Sa zadovoljstvom podižem ovu temu, da se vidi koliko su GS forumaši omašili.
Najviše, njih 25 glasalo je da Milan neće ući ni u finale.
Sinoćni uspeh ih je u potpunosti demantovao.
Milan Stanković u finalu, a šta kaže Brega?
Završen žreb u Oslu - "Ovo je Balkan" je osma pesma koja će se finalne večeri 29. maja oriti Arenom.
Srpski predstavnik na 55. Eurosongu Milan Stanković, nastupiće osmi u finalu takmičenja 29. maja, odlučeno je žrebom u Oslu.
Kompozitor pesme "Ovo je Balkan" Goran Bregović je jutro nakon prve polufinalne večeri, podelio sa novinarima svoje utiske o Milanovom plasmanu, a onda i samom nastupu.
"Bio sam srećan što smo ušli u finale, dalje je sve božija volja", rekao je Brega na pres konferenciji održanoj povodom predstojećeg muzičkog festivala na Ušću.
Novinari su želeli da znaju i šta Brega misli o njegovom nastupu na Eurosongu, pošto je iz Beograda krenuo u "drugom fazonu". "I da imam zamerke, ne bih vam rekao. Nije mi prijatno da govorim o tome".
Sviđao se Bregoviću Milanov nastup ili ne, tek naš predstavik na Eurosongu, nastupa osmi.
Nakon završetka polufinala, u kome se mlada Zvezda Granda zajedno sa još devet učesnika, glasovima publike i žirija, plasirao u finale takmičenja, održana je konferencija za novinare na kojoj je svakom od deset finalista postavljeno po jedno pitanje.
Milan Stanković je kao i prethodne dve nedelje privukao veliku pažnju medija koji su se posebno interesovali za njegov specifičan stil, koji je čak kopirao i voditelj ceremonije.
Upitan da li ima neki savet za mlade koji žele da kopiraju njegov stajling, Stanković je odgovorio da u Srbiji ima već mnogo tinejdžera koji imaju istu frizuru kao on i da ga to čini veoma srećnim.
U finalu 29. maja nastupiće predstavnici Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rusije, Grčke, Portugala, Belorusije, Belgije, Albanije, Islanda i Srbije, 10 finalista koji će sutra biti izabrani u okviru druge polufinalne večeri i predstavnici zemalja direktnih finalista -Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške.