Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
MMS: Miracle Mineral Supplement

Trgovački naziv MMS označava 28%-ni rastvor natrijumovog hlorita (NaClO2) u destilovanoj vodi. Proizvod nije patentiran i ne može se patentirati. To je običan rastvor natrijumove soli u vodi. Kad se MMS pomeša sa nekom prehrambenom kiselinom (limunska kiselina, jabukovo sirće, sok od limuna) stvara se hlor-dioksid (ClO2). Za 3 minuta stvara se po dozi oko 3 mg hlor-dioksida. Dodavanjem vode ili soka rastvor se razređuje i sadrži otprilike 1 ppm hlor-dioksida. Takva mešavina proizvodi hlor-dioksid sledećih 12 sati (dakle i u telu).
Hlor-dioksid koristi se za pročišćavanje vode, za ubijanje patogenih organizama u bolnicama i za druge antiseptičke namene više od 100 godina. Čak je i FDA (Federal Drug Administration – USA) dozvolila njegovu primenu za čišćenje pilećeg, svinjskog i goveđeg mesa, kao i za ostalu hranu. Istraživanja su dokazala da je hlor-dioksid sigurniji od hlora jer je selektivan prema patogenim organizmima i ne deluje kancerogeno kao hlor. Američko hemijsko društvo, odsek za analitičku hemiju, navelo je 1999.g. da je hlor-dioksid najsnažniji ubica patogenih organizama poznat čoveku, tj. da je najjači oksidans.
Crvena krvna zrnca, koje standardno prenose kiseonik po celom telu, nemaju mehanizam razlikovanja hlor-dioksida od kiseonika. One ga uzimaju i prenose taj snažni oksidans dalje po telu. Ako se u telu nalazi parazit malarije ili bilo koji drugi parazit, on biva uništen u sadejstvu s hlor-dioksidom. Hlor-dioksid ne oštećuje zdrave ćelije.
U sistemima za pročišćavanje vode selektivno uništava patogene organizme i druge štetne biološke organizme.
Postupak primene je sledeći:
1. staviti u čistu, praznu i suvu čašu 2 kapi MMS-a
2. dodati 10 kapi limunske kiseline, limunovog soka ili sirćetne (jabukove) kiseline, protresite čašu da bi se obe tečnosti pomešale, tj. kapi MMS-a i sirćeta/limunovog soka/limunske kiseline
3. sačekati 3 minute
4. dodati na kraju pola čaše prirodnog jabukovog soka
5. popiti odmah
Svaki dan povećavati dozu sve do 15 kapi (a isto i kapi kiseline, tj. 3 sa 15, 4 sa 20, itd.). Ako se dogodi mučnina, glavobolja, povraćanje ili dijareja, smanjiti sledeću dozu za dve kapi, držati dva dana tu istu količinu (ako nema propratnih dejstava) i nastaviti sa postupnim povećavanjem doze.
Upozorenja:
NE upotrebljavati sok od pomorandže. Narandžin sok sprečava proizvodnju hlor-dioksida.
NE upotrebljavati sok kome je naknadno dodat vitamin C (u svrhu konzerviranja).
NE upotrebljavati metalne predmete za mešanje i držanje rastvora.
NE izlagati rastvor Suncu, držite ga na tamnom mestu (rastvor je fotosenzibilan), rok trajanja 2 god.
Vremenski razdvojiti uzimanje MMS-a i lekova oko 4 sata....

Da li ga je neko probao?
Kažu da je u stanju da izleči sve, od raka do side...a i da koža postaje mekša.
Korisnikov avatar
By _miki_
Ja sam mislio da je lek za sve suicid(mada ga jos nisam probao,a koza definitivno postaje meksa).
Korisnikov avatar
By castor
zar nije brufen???????????????????

:shocked:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja verujem samo Jovi sa Romanije:durenje:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Olga, oli mi reć đe u ovom gradu da nađem medovaču?

Mrzim pabove koji medovaču služe samo na papiru. :mad:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by Dzelajza Rouz

Olga, oli mi reć đe u ovom gradu da nađem medovaču?

