Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By mrnjo
Originally posted by Sheytan

@ Vel boy

Nisi ti , niti iko od nas ovde, merilo vrednosti, niti propitivač. Ovde se diskutuje. Ravnopravno, sučeljavanjem činjenica, mišljenja...

Dragi Sheytane,
ovako si pisao Vel boyu prije otprilike mjesec dana. Dal' zaista tako misliš ili je sve to bio samo fol / jeftin trik?

Fasciniraju me ljudi koji svako jutro moraju prošetati do kioska (ili web portala) ne bi li tamo za sitne pare kupili svoju porciju dnevnog ili tjednog jednoumlja. (Večernje novosti i Kurir, koliko sam shvatio.) Te onda to jednoumlje kopipejstaju i nude prijateljima kao činjenice oko kojih bi se trebali ravnopravno sučeliti i razmijeniti mišljenja.

I tu nastaje moj problem s tvojim činjenicama. Problem koji proizlazi iz toga što ne znam s kim zapravo razmjenjujem mišljenje.

Konkretno: Kao što si nas upozorio, Valentin Icko je izvolio nešto izjaviti u UN-u. Te su to prenijeli mediji u regili.

Pa tako Radio-televizija Srbije donosi vijest pod naslovom: "Incko: BiH bez plana za budućnost"
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... ćnost.html

B92 kaže: BiH nema jasnu viziju
http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=433687

Press online: Incko se obratio Savetu bezbednosti UN
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... ti+UN.html

Dnevni avaz: Inzko pred Vijećem sigurnosti: Pomoć u BiH stiže, ali nezaposlenost i dalje raste, životni standard i dalje pada
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... bne-pomake

I svi ti izvještaji govore uglavnom o istom sranju u kojem pliva BiH.

Jedino Večernje novosti, zanemarujući najvažnije činjenice Ickova govora svoju verziju istine počinju naslovom: Incko: Hrvatska priznala odgovornost za zločine
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... est=180070

I sad ... da se vratim na moj problem.

S kim bih ja sad trebao polemizirat i čije su činjenice one prave?
Jel' to gosn Incko i njegov govor, onako kako ga je on napisao i izgovorio u UN-u?

Ili je to možda dežurni urednik Večernjih novosti i njegovo viđenje istine?

Ili si to ti, netko za koga znam da postoji ali ne znam što misli.

Pliz, reci nam što ti misliš.

... i da, tragovi ustaštva još uvijek lebde nad ovim prostorima.
Netko bi u tu kategoriju uključio fotomonografiju "Život u NDH" u izdanju EPH (poznato?) koja se nedavno pojavila na kioscima u Hrvatskoj.
Nevelika knjižica izborom tekstova i fotografija pružila je jebeno jednostranu i nepotpunu sliku te doživjela mnoštvo kritika.

Jednu od njih je napisao Slavko Goldstein u Jutarnjem listu (isto EPH), ovo je dio njegovog teksta:

Fotomonografije kakva je ova, o kojoj je ovdje riječ, teško da mogu direktno utjecati na formiranje izvitoperenih mišljenja o NDH, ali neupućenoj djeci ipak otvaraju prostor da na nogometnim stadionima i Thompsonovim koncertima demonstriraju opći mladenački prkos, uz masovne pozdrave “Za dom spremni”, s podignutim rukama i kićenim ustaškim amblemima, pa i povicima “Ubi, ubi Srbina”. Sve se to može tumačiti i kao zabavna dječja igrarija, ali mene neodoljivo podsjeća na znamenitu scenu u filmu “Kabare”. Lijepa i radosna djeca lirski nježno započinju pjesmu o budućnosti koja pripada njima, da bi intonacija i ritam pjesme, s jednakim refrenom o budućnosti koja “pripada njima”, postepeno prelazili u vojnički marš s vrlo zloslutnim prijetnjama.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UUwpLyIDIJw&NR=1[/youtube]

Zašto me jednostranost i nepotpunost tvojih kopipejstova neodoljivo podsjećaju na tu knjižicu?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by mrnjo

S kim bih ja sad trebao polemizirat i čije su činjenice one prave?
Jel' to gosn Incko i njegov govor, onako kako ga je on napisao i izgovorio u UN-u?

Ili je to možda dežurni urednik i njegovo viđenje istine?

Pliz, reci nam što ti misliš.
Incko drobi na sve strane, a ponajmanje u korist Srba.

Forsira izvinjenje Hrvatske, koje suštinski ne postoji za zlodela koja su počinili.

Evo, jedne od ovomesečnih ilustracija, koja sasvim jasno govori koliko su iskreni Hrvati i Hrvatska kada se, navodno, izvinjavaju:

U Okučanima zvižduci za Josipovića, aplauz za Kosorovu

Na proslavi 15-godišnjice "Bljeska" u Okučanima, prisutni su izviždali Josipovića, dok je Kosorova dobila aplauz.

Bila je to potpuno različita slika od one prilikom nedavne komemoracije u logoru Jasenovcu, gde su okupljeni aplaudirali predsedniku Hrvatske i njegovom prethodniku Stjepanu Mesiću, a zviždali premijerki i potpredsedniku Sabora Vladimiru Šeksu.

Meštani Okučana tvrde da su Josipoviću zviždali veterani hrvatskog Domovinskog rata koji su stigli organizovano autobusom iz Zagreba.

