Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By XanaX
Hmh, pa otkuda su to baš rozvali "slovenskim ruletom" - ne znam.

Prvi puta kada sam za to čuo, zvalo se "Gift", ali nije imalo veze s "povećavanjem adrenalina", već s tim da HIV+ gay osobe, u nečijim glavama, predstavljaju mučenike čitave gay populacije, najbolja je nekakva usporedba s religijom.

Pa se onda seks s HIV+ osobom bez zaštite čini kako bi se iniciralio u tu "posvećenu" skupinu...

Gledano kroz medicinsku etiku, ne bi smjelo biti razlike, barem ona struka, koja je potrebna kada se jave različiti deficiti imunosti, nema pravo, kao niti cijeli sustav zdravstva pitati "zašto?" i na osnovu toga reći "da" ili "ne". To je pitanje neke socijalne medicine, psihologije i sl.

Iz Hrvatske se zimi masovno ide na zimske sportove u Sloveniju - posebno je, u jednom trenutku aktualno bilo zbog uspjeha Janice Kostelić, koliko je samo djece polomilo noge i ruke i što ti ja znam... Slovenci se ljeti masovno prže na Jadranu. Iako je etiologija različitih oblika raka kože komplicirana, izlaganjem jakoj Sunčevoj svjetlosti (kod nas, ljeti) jedan je od bitnijih faktora...
By Simor
Originally posted by spliff

svako ima pravo na svoj izbor
i niko nema prava nekome da uskratjuje pravo na lechenje

:up:

Naše moralno zgražavanje nečijim životnim stilom, a ja pripadam onima koji ne razumeju u prvom postu opisanu avanturu, nema veze sa pravom na lečenje. Isto tako sutra će neko reći - a, ovaj je peder, što se karao u bulju umesto da je sedeo kući i gledao otvaranje Avalskog tornja na RTS, ne treba besplatno da se leči. Aaa, ovaj se ubadao u venu umesto na Kalemegdanu šah da je igrao, nema prava na besplatno lečenje. I slična sranja.
Korisnikov avatar
By erkondisn
meni je krajnje neukusno to prišiti slovencima kad je ocito da se zabave takvog tipa vjerojatno odrzavaju svugdje u regiji, a vjerojatno i u svijetu. svatko ima svoje 'okidače' i ako im to predstavlja užitak, nek se ljudi vesele...

sto se mene tice, ne hvala jerbo trenutno imam malo vecih problema u zivotu (kad nit zivim nit radim u Slo :sigh: ), a uostalom, svatko je svoga tela gospodar pa...
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Simor

Naše moralno zgražavanje nečijim životnim stilom, a ja pripadam onima koji ne razumeju u prvom postu opisanu avanturu, nema veze sa pravom na lečenje. Isto tako sutra će neko reći - a, ovaj je peder, što se karao u bulju umesto da je sedeo kući i gledao otvaranje Avalskog tornja na RTS, ne treba besplatno da se leči. Aaa, ovaj se ubadao u venu umesto na Kalemegdanu šah da je igrao, nema prava na besplatno lečenje. I slična sranja.
pa ne bih se bas slozio... "karanje u bulju" nema veze sa tim sto neko u 21-om veku i pored edukacije i relativnim poznavanjem problematike hiv-a u javnosti, ima potrebu da iskusi "living on the edge", ili sta vec...
Korisnikov avatar
By Vel boy

......... Isto tako sutra će neko reći - a, ovaj je peder, što se karao u bulju mesto da je sedeo kući i gledao otvaranje Avalskog tornja na RTS, ne treba besplatno da se leči. ............
nadovezujuci se na ovo shto ti horus reche, ali izvini Simore, znamo da ce neko to reci ALI taj neko je antigej i heteroseksist koji bi/ce iovako ionako reci/rekao bilo shta negativno za gejeve. No, protiv toga se i borimo, zar ne.
Medjutim, ne vidim chemu automatizam povezivanja toga sa kritikom ovih koji su namerno, svesno pa i kapriciozno inficirali se hiv-om.
dobro reche Xanax u smislu da jedini nachin da se shvati (u smislu, skopcha, ne i opravda) ovo shto su oni uradili bi bilo kao da ih shvatimo da pripadaju nekom specifichnom kultu te da su radili inicijacije.