Ima jedan cika u Visnjickoj banji, dobra mu je, domaca. Ak' pozelis, ti vici, pa da ti organizujem neku flasu.
Korisnikov avatar
By svejedno
Cakaj, to je u sustini, so i voda?

..

Time se narkomani lece decenijama.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by olga_diktator

Ima jedan cika u Visnjickoj banji, dobra mu je, domaca. Ak' pozelis, ti vici, pa da ti organizujem neku flasu.

Da mi organizuješ. :bale:

Samo da uteram dugove, jer sam ti praznijeh džepova trenutno. Snalazim se kako moram. :indijanac:
By ...Sitnicava...
Originally posted by Dzelajza Rouz

Medovaaača. :love: U Novom Sadu služe gotovo svuda, na moju veliku radost. I probati malinovaču obavezno. Raj za grlo.

...

Lek za sve? Hmmm. Prevencija za dosta toga - voće i povrće. Tako nekako gledam.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by svejedno

Cakaj, to je u sustini, so i voda?

..

Time se narkomani lece decenijama.
Moja nastavnica hemije je Tašom prala kosu, znam sve o njenom voćnjaku, učio sam od iste kako se kaleme drveća i zašto je kosu dobro prati sredstvima za pranje sudova. Malo toga smo učuili o hemiji.
Originally posted by hlaefdige

...zar to nije prosto fizioloski rastvor?
Nemam pojma.

Ali googlao sam i mnogi govore da je to otrov, te da se koristi za ubijanje insekata i štetočina. E sada taj hlor diokisid u telu...ko zna šta radi. Po jednoj teoriji uništava sve defektne ćelije poput ćelija raka, viruse i bakterije...
Neki govore da im je promenio život, drugima je samo muka od istog.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
tako ja reagujem na caj - mesavina sa stare planine...zivotami da imam rak, d'izvines, is***ala bih ga od tog caja....
Korisnikov avatar
By Allkey
Ako leči sve, zašto ne zvone sva zvona i zašto ne pijemo svi tu gadost svaki dan?

Ni jedan proveren izvor informacija o tome ne mogu da pronađem.

Ali moram priznati da me je zaintrigiralo.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jel?

Fiziološki rastvor
Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Skoči na: navigacija, pretraga

Fiziološki rastvor je 0,9% m/V rastvor natrijum hlorida u redestilovanoj sterilisanoj vodi. Primarna upotreba mu je u medicini za intravenoznu hidrataciju dehidriranog pacijenta ili onog koji ne može normalnim putem da unosi tečnost.

Normalni fiziološki rastvor je nešto razređeniji od krvi u pogledu količine elektrolita. Međutim, konvencionalno se na normalni fiziološki rastvor gleda kao na izotoničan rastvor, što praktično znači da su osmotski pritisci krvi i fiziološkog rastvora jednaki. Do kraja precizno govoreći, međutim, potpuno izotoničan rastvor bio bi za oko 6‰ bogatiji natrijum hloridom (bio bi to 0,96% m/V rastvor). Osim što snabdeva pacijenta vodom na bezbedan način, fiziološki rastvor je i izvor natrijuma, izuzetno bitnog elektrolita u ljudskom telu kao i hlora. Ovo je naročito bitno kod pacijenata koji takođe ne mogu da uzimaju ni hranu. Nakon uspostavljanja hidriranosti kod pacijenta, kako se telo ne bi opterećivalo prevelikim količinima natrijuma, uglavnom se prelazi na neku drugu verziju fiziološkog rastvora (održavajuću).

Obično se količina natrijum hlorida smanjuje, ali kako je direktan unos velike količine hipotoničnog rastvora u krvotok opasan, to se nadomešćuje dodavanjem glukoze u rastvor što održava njegovu izotoničnost. Standard je da se za ovakve rastvore koristi glukoza monohidrat.

Uobičajene varijacije normalnog fiziološkog rastvora su:

* 0,45% rastvor NaCl sa dodatkom 5% glukoze u odgovarajućoj količini
* 0,22% rastvor NaCl sa dodatkom 5% glukoze u odgovarajućoj količini
* 4% rastvor glukoze sa 0,18% rastvorom NaCl

Uobičajene dnevne količine fiziološkog rastvora koje se primenjuju zavise od opšteg stanja pacijenta i variraju između 1,5 - 3 litra.