Slično se ponovilo na svečanosti na stadionu mesnog fudbalskog kluba: premijerka je za svoj govor dobila buran aplauz, dok je početak Josipovićevog govora praćen je zvižducima iz publike, a završetak mlakim aplauzom.

Za razliku od Kosorove i njene konzervativne i desničarske Hrvatske demokratske zajednice HDZ, vodeće članice vladajuće koalicije, koji su u Jasenovcu tvrdili da su zvižduci bili organizovani, Josipović se u Okucanima uzdržao od komentara.
Korisnikov avatar
By Srklet
hrvatska se bori za spas svoje duše. :drama:
Korisnikov avatar
By 2kune
samo šejtanova analiza može spasiti hrvatsku dušu... :drama:
šejtane, pomozi!!! :colorado:
Korisnikov avatar
By erkondisn

Meštani Okučana tvrde da su Josipoviću zviždali veterani hrvatskog Domovinskog rata koji su stigli organizovano autobusom iz Zagreba.
ja bi prije zboldao ovo :smeh:
Korisnikov avatar
By mrnjo
Originally posted by 2kune

samo šejtanova analiza može spasiti hrvatsku dušu... :drama:
šejtane, pomozi!!! :colorado:
ili

Само Cхејтан Србију Спасава
Korisnikov avatar
By Sheytan
*Stripi, ti si oličenje branitelja proustaške ideologije u današnjoj Hrvatskoj. Svesno ili ne, ne znam, niti me zanima. Ali, koliko si neobrazovan i netolerantan - teško je naći reči. Da te nema trebalo bi te izmisliti da se vidi kakav moderator na bilo kom forumu ne treba da bude... A, sada čitaj malo o ustaškoj implementaciji u današnjoj Hrvatskoj!

USTAŠE DANAS DVA PUTA HAKOVALE FACEBOOK PROFIL GRADONAČELNIKA PULE BORISA MILETIĆA

NEPOZNATI haker je tijekom dana čak dvaput preuzeo Facebook profil gradonačelnika Pule Borisa Miletića.

Prvi put je Miletićev profil hakiran oko 13 sati, kad je napadač njegovu sliku zamijenio šahovnicom s velikim slovom "U".

Miletić je brzo reagirao, ali samo sat vremena kasnije haker se opet vratio. U 14 sati na profilu se pojavila fotografija kiborga uz poruku: "Terminator, I'm back!"

Nastavile su se poruke ustaškog sadržaja, a haker je također porukama vrijeđao Miletićeve prijatelje.

Miletić je u međuvremenu ponovo preuzeo kontrolu nad svojim profilom i ostavio poruku: "S obzirom da mi je bio hakiran account, isprika svima zbog neugodnih sadržaja, nadam se da je sada zaštićen".

Miletić je, inače, član Istarskog demokratskog saveza u čijoj Programskog dekleraciji, pored ostalog, piše:

Istarski demokratski sabor je politička organizacija-stranka slobodno udruženih članova, koji djeluju radi ostvarivanja političkih načela i ciljeva sadržanih u ovoj Programskoj deklaraciji.

Stranka je osnovana na tradiciji europskih parlamentarnih demokracija koje su na razne načine doticale duhovni i politički prostor Istre i istarskih otoka. Nastanak stranke uvjetovan je potrebom ravnopravnog uključivanja građana Istre i istarskih otoka u tekuća i buduća gospodarska, duhovna i politička zbivanja u ovom prostoru, odnosno u prostorima Hrvatske, Slovenije i Italije te Europe.

Cilj Istarskog demokratskog sabora je da svojim djelovanjem, u sklopu višestranačkog sistema, podstiče i razvija sve posebnosti i bogatstvo Istre i istarskih otoka kao regionalnog entiteta oblikovanog na osebujnom etničkom, gospodarskom i kulturnom bogatstvu i posebnosti. U realizaciji ovih načela

Programska deklaracija Stranke konkretizira se kroz zalaganje Stranke, uvijek isključivo demokratskim, nenasilnim putem uz dijalog i puno poštivanje drugih uvjerenja, za ostvarenje zadanih zadataka i ciljeva.

Osnovno načelo u konstituiranju političkog sistema za koje se IDS zalaže je liberalizam.

Jedino zajednica temeljena na liberalnom načelu građanskog suvereniteta može dosljedno sprovesti podjelu vlasti, osigurati neovisnost sudstva i vladavinu prava.

Ovi uvjeti su neophodni za osiguranje nepovredivosti sfere ljudskih prava i individualnih sloboda.

IDS se zalaže za načelo građanskog suvereniteta jer ono omogućuje očuvanje dobrih odnosa i tolerancije među svim etničkim grupama koje nastanjuju Istru i istarske otoke.

Stranka se zalaže za nacionalnu, vjersku i spolnu ravnopravnost svih građana ovog prostora. Nacionalnu diskriminaciju građana smatra anakronom sa stajališta organizacije i funkcioniranja suvremenog civiliziranog društva.

Građani ovog prostora su u svom dosadašnjem življenju postigli dobre odnose pa bi svako nacionalno isticanje, sa bilo koje strane, dovelo do narušavanja tih odnosa. IDS će se zalagati da sačuva dobre odnose, tolerantnost i harmoniju življenja među svim etničkim grupama koje nastanjuju Istru i istarske otoke, kako bi ubuduće građani ovog prostora bili pošteđeni nemilih etničkih potresa.

