Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by 2kune

ima ih... ali se nitko ne može složiti koji događaj točno treba uzeti kao početak Domovinskog rata...
hoces da kazes da ne postoji konsenzus vezan za jedan tako bitan podatak (za Kroaciju)?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Domovinski rat je izmišljotina Hrvatske da zamaskira i opere ustašku ideologiju u formiranju i životu današnje Hrvatske.

O tome postoji već bezbroj tema i na ovom forumu, ali ujka 2kune voli da otvara nove i nove samo da bi "dokazao" oslobodilačku nit gradjanskog rata u Hrvatskoj devedesetih godina minulog veka.

Dakle, nema nikakvog domovinskog oslobodilačkog ili već kakvog rata Hrvata, već gradjanski hrvatsko-srpski rat izazvan od strane proustaških elemenata Hrvatske u zatiranju Srba i svega štio je Srpsko u Hrvatskoj.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
ima ih... ali se nitko ne može složiti koji događaj točno treba uzeti kao početak Domovinskog rata...
Pa ti onda napravi anketu i navedi nekoliko mogućih, pa da glasamo, a ne da ovako nabadamo
By zmeu
Sad baš da li je wikipedija (posebno ona koja nije engleska ili njemačka) nekakav sretan izbor objektivnog pogleda na bilo što, a posebice bhs Wikipedije na Sevedesete - i dont think so. Desetine tisuća internet drkadžija s balkana koji mogu pisati kojekakve gluposti, scary shit.

Po meni rat u Hrvatskoj je počeo ili onda kada je ona proglasila neovisnost (8 oktobra), a sve do tada bili su teroristički akti (službeni stav tadašnje hdz-ove vlasti do tog trenutka), ili onda kada je nastala kninska pobuna, dakle august 1990. Ovisi što gledamo kao kriterij. U Hrvatskoj bi rekli da se ugrožava njezina teritorijalna cjelovitost, a propala jugoslovenska nomenklatura bi rekla da je riječ o secesiji, te da se vodio građanski rat, što nema šanse da itko u hrvatskoj to tako veli (iako ja mislim da je bio i građanski rat i rat heavily sponzoriran izvana, sa svih strana, kao i hrvatska agresija na bih, tako i sve ostalo). S druge strane čenici i ustaše bi rekli da je to samo nastavak od 1941/45. Što vjerujem je mnogima bio dobar izgovor za štošta što su radili.

Inače, ja bih Sheytana samo podsjetio kako se pridjevi u srpsko-hrvatskim jezicima pišu malim slovom. Ništa ti argumenti neće biti veći, niti utisak snažniji ako pridjev "srpsko" pišeš velikim slovom. Zvučiš mi ko oni kockoglavi ustaše koji se vratili s bauštele u Njemačkoj, pa pišu svako jebeno slovo "H" velikim štampanim fontom.
Korisnikov avatar
By deran
zmeu,retko elokventan,kulturan forumaš...

do sad svaka reč u svakoj temi na pravi način napisana...

poštovanje...
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Sheytan

Dakle, nema nikakvog domovinskog oslobodilačkog ili već kakvog rata Hrvata, već gradjanski hrvatsko-srpski rat izazvan od strane proustaških elemenata Hrvatske u zatiranju Srba i svega štio je Srpsko u Hrvatskoj.
totalno nedosljedno pises mala i velika slova... :D

meni jednostavno muka kad citam teorije ovakvog tipa, pogotovo kad se prica o bilo kakvoj ugrozenosti Srba sa srpske i ugrozenosti i ugnjetavanju Hrvata s druge... kao prvo za rat su potrebne 2 strane, a u ovom slučaju obe su bile voljne za to pod isprikom 'ugroženosti' (samo se sjetim 1988. kad se sve počelo kuhati i kad se jedan pripadnik moje uze rodbine poceo derati 'ovo je srpska zemlja i srpsko kol'no'... kad je ono osnovan HDZ? 1989.? )

