Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Darling

Nisam pomisljala, niti mi je proslo kroz glavu, po meni je to odlika slabica, ma...notorna glupost. Pre deset godina sam bila u teskoj depresiji, trgla se i od tada vise nikada nisam dozvolila sebi da toliko padnem, tj. ubijem sebe u pojam skupljanjem negativnih emocija u sebi. Kad god osetim da mi je tesko i da padam, uradim nesto konstruktivno i budem kao nova. :carica:

Kao lek, onima koji su pisali u ovoj temi, preporucujem da trce tri kruga oko zgrade, kada ih uhvate bube, pa onda neki intelektualni rad, da im odvuce paznju od crnih misli... :trep:
Za pohvalu je imati snagu, energije i unutrašnji nagon koji ti može pomoći da se izboriš s negativnim mislima. Ali nismo svi isti, i neki su u težim situacijama od nas samih. Tako da pre nego što sudimo o drugima, pokušajmo da razumemo dve stvari, da smo svi različiti, i kao što sam već rekao, da smo u njihovim cipelama postupali bi kao i oni.
Korisnikov avatar
By peligra
pomisljala sam nekoliko puta do sada,ali prosle godine sam imala noz u ruci i htela sam da se ubijem,ali sam se predomislila...to je bio samo trenutak...od tada do danas nisam mislila da se ubijem,ali nikad se ne zna...
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by Hys.

Darling,

jel stvarno mislis da intelektualni rad i krugovi oko zgrade zaista mogu da pomognu nekome kome je toliko tesko da ozbiljno misli da sebi oduzme zivot?
Da, mislim! Sto vise tones, prepustas se crnim mislima, teze je da se trgnes i nisam mislila bukvalno na tri kruga, to moze trenutno da pomogne, ali generalno, bavljenje sportom pomaze i ne kaze se bzvz "U zdravom telu, zdrav duh" Meni je bavljenje sportom ( i muzikom) izuzetno pomoglo da se izvucem iz depresije. Inace, misljenja sam da oni koji zele da se ubiju to i urade, ne trube okolo i ne kukaju, "prete" da ce to uraditi, jednostavno urade, a ostali ocajnicki traze ruku spasa, jer ne umeju ili ne mogu sami da se izvuku, tj. nadju izlaz iz situacije u kojoj su se nasli, a nemaju ni, uslovno receno, hrabrosti da dignu ruku na sebe.
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by Morgan Le Faye

Nisam pomisljala, niti mi je proslo kroz glavu, po meni je to odlika slabica, ma...notorna glupost. Pre deset godina sam bila u teskoj depresiji, trgla se i od tada vise nikada nisam dozvolila sebi da toliko padnem, tj. ubijem sebe u pojam skupljanjem negativnih emocija u sebi. Kad god osetim da mi je tesko i da padam, uradim nesto konstruktivno i budem kao nova. :carica:

Kao lek, onima koji su pisali u ovoj temi, preporucujem da trce tri kruga oko zgrade, kada ih uhvate bube, pa onda neki intelektualni rad, da im odvuce paznju od crnih misli... :trep:
Za pohvalu je imati snagu, energije i unutrašnji nagon koji ti može pomoći da se izboriš s negativnim mislima. Ali nismo svi isti, i neki su u težim situacijama od nas samih. Tako da pre nego što sudimo o drugima, pokušajmo da razumemo dve stvari, da smo svi različiti, i kao što sam već rekao, da smo u njihovim cipelama postupali bi kao i oni.
Slazem se sa tobom i trudim se da razumem, ali mi ne ide... Ne znam, nekako mi izadju rogovi kada cujem nekog da prica kako bi oduzeo sebi zivot. Imala sam drugaricu koja je pokusala da se ubije i nije joj uspelo na svu srecu, udala se, ima troje dece, razvila biznis sa muzem i vrlo sam srecna zbog nje, a poznajem i jednu zenu kojoj dva puta to nije uspelo, znam i pozadinu obe price, zato govorim sve ovo sto govorim, ne pricam napamet...
Korisnikov avatar
By Dina
Darling,
pa kako kazes znas ta dva slucaja a ljudi koji razmisljaju ili pokusaju samoubistvo je mnogo vise od toga. Tako da im i motivi/razlozi/resenja mogu biti sasvim razliciti od ta dva primera sa kojima si se ti srela. Takodje se ne slazem sa tobom vezano za pricu o samoubistvu. Koliko sam ja citala svaka prica o samoubistvu (pretpostavljam ne bas zezanje) i svaki pokusaj samoubistva su signal i ne treba ih uzimati olako. Samoubice su obicno imali nekoliko neuspesnih pokusaja pre nego sto su uspeli da izvrse samoubistvo.
Korisnikov avatar
By Hys.
@Dina-Upravo tako.