Masovna iseljavanja u davnoj i nedavnoj prošlosti, zbog nacionalističkih i ideoloških razloga, uvijek su imala za posljedicu materijalno i duhovno nazadovanje ovog područja.

IDS se zalaže za puno poštivanje temeljnih sloboda i prava čovjeka-slobode mišljenja govora, javnog istupanja i udruživanja u političke i druge zajednice. Posebno će se boriti za slobodu štampe i svih medija radi potrebe formiranja demokratske javnosti.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Popeye

hajde sto ce biti repriza srebrenice, nego sto se onda i nakon nje srbija donijeti rezoluciju u kojoj osudjuje tu reprizu. :lol:
Ponovo ste počeli sa besmislicama da zatrpavate temu, ali se iskreno nadam da nećete uspeti da je bacite u DYR, što vam je od početka cilj.

Na žalost, puno je konkretnih dogadjanja koja upućuju u opravdanost ove teme - o ustaškoj praksi u današnjoj Hrvatskoj.

Stripi je čak u razmaku od svega šest sati ostavio dva posta - slike, samo da bi se obezvredila tema. Istina je da o Srebrenici postoji posebna tema, ali njemu očigledno nije dovoljno što je jednom postavio istu sliku u ovoj - već u jednoj večeri je objavljuje dva puta!

Prijavio sam moderatoru tu bruku i sramotu njegovog kolege. Nadam se da će reagovati bar interno, mada je Stripijevo učešće u diskusijama odavno zaslužilo ban na mesec dana zbog ličnih vredjanja i namernog ometanja vodjenja diskusije o naznačenim temama. No, to je na GS timu da oceni šta i kako treba da radi.

A Popeyu poruka da bi bilo bolje i korisnije umesto što se podsmeva Rezoluciji Srbije o Srebrenici, da kritički razmotri zašto Hrvatska nije u stanju da donese Dekleraciju o izvinjenju za Jasenovac i etničko čišćenje i genopcid nad Srbima u gradjanskom ratu devedesetih prilikom nasilnog razbijanja SFRJ.
Korisnikov avatar
By Stripi
Nama je cilj da ovo ode u DYR? Ma jok, nama je cilj da namaknemo do kraja mjeseca bar dvesta iljada poruka pa da možemo da konkurišemo Dioniziji.
Korisnikov avatar
By Vel boy

......etničko čišćenje i genopcid nad Srbima u gradjanskom ratu devedesetih prilikom nasilnog razbijanja SFRJ.
ovim boldovanim si diskreditovao sve shto si hteo reci. SFRJ nije bila vlasnishtvo nijednog naroda ponaosob pa ni Srba da bi se raspad te mogao nazivati "nasilnim razbijanjem s potrebom izvinjavanja zbog tog Srbima".
Korisnikov avatar
By Sheytan
Dokumenata o Oluji nema, pa nema

Nijedan od traženih papira iz operacije hrvatske vojske i policije avgusta 1995. godine nije pronađen a istraga loše sprovedena, stoji u Bramercovom izveštaju.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc prosledio je izveštaj članicama Saveta bezbednosti UN u kojem je pozitivnom ocenio saradnju Hrvatske na drugim područjima, te naveo da je pravovremeno odgovarala na potrebe Kancelarije tužioca kada je reč o pristupanju svedocima i dokazima.

U izveštaju, koji bi trebao biti objavljen 18. juna tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN, navodi se da je Radna grupa hrvatske Vlade od prošlog decembra predala šest izveštaja, ali da Kancelariji tužioca nije predat nijedan od dokumenata koji je tražila.

Uprkos nedostaku napretka u istragama, Kancelarija tužioca pozdravila je stvaranje međuagencijske radne grupe, koja je, kako se navodi, stvorena radi kontrole nedostatka službenih istraga i pronalazak ili utvrđivanje sudbine nestalih vojnih dokumenata.

Bramerc navodi i "opšti napredak u kvalitetu istraga hrvatskih vlasti kada je riječ o načinu kako su provedeni razgovori", ali i da "istraga nije uspela dati puni odgovor o tome gde se nalaze traženi dokumenti".

U Briselu je Bramercov izveštaj očekivan sa velikim zanimanjem, jer će države članice EU dobrim delom na osnovu tog dokumenta doneti odluku o otvaranju pregovaračkog poglavlja o pravosuđu, pišu hrvatski mediji.

Mediji navode da su Holandija i Velika Britanija do sada bile rezervisane prema toj opciji, ali sada se veruje da je i ovakva formulacija dovoljna za, kako diplomati EU kažu, "privremeni prolaz", te da bi se kompromis sa Holandijom mogao pronaći.

Haški tribunal insistira na dostavljanju dokumenata o delovanju hrvatske artiljerije u akciji "Oluja" na području bivše Republike Srpske Krajine 1995. godine koji su potrebni u postupku koji se pred Tribunalom vodi protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, koji se terete za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem proterivanja Srba iz Krajine tokom i posle operacije "Oluja".