tako da pojednostavnim i bacim svoje vidjenje... cinjenica je kao prvo da pojedinci u Hr i Srb nisu bili zadovoljni AVNOJevskim granicama, vec su postojece granice htjele prosiriti naustrb trece drzave, sto je dokumentirano i odredjenim memorandumima jelte... s obzirom da se Slovenija odvojila bezbolno (raspad je nazalost bio neizbjezan, s obzirom da nije postojala politicka volja vladajucih unutar KPJ jer je svatko gurao svoje), krivousti je ocito koji put sjeo s bankarom (koji je ipak morao sjesti s njim za stol jer se nije sve odvijalo kako se planiralo pa je ipak bilo spremno na kompromise... bolje ista nego nista jelte... ) kako bi razmislili na koji nacin obje strane mogu maksimizirati površinu, a da to ne izgleda očito. zato dodajmo prstohvat suludo-bolesne nacionalno-patriotske medijske kampanje i ispiranja mozga, 2 glavice mijenjanja ustava, šaku provokacija, 20 dag protjerivanja, pola kile iskorištavanja i upravljanja masom (balkanci se jednostavno jako lako daju raspaliti :radosnice: ) uz pomoc religijskih struktura, začiniti uz brojna povijesna djela ludih akademika koja svjedoče o bogatoj i junačkoj povijesti obe nacije (istovremeno negirajući bilo kakvu krvnu i jezičnu povezanost, od koje je jedna obavezno superiornija i nebeskija od druge) a sve kako bi se pripremio teren za sranje koje je sjebalo sve i stvorilo milijarde hrvatskih i srpskih sheytana koji i dalje kopi pejstaju sulude clanke s opskurnih portala te ih ne zanima nikakva rasprava nego samo iznosenje cinjenica procesiranih na samo njima svojstven nacin. brojanje zrtava i kompariranje tko je kome sta napravio nece dovesti nikud.

mene sad zanima jesam li ja po tebi ustasa?

OT... s pocetkom balvan 'revolucije'
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by erkondisn

mene sad zanima jesam li ja po tebi ustasa?
Ja mislim da nisi ali poslužićeš za forumske potrebe. Nema vas puno pa ne treba biti cepidlaka.

:pas:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Jako je zanimljivo koliko vas se javilo da me upozori na veliko slovo kod reči Srpsko, da sam morao da se vratim na post i vidim o čemu se radi...Potpuno je nebitno da li je to moje nepoznavanje gramatike, nacionalističko opredeljenje ili obična omaška, jer je to u svemu ovom potpuno sporedna stvar.

Medjutim, ne mogu se oteti oporom utisku da se, čini mi se, samo jedan forumaš javio kada je autor ove teme u drugoj u naslovu reč Srbi napisao malim slovom... 2kune je tada dao nekakvo bezvezno objašnjenje da je to njegov pravopis zbopg toga i toga... Nebitno...

Vaš lov na moju pravopisnu grešku tumačim na vrlo jednostavan način. U nedostatku činjenica i dokaza da se suprostavite mojouj tezi, hvatate se za štamoparske greške...

Suština je u tome da sve objektivne političke analize i istorijska istraživanja pokazuju da rat u Hrvatskoj nije nastao samo kao rezultat srpske pobune, već je bio sastavni deo političke tradicije shvatanja i rešavanja srpskog pitanja.

Očigledno je da svi relevantni politički, društveni i stranački faktori u Hrvatskoj, kao i većina Hrvata, stoje iza svog novouspostavljenog političkog osnivačkog mita o domovinskom i oslobodilačkom karakteru „Oluje“ i ovu poruku jedinstveno upućuju javnosti u Srbiji.

Jasno je da su ovako izloženi stavovi, posebno hrvatskih državnih funkcionera, novi veliki izazov za započete procese normalizacije odnosa između naše dve susedne nezavisne države.

