Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) u utorak, 25. maja organizuje akciju na relaciji Beograd - Tuzla kako bi obeležila stradanja vojnika JNA koji su napadnuti sa kolonom civila dok su se povlačili iz Tuzle i masakr koji se odigrao kod Kapije.

"Hteo bih da vas obavestim da ce Inicijativa ove godine obeleziti 15 godina od masakra Tuzlanki I Tuzlaka na korzou 25. maja 1995. godine velikom i specificnom akcijom. Kolona mladih ljudi iz Srbije krenuce na svojevrsni mars poklonjenja zrtvama iz Beograda. Mars ce imati tri simbolicne etape koje cemo preci peske. Prva je u Beogradu, gde cemo sa transparentom prosetati kroz grad (od Kalemegdana do Usca), onda nastavljamo autobusima do granice. Druga etapa je od Pavlovica cuprije (granicni prelaz) do ulaza u Bijeljinu, na taj nacin pokazujemo da je vazno da gradjani Republike Srpske takodje prihvate I obeleze ovaj zlocin (posebno u svetlu nedavnih izjava Milorada Dodika da je masakr na Kapiji “reziran” ili sta je vec izlupetao). Zatim nas autobusi vode do Siminog Hana, predgradja Tuzle. Odatle pa do centra grada traje treca faza pesacenja I zavrsava se nasim dolaskom pred Tuzlansku Kapiju I polaganjem cveca. U Siminom Hanu cekaju nas drugari iz Tuzle I Sarajeva koji ce nam se pridruziti. Cela akcija traje jedan dan, 25. maja..."

Ide li neko? Šta mislite o akciji?
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Moguće... ne znam tačno :D Geografija i ja smo posvađani :D Ja idem kuda me povedu :D
By loreenche
Ako iz Bijeljine ides za Tuzlu, nemas kuda nego za Distrikt :P

Ali nazalost... Vozite se tu etapu... :(
By loreenche
M'da, pogotovo na dan Eurosonga... PhaT ChancE :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja radiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :rida: :rida:

Elem, da, dopada mi se akcija. S'tim da ne bih nijednom politicaru iz Srbije dozvolila ni da se koloni prikljuci, ni da ista komentarise. Ni poziciji ni opoziciji. Pas mater...
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Hmmm, to bi teško uspeli... Biće nas dosta, ali mislim da političari neće učestvovati..
Ja tog dana imam kolokvijum, ali mi je asistentkinja izašla u susret :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by SmallTownBoy_91

Ako iz Bijeljine ides za Tuzlu, nemas kuda nego za Distrikt :P
ma, ne mora preko Brchkog. mogu od Bijeljine preko Ugljevika i Lopara spustit' se s Majevice i eto ih u Tuzli. ili od Bijeljine uzvodno Drinom do Zvornika pa preko Kalesije u Tuzlu.

Podrzavam akciju!

samo, kad je to Eurosong 2010? :hyper:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ako se ja ne varam,ESC je sljedeći vikend
By loreenche
Da, finale... Ali semifinals su u uto i chet.. ali da ne oftopichkarimo... :D
By mythe
aha, mars secanja na te zrtve. Lepo. A jel palo na um tim papcima iz te Inicijative da odaju pocast mucki ubijenim regrutima JNA? Ako su vec hteli, mogli su da zajedno odaju pocast i jednim i drugim zrtvama, a ne ovako da jedne zrtve smatraju vrednijim od drugih! Ali nista novo od tih likova iz kojekavih NVOa, kojekakvih 'Inicijativa' i slicnih biznis udruga koji bavljenje 'ljudskim pravima" i "zrtvama rata" vide kao priliku da zarade dobru kintu
Korisnikov avatar
By Srklet
pa neke zrtve jesu vrednije od drugih. jebiga, tako je to. :)
By mythe
a jebiga , bio je rat pa su i ti ljudi u Tuzli nastradali tog lepog majskog dana, godine 1995.....dogadjaju se i takve stvari u ratu.
Korisnikov avatar
By Srklet
da, i zato se vrednije zrtve od vojnih. jebiga, tako je to u ratu - civili vise vrijede kao zrtve nego vojnici. :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by mythe

aha, mars secanja na te zrtve. Lepo. A jel palo na um tim papcima iz te Inicijative da odaju pocast mucki ubijenim regrutima JNA? Ako su vec hteli, mogli su da zajedno odaju pocast i jednim i drugim zrtvama, a ne ovako da jedne zrtve smatraju vrednijim od drugih! Ali nista novo od tih likova iz kojekavih NVOa, kojekakvih 'Inicijativa' i slicnih biznis udruga koji bavljenje 'ljudskim pravima" i "zrtvama rata" vide kao priliku da zarade dobru kintu
1. Ko se maca hvata od maca i gine. PRE nego sto obuces uniformu razmislis o posledicama koje to moze da ima.
2. To objedinjavanje ide na kurac. Ako vec zelis da bilo kome odajes pocast,a ti napravi svoju NVO ili Inicijativu, pa marsiraj i u pizdu materinu, ako ti drago.
By mythe
pa rado bih osnovao svoju NVO, to se dobro placa. Zivis kao 'bubreg u loju' a jedini ti je zadatak da pljujes po drugima. i provociras.

