Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Simor
Originally posted by Dragonite

Budući da sam ja zvanično obučen za 'organizaciju kulturnih manifestacija i rad u ustanovama kulture', organizovaću odgovarajući kulturno-umetnički program na bojnom polju i obavljati poslove zaštite naše kulture baštine :kingkong: .
Dragi, ti ćeš u pozadini napevati:

Ječam žela kosovka devojka
Ječam žito seme plemenito
Ječam žito, majčice, seme plemenito
Ja te žela a ja te ne jela
Ja te žela, majčice, a ja te ne jela.
jel vako?

''

:trep: :trep: :trep: :trep: :trep: :trep:
Korisnikov avatar
By boy89
Ma samo da je ukinu vec jednom, valjda ce je stvarno ukinuti do kraja godine.......
By Dragonite
Originally posted by Lepa Krepa
jel vako?

:trep: :trep: :trep: :trep: :trep: :trep:

[/quote]

Please, people, give me some credit!

Kulturu u naših trupa pod mojom palicom bi izgledala ovako (ja kao Ru Paul) - zamislite Ivanu Žigon kako peva 'I will survive', pa odmah me prođu patriotski žmarci!

''
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by ns.happy

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je danas očekivanje da će sledeće godine u ovo vreme biti završena profesionalizacija Vojske Srbije i da će potom predsednik Srbije Boris Tadić moći da ukine služenje vojnog roka.
To je dobro. Najzad da i mi imamo profi vojsku. Zanimljiva mi je u vezi s tim vest iz Slovenije:

"Mladina" ukida vojsku

Ukinimo slovenačku vojsku, nova je akcija ljubljanskog nedeljnika "Mladina", koji skuplja potpise kako bi se armija ove države u potpunosti reorganizovala i smanjili troškovi koji su prošle godine iznosili 552 miliona evra.

Oko 5.000 slovenačkih vojnika zameniće puške olovkama i umesto ratovanjem ubuduće se zanimati brigom o starim i bespomoćnima. Naravno, ukoliko Slovenci podrže inicijativu nedeljnika "Mladina", koji traži potpunu reformu odbrambenog sistema ove države.

"Mladina" smatra da se uticaj i ugled Slovenije više ne zasnivaju na vojnoj snazi, pa, s obzirom na geostrateški položaj države i činjenicu da joj ne preti nikakva opasnost, treba jednostavno "raspustiti vojsku" i, možda, čak izaći iz NATO.

U sastavu slovenačke vojske, prema podacima tamošnjem ministarstva odbrane, je 9.305, od čega je 7.593 profesionalaca i 1.712 rezervista, na koje je prošle godine potrošeno 552 miliona evra.

Nedeljnik predlaže prekvalifikaciju vojnog osoblja, pa bi oko 2.000 vojnika prešlo u civilnu zaštitu, koja bi, naoružana pešadijskim naoružanjem i lakom artiljerijom, i bila osnova odbrane Slovenije u slučaju agresije.

Oko 500 vojnika učestvovalo bi u mirovnim operacijama pod okriljem Ujedinjenih nacija, a preostalih 5.000 bi se, posle prekvalifikacije, brinulo o starim i nemoćnim osobama, dok bi se novac dobijan od prodaje vojne opreme usmerio na socijalne projekte.

Kasarne bi postale centri u kojima bi se okupljali mladi i stariji, a na zemljištu koje pripada vojsci gradili bi se stanovi za mlade.

Uredništvo "Mladine" tvrdi da Slovenija mora preduzeti korenite promene ako želi da postane država blagostanja.

"S obzirom da je Slovenija danas aktivni član međunarodne zajednice i vojnih saveza smatra se da je ukidanje vojske jedan od važnih koraka u razvoju države, jer vojska kakva je danas državi više nije potrebna", smatra "Mladina".

Potpisivanje peticije nije ograničeno samo na slovenačke državljane, a do sada su ukidanje vojske podržali Zoran Predin, Spomenka Hribar, Lev Kreft, Jože Mencinger, Dušan Plut, Goran Vojnović...
Korisnikov avatar
By He_Marlene
Konacno su se setili...Kad pomislim samo o tome da cu jednom morati da sluzim vojsku osedim momentalno...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Još samo tri klase vojaka

Do završetka profesionalizacije Vojske Srbije redovni vojni rok služiće još samo junska, septembarska i decembarska klasa

Postoji mogućnost da poslednjoj generaciji vojnika bude skraćeno trajanje vojnog roka, saznaje Danas.

Umesto da završi služenje roka u julu, moguće je da će se to desiti u martu ili aprilu, jer je završetak kompletne profesionalizacije vojske najavljen do marta.

Junskoj i septembarskoj klasi regruta, kao ni klasi koja je služenje roka započela u martu, najverovatnije neće biti skraćen rok.

Podsetimo, prošlogodišnjoj decembarskoj generaciji vojnika služenje vojnog roka završiće se dva meseca ranije, odnosno 31. maja, na osnovu naređenja predsednika Srbije.
Ova klasa regruta u vojsku primljena od 25. do 27. januara, a ne u decembru, zbog epidemije novog gripa.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac objasnio je da je skraćenje roka ovoj klasi predloženo, jer se kontinuirano primaju novi profesionalni vojnici i zbog toga što je odziv na služenje u klasama posle decembarske izuzetno dobar.

