Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
* Više od 66 odsto studenata Univerziteta u Beogradu razmišlja da napusti Srbiju posle završetka studija

* Gotovo 46 odsto njih ne bi izašlo na parlamentarne izbore kada bi se oni održali sada

* Polovina ispitanika ne podržava gay paradu

Najviše studenata bi, prema istraživanju ''Marketing radionice'' Ekonomskog fakulteta u Beogradu, otišlo odmah čim bi im se za to ukazala povoljna prilika - 56 odsto od ukupno ispitatanog broja.

Zbog školovanja bi otišao 21 odsto ispitanika, a šest odsto zbog lošeg životnog standarda, navela je na konferenciji za novinare članica studentske organizacije "Marketing radionica" Milanka Vasiljević.

Od onih koji bi izašli na izbore najviše njih bi glasalo za DS - gotovo 28 odsto, SNS-u - 8,6 i LDP-u - 7,33. Za DSS bi glasalo 3,7 odsto, G17plus - 2,8, SRS -1,78, NS - 1,23 i SPS - 0,82

''Marketing radionica je studentska organizacija u okviru Ekonomskog fakulteta, a njeni članovi su studenti koji kroz realizaciju projekata stiču potrebno praktično znanje i iskustvo'', istakla je Vasiljvićeva koja je napomenula da je ovo istraživanje rađeno četiri dana tokom poslednje sedmice aprila.

Ona je objasnila da se istraživanje stavova studenata Beogradskog univerziteta sprovodi sedmi put sa ciljem da otkrije njihova razmišljanja, kao buduće društvene elite, o aktuelnim temama i ukaže na mnogobrojne probleme sa kojima se oni svakodnevno susreću. Anketa je rađena na uzorku od 1.500 ispitanika.

Vasiljevićeva je ukazala da se na taj način podstiče i rešavanje problema studenata.

Prema tom istraživanju sedam odsto studenata smatra da se bolonjska deklaracija u potpunosti primenjuje na njihovom fakultetu dok 46 odsto nije ni dovoljno upoznato sa njenim principima.

Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje.

Birajući ocene od jedan do pet, studenti su procenili da profesori zaslužuje nešto više od trojke (dobar) koliko smatraju da je dovoljno i za nastavni plan, dok su najnižu ocenu dobile studentske službe - 2,5.

Istraživanje pokazalo da će posle završenih studija, najviše ispitanika posao potražiti u Beogradu, 64 odsto, a 13,5 će se vratiti u rodno mesto.

Presudan faktor, prilikom zapošljavanja, je veza smatra 36 odsto studenata, dok se četvrtina, ipak, uzda u svoje sposobnosti i stečenu diplomu.

Kada je reč o ''vanškolskim'' aktivnostima, pet odsto studenata posećuje kulturne događaje, najčešće bioskope, koncerte i pozorišta, 42 odsto njih slobodno vreme provodi baveći se sportom, 26 odsto se druži uglavnom po kaficima i klubovima, a 15 odsto vreme provodi surfujući po Internetu.

Studenti nasjviše gladaju RTS - 22 odsto, zatim B92 -19 odsto, a Pink - 17 odsto ispitanika.

Polovina anketiranih čita besplatne beogradske novine "24 sata", za "Blic" se opredelilo 23, "Novosti" 13 odsto. Tri odsto ispitanika tvrdi da čita "Kurir".

Najslušaniji radio među studentima je TDI sa 23 odsto ispitanika.

Polovina ispitanih studenata ne podržava gej paradu, 58 odsto njih podržalo je donošenje novog Zakona o sabraćaju jer smatra da će doneti pozitivne rezultate, a a 75 odsto kaže da bi đubre bacali u posebe kontejnere kada bi oni postojali.

Svoje organe bi zaveštalo oko 30 odsto studentske populacije, a gotovo polovina studenata koristi zaštitu prilikom seksualnih odnosa.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Studenti nasviše gladaju RTS - 22 odsto, zatim B92 -19 odsto, a Pink - 17 odsto ispitanika.

Koji studenti gledaju te kanale stvarno? Ja pogledam samo vesti i to je to. Ovako RTL, Mtv, Animal planet, E!...

Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje.

KURAC MOJ OLAKSAVA. Ne znam samo koji studenti su za to glasali...