Osim u intravenoznoj primeni, fiziološki rastvor se često koristi za ispiranje kontaktnih sočiva, u intranazalnim sprejevima, za inhalaciju i dr.
Korisnikov avatar
By Allkey
Dobro, to je natrijum hlorid, ali ja ne znam hemiju i ne mogu znati koliko je hlor dioksid različit.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
svasta..tek sad vidim...

..ne znam sta da ti kazem onda..mora da je miracle!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by ...Sitnicava...
Medovaaača. :love: U Novom Sadu služe gotovo svuda, na moju veliku radost. I probati malinovaču obavezno. Raj za grlo.
De, donesi koju bocu, pljosku... kanister... pa da se upoznamo. :predsednik:
Lek za sve? Hmmm. Prevencija za dosta toga - voće i povrće. Tako nekako gledam.
Ajoj, ti si onomad pila "cveklovaču" za imunitet, kao i ja.
Korisnikov avatar
By ns.happy
homeopatija k'o i svaka druga. drzacu se tradicionalne medicine radije.
Korisnikov avatar
By Mage
To nije fiziloški rastvor. Fiziološki rastvor sadrži NaCl (Natrijum-hlorid), a ovo je NaClO2 (Natrijum-hlorit). Nisam još čuo da ClO2 ima lekovita dejstva, znam samo da se koristi kao mikrobicid :neznam:

U svakom slučaju, kao što neko već reče, da je to čudesni lek za sve, svi bismo se kupali u njemu ;)
By dukkehjem
Nisam tri godine imao hemiju (otkako sam u srednjoj)... tako da ne mogu da dam "strucno" misljenje.
anyway, ako pise "U sistemima za pročišćavanje vode selektivno uništava patogene organizme i druge štetne biološke organizme", meni nije jasno kako bi on to zaobisao mikroorganizme koji su korisni, a nalaze se u nasem organizmu... mislim, sta, nesto toliko jako da ubija sve sto mu se nadje na putu, a jos inteligentno pa kaze e, vas ne diram, ocu samo ova govna da sredim...
A lek za sve su ti dobra ishrana, fizicka aktivnost, mentalna aktivnost, sve u svemu zdrav zivot...
Ne bih se ja petljao u svakom slucaju sa ovako necim... priroda je prepuna stvari koje su lekovi... preko zacina (od najbanalnijih tipa biber itd.), do zitarica i kostunjavog voca... samo treba lepo kombinovati :) nakupovao sam se silnih knjizica o svemu tome, pa proucavam malo, pa ak nekog zanima, mogu da prosledim najzanimljivije detalje...
Korisnikov avatar
By KiWi
Tako su i mislili da je lek za sve H2O2 odnosno Hidrogen Peroksid ... zato što već u koncentracijama od 3% i 6% ubija sve živo ... Njime se leče infekcije usta, grla i ispiraju rane. Nije opasan jer se u organizmu kasnije rastvara u H2O i slobodne atome kiseonika. Ubija sve vrste bakterija, virusa i gljivica. Jedini problem je baš to - ubija sve! A kada dospe u creva ubija crevnu floru načisto i napravi više štete nego koristi (bez crevne flore naš imuni sistem je ugasio ...).

Verujem da je tako i sa "lekom za sve" tj. hlor dioksidom. Ako ubija stvarno sve, nije dobro po nas.

A i da zaobilazi dobroćudne bakterije (što verujem da je nemoguće), ipak njie lek za sve. Leči samo probleme izazvane infekcijama. A šta ćemo sa urođenim poremećajima, stečenim nedostacima ... ??? Definitivno nije lek za sve ...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by hlaefdige

tako ja reagujem na caj - mesavina sa stare planine...zivotami da imam rak, d'izvines, is***ala bih ga od tog caja....
de ima da se uzne ta gadost?
moja prof. matisa pije to, a sad brat-bratu ima 95 god!
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne verujem ni jednoj jedinoj supstanci koja nije prošla duplo slepo randomizirano kliničko istraživanje na dovoljnom broju bolesnih LJUDI.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!