Ministar je, međutim, tada naveo da u ovom trenutku nije razmatrana mogućnost da do pune profesionalizacije Vojske i ostalim klasama bude skraćen vojni rok.
Korisnikov avatar
By ns.happy
shejtan, ljubim te u guzicu zbog ovoga! :eya:
Korisnikov avatar
By gorilica
Od srca chestitam svim onima koji su uspeli, ili ce uspeti da je izbegnu. :)

Originally posted by Tungi

Stvarno ne znam odakle toliki strah od te vojske?Sta rade tamo,kolju?
A ti se prijavi i vidi sam. Zbog ovakvog pitanja bih chak i voleo da je osetish na svojoj kozi.
Ja sam odolevao do svoje 26-e, ali su me onda sjebali i poslali. Ako nishta drugo, dochekao sam da je umesto godinu dana, sluzim 9 meseci, i izbegao sve ratove koji su potkachili moju generaciju. Bez obzira na sve, tu vojsku pamtim kao najgori period u svom zivotu. Doticanje samog dna, a pre nje daleko od toga da sam bio razmazen.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Treba stvarno biti baksuz pa spadati u jednu te tri klase.
Korisnikov avatar
By ns.happy
a ako neko bude blesav pa se ne odazove na pozive i sl? nego lepo kulira...?
Korisnikov avatar
By _miki_

Onda ga zajebe mama i ona primi poziv!!!Jos uvek popizdim kada se toga setim!!!
NS,evo ti jedan savet,ako te ipak ukebaju.Ja sam isao na civilno sluzenje i stalno sam isao na bolovanja.Od sest meseci koliko sam izdrzao,ja sam cetiri meseca proveo po bolovanjima.
Odem kod lekara(uvek gledma da to bude ponedeljak,jer ako odem u sredu ili cetvrtak,on mi sam da bolovanje do sledeceg ponedeljka,a to je samo 4-5 dana,dakle nedovoljno).Dakle odem kod njega i kazem mu bilo sta,da me boli noga,ruka,glava,sinusi,creva,da me je ubila promaja,oko,da me hvata nesvestica,da mi ide krv iz nosa...bilo sta.Onda ti on da uput za lekara specijalistu.A ti,pre nego sto odes kod specijaliste malo se raspitas koji lekar ima nekog sina koji je blizak vojnoj obavezi,tako da ima razumevanja za tebe.I kada odes kod njega kazes mu da ces da poludis u vojsci,da te maltretiraju,da si ti razmazen i da ti da neko lepo bolovanje od dve nedelje.Meni je to uvek palilo.
Jedino mi je krivo sto sam isao i ona dva meseca.Trebalo je i to da se izvlacim.
Upozorenje:nikako nemoj da kazes da ces da se ubijes.Ja sam jednom to rekao pa sam se posle jedva izvukao.
I,da-ovo sve pali samo ako nisi u Beogradu jer te tamo salju u neki vojni klinicki centar,a tamo vojni lekari nisu toliko tolerantni na foliranje.
Do duse,kada su mene poslali na kraju na KVC mene su tamo oslobodili vojske.
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by horus.
Originally posted by _miki_

Upozorenje:nikako nemoj da kazes da ces da se ubijes.Ja sam jednom to rekao pa sam se posle jedva izvukao.
:lol:
Majke mi!Tada su me oslobodili vojske zauvek.Ali prvo sam morao da se zakunem pred vojnom lekarskom komisijom u Tita,Slobu,Pavkovica,Kapetana Dragana,Sutanovca i Tadica da necu da se ubijem.
Korisnikov avatar
By horus.

Majke mi!Tada su me oslobodili vojske zauvek.Ali prvo sam morao da se zakunem pred vojnom lekarskom komisijom u Tita,Slobu,Pavkovica,Kapetana Dragana,Sutanovca i Tadica da necu da se ubijem.
:sweet:

ont: sreca moja da sam veciti truba student i da menjam fakultete kao carape, pa sam docekao profi vojsku... :balerina:
Korisnikov avatar
By unic0rn

raspitaj se za pocetak o popunjenosti.

ovde kod mene nisu uspeli da "usluzhe" gomilu zahteva za sluzhenjem, tako da ce prvo njima popunjavati ove preostale tri klase.
Korisnikov avatar
By _miki_

:sweet:

ont: sreca moja da sam veciti truba student i da menjam fakultete kao carape, pa sam docekao profi vojsku... :balerina:
Mene ni to nije spaslo.Eto i vojske sam se oslobodio(na srecu),a ispita jos uvek nisam(na zalost).
Korisnikov avatar
By h2o
zamisli situaciju da si zajedno sa nekoliko stotina mladića od kojih većina ima 18 godina :cookie:

ja veću koncentraciju muške lepote na jednom mestu pre toga nikad nisam video :vruce:

bar 20% njih su bili prelepi :lizalica:

Pa ono umiljato stvorenje (Pot)Poručnik/Kapetan ili šta li je već bio ... :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!