Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Bolje idi na neki engleski forum, ovde vrvi od grešaka a nema ko da ispravlja :hekla:

Εξάλλου θα προτιμούσα να ανοίξει κανείς ένα θέμα όπου να μιλήσουμε ελληνικά, αλλά δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο σε άμεσο μέλλον :(
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by AngraMaina

Εξάλλου θα προτιμούσα να ανοίξει κανείς ένα θέμα όπου να μιλήσουμε ελληνικά, αλλά δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο σε άμεσο μέλλον :(
Google translate is a friend of mine ,)

..

Otvori ti.
Korisnikov avatar
By bu
ma to cisto da se zezamo malo..ne moramo sad ispravljati greske itd..vazno da se zezamo i pricamo na engleskom..heh..

i want to go in Italy..but it's seems i will stay in Belgrade..and work somewhere..
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Aj mi prevedete ovu recenicu. Tu sam sinoc stala i ne merem vise. Pliz!

The increase in computer-animated films also marked the dawning of a democratic moment in artistic expression and entrepreneurship.

Moj je problem sto ne znam srpski. ):
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Nešto kao "Sve veći broj kompjuterski animiranih filmova ujedno je značio i početak demokratskog zamaha u umetničkom izrazu i preduzetništvu."

Ko je to pisao, nešto mu je klimava argumentacija (generalizacija)?
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
:kiss: Klanjam ti se AngraMaina i zavaljivam! If there is something i can do for you...
Pisao je David A. Price, The Pixar Touch, meni je kniga super. :)
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Birthday_girl

:kiss: Klanjam ti se AngraMaina i zavaljivam! If there is something i can do for you...
Pisao je David A. Price, The Pixar Touch, meni je kniga super. :)
If there is anything I can do for you...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Pa nije ni ovo njegovo neispravno, samo sto nesto drugo znaci...
Korisnikov avatar
By Madonna
promeniti naziv teme u 'Svađajmo se oko grešaka koje forumaši naprave kad pišu na engleskom' :jerry:
Korisnikov avatar
By bu
hehe znaci da menjam naziv teme :D
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by BellyButton

Pa nije ni ovo njegovo neispravno, samo sto nesto drugo znaci...
Jeste neispravno.
Kao ste je i ovo:
Things I hate, but everyone else seems to like them

Things I hate but everyone else seems to like.
Al moz'te vi da pisete kako hocete..
Sto reko Null...
Korisnikov avatar
By BellyButton
U pravu si. Ne moze u frazi/sintagmi tako kako sam ja napisao. Moglo bi u rechenici, tipa: "There are some things that I hate, but everyome else seems to like them"...
Al' mrzelo me da ispravim...

No, nije mi jasno zasto ne moze da se kaze "If there is something I could do for you, I would do it.", recimo... Sta nije u redu gramaticki?
Korisnikov avatar
By Anhedonie

U pravu si. Ne moze u frazi/sintagmi tako kako sam ja napisao. Moglo bi u rechenici... Al' mrzelo me da ispravim...

No, nije mi jasno zasto ne moze da se kaze "If there is something I could do for you, I would do it.", recimo... Sta nije u redu gramaticki?
Zato sto se something koristi kada je potvrdna recenica, dok se anything koristi kad je upitna ili odricna.
By loreenche
Koliko ja znam,

some - potvrdne recenice
any - odricne, upitne

tom logikom bi bilo something... Ali u filmovima se cuje "If there's anything I can do, let me know..." xD
By loreenche
Originally posted by Vetur úlfur

U pravu si. Ne moze u frazi/sintagmi tako kako sam ja napisao. Moglo bi u rechenici... Al' mrzelo me da ispravim...

Zato sto se something koristi kada je potvrdna recenica, dok se anything koristi kad je upitna ili odricna.
Ali vetur, to i JESTE potvrdna recenica :)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Nije... to je "if clause" :)
Al' , svejedno, mislim da moze onako kako sam ja napisao...
Korisnikov avatar
By BellyButton

Nije mi jasno zasto ne moze da se kaze "If there is something I could do for you, I would do it.", recimo... Sta nije u redu gramaticki?
Pardon...
"If there was something I could do for you, I would do it." Tako bi trebalo zbog slaganja vremena...
No, to ne menja stvari kada je ova relacija something/anything u pitanju...
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by unic0rn

Ja engleski pricam iskljuchivo sa turkish naglaskom, a imam i poshtapalicu "like" i "you know"... Pa cu pricati sa vas samo ako necete da mi se smejete! :beba:

:lol:

Ja imam taj neki njujorshki:D,tako da na prezentacijama profesorka za koju mislim da i prdi britanskim naglaskom,mora da me nekoliko puta vraca,ne mogavsi da me pohvata:lol:

Ima dosta razlika izmedju Mary i Merry u izgovaranju,pa recimo da li loud,izgovarate isto kao i about i sl.Gutam dosta reci,zvacem ih,kad nekad sam sebi zvucim kao da sam s juga,neki teski Texashki naglasak;dok eto pricam North American Inglishom:gitara:
Korisnikov avatar
By Mage
Speak in english bitches!!! :shamar:
Korisnikov avatar
By Darling
^ Ja sam za "I can", "I could" je vise "mogu, a i ne moram"
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja mislim da je ok i "anything I CAN do for you", na srpskom ima dosta kurtoazije i okolotrčnosti ("ako biste eventualno želeli da mi izađete u susret"), rekao bih da je engleski direktniji, sa manje prenemaganja ("da li možete da mi pomognete").

You can't do anything for me dear, but if you have a brother... ;)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ic wird tu spik inglis on a srbian forum.

sou aj'l stik tu srbijan.

or aj'l rajt lajk dis :wundy:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!