Ja nisam imala takve misli, niti sam bila u depresiji u zivotu duze od dva dana.

Ali znam osobu koja je pokusala da se ubije (cirka 4 puta), najavljivala da ce to uraditi, i na kraju "uspela".

Takodje znam osobu koja je bila u izuzetno teskom psihickom stanju, relevantne institucije joj nisu pomogle, cak ni posle pokusaja samoubistva (koje nije "najavljivano") i koja je "uspela" da se ubije, vec iz drugog puta.

Probaj da trcis oko zgrade ili se skoncentrises na duhovni rad kada te prati jos 5 podstanara u glavi uz sve to, a lekari ti za to daju 10 mg bensedina.

Bitno da u ustanovi nema kreveta, i da pustaju ljude koji govore da se jako lose osecaju i da nisu sposobni da se izbore sami sa problemom.

Ne mogu svi da se izbore sami sa problemom, posebno osobe koje su evidentno psihicki bolesne. Ne mogu ni da zamislim pakao koji je ta osoba prezivljavala, i nimalo je ne osudjujem niti mislim da je slabic zato sto je digla ruku na sebe.
Korisnikov avatar
By bern
Kad sam bio tinejdžer jesam pomišljao, onako "buntovno dramatski". Negdje u toku fakulteta sam ozbiljno razmišljao o tome. Najveći problem mi je bio što nisam miogao smisliti incident u kome mi tijelo ne bi mogli naći - pomisao da bi zemne ostatke našli/vidjeli moji roditelji me je bacala u očaj.

No, sad je sve mnoooooogo bolje i takve misli su prošlost :)
Korisnikov avatar
By Mage

Ovo je nešto najgluplje što sam ikad pročitao. Očigledno nemaš predstavu o čemu pričaš :seronjo:
Korisnikov avatar
By Dina

@Dina-Upravo tako.

Ja nisam imala takve misli, niti sam bila u depresiji u zivotu duze od dva dana.

Ali znam osobu koja je pokusala da se ubije (cirka 4 puta), najavljivala da ce to uraditi, i na kraju "uspela".

...
Pa da, mislim da je samoubistvo najcesce najavljeno direktno ili indirektno. Postoji jedna tema u filozofiji gde se razmatra samoubistvo u drugom smislu, tj da li je ono ubistvo od strane svih onih ljudi koji nisu culi samoubicu u njegovim vapajima za pomoc.

Takodje mislim da je netacno da se samoubistva desavaju zbog problema koje osoba ne moze da resi. To je mozda ponekad tako ali ponekad nije...

Jedan moj poznanik se ubio a imao je zenu koja ga obozava, dete i bas je tada trebalo da dobije dobar posao.

Moj stric (ne bas rodjeni) se ubio u starosti pri cemu je radio do poslednjeg trenutka, sve je lepo obezbedio i zenu i decu i unuke, sve naizgled izgledalo lepo i sjajno i ubio se.

Mazina drugarica se ubila kad je upisala fakultet koji je volela, uspesna na fakultetu, uspesna na poslu, puna energije... i samo se jedan dan ubije...

Pa i ja sama to jednom kad sam pokusala samoubistvo u tinejdzerstvu nisam bila ni nesrecno zaljubljena ni bilo sta takvo. Naprotiv imala sam uspesnu vezu i dobre ocene u skoli, da sam uspela u planovima nikom ne bi bilo jasno sto sam se ubila.

Ali ja mislim da to nije slucajnost sto se ljudi ubijaju kad su naizgled uspesni. To je zato sto u nizu situacija pokusavaju da nadju smisao, da nadju razumevanje, da nadju neki razlog da budu tu. I dok su neuspesni imaju neki razlog da sebi kazu - eto kad uspem mozda cu videti neki smisao, tada cu biti srecan/srecna. A kada postojanje voljene osobe, deteta, odabrane karijere opet nista ne menja i kad su otudjenost, nerazumevanje, besmisao i tad isti... onda osoba odlazi...
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
- Za sve one kojima je ponekad tesko -
Jedan veliki covek je jednom rekao:
''Jedno ljudsko bice je 1 od 40.000 spermatozoida. Taj 1 je uspeo! 39.999 nije uspelo. Znaci vi ste sampioni! Svako ko se rodio on je vec pobednik. On je vec uspeo u odnosu na 40.000 drugih.'':bye:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by hlaefdige

razmisljam o tome..nekad cak promisljam citav proces do kraja...ali nikada ne bih delala na taj nacin...promisljanje mi je dovoljno....ne pada mi na pamet da vodim "hrabar/kukavica" rasprave...ne mislim vise o samoubicama nista...samo prosto nisam that kind..
:up:

:)

Originally posted by Dina

Ali ja mislim da to nije slucajnost sto se ljudi ubijaju kad su naizgled uspesni. To je zato sto u nizu situacija pokusavaju da nadju smisao, da nadju razumevanje, da nadju neki razlog da budu tu. I dok su neuspesni imaju neki razlog da sebi kazu - eto kad uspem mozda cu videti neki smisao, tada cu biti srecan/srecna. A kada postojanje voljene osobe, deteta, odabrane karijere opet nista ne menja i kad su otudjenost, nerazumevanje, besmisao i tad isti... onda osoba odlazi...
:(

Ali :up: za objašnjenje!
Korisnikov avatar
By Blond Brat

U potpunosti se slazem sa Darling. Bilo bi pametnije da radite nesto konstruktivno a ne da razmisljate o budalastinama. Idi bre covece okopavaj zemlju, sadi papriku, sta ja znam... Dosada ubija, eto sta... Uvek mozes naci izlaz samo ako to stvarno zelis, samoubistvo je najobicniji kukavicluk.

:psiholog:
Korisnikov avatar
By Madonna
a ja mislim da bi pametnije i konstruktivnije da vi budete strejt :wundy:
By Ulix
Originally posted by Null

a ja mislim da bi pametnije i konstruktivnije da vi budete strejt :wundy:
A mogu i da odu da okopavaju njive, umesto što dele savete ovde. Konstruktivnije je. :alexis:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Blond Brat

U potpunosti se slazem sa Darling. Bilo bi pametnije da radite nesto konstruktivno a ne da razmisljate o budalastinama. Idi bre covece okopavaj zemlju, sadi papriku, sta ja znam... Dosada ubija, eto sta... Uvek mozes naci izlaz samo ako to stvarno zelis, samoubistvo je najobicniji kukavicluk.

Vidim da sa ponosom nosiš to "blond" u imenu. Fucking ignorant bitch.
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by Mage

Ovo je nešto najgluplje što sam ikad pročitao. Očigledno nemaš predstavu o čemu pričaš :seronjo:
Htela sam da pustim neki pozitivan zrak, predhodno napisala sta je meni pomoglo da odagnam crne misli, a ti si, ocigledno, opasan pametnjakovic, cim si se, od svega sto sam napisala, uhvatio bas za tu recenicu. :odbij:
Sta sam trebala da napisem, "neka se ubiju, ako ne znaju/ne mogu da se izbore sa svojim demonima", sto sam imala prilike da cujem od mnogih ljudi...
Ako se ovde neko prosrao, to si ti, ja sam se barem potrudila da objasnim zasto je moj stav o tome, takav kakav je...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
...pokusala.. sa 16 god. nakon prvog poljupca sa curom i kad sam shvatila zasto sam ustvari sve vreme drugacija od drugarica... crna ovca u porodici...popila kutiju tableta i otisla na spavanje... bila ubedjena da cu se uspavati i ono kao.. bezbolna varijanta... kakva greska... par dana i noci od bolova sam se savijala... skontala sam da mi jednostavno nije bilo vreme da odem sa ovog sveta... i hvala bogu sto nisam...
Korisnikov avatar
By Madonna
meni pomoglo
:up: ali mnogima to ne pomaže :)
takvi saveti su kontraproduktivni jer se ljudima sa takvim mislima obraćate sa visine i govorite da je pičkin dim nešto što je njima najteže na svetu. najlakše je osuditi, praviti se pametan a to ne biste smele, jer nikada nećete biti u tuđoj koži.
Korisnikov avatar
By Darling
meni pomoglo
:up: ali mnogima to ne pomaže :)
takvi saveti su kontraproduktivni jer se ljudima sa takvim mislima obraćate sa visine i govorite da je pičkin dim nešto što je njima najteže na svetu. najlakše je osuditi, praviti se pametan a to ne biste smele, jer nikada nećete biti u tuđoj koži.

[/quote]

Evo i tebi jedan :up: za post. U redu...nije mi bila namera da "solim pamet" bilo kome, ni meni nije bio "pickin dim" da se izvucem, elem, svakom je njegova muka najteza, da ne razumem, ne razumem i bolje za mene sto je tako...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

:nope: :nope: :nope: :nope: :nope:

toliko pogresnih konstatacija da nemam uopste zelju da komentarisem...

ont:

razmisljanje - bezbroj

tendencije - nekoliko

pokusaji - >1

jbg
Korisnikov avatar
By Hys.