* Jasno je da nikada neće predati tražena dokumenta o "Oluji", jer se iz njih vidi zločin koji je planirala i sprovela Hrvatska prema svojim gradjanima, Srbima, samo zato što su druge vere i nacije ... A kada bi se to dokumentovano utvrdilo, postavlja se za mnoge pitanje kako bi Hrvatska mogla tako lako i brzo u EU!?
Korisnikov avatar
By Dmaki

Incko: Hrvatska priznala odgovornost za zločine

NJUJORK - Hrvatska je priznala odgovornost za zločine tokom devedesetih godina 20 veka, rekao je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) Valentin Incko govoreći o stanju u BiH pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Incko je zaključio da susedne zemlje regiona pokazuju nove znake spremnosti na pomirenje i saradnju, a kao primere naveo je usvajanje posebne rezolucije o Srebrenici u parlamentu Srbije, kao i "priznanje Hrvatske za njenu odgovornost u zločinima devedesetih godina".

* Samo još da to priznaju i forumaši iz Hrvatske...

Hmmmmm....ne priznajem....
http://www.diskusije.net/ex-yu/ko-se-i- ... -yu-17591/
ali oprastam,i to bi trebalo svi da urade i da se krene dalje!
Korisnikov avatar
By Sheytan
Mesić se izvinio Maroviću, tadašnjem predsedniku Državne zajednice Srbije i Crne Gore, što je OK.

Direktno Srbiji i Srbima još iz Hrvatske niko nije uputio izvinjenje, a obzirom na Jasenovac i etničko čišćenje devedesetih mislim da bi parlament Hrvatske trebao da usvoji Deklaraciju kojom bi osudio te zločine.

Slažem se da treba da oprostimo počinjene gluposti, ali ne i žrtve i zločine da zaboravimo, i da krenemo dalje razvijajući medjusobno poverenje i saradnju od obostranog interesa.
Korisnikov avatar
By Dmaki
Ovde nije rec o izvninjenju samo od strane Hrvatske,vec od svih ucesnika.
Jer,elem,nikad se niko sloziti nece o tome ko je krivac,svako ce zastupati svoju teoriju.
Nece se naci pravi odgovoran,a vreme ce prolaziti(kao sto i prolazi) u trazenju krivca.
A zaboravlja se ono najvaznije- zrtve. Zrtve,ne bitno odakle,su zaboravljene dok 'politicari' mlate praznu slamu.
Moje misljenje je - pomoci zrtvama i ostvariti bolje odnose. Zlocine i zrtve ne bi trebalo zaboraviti ali ako nastavimo na tim temeljima vaspitati decu,rezultat ce biti samo gori.
Buducnosti narastaji bi trebalo da uce sta je bilo ,ali ne i da uz to dobijaju gratis lazni nacionalizam tj ja bih rekla nacionalni-sovinizam.

:peace: :kiss:
Korisnikov avatar
By 2kune

* Jasno je da nikada neće predati tražena dokumenta o "Oluji", jer se iz njih vidi zločin koji je planirala i sprovela Hrvatska prema svojim gradjanima, Srbima, samo zato što su druge vere i nacije ... A kada bi se to dokumentovano utvrdilo, postavlja se za mnoge pitanje kako bi Hrvatska mogla tako lako i brzo u EU!?
* Ma nije to, nego su ta 'sva dokumenta' (ja čujem da se traže samo topnički dnevnici) slučajno završila kod Ratka Mladića paaa... :kragi:

Mesić se izvinio Maroviću, tadašnjem predsedniku Državne zajednice Srbije i Crne Gore, što je OK.

Direktno Srbiji i Srbima još iz Hrvatske niko nije uputio izvinjenje, a obzirom na Jasenovac i etničko čišćenje devedesetih mislim da bi parlament Hrvatske trebao da usvoji Deklaraciju kojom bi osudio te zločine.
Znači, Srbija nije pravna sljednica SFRJ i SiCG? :trep:
A Maroviću se, kažeš, izvinio? Nije srbima? :trep:
Zašto se hrvatski predsjednik treba izvinjavati Srbiji? Valjda se prije svega treba izvinjavati hrvatskim srbima. A srpski srbi bi se valjda trebali izviniti hrvatskom predsjedniku, zar ne? Kao što se on izvinio Maroviću, jelte... :lol:
Za Jasenovac ima ustav, a za etničko čišćenje 90-tih ima otprilike ista rezolucija sabora ko i ona skupštine o Srebrenici... :giggle:
Korisnikov avatar
By Stripi
Neće ih naći zato što ih nema. Ti tzv. topnički dnevnici su obična besmislica jer ispada da je tokom operacije koja je trajala 4 dana neko sjeo navečer oko sedam uz čaj i paštetu i upisivao impresije akcije a za to vrijeme su sve akcije stale kako bi on mogao sve to zapisati. HV nije bio na tuđem terenu, za razliku od jedinica iz Srbije, pa da ne poznaje svoj teren i da trebaju nešto puno računat koordinate.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi
Neće ih naći zato što ih nema. Ti tzv. topnički dnevnici su obična besmislica jer ispada da je tokom operacije koja je trajala 4 dana neko sjeo navečer oko sedam uz čaj i paštetu i upisivao impresije akcije a za to vrijeme su sve akcije stale kako bi on mogao sve to zapisati. HV nije bio na tuđem terenu, za razliku od jedinica iz Srbije, pa da ne poznaje svoj teren i da trebaju nešto puno računat koordinate.
Kakav bućkuriš i nepoznavanje problema, ili - što je verovatnije - izbegavanje da se prizna suština o kojoj sam govorio u citiranom komentaru.