Birajući ocene od jedan do pet, studenti su procenili da profesori zaslužuje nešto više od trojke (dobar) koliko smatraju da je dovoljno i za nastavni plan, dok su najnižu ocenu dobile studentske službe - 2,5.

Profesori 4-5. Nastavni plan 1-2. S.sluzba jedna velika 0.

GDE SI OVO ISKOPAO MOLIM TE? :lepeza:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Blond Brat
...Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje.

Na osnovu mojih,i iskustava moje generacije,kao i prolaznosti na ispitima mogu da kazem da bolonjski nacin studiranja olaksava studiranje,povecava prolaznost na ispitima,skracuje godine studiranja...
Ili,da se ogradim,ne znam da li je bolonjcima lakse ili teze,ali definitivno bolje prolaze na fakultetu.
Korisnikov avatar
By Mage
Ja ne znam zašto se vi toliko čudite... :neznam:
By polarlicht4.1
Originally posted by Sheytan
Polovina ispitanih studenata ne podržava gej paradu, 58 odsto njih podržalo je donošenje novog Zakona o sabraćaju jer smatra da će doneti pozitivne rezultate, a a 75 odsto kaže da bi đubre bacali u posebe kontejnere kada bi oni postojali.
Sviđa mi se kako su se u istoj rečenici našli prajd, saobraćaj i recikliranje.

:volinevoli:
By Hans
-Apsolutno otežava studije jer su profesori, koji su dobili niske ocene što u ovom kontekstu i razumem, ostali isti. Došli smo dotle da cele godine sedimo na fakultetu pa nas onda u junu PUSTE u blato da se borimo za 6, umesto da 6 bude ocena na prisustvo i minimum pokazanog znanja. Tako kod nekih postoje proseci iznad 9 dok su neki tu oko 7.A to je zato što neki Bolonju primenjuju a neki ne. No, izmučenoj Srbiji su prodali priču da je sve za zapada jako dobro. Neka vide šta će, privatni fakulteti samo 'štancuju' dokotore nauka.

Kada je reč o ''vanškolskim'' aktivnostima, pet odsto studenata posećuje kulturne događaje, najčešće bioskope, koncerte i pozorišta, 42 odsto njih slobodno vreme provodi baveći se sportom, 26 odsto se druži uglavnom po kaficima i klubovima, a 15 odsto vreme provodi surfujući po Internetu.
-Da, bilduju, pa onda piju i slušaju splavarsku muziku da bi mogli da biju gejeve.

Polovina ispitanih studenata ne podržava gej paradu..
-Nadovezuje se na ovo gore. Ova država izbacuje varvare a ne akademce. Džaba im diploma.

Polovina anketiranih čita besplatne beogradske novine "24 sata", za "Blic" se opredelilo 23, "Novosti" 13 odsto. Tri odsto ispitanika tvrdi da čita "Kurir".
-Dobro, 'Zabavnik' je ipak za malu decu, a 'Vreme' i 'Standard' su sigurno plaćeničke novine...

Najslušaniji radio među studentima je TDI sa 23 odsto ispitanika.
-To je onaj radio na kome rade nekakvi urbani momci kojima je jako lepo u životu. No, emisije su im vrlo seksističke , što ukazuje na loš seksualni život a između se ubaci i pokoji masni vic o momku koga devojka nalazi sa drugom 'u poslu'- Slušaoci tog radija su isti oni što bilduju, biju gejeve i studiraju a njihovom znanju engleskog su dovoljni oskudni tekstovi elektro hitova. Kao što jednom rekoh, i dalje se stavlja 'Fa', ide se na house, ali se ipak u duši čezne za Dr Igyjem. Gospode...

Ako su došli iz unutrašnjosti, to ne znači da Beograd treba da ih pojede, već da ih promeni ako je to moguće na što pozitivniji način. Ali, onih pet procenata koje kultura zanima govore jasno o tome koliko država brine da joj studenti idu u pozorišta. Traže desetku da bi u Ateljeu platili 212 dinara. Da ova država ne guta pare od školarina, možda bi mogla i da obezbedi nekakve malo krupnije ustupke kada je u pitanju pozorište, na primer...

U kakvo inostranstvo oni žele kad više od polovine jedva da engleski govori kako treba, a pritom je mrtva trka između DS i SNS? Kontradiktorno.

