Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by jukiema ne, vec - oni koji ne podrzavaju gej Povorku- dabogda im heteroseksualni herpesi, gonoreje, kapavci, sifilisi i ostali STD-i milosti dali
Originally posted by Vel boyMa jašta. Zashtita prilikom seks. odnosa je vrsta greha jer se sprečava da se rodi još malih Srpčića koji će da rekolonizuju K.
samo se nadam da ta polovina koja podrzava (ili bar nema nishta protiv) gej Povorku/e je ta polovina koja kosristi zashtitu prilikom seks. odnosa, te da ona polovina koja ne podrzava gej Povorku (ili kako rekoshe, paradu) je ta polovina koja ne koristi zashtitu prilikom seks. odnosa......![]()
![]()
Originally posted by makaTako je oduvek i bilo
Originally posted by Magedobice sansu,koju iskoristi jedna desetina, a preostalih 9 desetina se vrati razocarana.
Originally posted by makaPa makar će dobiti šansu... Većina ljudi koja ostane u Srbiji ni ne dobije šansu.
svi misle da odu i onda sta,uspeli su u zivotu.
![]()
Originally posted by makaJa bas ne znam nikog razocaranog.Dodju,jedva cekaju da se vrate.Retki su takvi,a TAKVE obicno vezujem za ljude koji nisu navikli da zive daleko od mame i tate,nostalgicare...
![]()
Originally posted by AngraMainaAferim. Nije ni novo ni neshatljivo. No mene ''kakenje'' zanima u jednom sirem i cini mi se za Srbiju pogubnijem kontekstu nego sto je - ma jebes inostranstvo.
Što se tiče ovog "kakenja" što spomenu smaug, s jedne strane se slažem da je glupo vratiti se sa Zapada (mislim da ovde uglavnom govorimo o tim zemljama) pa pljuvati po njemu, ali ni to nije ništa novo ni neshvatljivo.
Originally posted by AngraMainaEvo ovaj deo odlaska u inostranstvo i povratka iz istog me zanima.
Najgori islamski fundamentalisti su uvek bili oni što su se školovali u Londonu i Parizu.
Originally posted by smaugPa to je to -- iskustvo drugosti. Evo malo teorije. Putopisci (i svako ko govori o drugoj sredini koju je posetio, turista koji se vratio s letovanja, gastarbajter za kafanskim stolom) po pravilu imaju dve dominantne osobine: marginalnost i želju. To znači da u drugoj sredini, kao autsajderi, ne mogu da budu deo komunikacionog sistema te druge sredine, uvek ga sagledavaju delimično, ili u kombinaciji s drugim kodovima koje su stekli u matičnoj sredini, ili te kodove pogrešno interpretiraju itd. S druge strane, promena sredine simboliše moć i govor o iskustvu drugosti je afirmacija te moći; njihova potreba za govorom o stranoj sredini je manifestacija želje za osvajanjem. U prevodu, stranci vide malo i pogrešno, i što manje vide, to više žele da o tome govore i to tumače.
Originally posted by AngraMainaAferim. Nije ni novo ni neshatljivo. No mene ''kakenje'' zanima u jednom sirem i cini mi se za Srbiju pogubnijem kontekstu nego sto je - ma jebes inostranstvo.
Što se tiče ovog "kakenja" što spomenu smaug, s jedne strane se slažem da je glupo vratiti se sa Zapada (mislim da ovde uglavnom govorimo o tim zemljama) pa pljuvati po njemu, ali ni to nije ništa novo ni neshvatljivo.
Originally posted by AngraMainaEvo ovaj deo odlaska u inostranstvo i povratka iz istog me zanima.
Najgori islamski fundamentalisti su uvek bili oni što su se školovali u Londonu i Parizu.
Al ne bih ovde o tome (jer mogu sad omah da zakrstim da ce se javiti dva miliona njih da mi kazu da Srbi nisu islamski fundamentalisti).