No, meni ne morate ništa objašnjavati, to kažite Bramercu!

Ustvari, verovatno su mu tako nešto i pričali zvaničnici Hrvatske, ali on tim objašnjenima nije zadovoljan.

S razlogom.

Što se tiče natuknice gde su bile čije jedinice, te želje da se još jednom kaže kako je Srbija bila agresor, a Hrvatska vodila odbrambeni rat, nemam šta dodati onome što sam već rekao.

Reč je o klasičnom gradjanskom ratu na nacionalnoj i verskoj osnovi.
Korisnikov avatar
By Srklet
ja sam sokiran da je srbija uopce sudjelovala u bilo kakvom ratu. pa jel to u skladu s mirovnom politikjom slobodana milosevica, dobrice cosica, vojislava seselja...? :hmm:
Korisnikov avatar
By Stripi
Kakav bućkuriš i nepoznavanje problema, ili - što je verovatnije - izbegavanje da se prizna suština o kojoj sam govorio u citiranom komentaru.

No, meni ne morate ništa objašnjavati, to kažite Bramercu!

Ustvari, verovatno su mu tako nešto i pričali zvaničnici Hrvatske, ali on tim objašnjenima nije zadovoljan.

S razlogom.

Što se tiče natuknice gde su bile čije jedinice, te želje da se još jednom kaže kako je Srbija bila agresor, a Hrvatska vodila odbrambeni rat, nemam šta dodati onome što sam već rekao.

Reč je o klasičnom gradjanskom ratu na nacionalnoj i verskoj osnovi.
Pričao mi je prijatelj koji je u sudjelovao u "Oluji" u zapovjedništvu. Inače je danas vojni sudac.
To je čovjek koji poznaje građu i šta bi svi ti topnički dnevnici trebali biti. A to je ono što sam i rekao, to su bilješke koje zapovjednik vodi, ako vodi i u tim bilješkama mogu biti upisane i, primjerice, koordinate. Da su tražili topničke dnevnike iz 91e, kada je rat trajao duže nego "Oluja" možda bi nešto i našli, ovako nema šanse.
I ne, to nije bio klasični građanski rat, iz jednostavnog razloga jer je jedna republika napala drugu.
A što se tiče Brammertza...nije ni Carla Del Ponte uvijek bila zadovoljna ali je dobila samo ono što je postojalo, ono čega nema - jednostavno nema.
Korisnikov avatar
By 2kune

Pričao mi je prijatelj koji je u sudjelovao u "Oluji" u zapovjedništvu. Inače je danas vojni sudac.
Jel onaj što sam ga upoznao na Jarunu? :trep: hi hi hi... :lepeza:

U HV nikada nitko nije pisao topničke dnevnike a u JNA se pisalo kasnije kada bi dežurni zatražio od ćate... Jbg, balkanske vojske... :giggle:
Knin nije prekomjerno granatiran jer HV i dan danas ima manjak granata a tada je imala municije za topništvo taman toliko da nešto započne... Postoji nebrojeno mnogo snimaka koji pokazuju Knin nakon ulaska HV-a i, zamislite!, krovovi su mahom crveni i netaknuti...
Ono što se dogodilo po meni je mnogo gore... Toliko razaranje i pljačka samo golim rukama... Čovjek poželi da su priče o granatiranju istina...
Inače, moje mišljenje je da tužilaštvo inzistira na topničkim dnervnicima namjerno, samo zato da bi izgubilo i Gotovina izašo slobodan...
:zev2:
Korisnikov avatar
By Stripi
upravo, sama akcija nije problem, nego ono što se dogodilo nakon akcije i uspostava "pravne države". Pljačka, palež, ubojstva. Sramota! I ko sad sve to obnavlja? Oni koji nisu sudjelovali u ratu, među njima i ja koji je i tada rekao da se tako ne radi, niti je vojnički, niti je ljudski i da će nas to i opet koštati. Za očekivati je da se ljudi vrate, bez obzira na porušene i popaljene kuće iz jednostavnog razloga - jer je to njihovo.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Hrvatska ostrva vređaju srpski nacionalni ponos
(izvor: e-Novine)

Ludilu koje širi ministar spoljnih poslova zajedno sa celom vrhuškom srpske politike, početkom nedelje doseglo je vrhunac. Naime, u jednom od dnevnih listova koji bez pitanja podržava nacionalističke stavove dragih nam političara osvanuo je članak o tome kako se Hrvatska u Srbiji reklamira „tvrdeći da ima onoliko ostrva koliki je i broj rezolucije UN o Kosovu i Metohiji, iako ih ima manje od 1.000.”

O čemu je zapravo reč? Hrvatska turistička zejdnica ove je godine odlučila da promeni kampanju u odnosu na prošlogodišnju čiji je slogan bio „Tako lepa, tako blizu”, kako bi privukla više turista iz Srbije. Jedan od novih plakata je, uz stari slogan, i „država sa 1244 otoka / ostrva” koji nije promakao uvek, patriotski budnom oku novinara koji je u tome prepoznao atak na suverenost Srbije i još jedan pokušaj oduzimanja „svete srpske zemlje” koja odavno nije u njenim granicama i vodi svoj, manje više buran život.

