Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
..ili "starija"..."matorac", "matorka"...slicne stvari...

vidim da je vec desetak godina vrlo moderno da ljudi vec u srednjoj skoli ili na faksu pocinju da govore o "starim dobrim vremenima"...o tome "kako je bilo kad su oni bili tih godina", a sve u kontekstu kako sa nekih tridesetak godina covek ima boktepitakakvo iskustvo, mudrost i slicno...

da li je "starija" osoba za vas neko ko ima odredjeni broj godina?

da li "starijima" nije mesto u gradu i u izlascima?

ko je "mator"?
Korisnikov avatar
By horus.
kod mene se ta granica stalno pomera na gore... :federi:

pre 10 godina mi je zena od 40-ak godina bila matora baba... :kesa:

nego:

pa po definiciji osoba koja ima odredjen broj godina se podvodi pod "starija"... (davno smo iz menadzmentu radili to... zivotni ciklus coveka i zivotne dobi :nerd: )... po mojoj slobodnoj proceni od 55-te se za nekog moze reci da je stariji (ali ne i star)...

krenuo sam da pisem jedno, pa sam sebe demantovao u glavi... :shrug: elem, sve zavisi od mesta... licno, ne bih mogao vise da izlazim u ander, jer se tu bas i skupljaju neki klinci (18, 19 godina)... ali negde mi je ok kad vidim u nekom klubu osobu koja je "starija"...

matori su ljudi od 65-te... ustvari ne, matori su dzangrizavi ljudi...
Korisnikov avatar
By spliff
da, slazem se
i ja sam mislio starija kada sam napisao 50+
stara je preko 70
Korisnikov avatar
By castor
starija osoba 55+
mislim da u tim godinama covek pocinje da 'gubi snagu'

da, zasto da ne

preko 70
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nije neka tajna da imam problem sa diskriminacijom "mladje" populacije :) ...stalno se trudim to da resim sa sobom...

ajd ovako...za mene su stare osobe sa nekih 70 godina..."stariji" od oko 60....
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
meni licno su osobe od 50 do 60 godina starije osobe, preko 60 su stare osobe. samo to pred tetkama ne smem da kazem :lol:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
:pucaodsmeha:

Ont:

Za mene su starije osobe one koje imaju do 70 godina, a stare osobe su mi one koje imaju preko 70 godina... :)

:awesome:
Korisnikov avatar
By Hys.
Star(iji)-posle 70

U odredjenim godinama-posle 60

Edit to add:

Mene odusevljava sto je napolju normalno da "stariji" izlaze. Ovde valjda ocekuju posle 35 da sedis kuci i strikas.

I vala, ima nekih baba i deda od 20 godina.
Korisnikov avatar
By bothways
Zanimljivo. "starije osobe" svima dolazi pre "stare osobe"... a na kraju idu "najstarije osobe". Sto ce reci da hronoloski imamo prvo komparativ, pa pozitiv, pa onda superlativ. :D

Sto se tice teme, kod mene to zavisi od konteksta. Posto su moji roditelji stariji ljudi za moju generaciju dece [kasno me dobishe], nekako sam navikao da budem okruzen starijim ljudima. I oni sad imaju oko/preko 60 i gledajuci ih, ne smatram da su stari. Mozda bi u tom kontekstu stari ljudi bili preko 70 ili tako nesto.

Mada, mogao bih da uzmem i neku granicu koja bi se pomerala sa mojim godinama. Npr, moje godine + 20 i eto ti stare osobe :)
Korisnikov avatar
By Mr. Hunky
kod mene to nema veze sa brojem godina, vec je individualna stvar...
Korisnikov avatar
By maka
preko 68 su stari. matori su oko 40,50. stariji su preko 30.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by hlaefdige

nije neka tajna da imam problem sa diskriminacijom "mladje" populacije :) ...stalno se trudim to da resim sa sobom...

Same here:lol:

On: Osobe preko 60...
Korisnikov avatar
By Mage
stariji: 50+

star: 60+

mator: 80+

fosil: 90+
Korisnikov avatar
By Li
Do pre par godina sam mislila da su "stariji" oni od 30+, ali kako mi se blizi ta trideseta granicu sam pomerila na 50+ :smeh:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
stariji je svako ko ima više godina od mene kriterij 1
starija osoba je svako ko ima više iskustva od mene pa makar bila rođena i kasnije kriterij 2

:eya:
By mythe
ovisi o kom kontesktu se radi, kada trazim date ili vezu, stari su svi preko 40
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Tungi

Same here:lol:
U tom slucaju vam odlicno ide! ^^

ont:

Da

35+

Ako nadju drustvo i ako im je lepo i mogu da izdrze, zasto ne?

ko je "mator"?

50+

Verujem da ce se ovo vremenom promeniti, ali za sada je ovako
Korisnikov avatar
By Stripi
Nevezano za ljude sa kojima bih mogao hodati, nego čisto ovako...matori su mi svi oni koji izgledaju da nema više volje za život, druženje, zabavu (ne mora zabava biti provod uz house u nekom klubu). Neko može biti matori sa trideset godina, poput moje kolegice koja je moje godište, koju stalno neš probada, stalno je bolesna i stalno umire. Mrzi kad piči mjuza i kad se ljudi zabavljaju. Meni je to matoro. Imam frenda koji je tako, negdje u srednjim četrdesetima ali je stvarno ok i sa druženje i za zabavu. Nastojim da se ne ponašam ružno prema svima koji pređu četrdesetu, onako kako to rade diskriminatorske tetke kada neko takav uđe u gej klub. Svi ćemo mi jednog dana biti stari, zar ne? Idu mi na žifce shizoreni matorci poput Sheytana koji i danas, u 21 stoljeću pokušavaju zatrovati normalne ljudske odnose. Dobro, on me u jednu ruku i zabavlja :D
Korisnikov avatar
By 2kune
ja sam ovđe najmatoriji* :smug:

*ajd dobro... poslin šejtana...
Korisnikov avatar
By mmiki
Sve zavisi od situacije i konteksta cele price.

Sto se tice seksualnih odosa, najcesce ce ovi mladji reci da je 35+ matorac a neki ce cak reci da je neko 5 i vise godina stariji od njih matorac.

Za roditelje kazemo da su matorci.

Generalno, ljudi cesto smatraju 50+ (ili 60+) matorcima.

Sve u svemu, ovisno od situacije, pravimo svetu granicu za koju i sami znamo da je pogresna kao i svako guranje ljudi u isti kos. Stvar je samo u tome ko je spreman da sam duboko u sebi prevazidje recimo razliku imedju 29. i 30. godine.
Korisnikov avatar
By 2kune
moja pokojna baba i njena prijateljica ogovarali su svoje bližnje... imale su svaka po 80 i kusur godina (bliže 90tima)... i vele: taj i taj je umro, a mlad je umro, tek mu je 74...
tako to ide... s godinama... :bubblegum:
Korisnikov avatar
By jukie

..ili "starija"..."matorac", "matorka"...slicne stvari...

vidim da je vec desetak godina vrlo moderno da ljudi vec u srednjoj skoli ili na faksu pocinju da govore o "starim dobrim vremenima"...o tome "kako je bilo kad su oni bili tih godina", a sve u kontekstu kako sa nekih tridesetak godina covek ima boktepitakakvo iskustvo, mudrost i slicno...

ko je "mator"?
Stariji ima prirodno sedu kosu:mag:

postoje razne starosne grupe:

Mladić:
Slika

Nije mladić a nije ni srednjih godina:
Slika

Srednjih godina:
Slika

Mator:
Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!