Ja se slazem da oni koji su ovo uradili te pokajali se shto su time sebe (a i druge) namerno, svesno pa i kapriciozno zivotno ugrozili (dobro, vishe na duze staze nego kratke), dakle, koji su uvideli kako su glupo postupali te pokajali se- da im se svakako omoguci lechenje.
Korisnikov avatar
By Tungi
Promazohizmom do mazohizma,naposletku do sadizma,time sto ce se taj tocak (je l' te) neprestano okretati...Dokonost,majka svih poleta u destrukciju.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Vel boy

Ja se slazem da oni koji su ovo uradili te pokajali se shto su time sebe (a i druge) namerno, svesno pa i kapriciozno zivotno ugrozili (dobro, vishe na duze staze nego kratke), dakle, koji su uvideli kako su glupo postupali te pokajali se- da im se svakako omoguci lechenje.

Ako se čovek zaista kaje i žao mu je što je sebi uništio život onda mu treba obezbediti lečenje. Međutim, ako nastavi to da radi ili dobije još neke nove "fiks ideje" za dizanje adrenalina, treba mu se ukinuti svaka mogućnost lečenja :sudija:

Pobogu ljudi, zar vi mislite da je lečenje jeftino?? Pa šta mislite ko to plaća!? Ja da dajem porez da bi se neki umobolnik sa smrtnom željom zabavljao!??? No thanks... :kafa:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Vel boy

zashto @vel boy samo? shta sam to ja bitno drugachije rekao od bilo koga ko je dosad postovao na ovu temu, sem tebe?
razmishljamo li svi k'o "fashisti"?
zato shto si se nadovezao na moj post
i napisao: tako bar ja razmishljam

a fashisti su svi oni koji misle da imaju pravo da odredjuju ko moze da se lechi (chitaj zivi) a ko ne
to smo najbolje videli u hitlerovoj nemachkoj, gde su mentalne pacijente ubijali
Korisnikov avatar
By Vel boy
nisam se samo ja nadovezao na tvoj post vec je i Delete uchinila isto. sad ne kazem da si i nju trebao nazvati fashistom, ali nisi trebao ni mene.

ja sam jasno rekao shta sam imao reci u ovoj temi i drago mi je da vecina ovde ipak, za razliku od tebe spliffe, shvata shta govorim.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Mars

Ne razumem...i nekako mi je drago što ne razumem.

Onaj jedan se dobrovoljno javio onom manijaku...da mu prvo odseče kurac...pa da ga zatim griluju i pojedu sa nekim prilozima od povrća...da ga onda ovaj manijak ubije...sve dobrovoljno. Moguće da ja nešto bitno propuštam u životu time što mi ne bi palo na pamet tako nešto da uradim (bilo na jednoj ili drugoj strani)...ali ipak mislim da igram pametnije od toga...

Onaj drugi...uvrteo u glavu, počele da mu smetaju sopstvene NOGE. Hteo da ih se reši, nije mogao da ih PODNESE...ujutru od kad otvori oči pa dok ne zaspi (pod šakom sedativa) - on sebe ne može da smisli jer ima NOGE. I niko nije hteo da mu pomogne da ih se reši..

I jednog dana seo u auto, zatvorio se u kabinu...nalio preko sebe gomile i gomile leda u kockicama...do prepona...i sedeo tako satima...i kad se dovezao do bolnice oni su tamo samo mogli da konstatuju teške promrzline, nepovratno oštećenje tkiva i životnu ugroženost...tako da je jedino rešenje bila amputacija. I eno ga sad srećan okreće točkove na invalidskim kolicima...

Valjda su i on oni pre toga i ovi sa HIV žurke iscrpli sve druge radosti i sva druga uzbuđenja u životu pa MORAJU da rade to što rade.

Ja sam još daleko od toga.

Šta sve još hoću da radim i gde sve da idem...plašim se da mi još i manjka vremena i pokretljivosti za sve to.

Ne znam...MOŽDA mi pred smrt PUKNE pred očima da je trebalo drugačije da živim...budem destruktivniji prema svom telu, namerno ga razboljevam...odsečem sebi makar nekoliko prstiju, upoznam Statusa...Ali čisto sumnjam.
:pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Srklet
blesavo, ali neka uzivaju ljudi. :D
By Ulix

By XanaX
Poreze za "umobolnike" koji se zabavljaju smrtnom željom - izdvajaju svi "normalni" građani u onome, što bi neki Ameri nazvali - socijalističkim zemljama.

Kada već govorite o sprovođenju te selekcije... Kako, vjerojati im na riječ?
Totalno idiotski. Zna se što su zarazne bolesti, što su epidemije, pandemije i kako se postupa u takvim situacijama.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!