„Hrvatska turistička zajednica (HTZ) napravila je veliki propust pošto se kod nas reklamira kao „država sa 1.244 otoka", potencirajući broj rezolucije UN o Kosovu i Metohiji! To u Srbiji može da se shvati kao direktna provokacija, imajući u vidu da je Hrvatska priznala nezavisnost južne srpske pokrajine”, kaže dotični novinar na braniku domovine. Time je samo potvrđena teza da je Hrvatska najveći srpski neprijatelj te da je uvek htela da se proširi do Zemuna, a ako već do tamo ne može, onda bar može da unosi nemir u miran, skladan i nadasve ispunjen patriotski život prosečnog Srbina koji Kosovo brani na bilbordu svoje otadžbine.

Taman je Vuk Jeremić u Latinskoj Americi napomenuo po ko zna koji put (više ga je dosadno i čitati) da je Kosovo Srbija, svi su mu aplaudirali, sa puta će se vratiti ushićen i preneti reči podrške naših dragih prijatelja iz Južne Amerike, a u Srbiji će ga dočekati rezolucija o Kosovu velikih dimenzija, još ulepšana nekim plavetnilima i predivnim ostrvima. Kakav li će to užas izazvati u njegovoj glavi? Možda se upita otkuda da se Hrvatska poziva na istu rezoluciju na koju s epoziva i Srbija kako bi dokazala da je Kosovo njeno? I to zemlja u koju je, ni manje ni više, poslao svoju suprugu sa decom, jer je to nesigurna zemlja za Srbe i ne bi preporučio da se u njoj letuje.

No, dok se on bori za Kosovo sa latino devojkama, u Srbiji pokušavaju da nadoknade njegovo odsustvo. „Sumnju da je ipak reč o provokaciji potpaljuje činjenica da postoji više izvora koji govore o različitom broju ostrva na hrvatskoj obali. Prema nekim izvorima, njih ima 1.185, dok se pominje i broj od 1.246 ostrva. Zato se postavlja pitanje zašto su autori kampanje izabrali baš broj 1.244”, upitao se novinar pa nazvao Ministarstvo turizma Hrvatske da ih pita jesu li svesni šta su uradili. Tamo su mu objasnili da je „zabuna oko broja ostrva nastala zato što ih po istraživanju iz 1997. ima 1.185, po istraživanjima iz poslednjih godina njih je 1.246, a prema najnovijim podacima Hrvatskog hidrografskog instituta ima ih tačno 1.244”. Odatle metodama istraživačkog novinarstva novinar ide do Hrvatske turističke zajednice gde saznaje, na njegovo razočarenje, da broj ostrva nema političku implikaciju i da su iste za sva tržišta. No, taj koji im je radio kampanju nije računao na srpski nacionalni ponos i na srce koje kuca samo za Kosovo.

Zato je novinar morao da zove dežurnog hrvatskog kritičara Denisa Kuljiša koji je potvrdio broj ostrva i dodao da taj broj niko u Hrvatskoj ne vezuje za Kosovo. Kako, majku mu, kad je budni srpski patriota potpuno sigiuran da mu Hrvatska opet radi o glavi, kao i svih ovih godina kada su srpski sinovi pohodili teritoriju te zemlje te ubijali i pljačkali.

Sledeći put dobrim patriotama predlažemo da posebnu pažnju obrate na paštete Gavrilović, ko zna šta iz njih može da iskoči.

:smeh:
Korisnikov avatar
By Stripi
jebote, otkad Sheytan piše za novine?
Korisnikov avatar
By Sheytan

upravo, sama akcija nije problem, nego ono što se dogodilo nakon akcije...
Potpuno pogrešno i netačno.

Haška optužnica tereti Gotovinu i companiju za zločine pre, tokom i posle operacije Oluja, 1995.

U optužnici se navodi da je kao glavnokomandujući operacije u Krajini, ali i zbog individualnog angažmana, odgovoran za deportacije, progon, ubistva, pljačku i uništavanje imovina Srba u opštinama Šibenik, Zadar, Knin, Benkovac, Obrovac, Sinj, Gračac, Korenica, Gospić, Donji Lapac i Drniš.

Prema navodima optužnice, Gotovina je odgovoran za ubistvo najmanje 150 Srba i progon njih više od 150.000.

Zločini su počinjeni u okviru tzv. zajedničkog zločinačkog poduhvata u kom su, sem Gotovine, učestvovali i haški optuženici, vojni i policijski generali Ivan Čermak i Mladen Markač, ali i hrvatski predsednik Franjo Tuđman i brojni neimenovani funkcioneri državnog, vojnog i policijskog vrha Hrvatske.

To je čovjek koji poznaje građu i šta bi svi ti topnički dnevnici trebali biti. A to je ono što sam i rekao, to su bilješke koje zapovjednik vodi, ako vodi i u tim bilješkama mogu biti upisane i, primjerice, koordinate. Da su tražili topničke dnevnike iz 91e, kada je rat trajao duže nego "Oluja" možda bi nešto i našli, ovako nema šanse.

A što se tiče Brammertza...nije ni Carla Del Ponte uvijek bila zadovoljna ali je dobila samo ono što je postojalo, ono čega nema - jednostavno nema.
Opet krupna greška, bez obzira što navodnim svedokom želiš svojoj tezi dati uverljivost.

Evo, šta je o sudbini tih zapisa, kada je afera oko njih izbila, pisao zagrebački "Jutarnji list":

Haški optuženik Ante Gotovina otudjio je deo artiljerijskih dnevnika iz hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", dok je bio glavni inspektor Hrvatske vojske.

