Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By wilmott
Originally posted by Simor
Hajde da budem ilustrativan, a u skladu sa božićnim blagdanima koje sada slavi veći deo hrišćanskog sveta: sasvim je u redu što se Isus rodio u štali jer nije bilo mesta u gostionici za Josifa i Mariju; drugim rečima, ko jebe Josifa i Mariju kada nisu imali da plate za gostionicu -- oni koji su siromašni neka se porađaju po štalama e da se ne bi ugrozila "sloboda" izražena neoliberalnim ekonomskim formulama.

Da li se to naziru socijalna pravda i solidarnost? :sweet:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Vel boy

ne klikcem na tako (chuj, klik) postavljene linkove. necu da rizikujem viruse itd....

kad pozicioniras misa na link, na status bar-u ti izadje koji je link pa ako ne sumnjas onda kliknes. VelSlikabore

da si to uradio video bi da je link ka tvom home page-u :P
By Simor
Originally posted by Leon Walras

Da li se to naziru socijalna pravda i solidarnost? :sweet:
Uh! Da li da priznam? Nikada ne zna čovek kako od vas dogmata može da prođe ako skrene sa pravog puta...

Kada vidim kako Milla iskasapiše oni koji kreiraju tvoje ideološko Vjeruju, zato što je pročitan jedan od gore pomenutih fenomena u delima mu, pa se svedoše na Hayeka (dok i njemu Centralni komitet Saveza tržišnih fundamentalista ne pronađe manu)... Ne volem, Leone, da se petljam sa fundamentalistima - sutra da mi se, po ugledu na islamsku fundamentalističku braću, Fukuyama i ti zabijete avionom u kuću u znak protesta što neoliberalna paradigma, srećom, nije bila kraj istorije i ostvarenje utopije...

:avion:
By Simor
Stille Nacht! Heilige Nacht!
Alles schläft; einsam wacht
Nur das traute hoch heilige Paar.
Holder Knabe im lockigen Haar,
Schlaf in himmlischer Ruh!

:jelka:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sprinter

ne klikcem na tako (chuj, klik) postavljene linkove. necu da rizikujem viruse itd....

kad pozicioniras misa na link, na status bar-u ti izadje koji je link pa ako ne sumnjas onda kliknes. VelSlikabore

da si to uradio video bi da je link ka tvom home page-u :P
jako sam toga svestan bio i onda i sada. nishta mi ti ne trebash to objashnjavati! :njanja:
namerno nisam hteo dati na vaznosti LW-ovom "linku", pa sam izmislio ispriku eto. kuzish?

nego, trebash ti meni objasniti Sprintere, zashto i dalje iznosish moje lichne podatke? Nismo u temi Kako se zovete gde je samo MOJA dobrovoljna odluka bila da kazem kako se zovem. Stoga, ne secam se Sprintere da sam ti dao dozvolu da mi razvlachish josh manje shprdash ime po raznim temama ovog foruma!!

p.s. to shto se s tobom sasvim slazem, tj. s tvojim postovima, na temu Insajder B92, ti ipak ne daje za prava da mi raznosish lichne podatke po forumu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, "palanka" palanki jedino i moze stati na kraj :eureka: iliti, "zao mi je" shto sam ti antidot.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by horus.

slovenija kaze: ne... :hekla:
o bože, banalna li sugovornika... :drama:
slovenija ima isto onoliko snage da nešto prozbori koliko i hrvatska, ako ne i nešto malo manje... :lezkiss:
sad su na redu par mjeseci topnički dnevnici a onda će i oni nestati jednako brzo, tiho i netragom kao i slovensko ne... buš videl... ;)
uostalom, najteži dio europskih zahtjeva već je odrađen; sanader je otišao... :snupi:
By wilmott

pa, "palanka" palanki jedino i moze stati na kraj :eureka: iliti, "zao mi je" shto sam ti antidot.
Samo sto se ne radi o tome koja ce palanka kojoj stati na kraj, niti da si ti meni protivotrov, vec o cinjenici da se koristis tragicno palanackim diskursom u pokusaju da zamaskiras svoju glupost, kao sto to, uostalom, uvek radis.