Ja nisam isfrustriran, ja samo ne verujem da je ovo realno stanje stvari.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

* Više od 66 odsto studenata Univerziteta u Beogradu razmišlja da napusti Srbiju posle završetka studija

* Gotovo 46 odsto njih ne bi izašlo na parlamentarne izbore kada bi se oni održali sada

* Polovina ispitanika ne podržava gay paradu

za boga miloga, dosta više sa tom ustaškom praksom!!! :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Stripi
Vala baš. Nek im se više odupru.
Korisnikov avatar
By Tungi
Jos malo pa pod maslacak..:cowboy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by istraživanje ''Marketing radionice'' Ekonomskog fakulteta u Beogradu

......Polovina ispitanih studenata ne podržava gej paradu, ...... a gotovo polovina studenata koristi zaštitu prilikom seksualnih odnosa.
samo se nadam da ta polovina koja podrzava (ili bar nema nishta protiv) gej Povorku/e je ta polovina koja kosristi zashtitu prilikom seks. odnosa, te da ona polovina koja ne podrzava gej Povorku (ili kako rekoshe, paradu) je ta polovina koja ne koristi zashtitu prilikom seks. odnosa...... :giggle:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Vel boy
samo se nadam da ta polovina koja podrzava (ili bar nema nishta protiv) gej Povorku/e je ta polovina koja kosristi zashtitu prilikom seks. odnosa, te da ona polovina koja ne podrzava gej Povorku (ili kako rekoshe, paradu) je ta polovina koja ne koristi zashtitu prilikom seks. odnosa...... :giggle:
Ma jašta. Zashtita prilikom seks. odnosa je vrsta greha jer se sprečava da se rodi još malih Srpčića koji će da rekolonizuju K. :okret:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Mislim da se te cifre stabilno ne menjaju poslednjih 15-ak godina.
By Ulix
Sad sam se setio dela iz Basarine Nove Stradije gde jedan školovan nesretnik dolazi kod Velikog Vođe i moli ga da ga razreži doktorata, jer on jadan nije znao da su obrazovanje i znanje nepoželjni u Stradiji, da je znao, sigurno ne bi studirao i učio. Ovako, sa dva doktorata on ne može nigde da se zaposli. Veliki Vođa nije imao milosti, sam si kriv što si se obrazovao, tako mu je rekao i odbio da ga razreži svih nepotrebnih zvanja i diploma. Umesto što se školovao, mogao je da se bori protiv otcepljenja hotela Mali raj i obližnjeg groblja, a koji su neotuđivi delovi Nove Stradije.

:shrug:
Korisnikov avatar
By smaug
^ Jao, Boze....

Al pazi sad ovo (anegdota iz NOBa):

Devedesete, leto, Srbija, opstina Koceljeva, selo Druzetic, lokalitet Bodnjik (ili Obodnjik), savrseno ocuvano naselje iz Bronzanog doba (upsss gde ovde idu velika slova?), sa kolegama i koleginicama iskopavam isto (i pazim da iz okolne travuljine koja je kao u basenu Konga ne iskoci krokodil i sve nas pojede) kad u jednom trenutku stize (kasnije sam saznala) predsednik opstine sa svitom i kaze sledece:
'Prljajte ruke, prljajte, kad niste hteli skolu da ucite!'
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa objektivno, kako co'ek da zna da je neko lud toliko da se obrazuje da bi posle kopao :smeh:

A cifre kao sto rekoste, ne menjaju se :roll:
Korisnikov avatar
By maka
:retard: svi misle da odu i onda sta,uspeli su u zivotu. :kakodane:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Hys.

Pa objektivno, kako co'ek da zna da je neko lud toliko da se obrazuje da bi posle kopao :smeh:
Pa da. Jeste.
I zato ja uredno ljude koji kopaju za kanalizaciju, vodovod, telefon, septicku jamu... pozdravim sa - dobar dan kolega.
Samo je najgore sto oni misle da ja NJIH zajebavam!
Originally posted by maka

Paaa... ne.
Bice da je sto rekao Vuk Karadzic - isto to samo malo drugacije: Da bih uspeo/la u zivotu moram da odem.
Korisnikov avatar
By Mage

Pa makar će dobiti šansu... Većina ljudi koja ostane u Srbiji ni ne dobije šansu.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by _miki_
Originally posted by Blond Brat
...Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje.