Zato nije ni čudno što se u Hrvatskoj neprestano i odlučno odbacuje naučno i teorijski zasnovana teza o građanskom ratu jer ona ruši tvrdnje o srpskoj agresiji i okupaciji, kao i o domovinskom oslobodilačkom ratu.

To na ovom forumu radite i vi, forumaši iz Hrvatske.
Korisnikov avatar
By Stripi
deda, trč po naočale :smeh:

Eno ti ga erkondisn dade onolko objašnjenje ali ti promaklo.
Tvoje teze čvrste koliko i predviđanja Vidovite Zorke i Carice Kleopatre zajedno.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

deda, trč po naočale :smeh:

Eno ti ga erkondisn dade onolko objašnjenje ali ti promaklo.
Tvoje teze čvrste koliko i predviđanja Vidovite Zorke i Carice Kleopatre zajedno.
Ne znam šta kome fali, tebi zasigurno malo više obrazovanja, kulture i pameti.

To što vi ovde i u Hrvatskoj ispoljavate apsolutno jedinstvo oko domovinskog rata i njene krune - „Oluje“ samo je dokaz koliko ste za dom spremni.

Vaša je ocena da je "Oluja" bila sjajno izvedena vojno-redarstvena akcija, koja je najzad, posle toliko vremena i dugotrajnih političkih sukoba, rešila sve probleme Hrvatske jer je okončala vaš najveći istorijski problem i balast i dovela do definitivnog rešenja srpskog pitanja.

Nakon ove vaše ponosne, „sjajne“ vojne pobede, u Hrvatskoj je ostalo manje od tri odsto Srba, i time je ostvaren stari politički cilj najekstremnijih i najradikalnijih šovinističkih ideologa, ustaša – da se konačno i za sva vremena stavi tačka na srpsko pitanje.

Franjo Tuđman, priznati otac hrvatske države i nacije, svojevremeno u izjavama nije krio da zastupa ovako zamišljen način rešavanja srpskog pitanja – kroz radikalno etničko čišćenje Hrvatske od remetilačkih Srba, koji su na svojim opancima doneli srpsku zemlju, kako je govorio tadašnji visoki funkcioner Hrvatske Demokratske Zajednice i predsednik Hrvatskog sabora, ex hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

On, Mesić, još navodi:

“Hrvatska je željela izlaz iz krize dogovorom, ali druga strana je nametnula rat. Bilo bi dobro da u Srbiji dožive katarzu i shvate gdje je planiran rat i odakle je vođen. Oni to moraju jasno i glasno reći ne radi nas, nego radi svojih građana. Nije dovoljno reći ’To je napravio Milošević’. On sâm nije mogao napraviti ništa. Oni koji su birali Miloševića i ratnu opciju moraju znati i da odgovaraju za posledice. Na našoj strani je bilo onih koji su činili nedozvoljene radnje, no mi ih procesuiramo.“

Drugi pak hrvatski zvaničnik na proslavi Dana zahvalnosti Domiovinskom ratu kaže:

„Peti kolovoza Hrvatsku čini ponosnom jer je ’Olujom’ dokazala odlučnost da sama riješi svoje probleme, što svet cijeni. Očito u Beogradu još nisu shvatili da su oni počinili agresiju na Hrvatsku i držali gotovo trećinu njenog teritorija pod okupacijom skoro četiri godine. Dok Srbija ne shvati da je bila agresor, a da je Hrvatska imala pravo i dužnost braniti se, neće biti dobro. Radi same Srbije i njenih građana, moraju se suočiti sa prošlošću i shvatiti da je ’Oluja’ bila opravdana oslobodilačka operacija na koju smo ponosni. Danas slavimo pobjedu isterivanja okupatora iz zemlje. Nečasne radnje se procesuiraju i one ne mogu baciti ljagu na ’Oluju’ jer nema kolektivne krivnje, već samo individualne. Nitko osim nas neće pisati hrvatsku povijest i mijenjati povijesnu istinu. Danas smo samosvesvjesni, imamo čvrst međunarodni položaj i na pragu smo ulaska u EU i NATO. Što prije tamo uđemo, bit ćemo sigurniji u to da nitko neće mijenjati povijesnu istinu“.