Pozivajući se na tajni izveštaj hrvatskog ministarstva pravde, "Jutarnji list" je naveo da su tokom 2000. i 2001. godine Gotovini u tome pomagali bivši vojni obaveštajac Marin Ivanović, sada član njegove odbrane, i nekadašnji zaposleni u ministarstvu odbrane Jurica Šare i Marijan Kretić.

* Dakle, istina je potpuno drugačija od one koju ovde uporno propovedaš. Ta upornost je tolika da bi te ustaški ideolog Mile Budak rado uzeo u svoj propagandni tim za konačno rešenje srpskog pitanja u Hrvatskoj.
Korisnikov avatar
By 2kune

Haška optužnica tereti Gotovinu i companiju za zločine pre, tokom i posle operacije Oluja, 1995.

U optužnici se navodi da je kao glavnokomandujući operacije u Krajini, ali i zbog individualnog angažmana, odgovoran za deportacije, progon, ubistva, pljačku i uništavanje imovina Srba u opštinama Šibenik, Zadar, Knin, Benkovac, Obrovac, Sinj, Gračac, Korenica, Gospić, Donji Lapac i Drniš.

Prema navodima optužnice, Gotovina je odgovoran za ubistvo najmanje 150 Srba i progon njih više od 150.000.

Zločini su počinjeni u okviru tzv. zajedničkog zločinačkog poduhvata u kom su, sem Gotovine, učestvovali i haški optuženici, vojni i policijski generali Ivan Čermak i Mladen Markač, ali i hrvatski predsednik Franjo Tuđman i brojni neimenovani funkcioneri državnog, vojnog i policijskog vrha Hrvatske.
Upravo zato i velim da tužilaštvo planira izgubiti proces. ;)
Iako je zajednički zločinački poduhvat nesumnjivo planiran i izveden, tužilaštvo nije tražilo niti uhvatilo prave krivce. Zbog svog tempa napredovanja po neočekivanom pravcu napada (ne samo za krajinsku vojsku već i za generalštab HV-a) sa bosanske strane, nije imao vremena uopće ni biti dijelom događaja koji mu se stavljaju na teret.

Opet krupna greška, bez obzira što navodnim svedokom želiš svojoj tezi dati uverljivost.

Evo, šta je o sudbini tih zapisa, kada je afera oko njih izbila, pisao zagrebački "Jutarnji list":

Haški optuženik Ante Gotovina otudjio je deo artiljerijskih dnevnika iz hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", dok je bio glavni inspektor Hrvatske vojske.

Pozivajući se na tajni izveštaj hrvatskog ministarstva pravde, "Jutarnji list" je naveo da su tokom 2000. i 2001. godine Gotovini u tome pomagali bivši vojni obaveštajac Marin Ivanović, sada član njegove odbrane, i nekadašnji zaposleni u ministarstvu odbrane Jurica Šare i Marijan Kretić.

* Dakle, istina je potpuno drugačija od one koju ovde uporno propovedaš. Ta upornost je tolika da bi te ustaški ideolog Mile Budak rado uzeo u svoj propagandni tim za konačno rešenje srpskog pitanja u Hrvatskoj.
Znači, više vjeruješ ustaškim novinama i propagandi nego svjedočenju dičnog generala JNA Mile Mrkšića koji je u Haagu svjedočio da prekomjernog granatiranja nije bilo i ustvrdio: 'Precizno su gađani vojni ciljevi'? :trep:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by 2kune

...zato i velim da tužilaštvo planira izgubiti proces. ;)
To me uopšte ne bi iznenadilo. Niti bi bilo prvi put da tužilaštvo nema dovoljno dokaza za sud da optužene osudi.

To samo govori o radu Haškog tribunala, u celini.

Bitno im je da što više Srba i Srbiju osude, kako bi dokazali da su Srbi "loši" momci, a Nato i medjunarodna zajednica da su opravdano koristili prekomerna sredstva...

No, zanimljivo je da eksremisti u Hrvatskoj rade organizovano i planski, ne samo devedesetih već i sada. Evo, vrlo interesantne info upravo o ovome o čemu pričamo:

Gotovina tuži posmatrače UN

Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine podnela je krivičnu prijavu državnom tužilaštvu u Zagrebu protiv trojice posmatrača Ujedinjenih Nacija, zbog prikrivanja ili uništavanja 'artiljerijskih dnevnika' iz vojno-policijske akcije "Oluja", iz 1995. godine.

Prijavljeni su posmatrači iz Rusije Aleksander Černetski i Viktor Tarusin i Britanac Piter Vilijams.

Gotovinina odbrana u prijavi navodi da su međunarodni posmatrači počinili krivično delo protiv javnog reda, uništenjem ili prikrivanjem arhivske građe Hrvatske, koje je kažnjivo prema krivičnom zakonu, prenose hrvatski mediji.

U tužbi, koju je podneo advokat Luka Mišetić, tvrdi se da je Černetski u septembru 1995. godine u Bosni i Hercegovini pronašao vojne dokumente Hrvatske Vojske, među kojima i 'artiljerijske dnevnike' u kojima je opisano delovanje hrvatske artiljerije tokom akcije "Oluja".