Na osnovu mojih,i iskustava moje generacije,kao i prolaznosti na ispitima mogu da kazem da bolonjski nacin studiranja olaksava studiranje,povecava prolaznost na ispitima,skracuje godine studiranja...
Ili,da se ogradim,ne znam da li je bolonjcima lakse ili teze,ali definitivno bolje prolaze na fakultetu.
Izvini, a sta studiras pa ti je bolonja tako laka?
Imam gomilu obaveza, obavezne su mi vezbe naravno i vecina predavanja.
Glupi kolokvijumi, ako je jednosemestralni ispit u pitanju imam dva kolokvijuma koje polazem za kurcevo zdravlje, a ako je dvosemestralni onda polazem cetiri, znaci kurcevo zdravlje duplo. Moram ih poloziti, ako ne onda imam usmeno.
Tek kad ispolazem sve kolokvijume izlazim na zavrsni test, vezbu i usmeni.

I sta je tu olaskano?

To sto su nas terali da redovno ucimo zapravo nismo nista dobili, ne secamo se pola gradiva jer je preobimno... A ni ne stignem ko svet da naucim kad nemam vremena koliko dzedzim na fakultetu.

:ples:
Korisnikov avatar
By horus.
"Na pitanje da li primena Bolonjske deklaracije olakšava studiranje 54 odsto je odgovorilo potvrdno, dok 30 odsto smatra da njena primena otežava studiranje."

u teoriji, bolonja olaksava studiranje, dok u praksi...

elem, jedan od glavnih problema bolonje je u tome sto nije uvedena u potpunosti... ovako nase obrazovanje ispade cardak ni na nebu, ni za zemlji...
prisustvo na svim predavanjima je obavezno i cim se u startu ispuni ovaj uslov, eto 6-ce (po bolonji)... naravno, nijedan profesor ne daje 6-cu za prisustvo... ali zato vijaju studente da prisustvuju predavanjima...

mene niko nije mogao da natera da dolazim redovno na fax, jer sam rekao da radim (sto nije istina)... ko mi bude platio studiranje, na njegovim predavanjima cu biti redovan... do tada, sam organizujem svoje vreme i sve svoje obaveze redovno zavrsavam (kolokvijumi, seminarski radovi, etc...)... naravno da nemam nameru da spavam na faxu... :kosa:

a tek to sto bolonja pociva na komunistickoj ideji jednakosti (svi fakulteti koji rade po bolonji su jednaki, kako ne) je jeza ziva... :jazzva:
By mythe
pa medju beogradskim studentima uvek je bilo svega i svacega, od turbo-nacionalista do ekstremne levice i onih tzv. euroslinavaca (onih koji nekriticki prihvataju sve sto dolazi iz Europe).

Tako su npr. 'beogradski studenti' krajem 80ih nekoliko puta izlazili na ulice da daju podrsku Milosevicu (oko Kosova i tadasnjih ustavnih promjena), pa marta 1991. opet na ulice da podrze Vuka Draskovica, pa leta 1991. aplauzima ispracali tenkove JNA koji su kretali u agresiju na Hrvatsku, pa kad su videli kuda je to odvelo i svet uveo sankcije onda opet protesti protiv Slobe (jun 1992.), pa one 'cuvene' setnje s kraja 1996. i pocetka 1997...stvarno medju njima ima svega i svacega...
Korisnikov avatar
By 2kune
samo jedna riječ: Obraz... :zacepi:
što nema nečeg sličnog i radikalnog s lijeve strane? :pljuje:
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Mage

Pa makar će dobiti šansu... Većina ljudi koja ostane u Srbiji ni ne dobije šansu.
dobice sansu,koju iskoristi jedna desetina, a preostalih 9 desetina se vrati razocarana.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Mage

dobice sansu,koju iskoristi jedna desetina, a preostalih 9 desetina se vrati razocarana.
Ili jos gore, daleko bilo - preostalih devet desetina se vrati razocarana i onda kaki kako je u inostranstvu grozno i kako ne treba micati iz Srbije.

P.S Dubravka Stojanovic gde si da vidis ovaj post!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!