Uglavnom, cenio bih jako kod tebe ako bi se ovde zavrsile sve nase diskusije. Niti su moji argumenti upuceni tebi, niti su tvoji upuceni meni. Mislim da jedan bez drugog mozemo sasvim dobro da funkcionisemo.
Korisnikov avatar
By Tungi

Samo sto se ne radi o tome koja ce palanka kojoj stati na kraj, niti da si ti meni protivotrov, vec o cinjenici da se koristis tragicno palanackim diskursom u pokusaju da zamaskiras svoju glupost, kao sto to, uostalom, uvek radis.

Uglavnom, cenio bih jako kod tebe ako bi se ovde zavrsile sve nase diskusije. Niti su moji argumenti upuceni tebi, niti su tvoji upuceni meni. Mislim da jedan bez drugog mozemo sasvim dobro da funkcionisemo.
:sweet:
Korisnikov avatar
By Vel boy

slushaj ti,
nikakvog ti razloga nije bilo da me nazovesh palankom kada si me nazvao. niti sam te bio vredjao niti sam bio psovao , a to shto je tebi sujeta ochito snazno povredjena kada rekoh da namerno nisam hteo dati na vaznosti onom tvom "linku", pa sam izmislio ispriku eto, a na shto si me odmah nazvao palankom, to je TVOJ problem, NE moj! ok?
pa si izabrao da eksplicite vredjash. mislim, nemoj LW, jer kada ja pochnem eksplicite da ti uzvracam- bice ruzno. zato LW, just don't, ali, don't!

Takodje!
zato, beat it!
By wilmott

slushaj ti,

Ovu intonaciju ostavi kod kuce u palanci pre nego sto podjes na forum da razgovaras sa ljudima.

Ako bi moderatori Velovu i moju diskusiju prebacili u off.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Leon Walras=LW=Last Word=LW. :drama:
znachi u tom je stvar? dobro..........

p.s. ne upucavaj se Leone da moje razgovaranje s jednim TOBOM poistovecujesh nuzno s mojim razgovaranjem s "ljudima na forumu", kako reche.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by horus.

a ipak cete da im date deo obale? :bubblegum:
indolentni mužek! jamačno si se u školi jedva sa dujom izvlačio... potpuno si neinformiran... :kafa:
dio mora a ne obale... :roll:
Korisnikov avatar
By 2kune
i obala i more bit će EUropski... :eu:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Božidar Đelić veruje da će Srbija najkasnije u prvoj polovini 2011. ostvariti status kandidata za EU. Neimenovani nemački diplomata veruje da bi Srbija mogla da postane član EU 2018. godine.

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izrazio je danas očekivanje da će kandidatura Srbije biti potvrđena tokom španskog predsedavanja EU, a da će status kandidata dobiti u drugoj polovini ove godine ili u prvoj polovini 2011. godine.

Predstavljajući rezultate rada u poslednjem kvartalu 2009. godine na sednici Odbora za evropske integracije u Skupštini Srbije, Đelić je rekao da je prethodni period bio period ubrzanja procesa evropskih integracija Srbije, podsećajući, između ostalog, na ukidanje viza za putovanja u EU.

"Mi ulažemo značajne napore da naša kandidatura bude na dnevnom redu Saveta ministara EU na jednom od narednih zasedanja kao što je to juče u Beogradu i rekao belgijski premijer (Iv) Leterm", kazao je Đelić.

On je dodao da sva ministarstva pripremaju odgovore na upitnik koji se očekuje od EU, i pohvalio rad Skupštine u prethodnoj godini, navodeći da je Skupstina Srbije bila među tri najefikasnija parlamenta u Evropi po broju usvojenih zakon.