Originally posted by AngraMainaTa ideja o putu u inostranstvu (tj. bežanju) ne bi bila potrebna da je moguće ostati i "uspeti" (ma šta to značilo) u Srbiji. Da je Srbija u bilo kom svom aspektu organizovana i funkcionalna zemlja, ideja o bežanju i uspehu tamo negde bi mogla biti provincijalna.
Srbima želim da se što pre oslobode te provincijalne ideje o putu u inostranstvo kao nekakvoj pečalbi, gde treba "uspeti" i nikad se ne vratiti, celo selo ima da zavidi itd.
Originally posted by AngraMaina
Pa to je to -- iskustvo drugosti. Evo malo teorije. Putopisci (i svako ko govori o drugoj sredini koju je posetio, turista koji se vratio s letovanja, gastarbajter za kafanskim stolom) po pravilu imaju dve dominantne osobine: marginalnost i želju. To znači da u drugoj sredini, kao autsajderi, ne mogu da budu deo komunikacionog sistema te druge sredine, uvek ga sagledavaju delimično, ili u kombinaciji s drugim kodovima koje su stekli u matičnoj sredini, ili te kodove pogrešno interpretiraju itd. S druge strane, promena sredine simboliše moć i govor o iskustvu drugosti je afirmacija te moći; njihova potreba za govorom o stranoj sredini je manifestacija želje za osvajanjem. U prevodu, stranci vide malo i pogrešno, i što manje vide, to više žele da o tome govore i to tumače.
Paradoks akulturacije leži u tome što apsolutno osvajanje druge sredine znači utapanje u nju, gde se ona više ne vidi kao druga sredina, razvijanje kulturne bilingvalnosti gde čovek zaboravlja kojim jezikom govori. Dakle, "pljuvači" su oni koji vide razliku između dveju sredina, i time odaju svoju poziciju autsajdera (putopisca).
Originally posted by AngraMainaUlix je vec napisao ono sto o ovom delu posta mislim.
I da se vratim na temu -- Srbima iskreno želim da se što pre oslobode te provincijalne ideje o putu u inostranstvo kao nekakvoj pečalbi, gde treba "uspeti" i nikad se ne vratiti, celo selo ima da zavidi itd.
Originally posted by smaugNema na čemu -- tu smo da seruckamo... Ovo je nekako osnova travel discourse-a, pa se na to nadograđuju posebni slučajevi... Voleo bih da čujem šta ti misliš o svemu tome, do sad mi deluje da imaš šta da kažeš ali se iz nepoznatih razloga uzdržavaš.
Originally posted by AngraMaina
Pa to je to -- iskustvo drugosti. Evo malo teorije. Putopisci (i svako ko govori o drugoj sredini koju je posetio, turista koji se vratio s letovanja, gastarbajter za kafanskim stolom) po pravilu imaju dve dominantne osobine: marginalnost i želju. To znači da u drugoj sredini, kao autsajderi, ne mogu da budu deo komunikacionog sistema te druge sredine, uvek ga sagledavaju delimično, ili u kombinaciji s drugim kodovima koje su stekli u matičnoj sredini, ili te kodove pogrešno interpretiraju itd. S druge strane, promena sredine simboliše moć i govor o iskustvu drugosti je afirmacija te moći; njihova potreba za govorom o stranoj sredini je manifestacija želje za osvajanjem. U prevodu, stranci vide malo i pogrešno, i što manje vide, to više žele da o tome govore i to tumače.
Paradoks akulturacije leži u tome što apsolutno osvajanje druge sredine znači utapanje u nju, gde se ona više ne vidi kao druga sredina, razvijanje kulturne bilingvalnosti gde čovek zaboravlja kojim jezikom govori. Dakle, "pljuvači" su oni koji vide razliku između dveju sredina, i time odaju svoju poziciju autsajdera (putopisca).
![]()
Hvala ti na ovom nicim izazvanom poucitelnom postu.
![]()
To jeste to ali to nije jedino to.
Ali rekla sam da necu ovde. Te posto onda nije fer da seruckam ovako na malo...posle ovog posta odoh s ove teme.