Vladimir Šeks je naglasio:

’Oluja’je bila i ostala najsvetlija stranica domovinskog rata, oslobodilački akt slamanja terorističke prijetnje i terorističke tvorevine. ’Oluja’ je bila utemeljena i na rezolucijama UN, a srpske ratne vođe su same natjerale Srbe na egzodus iz Hrvatske. Krivotvorenje povijesti da se radilo o zločinačkom pothvatu i protjerivanju Srba s ovih područja neće ugledati svjetlo dana.“

Očigledno da vi, hrvatsjki forumaši na Gay-serbia, delite u potpunosti mišljenja i stavove vaših zvaničnika.

Iz svega toga jasno je kako vi zamišljate srpsku katarzu, bez obzira što ponekada to uvijate u celofan.

Za vas je, zapravo, najvažnije da srpska strana prihvati kolektivnu krivicu za otpočinjanje rata u Hrvatskoj, jer suočavanje sa prošlošću pretpostavlja priznanje i prihvatanje kolektivne krivice.

Na žalost, ovakve stavove dele i neki naši dežurni borci za ljudska prava i uterivanje istine o srpskim zločinima i suočavanju sa prošlošću.

Ja to ne delim, dajem vam obilje podataka i citata koji pobijaju vaše stavove i zvaničnu hrvatsku politiku, ali vi očigledno ne mrdate sa svoje suštinske pozicije da je Hrvatska bez Srba najbolje rešenje i da su sami Srbi krivi za svoju sudbinu.

Mogu samo dodati da je jadna vaša demokratija i - daleko vam lepa kuća.
Korisnikov avatar
By Stripi
Gospon Lazanski, napustite Šekijevo telo!
Kako je to riješeno srpsko pitanje u Hrvatskoj? Ja bih shvatio optužbe da je Hrvatska kompletno etnički očišćena teritorija, međutim, kad mi imamo u Hrvatskoj nekoliko srpskih stranaka od koje jedna participira u Vladi zemlje koja je "riješila srpsko pitanje", kada imamo srpske KUDove, kada imamo jednom godišnje "Dane srpske kulture" koji se odvijaju u centru Zagreba, kada imamo nešto što što se zove "Srpsko vijeće općina", kada imamo srpske tjedne novine koje izdaje Srpski Demokratski Forum? Kakvo je to jalovo rješenje srpskog pitanja onda?
Ono što taj tvoj, još uvijek reagirajući majušni dio mozga nikako ne može shvatiti jest da niko ne traži da sad svi Srbi ustanu i viknu "Da, mi smo krivi za rat!", jer je to em nelogično, em pogrešno, nego da krivicu za ono što se odigravalo krajem osamdesetih pa do sredine devedesetih treba da preuzmu oni koji su to i zakuvali a to su kojekakvi Ćosići i ostala bagra, koja je u konačnici, svojim djelovanjem i bunjenjem srpskog naroda po susjednim državama i dovela do raznih vojnih operacija u kojima je srpski narod i stradao. Ali ne, ti si toliko sam sebi nebitan, ti si toliko iskompleksiran da ti skačeš da obraniš sve, kao da se sve napada. Dobrica Ćosić i računa na takve retarde, dobro mu do
u kao topovsko meso.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Istoričar Vasilije Krestić u mnogobrojnim radovima argumentovano je pokazao kontinuitet hrvatske politike čiji je cilj bilo konačno rešavanje srpskog pitanja.

On je, komentarišući tezu o srpskoj krivici za organizovanje i otpočinjanje rata u Hrvatskoj, nedavno rekao:

“Video sam mnoga hrvatska dokumenta i apsolutno odbijam tezu da su Srbi izazvali rat. Glavni cilj Hrvatske i Tuđmana je bio da putem rata dobije etnički čistu državu. Podsetio bih na Tuđmanovu izjavu da rata ne bi bilo da ga nismo hteli.“

Tako kaže ugledni istoričar. Tako kažu dokumenta.