P.S.
te vojnike nitko nije pitao zele li obuci uniformu, oni su se samo odazvali na poziv za vojsku, sto je onda bilo i normalno i zakonska obveza, drugacije bi isli u corku. A sledeci tu tvoju logiku i nacin razmisljanja mogao bi da kazem da one tuzlake nitko nije terao da se setaju po korzou u vreme rata. Jebiga, imali peh :D
Korisnikov avatar
By Stripi
pa kad je tako lako, što se ne organizuješ? Mislim, da pljuješ znaš, da namakneš pare i to navodno znaš. Šta se čeka?
By mythe
imam dobar, siguran i dobro placen posao, tako da mi tako nesto nije potrebno. A da zivim u Srbiji (ili Hrvatskoj), itekako bi se aktivirao u nekoj od tih NVO..upoznao sam pre par godina jednog lika iz Beograda, inace ljiga od coveka. Uvalio se u neku od tih inicijativa, pa mi pricao kako putuje po svetu na trosak te NVO, kako se izivljavaju putujuci uvek biznis klasom etc...toliko mi se smucio da sam nakon toga poslao odredjenoj sluzbi europske komisije Mail gde sam ih upozorio na nenamensko trosenje sredstava te organizacije (u biti to je novac nas poreskih obveznika EU), a njegovom sefu isto poslao Mail da povede racuna o njemu, sta radi, sa kime se druzi, da trosi pare na drogu...za mene je postenje na prvom mestu.
Korisnikov avatar
By Stripi
Mislim da je kod tebe na prvom mjestu zavist i zloba.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Stripi

pa kad je tako lako, što se ne organizuješ? Mislim, da pljuješ znaš, da namakneš pare i to navodno znaš. Šta se čeka?
novi muz, mozda.
Korisnikov avatar
By Delete
@just_me

Jesi li isao, kako je proteklo?
By mythe

lol

a na koga bi ja, iz moje perspektive, trebao to biti zavidan? Mislis, ja koji zivim u drzavi gde su gay prava i slobode najbolja u Europi , sam zavidan na one koji prilikom svakog izlaska na ulicu moraju da se okrecu i gledaju jer ih neko prati, na one koji nemaju cestito gay mjesto za izlazak a poljubac sa deckom na ulici je nezamisliv? Jer bi ja na te trebao biti zavidan? daj molim te....
By dukkehjem

lol

a na koga bi ja, iz moje perspektive, trebao to biti zavidan? Mislis, ja koji zivim u drzavi gde su gay prava i slobode najbolja u Europi , sam zavidan na one koji prilikom svakog izlaska na ulicu moraju da se okrecu i gledaju jer ih neko prati, na one koji nemaju cestito gay mjesto za izlazak a poljubac sa deckom na ulici je nezamisliv? Jer bi ja na te trebao biti zavidan? daj molim te....
Zavidi se i na tome kakav je neko, pored toga sto se moze zavideti na tome gde je neko... al ako ide u paketu, dodao bih da nikako ne bih voleo da sam u tvojoj kozi... :evilkiss:
(da sad nije pominjano da si trenutno ko zna gde, ja bih bio ubedjen da si polupismena, ozlojadjena, isfrustrirana tetketina iz Donjh Pitulica... al necu o tome...)
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa šta se onda uzrujavaš koji moj? Za vrijeme ti bilo odlično, pare pljuštale na sve strane, ne znaš šta je kome falilo-...to što su ljudi bili kruva gladni to jenormalno, jer, kako Mira reče, ljudi imali toliko para da su ispraznili rafove pa nije čudo da je nestašica. Sad si vani ali ti smeta što neki aktivist, koji, kako ti upravo reče, mora u svojoj zemlji da se okreće da vidi dal ga neko prati i svakodnevno je u nekom strahu i paranoji, putuje avionom van zemlje. Kako bi to drugačije nazvali nego ljudskom glupošću, zavidnošću i zlobom?
By mythe
neka taj aktivist putuje kako hoce, ali ne novcima poreskih obveznika EU, posebno ne mora da putuje biznis klasom na relaciji Beograd-Podgorica. Krajnje je vreme da EU stane sa finaciranjem kojekavih NVOo; kojekakvih inicjativa etc...sta mi imamo sa time, neka se gradjani van EU sami pobrinu za neke stvari!

Uzgred znas sta je zloba - kada pojedini papci u Hrvatskoj zlobno prijavljuju vlastitu zemlju EU zbog navodnih krsenja 'njihovih ljudskih prava' a sve sa ciljem da EU i dalje nalaze vestacke prepreke na prikljucenju Hrvatske u EU. I jos svrsavaju nad mogucnosti da Slovenci sledece nedelje odbace arbitrazni sporazum, onda bi ti papci verovatno bili sretni....e to ti je zloba, 'prijatelju' moj.
Korisnikov avatar
By Stripi
To nije licemjerje, već potreba. I neka je prijavljuju ako Hrvatska sama ne želi riješiti probleme sa kršenjem prava.
Danas, deset godina nakon Sprovoda El Grande, prava se ipak manje krše i nešto se više pazi. Šta je po trebi trebalo? Da ostavimo kako jest? I l da svi odemo u Nizozemsku?
Osim toga, ne brini se ti za porez poreznih obveznika EU, bolje da daju pare za NVOe, nego za naoružanje. I to nije samo novac samo poreznih obveznika nego i raznih bogatuna kojima se darivanje novca gleda kao porezna olakšica. Dobro njima, dobro aktivistima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!