Dokumenta je predao načelniku štaba posmatrača UN generalu Vilijamsu, koji ih je nakon pregleda prosledio glavnom oficiru za vojno informisanje pukovniku Tarusinu.

Nakon toga, tim dokumentima se gubi svaki trag, prenose mediji navode iz prijave. Prema transkriptu svedočenja Černetskog pred Haškim sudom, pronađene karte dostavljene su arhivu UN u Zagrebu, ali odbrana tvrdi da se one tamo ne nalaze, zbog čega se sumnja da su ih trojica posmatrača prikrili ili uništili.

Tužilaštvo Haškog tribunala već dugo traži tzv. artiljerijske dnevnike, iz operacije Oluje, zbog čega su bili usporeni pregovori Hrvatske sa EU.

Tužilaštvo tim dokumentima želi da potkrepi optužnicu protiv generala Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka, koja ih, između ostalog, tereti i za prekomernu i neselektivnu upotrebu artiljerije.
Korisnikov avatar
By Stripi

I? Pa kad je optužnica tako jasna, kako to da ga nikako osude? Olakšavajući snimak po njega jest onaj u kojem on viče na zapovjednike zašto ne obuzdavaju ljude

''

Gotovina je samo žtrveno janje i ništa više. I 2kune je u pravu kada kaže da su se više crvenili korovoi i bilo je više cijelih kuća kada su spičili Krajinu sa popisa "zemalja", nego poslije akcije.
Nikakvog zločinačkog poduhvata nije bilo. To je bila zemlja koja je oslobađala svoj okupirani teritorij sa kojeg su i tokom "primirja" stizale granate.

Otkad ti to vjeruješ ustaškim medijima? Jutarnji može pisati šta god želi kako bi prodao novine, ja znam stvari iz prve a stvar je u tome da topničkih dnevnika nema. Koliko je to topničkih dnevnika predala JNA, neko od zapovjednika Vojske "RSK" ili zapovjednika VRS?
Korisnikov avatar
By Sheytan

Jutarnji može pisati šta god želi kako bi prodao novine, ja znam stvari iz prve a stvar je u tome da topničkih dnevnika nema.
Sav sam se potres'o!

Ja niš ne znam iz "prve ruke", ali čitam najnovije info iz EU.

Baš su nezgodni ti Holandjani, sada udarili i na vas:

Holanđani u organima EU pokrenuli pitanje nesaradnje Hrvatske u potrazi za nestalim Srbima i pitanja nestanka artiljerijskih dnevnika iz "Oluje".

Kako piše "Jutarnji list", holandski predstavnici u potpunosti podržavaju stav vlade Srbije koja je zbog navodnih opstrukcija hrvatske kancelarije za zatvorene i nestale osobe prekinula razmenu informacija o nestalim licima sa hrvatskom vladom.

Holandska vlada i dalje smatra da je saradnja Hrvatske s Haškim sudom, što je uslov za dalje integracije Hrvatske u EU, neverodostojna.

Na adresu Evropske komisije odnedavno stižu pritužbe predstavnika Holandije koji eksplicitno optužuju hrvatsku stranu zbog loše saradnje sa Srbijom u rešavanju pitanja nestalih lica i istraga o masovnim grobnicama.

Problemi u saradnji postali su vidljivi prošle godine kada su stigli prvi prigovori srpske strane, koja traži još 900 posmrtnih ostataka Srba državljana Hrvatske i 345 državljana Srbije.

Prigovori su se odnosili na navodnu sporost i neefikasnost istraga o masovnim grobnicama, u kojima su pokopani Srbi nestali tokom hrvatskih operacija "Oluje" i "Bljeska" iz 1995. godine.

Predstavnici Srbije predbacivali su hrvatskoj strani i neadekvatan tretman kad su u pitanju ostaci pokopanih Srba u masovnim grobnicama, tvrdeći da im se ne daje potreban pijetet i da ekshumacije Srba redovno prolaze bez predstavnika političke vlasti, navodi "Jutarnji list".

Iz kancelarije za zatvorene i nestale osobe koja je vladin organ moglo se čuti da su informacije o lokacijama na kojima su pokopane nestale osobe izrazito loše i nekvalitetne.

List piše i da hrvatska strana smatra da vlada Srbije politizuje pitanje nestalih i očekuje da sadašnji status kvo razreši međunarodna komisija za nestale.

U međuvremenu se u rešavanje tog spora uključila i holandska vlada, uzimajući to kao dokaz neverodostojne politike Hrvatske prema ratnim zločinima, piše "Jutarnji list".

* Jbt, ajd što Jutarnji svašta piše, ali kako to da Stripijevi komentari i svedočenja njegovog prijatelja koji je učestvovao u Oluji ne stižu do tih mrguda iz EU, zar im Stripijeva svedočenja nisu verodostojna, a reč je o "pravedniku medju narodima". Mora da i ti zli Holandjani sumnjaju u tu "pravednost", baš nemaju smisla za humor na hrvatski način.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Gotovina je samo žtrveno janje i ništa više.
na stranu sad sheytanovo poznato generaliziranje i napadanja Stripija po lichnoj i nacionalnoj osnovi ujedno shto je cirkus sam po sebe :giggle: , may I ask you Stripi ko onda jeste kriv ako eto nije gotovina i ako je gotovina samo zrtveno ja'nje? ko jeste kriv (izvoli dati popis) i ko nije zrtveno ja'nje? samo pitam.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!