Ma Ulix je u pravu, ali ono što mene buni u svemu jeste što postoje još mnogo raspadnutije zemlje od Srbije pa opet ljudi nemaju tu kategoriju bežanja... Mislim da su Srbi navukli te komplekse od sankcija i da će ih se postepeno osloboditi. Klasičan primer su Indijci koje srećem ovde -- svi znaju koliko je Indija siromašna i sjebana zemlja i da dolaze ovde na Zapad radi boljeg života, ali nisam sreo nijednog Indijca/Indijku a da nije ponosan na svoju zemlju i da ne voli da se u nju vrati.Originally posted by AngraMainaUlix je vec napisao ono sto o ovom delu posta mislim.
I da se vratim na temu -- Srbima iskreno želim da se što pre oslobode te provincijalne ideje o putu u inostranstvo kao nekakvoj pečalbi, gde treba "uspeti" i nikad se ne vratiti, celo selo ima da zavidi itd.
A o bezanju bezanja radi - neki drugi put.
Originally posted by smaug
^ Jao, Boze....
Al pazi sad ovo (anegdota iz NOBa):
Devedesete, leto, Srbija, opstina Koceljeva, selo Druzetic, lokalitet Bodnjik (ili Obodnjik), savrseno ocuvano naselje iz Bronzanog doba (upsss gde ovde idu velika slova?), sa kolegama i koleginicama iskopavam isto (i pazim da iz okolne travuljine koja je kao u basenu Konga ne iskoci krokodil i sve nas pojede) kad u jednom trenutku stize (kasnije sam saznala) predsednik opstine sa svitom i kaze sledece:
'Prljajte ruke, prljajte, kad niste hteli skolu da ucite!'
Originally posted by dukkehjemPo revidiranom Pravopisu MS je moglo ili jedno ili drugo (renesansa i Renesansa, srednji vek i Srednji vek), a ovaj novi još nisam video.
^ Jao, Boze....
Devedesete, leto, Srbija, opstina Koceljeva, selo Druzetic, lokalitet Bodnjik (ili Obodnjik), savrseno ocuvano naselje iz Bronzanog doba (upsss gde ovde idu velika slova?), sa kolegama i koleginicama iskopavam isto (i pazim da iz okolne travuljine koja je kao u basenu Konga ne iskoci krokodil i sve nas pojede) kad u jednom trenutku stize (kasnije sam saznala) predsednik opstine sa svitom i kaze sledece:
![]()
(mislim da B treba da bude malo, odnsno, da veliko slovo ne ide u nazivima istorijskih perioda - srednji vek, kameno doba itd., ne videh da l neko razjasni nedoumicu, unapred se izvinjavam ukoliko ponavljam)
OT: pih... srecom, jos uvek nesam student xD
Originally posted by AngraMainasmem li da upitam- a da nije to zato shto chesto njihova drzava tj. Indija ili vec imucnije porodice iz kojih dolaze (setimo se indijskih kasta; koje li samo kaste dolaze u inostranstvo.....) ih finansiraju, drzava verovatno i kroz kontrakte ("ti tamo studiraj i stekni zvanje, mozesh se vratiti ovde da budesh struchnjak kojeg trebamo") i medjunarodno sponzorstvo itd....... ?
......Klasičan primer su Indijci koje srećem ovde -- svi znaju koliko je Indija siromašna i sjebana zemlja i da dolaze ovde na Zapad radi boljeg života, ali nisam sreo nijednog Indijca/Indijku a da nije ponosan na svoju zemlju i da ne voli da se u nju vrati.
Originally posted by AngraMainaPo Pravopisnom recniku, nazivi istorijskih epoha, pokreta i umetnickih pravaca, pisu se malim slovom. Sad sam proverio, pre neki dan mi je, konacno, stigao.
Originally posted by dukkehjemPo revidiranom Pravopisu MS je moglo ili jedno ili drugo (renesansa i Renesansa, srednji vek i Srednji vek), a ovaj novi još nisam video.