Ali šta to vredi, kada Stripi i ostali branitelji proustaške prakse u današnjoj Hrvatskoj kažu da to nije tačno.

Ne vredi ništa, ali samo za naivne, jer se istina sporo, ali ipak probija kroz gnusne hrvatske laži i podmetanja Srbima.
Korisnikov avatar
By Stripi
I ja apsolutno odbijam da sam kronično u besparici ali me tekući račun konstantno demantira.
I ja sam rekao zašto to nije točno. "Rješavanje srpskog pitanja" za mene znači kompletno etničko čišćenje zemlje od ljudi kojima je i mačka iz Srbije. U Hrvatskoj to nije slučaj a ti i tvoji "ugledni istoričari" bi mogli da malo para ušparate pa da si kupite kartu i odete nekud malo van Srbije. Džabe mi vama nešto objašnjavamo kad se dvaes godina niste makli iz zemlje.
Stalno me podsjeća na onog dedu iz vlaka Bg-Zg koji me je ispitivao jel Paradžik još ubija po Hrvatskoj Srbe (džabe što je poginuo još 91e) Zapravo, možda to i jesi bio ti :lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
dnevnik.ba:
Mladićev dnevnik: Tuđman i Milošević jedan drugome nudili muslimane

Tužiteljstvo Haškog tribunala objelodanilo je danas nove izvode iz ratnih bilježaka generala Ratka Mladića iz kojih proizlazi da su bosanski Srbi i Hrvati, uz pomoć vlasti u Beogradu i Zagrebu, djelovali zajedno da bi muslimane
prisilili na podjelu BiH.

Tadašnji predsjednici SR Jugoslavije Slobodan Milošević i Hrvatske Franjo Tuđman "nudili" su bosanske muslimane jedan drugome, a nijedan ih nije htio, proističe iz Mladićevih bilježaka.

U bilješkama sa sastanka s Miloševićem, 8. srpnja 1993. u Beogradu, Mladić citira predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića:

"Pomoći Hrvatima da bi se prisilili muslimani za podjelu Bosne".

U istom zapisu, Mladić navodi i Miloševićeve riječi:

"Muslimanima nuditi prihvatljive opcije... a na ratištu im ruinirati pozicije. Ne bih ja išao na presijecanje muslimana na dvije autonomije. Mi smo ih sve nudili Hrvatima, a (tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo) Tuđman je rekao: Uzmite ih vi".

Milošević je, istovremeno, rekao da "rat mora što prije da se završi" i da "ne bi trebalo davati preveliku podršku Hrvatima da se ne bi ustalili u srednjoj Bosni", piše u Mladićevoj radnoj bilježnici.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i šef Službe državne sigurnosti Srbije Jovica Stanišić, razgovaralo se i o prebacivanju tvornica oružja i streljiva iz BiH u SR Jugoslaviju, opskrbi VRS i plaćanju njenih časnika iz SRJ i "proizvodjenju novih oficira" u vojnim školama u SRJ.

U danas objavljenim Mladićevim zapisima opisuju se i pregovori vojnih i političkih lidera bh. Srba i Hrvata na štetu muslimana, koji su vođeni u Pečuju u Mađarskoj i Njivicama u Crnoj Gori 1992-94.

Na sastanku u Pečuju, 5. listopada 1992, s "delegacijom Hrvatske", Mladić zapisuje riječi Slobodana Praljka, kojeg naziva "zamjenikom ministra obrane Hrvatske", da je hrvatski cilj "Banovina iz 1939, ako to ne - nastavljamo rat".

"Treba razmijeniti stanovništvo, iseliti Hrvate iz Vojvodine", rekao je, prema Mladićevim bilješkama, Praljak tijekom razgovora u kojem je postignut dogovor o primirju Hrvata i Srba u BiH.

