Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Akcija storniranja kazni za GSP Beograd!

od 1 do 3 opomene
4
80%
od 4 do 9 opomena
1
20%
više od 10 opomena
Nema glasova
0%
By Hans
Dve. Ali od mene mogu dobiti samo lepu rec kojom cu otvoriti gvozdena vrata. :alexis:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Pa to znači da sada duguješ 1000 din, mislim da je ova akcija odlična i isto tako mislim da ću izmiriti mojih 6 kazni za 2000 din :)
By Ulix
Protiv. Zašto bi vam stornirali kazne?

Pare na sunce. :wundy:
Korisnikov avatar
Zato što im nikada neću dati 20.000 dinara + kamate, a zbog toga me i dalje primoravaju da se švercujem jer ne mogu da izvadim markicu...
By Hans
Ulixe, kako si nam danas? :)
By Hans
Originally posted by ::fy::

Pa to znači da sada duguješ 1000 din, mislim da je ova akcija odlična i isto tako mislim da ću izmiriti mojih 6 kazni za 2000 din :)
Ali ja nemam, ja sam student!! Juce sam ostavio deset hiljada u "Stefanu", prekjuce mi stigao novi D&G shorts iz Rima. Odakle mi? :roflmao:
By ~ Le Saint X ~
Nemam ni jednu
posto imam mesecnu markicu koju placa firma gde radim
a preko leta,kad ne radim,opet... uvek pokazem markicu - vrlo samouvereno - koju nikad kontrola nije stvarno pogledala
By ~ Le Saint X ~
p.s. Mislim da je akcija super
ja bih stvarno svima onima koji ne izmire dugove, naplatio te visoke cene

Jebi ga, treba priznati i ponasati se dostojanstveno, ako vec nisi uspeo da se snadjesh oko bilo kojih malverzacija, pa ma kako sitne bile, kao sto je svercovanje u busu
Originally posted by Hans_87

Dve. Ali od mene mogu dobiti samo lepu rec kojom cu otvoriti gvozdena vrata. :alexis:
:down:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Samo dve :awesome:

Planirao sam da ih platim... Kad se zaposlim :lol:

Ali ovo mi je bolje resenje :D
Korisnikov avatar
Slažem se u potpunosti sa Renoir-om
By Hans
Originally posted by Renoir

Jebi ga, treba priznati i ponasati se dostojanstveno, ako vec nisi uspeo da se snadjesh oko bilo kojih malverzacija, pa ma kako sitne bile, kao sto je svercovanje u busu

Renoir, mon petit, zamolio bih te na psujes u postovima gde mene citiras. Merci
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Renoir

Renoir, mon petit, zamolio bih te na psujes u postovima gde mene citiras. Merci
Hans, mon petit, zamolio bih te da pises razumljivije u postovima gde mene citiras kako bih bio u mogucnosti da ti uslisim molbu
Et Toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By bu
do jula traje akcija..extra...platicu do tad..inace evidentirana mi jedna napomena :) ..heh..kad krenem da radim cu da platim :P
By Shoplifter
da li je istina da kazne zastarevaju posle 2 god?

ja imam jednu (1) neplaćenu iz 2005.

posle par godina sam izvadio povlasticu bez problema.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by ::fy::

Zato što im nikada neću dati 20.000 dinara + kamate, a zbog toga me i dalje primoravaju da se švercujem jer ne mogu da izvadim markicu...
A zašto nisi imao kartu u autobusu ... ili još važnije, zašto nisi izmirio kaznu, već dozvolio sebi da na tu jednu nakarikaš još ...