^ Jao, Boze....
![]()
(mislim da B treba da bude malo, odnsno, da veliko slovo ne ide u nazivima istorijskih perioda - srednji vek, kameno doba itd., ne videh da l neko razjasni nedoumicu, unapred se izvinjavam ukoliko ponavljam)
OT: pih... srecom, jos uvek nesam student xD
Originally posted by dukkehjemPa što onda pitaš?! Ne rekoh li da nemam taj novi, da je ovo po (pretposlednjem) revidiranom... I dobro je što su vratili na ono ranije, nekako mi se velika slova nisu uklapala...
Po Pravopisnom recniku, nazivi istorijskih epoha, pokreta i umetnickih pravaca, pisu se malim slovom. Sad sam proverio, pre neki dan mi je, konacno, stigao.
Mislim da je to trenutno najveci autoritet...
Originally posted by AngraMainahah, pa nisam pitao...
Originally posted by dukkehjemPa što onda pitaš?! Ne rekoh li da nemam taj novi, da je ovo po (pretposlednjem) revidiranom... I dobro je što su vratili na ono ranije, nekako mi se velika slova nisu uklapala...
Po Pravopisnom recniku, nazivi istorijskih epoha, pokreta i umetnickih pravaca, pisu se malim slovom. Sad sam proverio, pre neki dan mi je, konacno, stigao.
Mislim da je to trenutno najveci autoritet...
Originally posted by dukkehjemDa li se "u stvari" i "na primer" sada pišu zajedno ili odvojeno?
(Taman odoh da pogledam i sta bi sa Milicom Zoricom i stvarima koje im pripadaju, cini mi se da sam nacuo da moze i č, i c sada, al me to nervira :/ )
Originally posted by jukieDobro pitanje, i ja sam interesantan znati. Isto i za nažalost, pritom, a kamoli.
Originally posted by dukkehjemDa li se "u stvari" i "na primer" sada pišu zajedno ili odvojeno?
(Taman odoh da pogledam i sta bi sa Milicom Zoricom i stvarima koje im pripadaju, cini mi se da sam nacuo da moze i č, i c sada, al me to nervira :/ )
Originally posted by AngraMainaKlajn kaže "u stvari", "na primer", "nažalost", "pri tom(e)", kamoli ne nađoh.
Originally posted by jukieDobro pitanje, i ja sam interesantan znati. Isto i za nažalost, pritom, a kamoli.
Ovako za prvu pomoć, dok ne kupim i ja.
Originally posted by horus.ku#ac moj se primenjuje
"Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje."
u teoriji, bolonja olaksava studiranje, dok u praksi...
elem, jedan od glavnih problema bolonje je u tome sto nije uvedena u potpunosti... ovako nase obrazovanje ispade cardak ni na nebu, ni za zemlji...
prisustvo na svim predavanjima je obavezno i cim se u startu ispuni ovaj uslov, eto 6-ce (po bolonji)... naravno, nijedan profesor ne daje 6-cu za prisustvo... ali zato vijaju studente da prisustvuju predavanjima...
mene niko nije mogao da natera da dolazim redovno na fax, jer sam rekao da radim (sto nije istina)... ko mi bude platio studiranje, na njegovim predavanjima cu biti redovan... do tada, sam organizujem svoje vreme i sve svoje obaveze redovno zavrsavam (kolokvijumi, seminarski radovi, etc...)... naravno da nemam nameru da spavam na faxu...![]()
a tek to sto bolonja pociva na komunistickoj ideji jednakosti (svi fakulteti koji rade po bolonji su jednaki, kako ne) je jeza ziva...![]()
Originally posted by maka
Originally posted by Magedobice sansu,koju iskoristi jedna desetina, a preostalih 9 desetina se vrati razocarana.
Originally posted by makaPa makar će dobiti šansu... Većina ljudi koja ostane u Srbiji ni ne dobije šansu.
![]()
Originally posted by AngraMainaProverio sam za Milicu, CH je ostalo kao jedino pravilno...