Tri tjedna kasnije, isti sugovornici sastali su se u Njivicama, a Praljak ocjenjuje: "Na dobrom smo putu da prisilimo Aliju (Izetbegovića lidera bosanskih muslimana) da dijeli Bosnu".

"Mi ćemo što logistički, što prisilom natjerati Aliju da sjedne za stol s Bobanom (Matom, liderom bosanskih Hrvata) i Karadžićem", rekao je Praljak, po Mladićevim bilješkama, dodajući da je "Tuđman pristao na razgovor s Karadžićem, Ćosićem (Dobricom, tada predsjednikom SRJ) i Bobanom".

Praljak je rekao i: "Hrvatska neće odstupiti od svog interesa, nećemo pretjerano zaoštravati sa Srbijom. Interes nam je da muslimani dobiju svoj kanton, da bi se imali gdje odseliti".

Mladić u bilješkama detaljno opisuje i međusobne isporuke oružja i streljiva između VRS i Hrvatskog vijeća obrane u BiH 1993, kao i davanje vatrene podrške za novac, o čemu je razgovarao na Jahorini 1993. godine sa zapovijednikom HVO Milivojem Petkovićem.

Praljak i Petković optuženi su pred Tribunalom, zajedno s drugim liderima bh. Hrvata, za zločine nad muslimanima 1993-94.

Tužiteljstvo namjerava da Mladićeve bilješke uvede u dokaze protiv njih i danas ih je objavilo.

Ranije je priopćeno da je oko 3.500 stranica Mladićevih bilježaka iz 18 radnih bilježnica, vođenih između 1991. i 1996, zaplijenjeno prilikom pretresa stana njegove supruge Bosiljke u Beogradu, krajem veljače. [[[Onasa)
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja stvarno ne znam dokle vishe s shejtanovim trolovanjem.

Originally posted by Stripi

Gospon Lazanski, napustite Šekijevo telo!
Kako je to riješeno srpsko pitanje u Hrvatskoj? Ja bih shvatio optužbe da je Hrvatska kompletno etnički očišćena teritorija, međutim, kad mi imamo u Hrvatskoj nekoliko srpskih stranaka od koje jedna participira u Vladi zemlje koja je "riješila srpsko pitanje", kada imamo srpske KUDove, kada imamo jednom godišnje "Dane srpske kulture" koji se odvijaju u centru Zagreba, kada imamo nešto što što se zove "Srpsko vijeće općina", kada imamo srpske tjedne novine koje izdaje Srpski Demokratski Forum? Kakvo je to jalovo rješenje srpskog pitanja onda?
Ono što taj tvoj, još uvijek reagirajući majušni dio mozga nikako ne može shvatiti jest da niko ne traži da sad svi Srbi ustanu i viknu "Da, mi smo krivi za rat!", jer je to em nelogično, em pogrešno, nego da krivicu za ono što se odigravalo krajem osamdesetih pa do sredine devedesetih treba da preuzmu oni koji su to i zakuvali a to su kojekakvi Ćosići i ostala bagra, koja je u konačnici, svojim djelovanjem i bunjenjem srpskog naroda po susjednim državama i dovela do raznih vojnih operacija u kojima je srpski narod i stradao. Ali ne, ti si toliko sam sebi nebitan, ti si toliko iskompleksiran da ti skačeš da obraniš sve, kao da se sve napada. Dobrica Ćosić i računa na takve retarde, dobro mu do
u kao topovsko meso.
Stripi :up: pogotovo za ovaj post, kao i erkondisnu :up: za najnoviji post! dzaba shejtanu objashnjavati kad su za njega i njemu slichne i/ili gore i od njega onakvi Srbi koji u Hrvatskoj ili BiH (u entitetu FBiH) odrzavaju samobitnost- izdajice i nekorisni nevazni malosrbi......
Korisnikov avatar
By Stripi
Evo Šeletu njegovog idola

''