Đelić je naveo i da je ukupna ispunjenost plana iz kvartalnog izveštaja 77 odsto što je, prema njegovim rečima, znatno bolje nego ranije.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević takođe je rekla da je prošla godina bila najbolja za evropske integracije Srbije. Ona je, međutim, ukazala da Skupština treba više da radi na poboljšanju kvaliteta obrazlaganja zakonskih perdloga kako bi građanima bile jasnije koristi od predloženih zakona kao i njihove obaveze.

Srbija bi u EU mogla da uđe 2018. godine, ukoliko se svi potezi budu odvijali po planu, izjavio je jedan predstavnik iz Nemačke u razgovoru sa novinarima medija iz Srbije, koji je organizovala fondacija Konrad Adenauer u Beogradu.

Taj predstavnik, koji je zahtevao anonimnost, rekao je da će u junu ove godine EU dati zeleno svetlo za kandidaturu Srbije, ukoliko izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca bude pozitivan po Srbiju.

Potom će, dodao je on, Srbiji biti dostavljen upitnik, na koji bi ona mogla da odgovori do početka 2011. godine, a u junu naredne godine Srbija bi mogla da započne pregovore i da ih okonča do septembra 2016. godine.

"Zatim će biti potrebno godinu dana za ratifikaciju pristupanja Srbije EU, tako da bi Srbija mogla da postane punopravna članica ili krajem 2017. ili početkom 2018. godine", kazao je sagovornik medija iz Srbije.

On je poručio da će Srbija u međuvremenu morati da radi na rešenju problema Kosova i na "regulisanju" međusobnih odnosa. "Ukoliko Srbija nastavi da ponavlja da je Kosovo deo nje, a imamo li u vidu činjenicu da je na primer Nemačka priznala nezavisnost Kosova, onda je logično da Nemačka neće želeti da ratifikuje sporazum o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji", objasnio je predstavnik Nemačke.

Prema njegovim rečima, Srbija ne mora da prizna nezavisnost Kosova, ali mora da "reguliše" taj problem, pošto EU ne želi da prima u članstvo države koje imaju neke konflikte. "Pogrešno je što srpski političari tvrde da proces pristupanja EU i pitanje Kosova nemaju veze jedno s drugim. Tu poruku ćemo preneti i predsedniku (Srbije Borisu) Tadiću, kada uskoro bude posetio Nemačku", kazao je on.

Podsetio je da je, u vreme hladnog rata, kada su postojale Savezna Republika Nemacka i Nemačka Demokratska Republika (DDR), ova prva u svetu insistirala da se DDR ne prizna i spoljna politika je dugo vremena bila usmerena upravo u tom pravcu, poput sadašnje spoljne politike Srbije, kada je u pitanju Kosovo.

Dodao je da Ujedinjene Nacije nisu želele da u članstvo prime ni jednu Nemačku, dok god je postojao tako veliki konflikt između njih. "Na kraju su dve Nemačke 1972. godine potpisale Ugovor o osnovnim principima, kojim nisu formalno priznale jedna drugu, ali su se obavezale na dobrosusedske odnose, uspostavile saradnju u mnogim oblastima i razmenile stalne predstavnike, koji nisu bili u rangu ambasadora", naveo je predstavnik Nemačke.

Dodao je da je Savezna Republika Nemačka, pored toga što je potpisala Ugovor, DDR-u dostavila i "Pismo o nemačkom jedinstvu", pošto je u ustavu Savezne Republike Nemačke pisalo da nikada neće odustati od ideje ujedinjenja dve Nemačke.

Ocenio je da bi takav recept mogla da primeni i Srbija, u procesu "regulisanja" svojih odnosa sa Kosovom, pošto i u Ustavu Srbije piše da je Kosovo njen neotuđivi deo.