Ovako za prvu pomoć, dok ne kupim i ja.

Originally posted by Swanheartto sam negde i rekao... bolonja polovicno uvedena moze da oteza skolovanje...
"Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje."
elem, jedan od glavnih problema bolonje je u tome sto nije uvedena u potpunosti... ovako nase obrazovanje ispade cardak ni na nebu, ni za zemlji...
prisustvo na svim predavanjima je obavezno i cim se u startu ispuni ovaj uslov, eto 6-ce (po bolonji)... naravno, nijedan profesor ne daje 6-cu za prisustvo... ali zato vijaju studente da prisustvuju predavanjima...
mene niko nije mogao da natera da dolazim redovno na fax, jer sam rekao da radim (sto nije istina)... ko mi bude platio studiranje, na njegovim predavanjima cu biti redovan... do tada, sam organizujem svoje vreme i sve svoje obaveze redovno zavrsavam (kolokvijumi, seminarski radovi, etc...)... naravno da nemam nameru da spavam na faxu...![]()
a tek to sto bolonja pociva na komunistickoj ideji jednakosti (svi fakulteti koji rade po bolonji su jednaki, kako ne) je jeza ziva...![]()
bila ja na svim predavanjima i uglavnom na svim vezbama, imala uredno sve seminarske radove, sve polozene kolokvijume iz 90% ispita i golo govno, sve dok profesori budu razmisljali kitom umesto glavom, Bolonja ce od koristi biti splavarushama sa dopicnjacima i IQ-om -beskonacno.
ev` primer, ti znas Stojmirovica, kod njega nas troje samo polozi kolokvijum, popunim praktikum umesto za mesec dana za nepunih 5 dana, bila na svim predavanjima, na svim vezbama, dolazim na ispit, mislis da je pogledao ocene, samo lupio 8 i to je to.
primer 2.
polozim 3 kolokvijuma iz el. poslovanja, dobijem 10 na seminarskom, i onda MORAM da izadjem na ispit na kom sam polagala sve sto polozih preko kolokvijuma i na ispitu dobijem 6 a sve uradim kako treba.
odoh sad u off jbg.
Originally posted by jukieja cu potraziti opet sutra kad me manje bude mrzelo u Recniku... al cini mi se da je preskoceno... ladno nema... ima u stopu, u stranu, u susret.. u stvari nigde ;/
Da, znam šta piše u Klajnu, imam knjižicu ovde pored muhotuka, nego me interesuje da li se nešto u međuvremenu promenilo.
Originally posted by SwanheartAha, ALI, ste i Horus i ti IZOSTAVILI NAMERNO DA KAZETE O KOM FAXU PRICATE!
bila ja na svim predavanjima i uglavnom na svim vezbama, imala uredno sve seminarske radove, sve polozene kolokvijume iz 90% ispita i golo govno, sve dok profesori budu razmisljali kitom umesto glavom, Bolonja ce od koristi biti splavarushama sa dopicnjacima i IQ-om -beskonacno.
ev` primer, ti znas Stojmirovica, kod njega nas troje samo polozi kolokvijum, popunim praktikum umesto za mesec dana za nepunih 5 dana, bila na svim predavanjima, na svim vezbama, dolazim na ispit, mislis da je pogledao ocene, samo lupio 8 i to je to.
primer 2.
polozim 3 kolokvijuma iz el. poslovanja, dobijem 10 na seminarskom, i onda MORAM da izadjem na ispit na kom sam polagala sve sto polozih preko kolokvijuma i na ispitu dobijem 6 a sve uradim kako treba.
odoh sad u off jbg.
Originally posted by Zwezdicarece osoba koja studira na pravnom...
Aha, ALI, ste i Horus i ti IZOSTAVILI NAMERNO DA KAZETE O KOM FAXU PRICATE!