Mogu ja da ti napisem par reci?

Mislim da mogu.

Ovako.

I ovo je samo jedna slika-kao sto je Dina rekla-ima ih mnogo. Ne radi se o meni, mada, zasto je to bitno?

Da li znas sta je paranoidna sizofrenija? Da li znas sta je psihoza?

Da li znas kako je kada od psihickog bola ne mozes da prestanes da zuris u jednu tacku, zaboravis da jedes, da spavas, ne umes da sastavis jednu recenicu a da budes koherentan, i da jos budes proklet time da svega toga budes poprilicno svestan?

Kada sanjas i zivis horor, u svojoj glavi, od koje ne mozes da pobegnes, a lekovi ne pomazu?

Tvoje opaske su krajnje nezrele i bezosecajne, i uvredljive po sve ljude koji su izgubili nekog.

O mrtvima i da ne pricam. Oni barem imaju srece da ovo ne citaju.

Slazem se da svako ima pravo na svoj stav, ali doza najobicnije uljudnosti, i svesnosti o sopstvenom neznanju je vise nego dobrodosla.

Treba da te bude sramota.

Toliko.

:sesir:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Mogu ja da ti napisem par reci?

Mislim da mogu.

Ovako.

I ovo je samo jedna slika-kao sto je Dina rekla-ima ih mnogo. Ne radi se o meni, mada, zasto je to bitno?

Da li znas sta je paranoidna sizofrenija? Da li znas sta je psihoza?

Da li znas kako je kada od psihickog bola ne mozes da prestanes da zuris u jednu tacku, zaboravis da jedes, da spavas, ne umes da sastavis jednu recenicu a da budes koherentan, i da jos budes proklet time da svega toga budes poprilicno svestan?

Kada sanjas i zivis horor, u svojoj glavi, od koje ne mozes da pobegnes, a lekovi ne pomazu?

Tvoje opaske su krajnje nezrele i bezosecajne, i uvredljive po sve ljude koji su izgubili nekog.

O mrtvima i da ne pricam. Oni barem imaju srece da ovo ne citaju.

Slazem se da svako ima pravo na svoj stav, ali doza najobicnije uljudnosti, i svesnosti o sopstvenom neznanju je vise nego dobrodosla.

Treba da te bude sramota.

Toliko.

:sesir:
Kljucna recenica je: DOSADA UBIJA! :shok: :shok: :shok:
Znaci, oni se iz dosade ubijaju? Je l'? Danas mi je dosadno pa 'ajde da popijem kutuju necega i odspavam vecno? :shok:

Umem da budem drska i netolerantna, znam, ali ovaj Blondin post je stvarno prevazisao sve mere !

Slazem se sa Hys. Ljudi koji su zaista psihicki bolesni (kao sto je ona opisala) zive u hororu, a pritome su svesni svega toga i znaju da nema izlaza i da se nikada ne mogu izleciti. Ja ne bih mogla nikada da zivim sa shizofrenijom ili bilo kojom psihickom bolescu koja mi dira u mozak, i ako sam picka mozda bih se nagutala tableta i ajde u pm kada tako nema smisla ziveti.

Sto se tice ljudi koji se ubijaju zbog ljubavi, skole, posla itd, nekih zaista u odnosu recimo na ozbiljnu bolest trivijalnih stvari, nemam razumevanje, jer su to istripovani problemi i imaju resenje, samo sto se oni nisu potrudili dovoljno da ga nadju.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne osudjujem nikog, neko skolu, ljubav, kako god, dozivljava dijametralno razlicito od nekog drugog.

Nismo pozvani da znamo kako se neko oseca.

Svako je razlicit i razlicito dozivljava stvari, neko zbog jedinice u skoli place 7 dana. Drugaciji su ljudi, treba imati razumevanja, nismo svi istih struktura...

Neko nema snage. Nema jednostavno taj kapacitet.

Tu polemiku o kukavicluku uopste ne zelim da zapocinjem.

Takve stvari uopste ne mogu da se karakterisu kroz takve odrednice.

Previse je licno, previse neljudski i toliko fucking patronajzing.

btw-sto mislis da se nisu potrudili dovoljno da ga nadju?

Mrzelo ih pa im bilo lakse da probaju da se roknu :namig2: ?

Dublje je od toga :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!