On je rekao da Kosovo pravi velike "glavobolje" za EU i ocenio da će biti potrebno mnogo vremena da bi Kosovo zaista postalo država u punom smislu te reči. "I kada smo priznavali nezavisnost Kosova, bili smo svesni problema koji će da uslede, ali smo ipak to učinili jer smo bili uvereni da će u slučaju daljeg odlaganja priznanja nezavisnosti vrlo verovatno doći do vrućeg konflikta", kazao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija ima isključivo ekonomski interes u Srbiji pa zbog toga srpskim političarima nije mudro da se vezuju za Rusiju, jer bi im se moglo desiti da Rusija iskoristi Srbiju kao "igračku" za vlastite interese, odnosno kao "oružje" u igrama velikih sila.

On je istakao i da će pitanja organizovanog kriminala i korupcije takođe biti od velike važnosti za pristupanje Srbije EU, jer EU ne želi da ponovi "grešku" koju je načinila sa preranim prijemom Rumunije i Bugarske.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Američki Senat traži od ES brže uključivanje Srbij u EU

Američki Senat usvojio je rezoluciju u kojoj čestita Srbiji na podnošenju aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji i poziva Evropski savet da pravovremeno zauzme jasnu poziciju prema kvalifikacijama Srbije kao zemlje kandidata.

"Senat čestita narodu Srbije na opredeljenju za demokratiju, slobodno tržište, toleranciju, nediskriminaciju i vladavinu prava", ištiče se u rezoluciji, čiji je tekst predložili senatori Džordž Vojnovič, Džon Keri, Ričard Lugar, Džin Šahin i Bendžamin Kardin.

Senat podseća da SAD na EU gledaju kao na izvor stabilnosti, bezbednosti i prosperiteta za celu Evropu i svet i, stoga, ohrabruje Brisel da ostane aktivno angažovan sa svim zemljama Zapadnog Balkana u pogledu njihovih aspiracija prema evropskim integracijama.

U tom smislu, tekst rezolucije ukazuje na Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji, u kome je EU iskazala spremnost da u potpunosti integriše Srbiju u glavne evropske političke i ekonomske tokove.

Senat, takođe, poziva vladu Srbije da pojača napore na hvatanju preostalih haških optuženika, Gorana Hadžića i Ratka Mladića, i njihovom prebacivanju u Hag, kao i da u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom.

Uz isticanje da je demokratski izabrana vlada Srbije opredeljena da regionalne sporove rešava diplomatijom i pod okriljem međunarodnog prava, Senat u rezoluciji pozdravlja odluku demokratski izabrane Vlade Srbije da se 2006. godine pridruži programu NATO-a Partnerstvo za mir.

Senat je odao priznanje saradnji Vlade Srbije i Vlade SAD po pitanjima kao što su demokratizacija, borba protiv krijumčarenja droga i terorizma, zatim, borba za ljudska prava, kao i regionalna saradnja i trgovina.

U tekstu rezolucije podseća se da se ove godine navršava puna decenija napora Srbije da se reintegriše u Evropu i globalnu zajednicu što, kako se ističe, uživa američku podršku, čiji deo je bila i poseta potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Beogradu.
Korisnikov avatar
By 2kune
status quo... uvijek i zauvijek... :cita:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Nemačka: pogled na Srbiju u EU

Potpredsednik Vlade Srbije, Božidar Đelić, govorio je u sredu pred članovima odbora nemačkog parlamenta za pitanja Evropske unije.

U razgovoru za BBC, predsednik Odbora nemačkog Bundestaga za pitanja Evropske unije, Ginter Krihbaum, rekao je da je zvaničan stav i nemačke vlade i parlamenta da je vođenje pregovora sa Srbijom o priključenju Evropskoj uniji "koristan".

Krihbaum je jasno rekao da Srbiju čeka budućnost u Evropskoj uniji, ali tek kada ispuni neophodne uslove.

Pored niza tehničkih uslova koje su morale da ispune sve zemlje, kao što su borba protiv korupcije i pranja novca ili poboljšanje upravne strukture zemlje, Srbija treba da reši i neke specifične zadatke.

Nemačka, kaže Krihbaum, očekuje bolju saradnju Beograda sa Haškim tribunalom.