Pricate o Visoj poslovnoj, koja ja PACIJA skola i gde se SVAKI ispit zavrsava na tu foru, znam odlicno jer mi je sestra upisala tu glupost! Tako da, ta skola nema veze sa pravim seminarskim radovima, kolokvijumima itd. na fakultetima, jer je tamo fazon kupis knjigu odredjenog prof. polozio si taj ispit. Tako da![]()
Originally posted by horus.Ja ne tripujem uopste da to studiram, i ne kazem da je moj fax tezak ne znam koliko, i uvek sam govorila da su medicina, arhitektura, etf i jos neki fakulteti nemerljivi sa bilo kojim drugim, a ti posto me ne poznajes, to ni ne znas...
Pricate o Visoj poslovnoj, koja ja PACIJA skola i gde se SVAKI ispit zavrsava na tu foru, znam odlicno jer mi je sestra upisala tu glupost! Tako da, ta skola nema veze sa pravim seminarskim radovima, kolokvijumima itd. na fakultetima, jer je tamo fazon kupis knjigu odredjenog prof. polozio si taj ispit. Tako da![]()
![]()
ti imas sestru koja ti je primer da je bps bzvz skola (sto negde i ja mislim), a ja poznajem nekolicinu ljudi sa pravnog i znam kako se studira tamo... cak i kad ne zavrsavate preko veza i vezica... strebate i nemate pojma sta ste naucili...
taj "rugala se serpa loncu" momenat mi je skroz bzvz...
da studiras na pmf-u, hemijskom, ili etf-u, pa i da pljujes, ovako bolje cuti...![]()
prvo, razlika izmedju tebe i mene sto sam ja svestan kvaliteta svog faxa i obrazovanja generalno u srbiji, a ti tripujes da studiras nuklearnu fiziku...
drugo, ja napisao bps (beogradska poslovna skola), pa ti ni taj komentar nije na mestu... al' aj' dobro...![]()
Originally posted by Zwezdicana osnovu tvog bitisanja na forumu ja stek'o drugaciji dojam o tebi i tvom sirokom obrazovanju... sorry, ali stvarno mi ne delujes kao neko ko striktno vodi samo visokointelektualne razgovore...
Originally posted by horus.Ja ne tripujem uopste da to studiram, i ne kazem da je moj fax tezak ne znam koliko, i uvek sam govorila da su medicina, arhitektura, etf i jos neki fakulteti nemerljivi sa bilo kojim drugim, a ti posto me ne poznajes, to ni ne znas...
![]()
ti imas sestru koja ti je primer da je bps bzvz skola (sto negde i ja mislim), a ja poznajem nekolicinu ljudi sa pravnog i znam kako se studira tamo... cak i kad ne zavrsavate preko veza i vezica... strebate i nemate pojma sta ste naucili...
taj "rugala se serpa loncu" momenat mi je skroz bzvz...
da studiras na pmf-u, hemijskom, ili etf-u, pa i da pljujes, ovako bolje cuti...![]()
prvo, razlika izmedju tebe i mene sto sam ja svestan kvaliteta svog faxa i obrazovanja generalno u srbiji, a ti tripujes da studiras nuklearnu fiziku...
drugo, ja napisao bps (beogradska poslovna skola), pa ti ni taj komentar nije na mestu... al' aj' dobro...![]()
![]()
Strebate, e pa vidis to je klasicna glupost, kao i kada me neko pita: Da li vi morate sve chalnove da znate? Isto glupst, koju su ljudi pokupili od nekog retarda koji to prodaje kao pricu i siri mitove, a na mom je faxu..
Ne znam o kojim vezicama prica, posto sam ja upucenija od tebe, ali ok, ako si ti bolje upucen bravo ti ga.
TI si mozda svestan svog NEZNANJA koje si dobio placajuci prilicnu skolarinu, a nista nisi dobio, ali ja znam koliko sam shiroko obrazovanje dobila na tom faxu koji ti pljujes, tako da.. Jbg, ne mozemo se meriti ni u snovima.![]()
A to smejala se serpa loncu, u nasem odnosu fakulteta, je totalno promasena izreka, jer su nam skole nebo i zemlja, pa mozda i dalje.![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!