Aj ne seri! :love:
Korisnikov avatar
By Srklet
ono sto je meni najzabavnije kod sheytana je ta njegova srpsko-nacionalisticka nemoc, taj potpuni realni poraz srpsko-nacionalisticke ideje, cak toliki da se srbija morala oprostiti od dijela drzavnog teritorija. s druge strane, hrvatska nacionalisticka politika je ostvarila mnoge od svojih ciljeva, osim da i sluzbeno pripoje dio BiH hrvatskom drzavnom teritoriju. dakle, hrvatski nacionalisti su, jebiga, mnogo sposobniji od srpskih. jedini doista veliki uspjeh potonjih je postojanje RS, dok su sve drugo - hrvatsku, crnu goru, kosovo - spektakularno ispusili, i to na gigantsku stetu samom srpskom narodu.

oh well... win some, lose some. :party:
Korisnikov avatar
By Srklet
nije ni meni. samo analiziram.
ja se slazem s onime sto je zmeu napisao.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Domovinski rat je izmišljotina Hrvatske da zamaskira i opere ustašku ideologiju u formiranju i životu današnje Hrvatske.

O tome postoji već bezbroj tema i na ovom forumu, ali ujka 2kune voli da otvara nove i nove samo da bi "dokazao" oslobodilačku nit gradjanskog rata u Hrvatskoj devedesetih godina minulog veka.

dobro da si ti nama reko... :milkacanic:
A kad je počeo Domovinski rat? :trep:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie

Pa ti onda napravi anketu i navedi nekoliko mogućih, pa da glasamo, a ne da ovako nabadamo
kontraproduktivno... možda netko zna neki novi datum... :soping::
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by zmeu

U Hrvatskoj bi rekli da se ugrožava njezina teritorijalna cjelovitost, a propala jugoslovenska nomenklatura bi rekla da je riječ o secesiji, te da se vodio građanski rat, što nema šanse da itko u hrvatskoj to tako veli (iako ja mislim da je bio i građanski rat i rat heavily sponzoriran izvana, sa svih strana, kao i hrvatska agresija na bih, tako i sve ostalo). S druge strane čenici i ustaše bi rekli da je to samo nastavak od 1941/45. Što vjerujem je mnogima bio dobar izgovor za štošta što su radili.
Mislim da je primarno bila u pitanju čista agresija, baš kao što nitko ne zove Hitlerovu okupaciju Čehoslovačke građanskim ratom između sudetskih njemaca i čeha i slovaka već običnom agresijom. Elementi građanskog rata počeli su se javljati s Tuđmanovom i Šuškovom ustaškom politikom rješavanja srpskog pitanja u Hrvatskoj i to prvenstveno izvan tkz. krajina, tj. u neokupiranim djelovima RH. U doba kada su se Milošević i Tuđman dogovorili o podjeli BiH i kada je gubitak udarne snage JNA kod Vukovara omogućio Miloševiću da penzionira stare generalčine, agresija je prestala i preostao je u Hrvatskoj samo građanski rat. U BiH su Milošević i Tuđman zdušno, pak, vodili osvajački rat protiv bošnjaka. Oluja je u potpunosti bila građanski rat u Hrvatskoj, sa izletom u BiH koji je značio jednu sasvim drugu, dejtonsku i internacionalnu, ulogu HV u Bosni, van svake želje i ambicije Tuđmana i Šuška ali potpuno po volji amerima.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by erkondisn

zato dodajmo prstohvat suludo-bolesne nacionalno-patriotske medijske kampanje i ispiranja mozga, 2 glavice mijenjanja ustava, šaku provokacija, 20 dag protjerivanja, pola kile iskorištavanja i upravljanja masom (balkanci se jednostavno jako lako daju raspaliti :radosnice: ) uz pomoc religijskih struktura, začiniti uz brojna povijesna djela ludih akademika koja svjedoče o bogatoj i junačkoj povijesti obe nacije (istovremeno negirajući bilo kakvu krvnu i jezičnu povezanost, od koje je jedna obavezno superiornija i nebeskija od druge)...
I jednu žlicu vegete ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!