"Mi želimo izručenje Mladića i Hadžića. Moj je utisak da su njih dvojica i dalje u Srbiji, iako vlada to zvanično demantuje. U svakom slučaju, još mnogo toga treba uraditi i to će biti jedan od zahteva ne samo Nemačke, nego i drugih zemalja".

Predsednik odbora nemačkog parlamenta za pitanja Evropske unije kaže takođe da će Srbija morati da nešto preduzme i kada je u pitanju Kosovo.

"Srbija je zatražila od Međunarodnog suda pravde pravno mišljenje o nezavisnosti Kosova i mi naravno nemamo ništa protiv toga. Međutim, smatramo da novi pregovori o statusu Kosova sada ne bi bili korisni. Rekao bih da, ako Srbija želi evropsku perspektivu, a ubeđen sam da želi, moraće da nađe načine za saradnju. Kosovo je nezavisna država. Nemačka, Britanija i još 20 zemalja Evropske unije je priznalo nezavisnost Kosova. Ubeđen sam da će jednog dana Srbija prihvatiti postojeći status kvo. Inače će joj biti veoma teško da uđe u Evropsku uniju".

Ginter Krihbaum kaže da je svestan da se stavovi o Kosovu u Srbiji neće promeniti preko noći i da bi taj proces, kako kaže, mogao da potraje godinama.

Ipak, dodaje on, treba imati na umu da više od 90 odsto stanovništva na Kosovu čine Albanci koji žele nezavisno Kosovo.

"Tu želju treba poštovati", smatra Ginter Krihbaum.

Opasnost zasićenja proširenjem EU

Takav stav u Bundestagu ne mora, međutim, nužno da znači da će Nemačka od Srbije tražiti da i formalno prizna Kosovo, kako bi ušla u Evropsku uniju.

To je mišljenje doktora Martin Brusisa iz Instituta za političke nauke Univerziteta u Hajdelbergu.

"Nemačka je, zajedno sa drugim velikim zemljama članicama, diplomatski priznala nezavisno Kosovo, i te zemlje sada očekuju od Srbije da razvije dobrosusedske odnose sa Kosovom. To, po mom mišljenju, ne podrazumeva i formalno priznavanje Kosova. Ne postoji saglasnost da se Kosovo prizna unutar same Evropske unije, tako da priznavanje Kosova ne može da se postavi kao uslov za ulazak u Uniju".

Martin Brusis takođe ne očekuje da će Nemačka insistirati na izručenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića Haškom trubunalu kao uslovu za početak pregovora o članstvu Srbije u Uniji.

"Najveća prepreka u tom smislu u Evropskoj uniji je Holandija, zbog određenih istorijskih pitanja. Nemačka, međutim, spada među one zemlje koje će podržati Prelazni trgovinski sporazum bez hapšenja i izručenja Mladića i Hadžića Haškom sudu". .

Martin Brusis, međutim, dodaje da treba imati u vidu opasnost od mogućeg pooštravanja uslova za ulazak u Evropsku uniju.

"Sigurno postoji realna opasnost od pooštravanja tih uslova, uglavnom zbog unutrašnjih problema Evropske unije i prihvatanja njenog daljeg širenja. Ako biste pitali kreatore spoljne politike u Nemačkoj ili članove parlamentarnog odbora za spoljnu politiku oni će jasno podržati proširenje Unije, zato što to vide kao glavno sredstvo Evropske unije za stabilizaciju situacije na Balkanu i nastavka njegovog demokratskog i ekonomskog razvoja. Ali ako pogledate ispitivanja javnog mnenja primetićete sve veće zasićenje idejom proširenja Unije. Neke stranke već odražavaju to zasićenje tako što sve više kritikuju primanje novih članica, pored Hrvatske i Islanda", rekao je Martin Brusis na kraju razgovora za BBC.
Korisnikov avatar
By Sheytan
SEKA nas baš guši.

Evo, sada neki govore da će se kriza u Grčkoj odbraziiti i na svetsku ekonomsku krizu, da će usporiti oporavak ...

Zaista,loše, ali ja i dalje imam nade ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!