To je kao sa onim otpisom duga za struju ... Bukvalno smo svi mi koji plaćamo redovno ispali budale jer su oni koji su dugovali stotine hiljada, odjednom jedva dugovali deset ...

u skladu sa tim:

Slika

Istina je da je rukovodstvo GSPa najverovatnije shvatilo da su male šanse da više od 2-3% ikada plati kaznu, a nastaviće da se švercuje. Ovako će od svakog uzeti po crvenu, dve, tri ... i još će zarađivati jer će oni kupovati markice za svaki naredni mesec ... Nema u ovoj priči politike, isključivo je profit u pitanju.
By Hans
Ah, to su jeftine malogradjanske fore placanja usluga GSP. Fol, kako bi se reklo da su gradjani zadovoljni i tome slicno. Isti ti gradjani cekaju na autobus i po 20 minuta a onda naidju 4 za tri minuta. Ne vucite me za jezik...
Inace, nisam ni kucao svoj jmbg. Mislio sam da imam dve a u stvari imam jednu opomenu.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Hans, kad platiš kazne, onda ćeš steći pravo da kritikuješ GSP. Eventualno.
By Ulix
Originally posted by Nbegi

Hans, kad platiš kazne, onda ćeš steći pravo da kritikuješ GSP. Eventualno.
:up:

I otkad je plaćanje za uslugu malograđanština?
Hans po toj logici može da se ušeta u radnju i uzme šta mu je potrebno i ne plati, a da obezbeđenju kaže da je plaćanje malograđanski, te da će on prosto da ode u duhu bratstva, jedinstva i nemalograđanštine; neka plaćaju budale, Hans vala nije malograđanin da troši svoje pare!
Korisnikov avatar
By confinatti
Slazem se sa Ulixom!
zasto bi sad tamo neko bio povlascen a ja pre godinu dana platio punu kaznu??
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by KiWi
Istina je da je rukovodstvo GSPa najverovatnije shvatilo da su male šanse da više od 2-3% ikada plati kaznu, a nastaviće da se švercuje. Ovako će od svakog uzeti po crvenu, dve, tri ... i još će zarađivati jer će oni kupovati markice za svaki naredni mesec
Odlican potez GSP-a.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Inače, ljudi koji se švercuju su ekscentrični milioneri, samo neće da plate... Ako je neko platio punu kaznu može eventualno da retroaktivno traži refundaciju, ali da drugim ljudima osporava da plate po poblašćenim cenama i to na osnovu odluke same firme kojoj duguje deluje mi krajnje sebično i nesolidarno.

Enivej, ne kapiram ove "lojaliste" koji se sablažnjavaju nad ljudima koji neće da plate kartu, posebno u svetlu činjenice da prvo UGLAVNOM ide usluga, a onda plaćanje ukoliko je usluga ADEKVATNA... I upravo taj kontekst fali analizi. I onaj širi, socijalni.

A da li je prevoz adekvatna procemite sami -- kašnjenja, gužve, buka, prljavština i sl. Kada budu zaista sredili saobraćaj onda postoji razlog da se plaća za uslugu (što ne znači da će mi smetati ako neko želi da se prošvercuje), ali ova opsesija plaćanja usluga u duhu dobrih građanskih subjekata i osuda onih koji to ne čine jeste malograđanska.

Ukoliko bismo redukovanu logiku "uvek platiti za uslugu" Ulixandre konsekventno promenili do krajnosti, mogli bismo reći da su Jevreji voženi u nacističkim vozovima bili u obavezi da plate. Sad, Ulixandra bi mogla reći kako njihov izbor niej bio slobodan, u kontrastu sa našim, ali verovati u slobodu izbora siromašnih glede plaćanja je ktajnje naivno, kao i nemogućnost da se pravo na slobodu kretanja ostvari, kao elementarno ljudsko pravo zato što nemaš da platiš. U zemlji u kojoj je 18% nezaposlenih i gde ljudi generalno bedno žive, sablažnjavari se nad švercom jeste malograđanština, i više od nje.
By Ulix
Originally posted by Dušan Maljković

U zemlji u kojoj je 18% nezaposlenih i gde ljudi generalno bedno žive, sablažnjavari se nad švercom jeste malograđanština, i više od nje.
a) Uopšte se ne sablažnajvam nad tim, boli me uvo da li neko to radi ili ne, samo mi nije jasno zašto bi neko iz GSP-a popuštao ljudima koji se švercuju? Kao što rekoh - hajde da oprostimo i krađu po supermarketima, jer u ovoj zemlj ima 18% nezaposlenih, ah za ime sveta!!!! :drama:

b) Ako nisi zadovoljan uslugom, nemoj da je koristiš više ili učini nešto da se stvari poprave. Postoji taksi. Postoje i oni privatni mini busevi. Evo ide lepo vreme, Beograd nije toliko velik da se ne može ići biciklom od tačke A do tačke B, a i zdravo je, pa tako ubiješ dve muve jednim udarcem - dobiješ i prevoz i kondiciju. :awesome:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by KiWi

To je kao sa onim otpisom duga za struju ... Bukvalno smo svi mi koji plaćamo redovno ispali budale jer su oni koji su dugovali stotine hiljada, odjednom jedva dugovali deset ...

Upravo tako.
Nemam kazne za neplacene karte u prevozu, jer mi je oduvek bilo nekako zdravorazumski i logicno da, ako vec koristim neciju uslugu, za to i platim. Ako stvarno nemam para za kartu, onda cu lepo da idem peske, gde god da sam krenula ili odakle se vracam.
Jos nisam cula za slucaj da je neko izasao iz taksi vozila tako nonsalantno ne plativsi voznju.
Korisnikov avatar
By KiWi
Enivej, ne kapiram ove "lojaliste" koji se sablažnjavaju nad ljudima koji neće da plate kartu, posebno u svetlu činjenice da prvo UGLAVNOM ide usluga, a onda plaćanje ukoliko je usluga ADEKVATNA... I upravo taj kontekst fali analizi. I onaj širi, socijalni.
Ma nek se švercuju, ali onda nemaju pravo da pljuju po kvalitetu usluge. Npr. ako ručam u nekom restoranu, ja platim čak i kada nisam oduševljen uslugom i hranom. Neću ostaviti napojnicu, ali ću račun platiti. Nadalje, žene pri kupovini plaćaju cipele, iako znaju da će ih iste žuljati. Vozne, avionske karte se takođe kupuju pre konzumacije usluge. Zašto onda plaćati kartu u vozu Beograd-Bar ako znaš kakav je kvalitet usluge?

Karta koja se naplaćuje je mnogo više od plaćanja usluge. Deo novca odlazi državi, deo novca kao plate radnicima, a deo za održavanje voznog parka i unapređivanje kvaliteta usluge. Pošto je primetan procenat ljudi odlučio da kartu ne plaća, iz prostog razloga što provera nije rigorozna i konstantna (kao dok su tu bili kondukteri), deo novca dakle nedostaje. Deo koji dobija država je nepromenljiv, plate se moraju isplaćivati radnicima za rad koji su obavili, pa jedino što može da trpi je kvalitet usluge.

Dakle, usluga ne može biti adekvatna dogod ima dosta onih koji se švercuju (osim da se podigne cena usluge, što opet nije rešenje za nas redovne platiše). Da ne pominjem to da i mi koji redovno plaćamo karte ispaštamo zbog bahatosti (da ne kažem samoživosti) švercera.

Onaj koji nema za kartu ne treba da se vozi autobusom. Onaj koji ima, ali ne želi da plati a koristi uslugu prevoza, treba se propisno kazniti.
Ulixandre konsekventno promenili do krajnosti, mogli bismo reći da su Jevreji voženi u nacističkim vozovima bili u obavezi da plate.
Čak ni u teoriji to nije postizljivo. Usluga može doći na naplatu jedino ako ti tugu želiš ili ti tu uslugu nametne zakon (npr. usluga odnošenja vozila paukom). Pošto su Jevreji bili silom prevoženi vozovima, usluga nije naplativa.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!